Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Ψάξε στο Forum    Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Χαμηλή διαθεσιμότητα αεροσκαφών

 Απάντηση Απάντηση Σελ.  < 12
Συγγραφέας
Μήνυμα
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
DasBoot Δες τη Λίστα
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας


Μέλος από: 03/Σεπτεμβρίου/2010
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 145
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση DasBoot Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 23/Σεπτεμβρίου/2010 ώρα 21:21
Το USN παντως δινει στοιχεια με τις ωρες που πεταει
κατα Μ. Ο. Καθε χρονο καθε πιλοτος του. Εχω την εντυπωση
οτι αυτα τα στοιχεια ειναι διαθεσιμα και στο ΝΑΤΟ αρα
και σε αλλους... Ενδιαφερομενους.

Τωρα γιατι τα δημοσιοποιησαν μαλλον το καναν οπως
ειπαμε για να διαψευσουν φημες περι διαθεσιμοτητας κατω
του 50% που ειχε διαρρευσει...
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10443
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 15/Οκτωβρίου/2010 ώρα 15:58
Αναγνώρισε για πρώτη φορά δημοσίως τα προβλήματα διαθεσιμότητας των αεροσκαφών C-27 στα οποία έχει αναφερθεί επανειλημμένα το defencenet.gr ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, δηλώνοντας σχετικά: "Στα αεροσκάφη C-27 οποία έχουμε σοβαρά προβλήματα διαθεσιμότητας. Και ήδη συμφώνησα με τον αρμόδιο Ιταλό Πρωθυπουργό (εννοεί υπουργό, προφανώς... ) να έρθει με αφορμή την Defensys την επόμενη εβδομάδα μαζί με τον πρέσβη του στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συζητήσουμε για τα θέματα αυτά".

Πάντως άφησε να εννοηθεί ότι το θέμα βρίσκεται κοντά στην επίλυσή του.

defencenet.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10524
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 03/Απριλίου/2011 ώρα 14:47
Επιλύεται το πρόβλημα διαθεσιμότητας των αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας

H Υπηρεσία Συνεργασίας Ασφάλειας του υπουργείου Άμυνας (DSCA) των ΗΠΑ ανακοίνωσε στις 29 Μαρτίου πως ενημέρωσε το Κογκρέσο για δυνητική παραγγελία Στρατιωτικής Πώλησης Εξωτερικού για ανταλλακτικά αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας. Το κόστος εκτιμάται σε $160 εκατ. Και αναφέρεται σε ανταλλακτικά F-16,F/RF-4E,C-130E/B,C-27J,T-6A/C και λοιπών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας με συστήματα ή υποσυστήματα προέλευσης ΗΠΑ.

Με την ολοκλήρωση της προμήθειας αναμένεται να εξασφαλιστεί ο επιθυμητός βαθμός διαθεσιμότητας των μαχητικών, μεταγωγικών και εκπαιδευτικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας σε μια κρίσιμη περίοδο.Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σεπτέμβριο αποκαλύφθηκε στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου χαμηλή διαθεσιμότητα των μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας (Στο 67,4% η διαθεσιμότητα των μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας).

Strategyreport.gr
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10443
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 09/Ιουλίου/2011 ώρα 00:52
Πυροσβεστικά Αεροσκάφη
Παρασκευή,08 Ιουλ 2011
Φ.900α/8652/11999/6 Ιουλίου 2011

...

Η διαθεσιμότητα των πυροσβεστικών Α/Φ τύπου CANADAIR της Π. Α. Ανέρχεται στην παρούσα φάση σε ποσοστό ογδόντα ένα τοις εκατό (81%) της δυνάμεως αυτών, με προοπτική περαιτέρω αύξησής της εντός των προσεχών ημερών, δεδομένου ότι αριθμός Α/Φ βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης των εργασιών ετήσιας συντήρησης.

Το σύνολο των πυροσβεστικών Α/Φ που βρίσκεται σε κατάσταση «Εν Ενεργεία» τελεί σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, σύμφωνα με τα ισχύοντα σχέδια. Στην παρούσα φάση βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους επιχειρησιακής ετοιμότητας δεκαεπτά (17) πυροσβεστικά Α/Φ.

