Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Ψάξε στο Forum    Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Η κατάσταση στη Θράκη

 Απάντηση Απάντηση Σελ.  < 1 23 4 5 12>
Συγγραφέας
Μήνυμα
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
thrakiotis Δες τη Λίστα
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης


Μέλος από: 22/Μαρτίου/2009
Θέση: Greece
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 964
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση thrakiotis Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 24/Αυγούστου/2009 ώρα 05:09
Μνημείο ανθελληνικής τακτικής και δράσης αποτελεί η επιστολή του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Φαϊκογλου που διανέμετε αυτή τη στιγμή από πράκτορες της ΜΙΤ και τον ίδιο σε μειονοτικά χωριά της Ξάνθης αλλά και της Ροδόπης. Η επιστολή δημοσιεύθηκε και στο όργανο του τουρκικου προξενείου την εφημερίδα “μπιρλίκ” και οι φωτοτυπίες του διακινούνται κι αυτές από χέρι σε χέρι. Τα τοπικά μέσα σε Ξάνθη και Κομοτηνή παίζουν ήδη το θέμα αλλά η ΑΘΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ βρίσκεται σε διακοπές, αν και είμαστε βέβαιοι πως και Αύγουστος να μην ήταν η προδοτική τους αδιαφορία θα ήταν ίδια. Η επιστολή που παραθέτουμε δεν πρέπει να αναγνωστεί από ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας και ειδικά καρδιακά προβλήματα. Θα σας ΕΞΟΡΓΗΣΕΙ με όλη τη σημασία της λέξης. Οι τίτλοι (με κεφαλαία) και τα σχόλια σε παρένθεση δικά μας.

«Έντιμοι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης...

Αφήσαμε πίσω μας 86 χρόνια από την 24η Ιουλίου του 1923 ημερομηνία κατά την οποία αφεθήκαμε ως παρακαταθήκη στην Ελλάδα (Μόνο για αυτήν την λέξη θα μπορούσαν να κινηθούν διαδικασίες αφαίρεσης υπηκοότητας και απέλασης). Αυτή η συνθήκη είναι μείζονος σημασίας για μας την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης. Διότι, δεν υπάρχει άλλη κοινότητα στον κόσμο εκτός από μας που να έχει αφεθεί με μια τέτοια διεθνής συνθήκη.
Ενώ έτσι έχουν τα πράγματα, οι κυβερνήτες της χώρας (δεν αναφέρει την χώρα Ελλάδα) στέρησαν το δίκαιο χρόνια από την Τουρκική Μειονότητα, έκαναν κάθε είδους βδελυρή πράξη εναντίον της Τουρκικής Μειονότητας. Που σήμερα ακόμη φαίνεται η ύπαρξη της ψυχολογικής και πνευματικής πίεσης, καθώς η ασέβεια στην Λοζάνη, η καταπάτηση του διεθνές δικαίου και η καταστροφή της εθνικής και θρησκευτικής ύπαρξης του Τούρκου της Δυτικής Θράκης αποτελεί ανυποχώρητο καθήκον του Ελληνικού κράτους…

ΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, Η... ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ

... Τα περίφημα βυζαντινά παιχνίδια που έπαιζαν οι Έλληνες για να διαλύσουν τις Μειονότητες, συνεχίζονται να παίζονται και σήμερα. Η θρησκευτική, η πολιτική και η δικαστική πίεση φαίνονται ξεκάθαρα όπως το φως του ηλίου. Οι μουφτείες και τα βακούφια μας είναι υπό Ελληνική κατοχή
Εκμηδενίστηκε η εκπαίδευσή μας, δεν έμεινε ούτε ένας μετακλητός δάσκαλος και αναλαμβάνουν το καθήκον του δασκάλου τα άτομα που δεν μπορούν να μιλήσουν καλά καλά την Τουρκική γλώσσα. Με το ζόρι άφησαν την μειονότητα, η οποία αποτελεί το 42% του πληθυσμού στην Ξάνθη (ψεύδεται ασύστολα για το ποσοστό), να ανοίξει το μοναδικό γυμνάσιο- λύκειο το Μουζαφέρ Σαλίχογλου, ενώ ο Ελληνικός πληθυσμός έχει 37 γυμνάσια και λύκεια. Η Τουρκική μειονότητα, η οποία αποτελεί το 52% του πληθυσμού στην Κομοτηνή,(ψεύδεται ασύστολα για το ποσοστό) έχει ένα γυμνάσιο- λύκειο το Τζελάλ Μπαγιάρ, ενώ ο Ελληνικός πληθυσμός έχει 24 γυμνάσια και λύκεια. Για τους Τούρκους του Έβρου που αποτελούν το 12% (ψεύδεται ασύστολα για το ποσοστό του πληθυσμού), η διοίκηση δεν ένιωσε την ανάγκη να χτίσει ούτε κάποιο γυμνάσιο ούτε κάποιο λύκειο. Σαν να μην φτάνουν αυτά, επιτίθενται στα Τουρκικά, στον Τουρκισμό και στο Ισλάμ μας, κατασκευάζοντας ελληνικά γυμνάσια και λύκεια, με πλήρες αντίθετο τρόπο στην Συνθήκη της Λοζάνης, σε περιοχές όπως Οργάνη του Ν. Ροδόπης, Σμίνθη, Εχίνος, Γλαύκη και Θέρμες του Ν. Ξάνθης με σκοπό την διαφθορά του Τουρκικού πολιτισμού.

Ο ΑΝΤΙΤΟΥΡΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ... ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

... Επίσης, παρόλο που η ΠΕΚΕΜ, ζήτησε να ανοίξει εκπαιδευτικό ίδρυμα, το εμποδίζει ο Γεν. Γραμματέας της Περιφέρειας Σταμάτης, ο στενός του φίλος του Υπ. Πολιτισμού γνωστού για τον αντιτουρκισμό του, του Αντώνη Σαμαρά.
Η βακουφική περιουσία μας είναι υπό την διαχείρισή τους. Δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε εκλογές στις διαχειριστικές επιτροπές εδώ και 40 χρόνια. Οι Μουφτείες μας εδώ και χρόνια βρίσκονται υπό κατοχή της Ελλάδας. Ενώ ο Πατριάρχης στο Φαναρίου (Δεν το ονομάζει οικουμενικό) κάνει κήρυγμα για οικουμενικότητα, επιπλέον το τελευταίο διάστημα λέγεται ότι οι Έλληνες στην Κομοτηνή και στην Ξάνθη εν...
Επιστροφή στην κορυφή
thrakiotis Δες τη Λίστα
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης


