Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Προμήθεια σκαφών, περιπολικών και εξοπλισμού

Το κανάλι του ελληνικού στρατού στο Google+  Facebook  Twitter  Youtube 
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  12
Συγγραφέας
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος


Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10320
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Προμήθεια σκαφών, περιπολικών και εξοπλισμού
    Αποστολή: 05/Σεπτεμβρίου/2015 ώρα 10:56
Δυο νέα εξοπλισμένα με πολυβόλα και UAV περιπολικά σκάφη πρόκειται να αποκτήσει το ΛΣ/ΕΛΑΚΤ.

Δυο νέα περιπολικά σκάφη πρόκειται να αποκτήσει το Λιμενικό Σώμα/Ελληνική Ακτοφυλακή με χρηματοδότηση ύψους 30 εκατ. Ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) Από την Ε. Ε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Τ. Ε. Α 2014-2020.

Τα δύο σκάφη θα είναι άνω των 30 μέτρων κατασκευασμένα από ναυπηγικό χάλυβα ή αλουμίνιο ή συνδυασμό των δύο υλικών.[... ]

[... ]Πιο αναλυτικά τα δύο σκάφη προβλέπεται να εξοπλιστούν με τρείς τηλεχειριζόμενες σταθεροποιημένες πλατφόρμες οπλισμού οι οποίες θα διαθέτουν βαρύ πολυβόλο κατάλληλα για θαλάσσια χρήση.

Από τα τρία πολυβόλα το ένα θα βρίσκεται στην πλώρη και τα υπόλοιπα δύο σε κατάλληλα σημεία εκατέρωθεν του σκάφους ώστε και τα τρία μαζί να καλύπτουν ένα τόξο 360 μοίρες.

Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη φορά που μικρά σχετικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος/Ελληνική Ακτοφυλακή θα αποκτήσουν τέτοιου είδους οπλισμό γεγονός που επιβεβαιώνει την συνειδητοποίηση από το Λιμενικό Σώμα/Ελληνική Ακτοφυλακή ότι πιθανόν στο μέλλον μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπο και με οπλισμένους λαθρέμπορους/δουλέμπορους ή ακόμη και τρομοκράτες με βαρύ οπλισμό.

Επιπλέον τα σκάφη θα μπορούν να συμμετάσχουν και σε αποστολές κατάσβεσης πυρκαγιών σε πλοία αφού θα είναι εξοπλισμένα και με μόνιμο περιστρεφόμενο ακροσωλήνιο επί πύργου ο οποίος θα εκτοξεύει θαλάσσιο ύδωρ υπό υψηλή πίεση.

Τα δύο σκάφη θα διαθέτουν βοηθητικό σκάφος υψηλών δυνατοτήτων με ικανότητα γρήγορης καθαίρεσης και ανάκτησης με δυσμενείς καιρικές συνθήκες καθώς και δύο Jet Ski τοποθετημένων σε ειδική θέση επί του καταστρώματος.

Όσον αφορά τους αισθητήρες των δύο σκαφών αυτοί περιλαμβάνουν δύο συγκροτήματα τοποθετημένα επί του ιστού και ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα μη επανδρωμένου πτητικού μέσου με αυτονομία τουλάχιστον 15 ώρες και εμβέλεια τουλάχιστον 60 ναυτικά μίλια εξοπλισμένου με αισθητήρες (θερμικό αισθητήρα απεικόνισης, κάμερα ημέρας,GPS κλπ) με δυνατότητα συνεργασίας επικοινωνίας με τα συστήματα του πλοίου και φυσικά το απαραίτητο σύστημα εκτόξευσης-ανάκτησης.

Αναλυτική περιγραφή στο Viadiplomacy.gr

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10320
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 04/Οκτωβρίου/2015 ώρα 12:14

Εν τω μεταξύ το Λ. Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ. Προκήρυξε μια σειρά διαγωνισμών για τη προμήθεια ανταλλακτικών, αναλωσίμων και εξοπλισμού επισκευών των πλωτών και χερσαίων μέσων του, συνολικού ύψους 140.500 ευρώ.

Με ξεχωριστή διαδικασία προωθείται το πρόγραμμα αναβάθμισης των θερμικών καμερών των ΠΑΘ του Λ. Σ. ύψους 2.500.000 ευρώ, ενώ η διαδικασία διενέργειας ανοιχτού και δημόσιου Τεχνικού Διαλόγου με σκοπό την κατάρτιση τεχνικών προδιαγραφών για την προμήθεια 2 νέων ΠΑΘ μεγαλύτερων των 30μ. Και προϋπολογισμού 30.000.000 ευρώ, παρατείνεται Μέχρι και τις 12 Οκτωβρίου.