Το έργο της ετήσιας συντήρησης των πυροσβεστικών Α/Φ εκτελείται είτε από την Π. Α. Είτε ανατίθεται στην ΕΑΒ ΑΕ, σύμφωνα με τους όρους και τις διατάξεις της ισχύουσας Βασικής Συμφωνίας μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΕΑΒ ΑΕ (ΒΑΣ).

Η ΕΑΒ Α. Ε. Είχε συμβατική υποχρέωση να προβεί στις προβλεπόμενες εργασίες εργοστασιακής συντήρησης (9) εννέα πυροσβεστικών Α/Φ της Π. Α, τα οποία και αποδόθηκαν στην Π. Α. Με καθυστέρηση λίγων ημερών, ενώ όσον αφορά στη συνταξιοδότηση σημαντικού αριθμού τεχνικού προσωπικού της ΕΑΒ, η εταιρεία έλαβε εγκαίρως όλα τα αναγκαία μέτρα για την πλήρη ανταπόκριση στις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Τέλος, για τη διασφάλιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των πυροσβεστικών Α/Φ, σε ενδεχόμενη περίπτωση αδυναμίας απορρόφησης του συνόλου του απαιτούμενου έργου συντήρησης από την ΕΑΒ, η Π. Α. Θα εξετάσει και το ενδεχόμενο μελλοντικής ανάθεσης έργου και σε άλλους φορείς συντήρησης, μέσω της ΝΑΤΟ Maintenance and Supply Agency (NAMSA).
Ο ένας λέει ότι υπάρχουν 3 πυροσβεστικά διαθέσιμα και ο άλλος ότι η διαθεσιμότητα φτάνει στο 81%.

Ποιον να πιστέψεις;

Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10443
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 03/Ιανουαρίου/2013 ώρα 11:35
Σώπα και θα αγοράσουμε ανταλλακτικά, παρόλο που σημειώθηκαν πολιτικές ενστάσεις ακόμη και για αυτή την αγορά!

Το ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε την Τετάρτη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου και αποφάσισε την προμήθεια ανταλλακτικών για 67 κινητήρες αεροσκαφών F-16 BLOCK 52+.

Η προμήθεια θα διενεργηθεί μέσω διακρατικής συμφωνίας με την αρμόδια κυβερνητική Αρχή των ΗΠΑ και το συνολικό κόστος θα ανέλθει σε 183,7 εκ. Ευρώ, κατανεμημένο σε πέντε έτη.

πηγή
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10524
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 08/Σεπτεμβρίου/2020 ώρα 22:21
Ανοίγει ο δρόμος για τα ανταλλακτικά των Mirage-2000

Το πράσινο φως έδωσε με σχετικά γρήγορες διαδικασίες το Ελεγκτικό Συνέδριο με σκοπό να ξεκινήσουν άμεσα οι υπογραφές των επιμέρους εκτελεστικών συμβάσεων στα πλαίσια της σύμβασης τεχνικής υποστήριξης των αεροσκαφών Mirage της 114 Πτέρυγας Μάχης.

Αρχικά, προ δύο εβδομάδα τo ΓΕΑ απάντησε στις απορίες που διατυπώθηκαν προς τη ΓΔΑΕΕ από το Ελεγκτικό Συνέδριο και ακολούθως η ΓΔΑΕΕ μαζί με το δικό της μέρος της απάντησης τα προώθησε στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Σήμερα, το Ελεγκτικό Συνέδριο έδωσε τη τελική έγκριση για να προχωρήσει η ΠΑ στις παραγγελίες των ανταλλακτικών.

Defencereview.gr


Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10443
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 12/Οκτωβρίου/2020 ώρα 18:15
Πριν παραθέσω το παρακάτω απόσπασμα, οφείλω να πω ότι το συγκεκριμένο site γράφει τεράστιες κοτσανες που μου έχουν προκαλέσει κοιλόπονο για πολλές ώρες στο παρελθόν, τουλάχιστον ως προς τις αμυντικού ενδιαφέροντος αποκλειστικές πληροφορίες του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr έχει υπάρξει συμφωνία με το Ισραήλ για την άμεση μεταφορά εκεί τριών C-130H τα οποία θα υποστούν εκτεταμένο πρόγραμμα συντήρησης. Ταυτόχρονα, τρέχουν οι διαδικασίες ώστε 3 μεταγωγικά του τύπου να μπουν στα υπόστεγα του Κρατικού Εργοστασίου Αεροσκαφών (ΚΕΑ) της ΠΑ, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης.

Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10443
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 15/Οκτωβρίου/2020 ώρα 11:38
Τρεις μέρε αργότερα το σχέδιο αλλάζει.

Επειδή Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών ουσιαστικά δεν υπάρχει, τα 3 αεροσκάφη θα μεταβούν στο Ισραήλ για βαριά συντήρηση.

Η επιβεβαιωμένη για την ορθότητά της είδηση μόνο πίκρα μπορεί να προκαλέσει. Η Ελλάδα στέλνει στο Ισραήλ τρία μεταφορικά αεροσκάφη C-130 για βαριά συντήρηση. Εδώ και χρόνια ακούμε για τα της χαμηλής διαθεσιμότητας των αεροπλάνων και ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας, λόγω οικονομικών δυσχερειών που δεν επέτρεπαν την προμήθεια ανταλλακτικών, ή την απασχόληση μεγαλύτερου αριθμού μηχανικών και εργατοτεχνιτών στην ΕΑΒ, προς κάλυψη των αναγκών συντήρησης τους. Κάπως έτσι φτάσαμε στην κρίση του Οruc Reis το περασμένο καλοκαίρι. Με πολύ χαμηλή και απολύτως ανεπαρκή για την υποστήριξη επιχειρήσεων, διαθεσιμότητα μέσων αερομεταφορών, έρευνας και διάσωσης, αεροδιακομιδών ασθενών και πολλών άλλων κρίσιμων ρόλων-αποστολών.
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10443
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 17/Οκτωβρίου/2020 ώρα 22:22
Ένα ακόμη άρθρο που αναφέρεται στα Mirage 2000 που είναι καθηλωμένα, μεταξύ άλλων, επειδή δεν έχουν τακάκια φρένων.

Αυτά να τα βλέπουμε όταν ονειρευόμαστε πολέμους.


Τον Δεκέμβριο του 2019 ο εξειδικευμένος τύπος γράφει ότι με καθυστέρηση άνω των δέκα ετών υπογράφτηκε η σύμβαση για τα ανταλλακτικά των Μιράζ. Η υπογραφή της συμφωνίας-πλαίσιο για τη FOS σηματοδοτεί απλά την αρχή του αγώνα. Πέραν των αεροπλάνων, ανάλογη κίνηση πρέπει να γίνει και για τα όπλα των Mirage.

Η Χαμηλή διαθεσιμότητα Αεροσκαφών Mirage 2000/-5 εξακολουθεί και σήμερα να είναι το πιο γνωστό πρόβλημα της ΠΑ. Παρ όλα αυτά καθυστερεί η παραγγελία κινητήρων (2,5 έως 5 εκατομμύρια ΕΥΡΏ) και φρένων (300.000 ευρώ) για τα Μιράζ, η διαθεσιμότητα των οποίων εξακολουθεί να είναι σε πολύ χαμηλό σημείο.

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10524
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 18/Οκτωβρίου/2020 ώρα 01:07
Αυτά παθαίνεις όταν

1) Δεν κάνεις μελέτη για Follow On Support
2) Δεν δίνεις λεφτά για ανταλλακτικά
3) Δεν σε αφήνει ο κατασκευαστής να παράξεις ανταλλακτικά
4) Αλλάζεις το νόμο περί αμυντικών προμηθειών δήθεν για "διαφάνεια" και οι συμβάσεις γίνονται μπαλάκι του πινκ-πόνκ μεταξύ ΓΔΑΕΕ και Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10443
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 18/Οκτωβρίου/2020 ώρα 11:53
Πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που 10 χρόνια μετά την προμήθεια οπλικών συστημάτων παίζει να έχουν σχδόν μηδενικές ώρες πτήσης (βλέπε NH-90 TTH - T-6 Texan II - C-27J Spartan)
Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  < 12