Μέλος από: 22/Μαρτίου/2009
Θέση: Greece
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 964
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση thrakiotis Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 28/Αυγούστου/2009 ώρα 18:05
«Την εμπιστεύονται ιδιαίτερα οι Τούρκοι της Θράκης», αναφέρει η τουρκική εφημερίδα «Ζαμάν», για την τουρκική τράπεζα Ziraat Bank, η οποία έχει 1.700 καταθέτες στην χώρα μας με συνολικές καταθέσεις άνω των 20 εκ. Ευρώ.
Σε άρθρο η τουρκική εφημερίδα αναφέρεται στην παρουσία της Ziraat Bank στην Ελλάδα η οποία όπως σημειώνει διαθέτει δύο καταστήματα, ένα στην Αθήνα και ένα στην Κομοτηνή. «Η δημοτικότητα της τράπεζας είναι εμφανής στους Τούρκους που ζουν στην Θράκη και αυτό φαίνεται από το ύψος των καταθέσεών της που έχει από την λειτουργία της και φτάνουν τα 20 εκατ. Ευρώ.
Οι καταθέτες πελάτες της τράπεζας είναι 1.700. Στην δημοφιλία της τράπεζας συμβάλλει και το προσωπικό της το οποίο αποτελείται από γνώστες της τουρκικής γλώσσας.
Όπως τονίζεται το πείραμα της Κομοτηνής πέτυχε και η τράπεζα πια μπορεί να ισχυρισθεί ότι μπορεί να αναπτυχθεί και με άλλα καταστήματα στα Βαλκάνια όπως ήδη αυτά που λειτουργούν στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και τα Σκόπια» κατέληγε το δημοσίευμα, σημειώνοντας επίσης ότι οι υπάλληλοι του υποκαταστήματος της Ziraat Bank της Κομοτηνής έχουν εκπαιδευτεί στην Άγκυρα, ενώ η τράπεζα έχει επενδύσει στα δύο Ελληνικά υποκαταστήματα 1,1 εκατομμύρια ευρώ.
www.defencenet.gr
Επιστροφή στην κορυφή
thrakiotis Δες τη Λίστα
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης


Μέλος από: 22/Μαρτίου/2009
Θέση: Greece
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 964
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση thrakiotis Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 28/Αυγούστου/2009 ώρα 18:12
Έλληνες πολιτικοί σταματήστε να στρουθοκαμηλίζετε και βάλτε ένα τέλος στο βρώμικο ρόλο του Τουρκικού προξενείου, εκμεταλλευόμενοι τη «Σύμβαση της Βιέννης επί των προξενικών σχέσεων».

Του Λουκά
Η αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου σαν ανεξάρτητο κράτος αποτελεί ένα γεγονός που αργά ή γρήγορα θα σηματοδοτήσει εξελίξεις και θα περιπλέξει περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση στα Βαλκάνια.
Την ίδια ώρα η προκλητικότητα της Τουρκίας κλιμακώνεται επικίνδυνα με απρόβλεπτες συνέπειες όσον αφορά τη σταθερότητα στη περιοχή. Για να αποφύγεις σαν κράτος τέτοιου είδους προκλήσεις, θα έπρεπε εγκαίρως να είχαν παρθεί μέτρα που θα «έκοβαν» μία και καλή τη διάθεση αυτών που τα προκαλούν. Μέτρα δραστικά, μέτρα με νόημα, που θα αποσαφήνιζαν τις θέσεις, προθέσεις αλλά και διαθέσεις μας.
Ωστόσο στην Ελλάδα οι έννοιες πρόληψη και ο σχεδιασμός, κυρίως στα εθνικά θέματα, είναι άγνωστες όπως επίσης έννοια άγνωστη είναι και ο σεβασμός στους 5.000.000 «ένοχους» Έλληνες που τόλμησαν να μην κατοικούν στην Αθήνα. Μέσα σε αυτούς τους «ένοχους» Έλληνες, υπάρχουν κάποιοι πιο…«ένοχοι» που κατοικούν στη Θράκη και σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου αριθμούν περί τους 350.000 κατοίκους. Το 70% είναι χριστιανοί ενώ το υπόλοιπο 30% μουσουλμάνοι. Η συνθήκη της Λωζάνης που υπογράφηκε στις 24 Ιουλίου 1923 αναφέρει κάποια άρθρα περί προστασίας των μειονοτήτων, και θρησκευτικών ελευθεριών, τα οποία έγιναν σεβαστά και τηρήθηκαν από την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα η Τουρκία δεν έκανε το ίδιο στη Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και τη Τένεδο. Το ότι η Ελλάδα αδιαφόρησε και δεν στήριξε όσους διώχτηκαν στις τρεις προαναφερθέντες περιοχές, είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Το ίδιο αδιαμφισβήτητο είναι πως συνεχίζει να αδιαφορεί και για όλους όσους κατοικούν στη Θράκη μας. Τα γεωγραφικά όρια της Τουρκίας ναι μεν βρίσκονται στα σύνορα του Έβρου, ωστόσο όμως η ταχτική και η πολιτική που ασκεί ουσιαστικά το γειτονικό κράτος, παραπέμπει στη προσπάθεια μιας συγκυριαρχίας στη Θράκης μας.
Η ύπαρξη ενός μορφώματος στη Θράκη μας, με το όνομα Τούρκικο προξενείο
έχει ρόλο υπονομευτικό και δεν σέβεται την «Σύμβαση της Βιέννης επί των προξενικών σχέσεων» που συντάθηκε στις 24 Απριλίου το 1963, υπογράφηκε από την Ελλάδα το Φεβρουάριο του 1975, και από τη Τουρκία το Φεβρουάριο του 1976. Στο άρθρο 55 αυτής ορίζεται «Υπό την επιφύλαξιν των προνομίων των και των ασυλιών πάντα τα πρόσωπα άτινα απολαύουν των προνομίων τούτων και ασυλιών, έχουσι υποχρέωσιν όπως σέβωνται τους νόμους και κανονισμούς του κράτους διαμονής. Έχουσιν ωσαύτως υποχρέωσιν όπως μη αναμειγνύωνται εις τας εσωτερικάς υποθέσεις του κράτους τούτου».
Και συνεχίζει στη δεύτερη παράγραφο…«Οι προξενικοί χώροι δεν χρησιμοποιούνται κατά τρόπον μη συμβιβαζόμενον προς την άσκησιν των προξενικών καθηκόντων»!
Σε αντίθεση με τα πιο πάνω, το Τούρκικο προξενείο χρηματοδοτεί οτιδήποτε το ανθελληνικό, «φακελώνει» όσους αντιτίθεται στα σατανικά σχέδια του, επιβουλεύεται την εθνική μας συνοχή και κυριαρχία, όπως επίσης προσπαθεί να υφαρπάξει Ελληνικές περιουσίες. Η αντίδραση των Ελληνικών κομμάτων χρόνια τώρα ενάντια σε αυτή τη στάση ήταν και είναι άξια απορίας.
Αδιαφορούν για όλους και για όλα, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις ψήφους των κατοίκων της Θράκης με διάφορα τεχνάσματα, και συνεχίζουν να κλείνουν τα μάτια στις προκλήσεις. Μάλιστα κάποιες φορές η ψηφοθηρία οδήγησε Έλληνες πολιτικούς να ονομάσουν τους εκεί μουσουλμάνους, Τούρκους, ενώ την ίδια στιγμή χωρίς ίχνος ευαισθησίας, δεν πήραν σαφή θέση ενάντια στη προσπάθεια του Τουρκικού προξενείου που επιχειρεί την υφαρπαγή Ελληνικών περιουσιών, με σκοπό να δημιουργήσει μια «συνέχεια» στη Τουρκική επικράτεια.
Η άνθηση και η οικονομική ευημερία μιας περιοχής, σημαίνει αναβάθμιση αυτής, έδαφος για επενδύσεις, λιγότερη ανεργία και ευοίωνο μέλλον. Ωστόσο τα στατιστικά σε αυτή τη περίπτωση δείχνουν άλλα. Εδώ τη «μερίδα του λέοντος» να την κατέχουν κύκλοι που εξαρτώνται από την Άγκυρα, και όχι οι Έλληνες.
Έλληνες πολ...
Επιστροφή στην κορυφή
thrakiotis Δες τη Λίστα
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης


Μέλος από: 22/Μαρτίου/2009
Θέση: Greece
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 964
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση thrakiotis Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 29/Αυγούστου/2009 ώρα 17:32

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Ζαμάν η αρχική επένδυση της Τουρκικής Αγροτικής τράπεζας στην Ελλάδα (Ziraat Bank) δείχνει να πηγαίνει πάρα πολύ καλά, τόσο ώστε η τράπεζα σχεδιάζει να ανοίξει ακόμα 3 υποκαταστήματα στην ελληνική επικράτεια εκτός των δυο υπαρχόντων σε Κομοτηνή και Αθήνα...

Πιο συγκεκριμένα υψηλόβαθμο στέλεχος της τράπεζας δήλωσε στην εφημερίδα σε πανηγυρικό ύφος ότι:"η Ζιραάτ αποδείχθηκε πολύ δημοφιλής ανάμεσα στους Τούρκους που ζούνε στην Ελλάδα, ειδικά στην Δυτική Θράκη οι οποίοι άρχισαν να μεταφέρουν τα κεφάλαια τους απο της Ελληνικές τράπεζες και να τα καταθέτουν στην (κρατική στο σύνολο της) Ζιραάτ. Οι καταθέσεις στα ελληνικά υποκαταστήματα άγγιξαν τα 20 εκατομμύρια ευρώ μέσα στους πρώτους μήνες λειτουργίας και οι Ελληνικές τράπεζες αρχίζουν να προσλαμβάνουν τούρκους υπαλλήλους στα υποκαταστήματα τους για να κρατήσουν τους Τούρκους πελάτες τους."

Προφανώς όμως η είδηση δεν είναι οι ευσεβείς πόθοι του μη κατονομασθέντος στελέχους της Ζιραάτ ο οποίος χοροπηδάει απο την χαρά του που μπήκαν...20 εκ. Ευρώ στα ταμεία της τράπεζας αλλά το γεγονός ότι προετοιμάζονται να ανοίξουν 3 καινούργια υποκαταστήματα για την εξυπηρέτηση "Τούρκων". πιθανότατα σε άλλες εθνικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας στις οποίες ο τουρκικός μηχανισμός δείχνει το τελευταία διάστημα μια υπερδραστηριότητα, όπως πχ τα Δωδεκάνησα.

Ας σημειωθεί επίσης ότι όλοι οι υπάλληλοι της τράπεζας στο υποκατάστημα Κομοτηνής είναι "εισαγόμενοι" (αυτό για αυτούς που έβλεπαν νέες θέσεις εργασίας για να χρυσώσουν το χάπι.) και μάλιστα πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές "εκπαιδεύτηκαν" στα κεντρικά στην Άγκυρα ειδικά για να στελεχώσουν το κατάστημα "Γκιουμουλτζίνας" όπως αρέσκονται να αποκαλούν προκλητικά οι γείτονες την Κομοτηνή ακόμα και εντός Ελλάδος.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η εξαγορά της τουρκικής Alternatif Bank από την ελληνική Alpha Bank η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα ελληνικών εφημερίδων ήταν μέρος της συμφωνίας για να επιτραπεί η είσοδος της Ζιραάτ στην ελληνική αγορά, ναυάγησε μετά απο το βέτο που έθεσε στην εξαγορά το πανίσχυρο συμβούλιο Εθνικής ασφαλείας. Ως δικαιολογία για την άρνηση το ΣΕΑ προέβαλλε την παρουσία πρώην στελέχους της ΕΥΠ στο διοικητικό συμβούλιο της Αlpha Bank. Άγνωστο γιατί, η ελληνική πλευρά δεν φρέναρε αντιστοίχως την είσοδο της Ζιραάτ, προφανώς για να μην θιγούν οι κατά τα άλλα άριστες σχέσεις
των δύο χωρών...

Αντίστοιχα εμπόδια θέτουν οι τουρκικές αρχές στην λειτουργία της Finansbank, θυγατρικής πλέον της Εθνικής τράπεζας, την ίδια στιγμή που οι ελληνικές αρχές βλακωδώς αφήνουν ζεστό κρατικό χρήμα απο τα ταμεία της Άγκυρας να τροφοδοτεί ξεκούραστα πλέον την Κοσοβοποίηση της Θράκης

www.enkripto.com
Επιστροφή στην κορυφή
andybgr Δες τη Λίστα
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός


Μέλος από: 12/Ιανουαρίου/2009
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 167
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση andybgr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 01/Σεπτεμβρίου/2009 ώρα 08:25
Παράθεση
Ελληνικός στρατός
Σύνολο στρατιωτικό προσωπικού:88.850
Πολιτικό προσωπικό:8.000
Σύνολο προσωπικού:96.850
Εφεδρείες:201.150
Σε πλήρη κινητοποίηση:290.000
Τουρκικός στρατός (Turk Kara Kuvvetleri)
Σύνολο στρατιωτικού προσωπικού:400.000
Πολιτικό προσωπικό:40.000
Σύνολο προσωπικού:440.000
Εφεδρείες:259.000
Σε πλήρη κινητοποίηση:699.000
Σε πόλεμος έχουμε δηλαδή 290.000 vs 699.000. Δεν είναι αναλογία 10 προς 1. Έχουν περισσότερους φαντάρους αλλά η αναλογία περίπου 3:1. Αν υπολογίσουμε ανεπίσημα και τις ελλείψεις μας στις οροφές πάμε στο 4:1. Είναι καλή αναλογία. Η κατάληψη΄μεγάλων νήσων ή μεσαίων με τέτοιες αναλογίες ξεχάστε το. Ούτε από Έβρο. Το θέμα είναι τα οπλικά συστήματα, η διαθεσιμότητα τους και πάνω απ όλα η ατομική εκπάιδευση μαχητή.


«Διότι μόνον εμείς, αντίθετα από τους βαρβάρους, δεν μετράμε ποτέ το πλήθος του εχθρού. Εμείς πάντα λέμε: «και ούτος ο αριθμός ικανός εστί» και χυνόμαστε στην μάχη. Αρκεί να είμαστε ενωμένοι οι Έλληνες. Γινόμαστε αήττητοι.»
Επιστροφή στην κορυφή
thrakiotis Δες τη Λίστα
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης


Μέλος από: 22/Μαρτίου/2009
Θέση: Greece
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 964
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση thrakiotis Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 01/Σεπτεμβρίου/2009 ώρα 16:31
Η διακίνηση όπλων από την ΜΙΤ και η Θράκη... Τι γίνεται σήμερα στη Θράκη;

Την παρουσία οργανωμένων πυρήνων της τουρκικής ΜΙΤ στο Αιγαίο (Ρόδο) και σε άλλες ευαίσθητες περιοχές φέρνει στο προσκήνιο η κυριακάτικη εφημερίδα "Το Παρόν" με ρεπορτάζ το οποίο κάνει λόγο για "δημιουργία ομάδων εντός της χώρας απο της τουρκικές μυστικές υπηρεσίες που μπορούν ανα πάσα στιγμή να προκαλέσουν καταστάσεις εσωτερικού αντιπερισπασμού" δηλαδή ένοπλης

ανατρεπτικής δράσης απο οργανωμένους πυρήνες.

Φυσικά η αλήθεια είναι ότι οι εν λόγω υπηρεσίες ουδέποτε περιορίστηκαν σε αμιγώς κατασκοπευτικές δραστηριότητες εντός της ελληνικής επικράτειας καθώς η δράση τους περιελάμβανε κάθε λογής "αγαθοεργίες" απο συστηματικούς εμπρησμούς μέχρι πάσης φύσεως δολιοφθορές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της εν λόγω δράσης αποτελεί η (παλιά μέν, επίκαιρη δε) υπόθεση του λαθρεμπορικού Ivy-B την οποία αποκάλυψε αρχικά η εφημερίδα "Το Βήμα" στις 3 Ιουλίου 1983 και στην οποία αναφέρεται εκτενώς ο δημοσιογράφος Μάνος Ηλιάδης (βλ. "Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και η ΜΙΤ", σελ.423).

Το Ivy-B, ένα παλιό φορτηγό 334 τόνων με αγγλική σημαία (φωτό) ήταν ο πρωταγωνιστής σε αυτή την άγνωστη εν πολλοίς ιστορία, η οποία είναι ενδεικτική της μεθοδικότητας αλλά και μακρόχρονης ανατρεπτικής δράσης των Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην Θράκη καθότι μιλάμε για το 1983, δηλαδή 27 ολόκληρα χρόνια πριν από την Θράκη του προξενείου, του Μουσταφά Σαρνίτς και των λοιπών αστέρων του τουρκικού παρακράτους...

Το εν λόγω σκάφος (το οποίο ειρήσθω εν παρόδω είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε υποθέσεις λαθρεμπορίας όπλων για τους Ταμίλ) αρχικά εθεάθει να πλέει χωρίς φώτα πορείας ανοιχτά του Πόρου, γεγονός το οποίο κίνησε την περιέργεια του πληρώματος του περιπολικού σκάφους της τότε θαλάσσιας Οικονομικής Αστυνομίας το οποίο και διενήργησε έλεγχο επι του σκάφους.

Ο έλεγχος απέδωσε περι του 2,5 τόνους όπλων, πυρομαχικών και έντυπου υλικού τα οποία όμως αποκάλυψαν ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για την δράση και τους σκοπούς των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Το φορτίο περιείχε συνολικά 90 τυφέκια G-3 χωρίς αριθμούς σειράς και 180 γεμιστήρες,2 πυροβόλα MG-3 και 35.000 φυσίγγια των 7,62mm για τα προαναφερθέντα όπλα,10 ημιαυτόματα πιστόλια με 3.200 φυσίγγια των 9mm,200 πλάκες ΤΝΤ με 1000 μέτρα βραδύκαυστου φυτιλιού, πυροκροτητές και συστήματα ηλεκτρικής πυροδότησης καθώς και αριθμό φορητών ασυρμάτων.

Το υλικό συνοδευόταν απο τουρκικά φυλλάδια για την χρήση των όπλων και λοιπό έντυπο υλικό για την διεξαγωγή ανορθόδοξων επιχειρήσεων, πάντα στην τουρκική. Προφανώς και δεν επρόκειτο για μια απλή υπόθεση λαθρεμπορίου όπλων.

Πιθανολογείται ότι τελικός προορισμός του πλοίου ήταν κάποια ερημική τοποθεσία στην Αττική, όπου οι σύνδεσμοι τοπικοί σύνδεσμοι των Τούρκων θα φρόνιζαν για την προώθηση των όπλων στους τελικούς παραλήπτες στην Δυτική Θράκη.

Όπως έγινε γνωστό τα όπλα προέρχονταν απο την τουρκική κρατική βιομηχανία όπλων ΜΚΕΚ και σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσίασε ο Ιρλανδός καπετάνιος το φορτίο είχε παραγγείλει η τουρκική κρατική Κτηματική Τράπεζα και είχε φορτωθεί στην Νικομήδεια, πλησίον στον (αυστηρότατα) φρουρούμενο ναυστάθμο του Τουρκικού Ναυτικού...

Το ερώτημα που προβάλει μέσα από αυτή την ιστορία είναι ένα και πολύ απλό αν και τρομακτικό: Υπάρχουν σήμερα όπλα στη Θράκη, τα οποία έχουν μεταφερθεί από την ΜΙΤ; Φυσικά η ΜΙΤ ενδιαφερόταν και ενδιαφέρεται για την μεταφορά πολεμικού οπλισμού, ώστε στη συνέχεια αυτός να δοθεί μέσω των "ειδικών" σε γηγενείς μουσουλμάνους για να δημιουργηθούν έτσι οι κατάλληλοι "πυρήνες" που εάν ποτέ χρειαστεί (ή αποφασισθεί από την Άγκυρα) ένοπλη "διαμαρτυρία", αυτή να μπορέσει να υλοποιηθεί από τους εγκάθετους, τους πρακτορίσκους και τους μισθωμένους υπαλλήλους του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής...

Η ιστορία αυτή έρχεται όμως να προσθέσει ένα ακόμη τρομακτικό στοιχείο, στα ήδη υπάρχοντα και να δι...
Επιστροφή στην κορυφή
thrakiotis Δες τη Λίστα
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης


Μέλος από: 22/Μαρτίου/2009
Θέση: Greece
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 964
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση thrakiotis Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 01/Σεπτεμβρίου/2009 ώρα 18:27
Μια διδακτική ιστορία από τη Θράκη Θα πάμε αρκετά χρόνια πίσω, μιάς και οι καιροί από τότε και μέχρι σήμερα δεν σηματοδοτούν αλλαγές.

Ξεκινούμε λοιπόν μία ωραία ανοιξιάτικη μέρα απο τις Σάππες στην Θράκη μας και φθάνουμε μετά από μία υπέροχη δασική διαδρομή μέσα απο τον καλοστρωμένο ορεινό δρόμο στο Μεγάλο Δέριο. Για πρώτη φορά. Είμαστε παρέα 7 ατόμων, που κάνει εκδρομή για να γνωρίσει όσες μπορεί περισσότερες δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας μας.

Μας εντυπώσιάζει η οχύρωση του χωριού με τον στρατό μας και με τα πολυβόλα στημένα επάνω σε περίφραξη απο σάκκους γεμάτους με άμμο.'Ολο το χωριό είναι ένα οχυρωμένο στρατόπεδο.

Μετά την είσοδο, που είναι και η είσοδος του στρατοπέδου, βλέπουμε αρκετές στρατιωτικές εγκαταστάσεις μεταξύ των οποίων και σκάμματα με άμμο, μονόζυγα αναρτήσεις και άλλα που μας εντυπωσιάζουν επειδή εκείνη την ώρα, πρωϊ ακόμα, γυμνάζονται σ'αυτά όχι στρατιώτες, αλλά ντόπιοι, δηλαδή Πομάκοι. Εύκολο να το καταλάβει κανείς, αφού ασκούνται αντί με όπλα με κομμένους κορμούς δένδρων.

Και ο αξιωματικός που δίνει τα παραγγέλματα από μακριά φαίνεται ότι, δεν είναι Έλληνας αλλά Τούρκος ! Είναι ο Ιμάμης του Μεγάλου Δερείου, που μόλις μας αντιλαμβάνεται διακόπτει την διαδικασία και έρχεται να μας προϋπαντήσει με έντονη διάθεση φιλοξενίας. Μιλάει Ελληνικά χωρίς accent τουρκικό και μιάς και παραδίπλα στο καφενείο ψήνεται ο τούρκικος καφές του χωριού, μας προσκαλεί εκεί, για να γνωρισθούμε και να πούμε μερικές κουβέντες.

Δέν καταλάβαμε απο ποιόν πήρε την άδεια να ασκεί και να γυμνάζει τους ντόπιους μουσουλμάνους μέσα στον χώρο του ελληνικού στρατο-πέδου και με στρατιωτικά παραγγέλματα και ασκήσεις. Μας είπε όμως ότι, προέρχονταν απο την Καππαδοκία και απο παππούδες με ελληνικό αίμα. Εξ ού και η καλή γνώση της γλώσσας μας. Δεν μας έπεισε απόλυτα και γι'αυτό τον ρωτήσαμε, μήπως ολοκλήρωσε την γνώση της ελληνικής γλώσσας στην τουρκική Σχολή Ευελπίδων. Και εκεί μπέρ-δεύτηκε και σκόνταψε, γιατί δέν πίστευε ότι καταλάβαμε ότι, δέν είναι Τούρκος ιερωμένος, αλλά αξιωματικός του τουρκικού στρατού και βαθ-μοφόρος.

Ο καφές ήταν απο τους καλύτερους στην πατρίδα μας και όπως συμ-βαίνει πάντα, όξυνε αρκετά το ένδιαφέρον μας, μιάς και στην δική μας Σχολή Ευελπίδων δέν διδάσκεται η τουρκική γλώσσα. Ζητήσαμε να μάθουμε ποιοί Έλληνες τους διδάσκουν εκεί την γλώσσα μας και μας ανέφερε και μερικά ελληνικά ονόματα.

Η συζήτηση προχωρούσε μέσα στο πλαίσιο της γνωριμίας μας αρκετά ήρεμη μέχρι την στιγμή που ρώτησε μία απο τις γυναίκες μας, με τι ασχολείται. Γυναικολόγος του απήντησε και τότε ο ιμάμης άλλαξε έκ-φραση και την παρακάλεσε, άν δέν έχει αντίρρηση, να επικεφθει μία νεαρή Πομάκα συγχωριανή, που είχε γεννήσει πριν απο μία εβδομάδα και είχε υποστεί κάποια επιπλοκή, μόλυνση ή κάτι τέτοιο. Το πρόβλημα ηταν σοβαρό, όπως μας έλεγε, αφού η μαμμή δέν μπορούσε να κάνει περισσότερα και η λεχώνα θα έπρεπε να μεταφερθεί στο Γ. Ν. Ξάνθης ή Αλεξανδρουπόλεως.

Η συνταξιδιώτισσα της παρέας μας προσεφέρθηκε αμέσως και έσπευσε να δεί την νεαρή μητέρα. Την περιμέναμε κάπου μισή ώρα μιλώντας με τον ιμάμη για τα προβλήματα της περιοχής μέχρι την στιγμή που την βλέπουμε να καταφθάνει σε έξαλλη κατάσταση και να μας προτρέπει να σηκωθούμε και να φύγουμε αμέσως.

Χωρίς να μπορούμε να εικάσουμε τον λόγο της συμπεριφοράς της ούτε εμείς ουτε και ο ιμάμης φεύγουμε λίγο σοκαρισμένοι χαιρετώντας τον τελευταίο που και αυτός απορεί το ίδιο με εμάς για την τόσο εσπευσμένη αναχώρηση. Μας έλειπε το πώς και γιατί.

Αυτό το πώς και γιατί παίρνει σάρκα και οστά με οσα μας λέει η γιατρέσσα μας σε λίγη ώρα σ'ένα ξέφωτο στον δρόμο μερικές στροφές πιο κάτω απο το Μεγάλο Δέρειο. Η Πομάκα είχε μολυνθεί όχι απο την γέννα αλλά απο τατουάζ που είχε κάνει δίπλα στα γεννητικά της και τα οποία είχαν σαν θέμα τον σταυρό, το γνωστό Ι. Ν. Β. Ι και το "Ιησούς Χριστός νικά και τα κακά σκορπά"!

Η θεραπεία δέν απαιτούσε μεταφορά αλλά μόνο απολύμανση με ...
Επιστροφή στην κορυφή
thrakiotis Δες τη Λίστα
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης


Μέλος από: 22/Μαρτίου/2009
Θέση: Greece
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 964
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση thrakiotis Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 02/Σεπτεμβρίου/2009 ώρα 05:18
Ζαγάλισα: Πως θα χαρακτηρίζατε τις ‘’εκλογές’’ στις 31-12-2006, για ‘’ανάδειξη’’ του ψευτομουφτή Ξάνθης, όπου ‘’επικράτησε’’ ο ιμάμης Ωραίου Αμέτ Μετέ;
Ιρφάν Μεμεταλή: Σκέτη κοροϊδία! Με πιάνουν τα γέλια όταν θυμάμαι αυτές τις ‘’εκλογές’’!
Ζ: Για ποιο λόγο;

Ι: Γιατί και από παιδιά να γινότανε, δηλαδή και ένα παδικό παιχνίδι να ήτανε, θα ήταν πιο δίκαιο. Ήταν πολύ κοροιδία, όλα ήταν έτοιμα από πριν και θέλαν να κάνουν τον κόσμο να πιστέψει ότι διοργανώνουν εκλογές.
Ζ: Ψήφισαν όλοι οι κάτοικοι της Μάνταινας, από όπου κατάγεστε ή όχι;
Ι: Ελάχιστοι, πολύ ελάχιστοι. Εκείνη την ημέρα μέσα στο τζαμί της Μάνταινας είχε πάνω από 200 άτομα, όμως ζήτημα να σηκώσανε 10 άτομα τα χέρια, και αμέσως, δηλαδή με το που είπαν << Σηκώστε, κατεβάστε>> ξεκίνησαν την προσευχή. Έτσι ίσα ίσα να λένε ότι έγινε ψηφοφορία. Μετά έξω, όταν τελείωσε η προσευχή, τον συγκεκριμένο που γνωρίζαμε ότι θα δώσει τα αποτελέσματα, τον ρωτήσαμε << Έλα εδώ, τι αποτελέσματα θα δώσεις, να δούμε πόσοι ψήφισαν και πόσοι δεν>> Αυτός μας είπε:<< Παιδιά μην την ψάχνετε, αφήστε, κάποια άλλη φορά>> Και την κοπάνησε από εκεί, από τον κόσμο. Απέφυγε τη συζήτηση.
Ζ: Ένας χότζας δεν μπορεί να μιλάει για πολιτική, πόσο μάλλον ένας ιμάμης, συμφωνείτε;
Ι: Ναι ήταν μεγάλο λάθος, μ αυτό έχασε κάθε αξία, ήταν κάποιοι που έστω λίγο πίστευαν σε αυτόν. Τους αποτελείωσε με αυτό το πράγμα. Δεν έπρεπε καθόλου να κάνει τη δουλειά αυτή, καταρχή το λέει μέσα στη θρησκεία ότι << Η πολιτική είναι το πιο βρώμικο πράγμα>> Και βγαίνει τώρα υποτίθεται και θέλει να παρουσιάζεται σαν μουφτής ή χότζας, είναι απαράδεκτο, τρελό.
Ζ: Ο κόσμος στα χωριά ποιον αναγνωρίζει σαν μουφτή;
Ι: Κοίταξε να σου πω, μπορεί κάποιοι εικονικά να λένε μουφτή τον Μετέ, αλλά ο αναγνωρισμένος, ο επίσημος μουφτής είναι ο κ. Σινίκογλου.
Ζ: Πως σχολιάζετε το γεγονός ότι ο Μετέ κυκλοφορεί στα χωριά και λέει ότι << Είμαστε Τούρκοι>>
Ι: Και όχι μόνο λέει ότι είμαστε Τούρκοι, στο χωριό μου, τώρα πρόσφατα στα χάτιμ, έδινε συμβουλές στα παιδιά μας να μην τα σπουδάζουμε εδώ, στην Ελλάδα, να τα στέλνουμε στην Τουρκία για το << Καλό>> Μας.
Ζ: Εσείς τι πιστεύετε, αν πάνε τα παιδιά στην Τουρκία θα είναι καλύτερα ή χειρότερα;
Ι: Εσύ τι πιστεύεις, γράμματα θέλει; Αν έχει σκοπό κάποιος να πάει να ζήσει εκεί, καλά είναι να σπουδάσει τα παιδιά του εκεί. Όποιος έχει όμως σκοπό να μείνει εδώ, να ζήσει τα παιδιά του εδώ, λογικό πρέπει να μάθει τα ελληνικά…
Ζ: Παλειότερα επίσης, είχε κάνει δηλώσεις ότι τα παιδιά πρέπει να μιλάνε τουρκικά, ούτε πομακικά, ούτε ελληνικά. Τα πομακικά μάλιστα τα αποκάλεσε βουλγαρικά. Τι έχετε να πείτε για αυτό;
Ι: Όπως θέλει τα αποκαλεί! Οι άνθρωποί μας, αυτά που μας μάθανε τα μιλούσαν. Τα πομακικά που μιλάμε δεν τα μάθαμε ούτε από καμιά σχολή, ούτε από πουθενά, τα μάθαμε από γενιά σε γενιά από τους ανθρώπους μας, τώρα ο Μετέ για την πολιτική του, για το συμφέρον του, ότι θέλει μπορεί να τα χαρακτηρίσει και βουλγαρικά και όπως θέλει. Πρόβλημά του. Αυτός ζει με αυτό. Αυτό είναι το επάγγελμά του.
Ζ: Και μια τελευταία ερώτηση. Κάποιοι χρησιμοποιούν το επιχείρημα εδώ στη Θράκη ότι όποιος είναι και μουσουλμάνος είναι και Τούρκος. Εσείς τι έχετε να απαντήσετε;
Ι: Έχουν μπερδέψει την θρησκεία με την Τουρκία. Δεν σημαίνει ότι όποιος είναι μουσουλμάνος είναι και Τούρκος.
Ζ: Ευχαριστούμε πολύ

Πηγή: ΖΑΓΑΛΙΖΑ
Επιστροφή στην κορυφή
thrakiotis Δες τη Λίστα
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης


Μέλος από: 22/Μαρτίου/2009
Θέση: Greece
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 964
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση thrakiotis Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 02/Σεπτεμβρίου/2009 ώρα 05:20

όσο μεγάλα και αν είναι τα κείμενα κάντε τον κόπο να τα διαβάσετε για να δείτε τι συμβαίνει εδώ πάνω... Αλλα και τι δεν κανουμε για να τα αποτρεψουμε

Επιστροφή στην κορυφή
thrakiotis Δες τη Λίστα
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης


Μέλος από: 22/Μαρτίου/2009
Θέση: Greece
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 964
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση thrakiotis Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 04/Σεπτεμβρίου/2009 ώρα 15:30

Προβοκάτσια σε τέμενος στην Ξάνθη!

Προσπάθησαν να κάψουν το τζαμί

Εδώ και πολύ καιρό, οι έχοντες γνώση του τρόπου σκέψης και δράσης των «ειδικών» του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και των πρακτορίσκων που διατρέχουν την Θράκη, ήταν απόλυτως βέβαιοι πως διανύουμε τον χρόνο πριν από την πραγματοποίηση κάποιας προβοκάτσιας στην ακριτική Θράκη.
Χθες, διαπιστώθηκε απόπειρα εμπρησμού του τζαμιού των Τοξοτών Ξάνθης (ένα χωριό με ελάχιστους –έως καθόλου μουσουλμάνους κατοίκους).
Συγκεκριμένα, κάποιοι (που δεν είδε κανείς; ) αφού έσπασαν ένα από τα παράθυρα του τεμένους των Τοξοτών, πέταξαν μέσα σε αυτό ένα μπιτόνι με πετρέλαιο και στη συνέχεια το έβαλαν φωτιά. Αποτέλεσμα του εμπρησμού ήταν να καταστραφεί μέρος της οροφής, ένα κλιματιστικό μηχάνημα αλλά και μεγάλο μέρος της μοκέτας του τζαμιού… Η φωτιά δεν επεκτάθηκε στον υπόλοιπο μουσουλμανικό ναό και αποφεύχθηκαν μεγαλύτερες ζημίες.
Παραδόξως, η φωτιά εντοπίστηκε από μουσουλμάνους που επισκέφθηκαν το τζαμί προκειμένου να προσευχηθούν, όπως κάνουν καθημερινά αυτή την περίοδο της νηστείας του Ραμαζανιού (μουσουλμανική εορτή). Η «τύχη» ή η «ατυχία» δεν επέτρεψαν στις φλόγες να επεκταθούν…
Το παράδοξο είναι πως ίδια περίπτωση πυρκαγιάς υπήρξε και στο παρελθόν, στο ίδιο τέμενος, στην προεκλογική περίοδο του 2004! Η σύμπτωση αυτή αποδεικνύει περίτρανα πως «κάποιοι» θέλουν να «βάλουν φωτιά» στη Θράκη και επέλεξαν το μέσο αλλά και κυρίως τον τόπο που μπορεί να εξοργίσει τους μουσουλμάνους της ακριτικής αυτής περιοχής της Ελλάδας.
Η προβοκάτσια θεωρείται δεδομένη, λόγω ενός απλού δεδομένου: Η αγαστή συγκατοίκηση Ελλήνων, χριστιανών και μουσουλμάνων, της περιοχής αυτής έχει επιβεβαιωθεί και επιβεβαιώνεται καθημερινά μέσα από τον έμπρακτο και αδιατάραχτο αλληλοσεβασμό, ιδιαίτερα σε θέματα θρησκείας, αλλά και στα ήθη και τα έθιμα που τελούν οι δύο διαφορετικές θρησκευτικές ομάδες.
Το έργο των επίδοξων εμπρηστών δεν ολοκληρώθηκε, αλλά απορίας άξιο είναι πως οι εμπρηστές δεν έγιναν αντιληπτοί από περίοικους ή περαστικούς.
Έχει ήδη ξεκινήσει προανάκριση από τις αρμόδιες αρχές για να εντοπιστούν οι προβοκάτορες εμπροστές, που εκτελούν μία σαφή εντολή: «Βάλτε φωτιά στη Θράκη». Και αυτοί που επιθυμούν μία θρησκευτική σύγκρουση στη Θράκη, είναι γνωστοί εδώ και δεκαετίες…

Επιστροφή στην κορυφή
thrakiotis Δες τη Λίστα
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης


Μέλος από: 22/Μαρτίου/2009
Θέση: Greece
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 964
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση thrakiotis Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 09/Σεπτεμβρίου/2009 ώρα 23:20

Η Αθήνα έχει χάσει την μπάλα και δεν ξέρει τι της γίνεται, πληρώνοντας ένα κάρο χαραμοφάηδες δημοσιοϋπαλληλίσκους στα γραφεία του ΥΠΕΞ. ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΑ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΙΕΡΟΣΠΟΥΔΑΣΤΗΡΙΑ! Με σημεία δηλαδή που γίνεται πλύση εγκεφάλου απο ανθρώπους, ιμάμηδες των ψευτομουφτήδων με εντολές του νέου "Δράμαλη", ώστε τα μικρά πομακάκια απο ελληνάκια να γίνονται γενίτσαροι και να ορκίζονται στο... Μεγαλείο του τουρκισμού!

Επιστροφή στην κορυφή
thrakiotis Δες τη Λίστα
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης


Μέλος από: 22/Μαρτίου/2009
Θέση: Greece
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 964
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση thrakiotis Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 15/Σεπτεμβρίου/2009 ώρα 14:54

Υπογράψτε να φύγει το Τουρκικό Προξενείο από τη Θράκη

Να φύγει άμεσα από τη Θράκη

το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής

Σε διαμαρτυρία κατήλθαν οι κάτοικοι της Κομοτηνής, ενάντια στην ανθελληνική δράση του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής. Στην διαμαρτυρία τους αυτή οι κάτοικοι της Κομοτηνής καταδίκασαν τον σχεδιαζόμενο εκτουρκισμό και τις πρακτικές που ακολουθούνται στην περιοχή τους, από τους εκάστοτε Τούρκους Προξένους, που σαν κύριο μέλημα έχουν την δημιουργία συγκρουσιακών καταστάσεων και την σπορά μίσους με βάση τη θρησκεία...
Ποιο θα ήταν το μειονοτικό θέμα της Θράκης αν έλειπε η διαβρωτική δράση του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής; Όλοι γνωρίζουν την πραγματική αιτία πλήθους προβλημάτων στην περιοχή, όμως κανείς δεν τολμάει να την ονομάσει ρητά και ταυτόχρονα να αναδείξει το ζήτημα ασφάλειας για την ελληνική πολιτεία και πλειονοτική κοινωνία, το ζήτημα εκδημοκρατισμού και ένταξης της μειονοτικής κοινωνίας, το ζήτημα εξορθολογισμού και εξομάλυνσης της πολιτικής και οικονομικής ζωής της Θράκης.
Ποιος χρειάζεται το Προξενείο της Τουρκίας στην πόλη μας;
- Υπάρχουν Τούρκοι υπήκοοι στη Θράκη;
- Υπάρχουν τόσες γραφειοκρατικές διαδικασίες – ιδίως μετά την κατάργηση της βίζας για την Τουρκία – που δικαιολογούν μια τέτοια πολυπρόσωπη και πολυέξοδη υπηρεσία στην Κομοτηνή; ...
- Υπάρχουν μειονοτικά δικαιώματα που, μέσα στη σύγχρονη Ελλάδα της ΕΕ, έχουν ανάγκη έναν τέτοιο «εγγυητή», όπως π. Χ. Τον βλέπουμε να τα προσφέρει στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν;
- Ή μήπως η Συνθήκη της Λωζάνης, που η Τουρκία την έχει κάνει κουρελόχαρτο από την ημέρα της υπογραφής της, χρειάζεται την κηδεμονία του βιαστή της;
Η απάντηση είναι προφανώς αρνητική σε όλα τα παραπάνω, λέει η κοινή λογική.
Ποιος ο λόγος τότε της ύπαρξής του στη Θράκη;
- Μήπως η συντήρηση ενός παρακρατικού μηχανισμού που οδηγεί τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας σε γκετοποίηση;
- Μήπως η δημιουργία / χειραγώγηση κάποιων μειονοτικών ηγεσιών για τον έλεγχο της μειονοτικής κοινωνίας;
- Μήπως η μεθόδευση ενεργειών που εκτουρκίζουν Πομάκους και Ρομά για να δημιουργήσουν μέσα από αυτήν την εθνοκάθαρση «τουρκική μειονότητα»;
Όλα τούτα τα γνωρίζει πολύ καλά η τοπική κοινωνία, μα δεν μιλάει. Άλλοι λόγω οικονομικών συμφερόντων, άλλοι λόγω πολιτικών βλέψεων, άλλοι λόγω εφησυχασμού με το άλλοθι των «αρμοδίων» που δήθεν «ξέρουν τι κάνουν», δεχόμαστε όλοι την παρουσία του λύκου μέσα στο μαντρί.
Είναι όμως άμεση ανάγκη να γίνει ένας δημόσιος, δημοκρατικός διάλογος για το ζήτημα και η θρακική κοινωνία να εκφράσει τη βούλησή της. Χρειαζόμαστε ένα κοινωνικό κίνημα που θα προτάσσει τα αληθινά προβλήματα του τόπου, τα οποία έχουν φτάσει σε τέτοιον παροξυσμό, που η επίλυσή τους είναι όρος όχι μόνο συλλογικής αλλά και ατομικής προόδου κι επιβίωσης.
Η απομάκρυνση του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής είναι ένα τέτοιο μείζον θέμα που δεν μπορεί να σκεπάζεται διαρκώς από σιωπή. Αν είμαστε πράγματι κοινωνία πολιτών, έχουμε λόγο και πρέπει ν’ ακουστεί!
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ

Επιστροφή στην κορυφή
thrakiotis Δες τη Λίστα
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης


Μέλος από: 22/Μαρτίου/2009
Θέση: Greece
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 964
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση thrakiotis Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 16/Σεπτεμβρίου/2009 ώρα 06:56
Επιστροφή στην κορυφή
thrakiotis Δες τη Λίστα
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης


Μέλος από: 22/Μαρτίου/2009
Θέση: Greece
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 964
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση thrakiotis Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 16/Σεπτεμβρίου/2009 ώρα 07:03
http://proxeneio-stop.org/ Εδω Θα Βρειτε Την Επιτροπη Πρωτοβουλιας Αυτης Της Ενεργειας

Και Εδω Παρακατω

http://www.gopetition.co.uk/online/30752.html

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ!
Επιστροφή στην κορυφή
thrakiotis Δες τη Λίστα
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης


Μέλος από: 22/Μαρτίου/2009
Θέση: Greece
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 964
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση thrakiotis Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 16/Σεπτεμβρίου/2009 ώρα 07:06

Μηνύσεις σε όσους αναφέρονται
σε «Τούρκους της Θράκης»…

Όταν η ηλιθιότητα δεν έχει μέτρο και όταν η προσπάθεια κατάθεσης αποδείξεων «φιλοτουρκισμού» πιέζει ασφυκτικά, τότε δημιουργείται ένα υπέροχο κοκτέιλ φαυλότητας και δουλικότητας, το οποίο απογυμνώνει τις μύχιες σκέψεις, τις διαθέσεις και τις ενέργειες του κατασκευαστή του…
Γνωστότατος από παλιά, για την «δράση» του στην Ξάνθη, δημοτικός σύμβουλος Χουσεΐν Μπαντάκ, ο οποίος όλως τυχαίως τελεί και βασικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα της τουρκικής επιπλοποιΐας Istikbal, με υποκαταστήματα στην Κομοτηνή, την Ξάνθη αλλά και την Θεσσαλονίκη. Αυτός ο «επιχειρηματίας» (ίσως, κάποτε, το πόθεν έσχες να λύσει πάμπολλες απορίες σχετικά με τον ξαφνικό πλουτισμό ορισμένων) λοιπόν, μήνυσε τον Δήμαρχο Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη, επειδή ο τελευταίος τον αποκάλεσε «γυφτοπομάκο»!
Η μήνυση κατατέθηκε με το αιτιολογικό της προσβολής του προσώπου του κυρίου Μπαντάκ… Και το αιτιολογικό της μήνυσης του θιγόντος, ανοίγει «το κουτί της Πανδώρας» για τον ίδιο τον κύριο Μπαντάκ…
Η υπόθεση αυτή θα εκδικαστεί στο Εφετείο Θράκης στην Κομοτηνή και πρόκειται να τραβήξει το ενδιαφέρον όλου του Ελληνισμού και ιδιαίτερα των Ελλήνων Πομάκων αλλά και των Ρομ, που θα περιμένουν με αγωνία την αιτιολόγηση του κυρίου Μπαντάκ, ο οποίος θεωρεί βρισιά το να σε αποκαλούνε «γύφτο» ή «Πομάκο»! Και θα πρέπει να αιτιολογήσει, ο κύριος Μπαντάκ, γιατί θεωρεί ύβρη τα εθνώνυμα αυτά. Θεωρεί υποτιμητικό και βρισιά το να αποκαλείς κάποιος με την εθνοτική του ιδιότητα; Ή μήπως ο κύριος Μπαντάκ θεωρεί ντροπή το να είναι κανείς Πομάκος;
Δεν θα αναφέρω καθόλου την Ρόδο και το… πήδημα, επειδή ο άνοος κύριος Μπαντάκ έχει εξασφαλισμένο το… δεύτερο! Γιατί; Επειδή ανοίγει διάπλατα την πόρτα σε οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη, χριστιανό ή μουσουλμάνο, να καταθέσει σειρά ατελείωτων μηνύσεων κατά προσώπων, αλλά και πολιτικών ή κρατικών οργανισμών που τολμούν να αναφέρουν σε κάθε τους ευκαιρία ως Τούρκους τους Έλληνες πολίτες της Θράκης. Ιδιαίτερα, οι Πομάκοι και οι Ρομ της Θράκης θα πλουτίσουν κυριολεκτικά, εάν αρχίσουν να σύρουν στα δικαστήρια τον κάθε πρακτορίσκο, παραγοντίσκο ή «ειδικό» της Άγκυρας, που περιδιαβαίνει την Θράκη και αναφέρεται σε «τούρκους» και σε «τουρκική μειονότητα»! Οι μηνύσεις θα φτάσουν φυσικά και στον Τούρκο πρόξενο της Κομοτηνής, κύριο Σαρνίτς, αλλά και στον Τούρκο πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν, οι οποίοι επίσης αναφέρονται συχνά-πυκνά στους «τούρκους της Θράκης»…
Να λοιπόν, που ο κύριος Μπαντάκ άνοιξε την πόρτα του πλουτισμού για όλους τους Έλληνες πολίτες. Μάλιστα, σε διακρατικό επίπεδο ίσως η χώρα μας να μπορέσει να βγει από το τραγικό οικονομικό αδιέξοδο, αφού θα εισπράξει πάρα πολλά χρήματα από την «υπερδύναμη» Τουρκία
Γιατί όμως υπάρχει η βεβαιότητα πως ο Μπαντάκ θα ανακαλέσει τη μήνυσή του; Επειδή κάποιοι έχουν περισσότερη νοημοσύνη από τον «επιχειρηματία» αγνώστου εθνότητας (εκτός και αν ο ίδιος δηλώνει Τούρκος…) που τα έκανε μάλλον… θάλασσα!

Υ. Γ.: Κύριε Σαρνίτς έχετε σκεφτεί πως κάποιοι «παράγοντες» και ευνομούμενοί σας, κάποιοι δικοί σας άνθρωποι, ίσως να θέλουν «επαναπρογραμματισμό» και παρακολούθηση σειράς ειδικών σεμιναρίων για να αποφεύγουν να φέρνουν εσάς και τα αφεντικά σας στην άγκυρα σε τόσο δύσκολη θέση; Και αν οι λέξεις Πομάκος και Γύφτος είναι βρισιές και για εσάς κύριε Σαρνίτς, μπορείτε να μας εξηγήσετε γιατί τρέχετε να δώσετε παρών σε όλες τους τις εκδηλώσεις;

Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  < 1 23 4 5 12>

??af?µ?ste?te st?? d??t?a?? t?p? Ellinikos-stratos.com