Πέραν όμως αυτών, έντονος προβληματισμός εκφράζεται σχετικά με την παράδοση των 4 υπολειπόμενων σκαφών τύπου POB-24G, αλλά και για την υποστήριξη των άλλων 2 ήδη παραδοθέντων, μετά τις φήμες για αναστολή λειτουργίας των κροατικών ναυπηγείων που τα κατασκευάζουν, λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και το Λ. Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ. παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και σε περίπτωση που το όλο πρόγραμμα ναυαγήσει θα κινήσουν τις νόμιμες διαδικασίες για την διεκδίκηση του ποσού που έχει ήδη καταβληθεί σε αυτά (ως προκαταβολή καταβλήθηκε το 50% του συνολικού κόστους του προγράμματος).

E-amyna.com

Καλά, το παραπάνω δεν το είχαν εξετάσει; Τι δηλαδή, επιλέγουν ναυπηγείο βάσει αμέσης και μόνο παράδοσης;

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10320
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 07/Φεβρουαρίου/2016 ώρα 13:03
Τρία νέα εξοπλιστικά προγράμματα αξίας 63,1 εκατ ευρώ για το Λιμενικό Σώμα/Ελληνική Ακτοφυλακή

Τρία νέα σημαντικά εξοπλιστικά προγράμματα του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής συνολικής αξίας 63,1 εκατ. Ευρώ βρίσκονται αυτή την περίοδο σε διαφορετικές φάσεις υλοποίησης.

Το πρώτο αφορά την αναβάθμιση των θερμικών καμερών των Περιπολικών Σκαφών Ανοικτής Θαλάσσης τύπου Sa’ar 4 του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής συνολικής αξίας 2,5 εκατ. Ευρώ (χωρίς Φ. Π. Α.).

Στη φάση αυτή του διαγωνισμού πραγματοποιείται η δημόσια διαβούλευση για τις προδιαγραφές και τις αποδόσεις των συστημάτων.

Στο διαγωνισμό συμμετέχουν δύο ελληνικές εταιρείες η MILTECH HELLAS Α. Ε η οποία έχει εγχώρια με δική της τεχνολογία αναπτύξει θερμικές κάμερες επιτήρησης και η ΡΑΜΦΟΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΙΚΕ. Η οποία συνεργάζεται με την ισραηλινή εταιρεία CONTROP PRECISION TECHNOLOGIES Ltd.

Το δεύτερο πρόγραμμα του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής περιλαμβάνει την αγορά ενός οχήματος τύπου ΒΑΝ 4Χ4 για αποστολές παράκτιας επιτήρησης συνολικής αξίας 600.000 ευρώ.

Τα οχήματα αυτών των αποστολών διαθέτουν αναπτυσσόμενο ιστό επί της οροφής του αυτοκινήτου επί του οποίου υπάρχουν συνήθως δύο κάμερες μία ημέρας και μια θερμική ώστε το πλήρωμα του οχήματος να μπορεί να παρακολουθεί επιτηρεί την περιοχή ενδιαφέροντος στην οποία έχει αναπτυχτεί το όχημα. Το συγκεκριμένο όχημα διαθέτει επίσης σύστημα επικοινωνίας ώστε να μπορεί να μεταδίδει τις πληροφορίες που συλλέγει.

Το τρίτο και πιο σημαντικό πρόγραμμα του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής είναι η ανάπτυξη του Εθνικού Συστήματος Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης (ΕΣΟΘΕ), συνολικού προϋπολογισμού 60.000.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ. Π. Α.).

Για το εν λόγω πρόγραμμα πρόκειται σύντομα να συγκροτηθεί πενταμελής έκτακτη Επιτροπή Σύνταξης Τεχνικών Προδιαγραφών.

Viadiplomacy.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10320
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 10/Φεβρουαρίου/2016 ώρα 08:22
Παράδοση περιπολικού «ΓΑΥΔΟΣ» της Damen στο ΛΣ/ΕΛ. ΑΚΤ

Παραδόθηκε στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, το νέο σύγχρονο σκάφος του λιμενικού σώματος με το όνομα «Γαύδος», το οποίο ναυπηγήθηκε στα ολλανδικά ναυπηγεία της εταιρίας «Damen», σε μια τελετή όπου παραβρέθηκε ο υπουργός Θεόδωρος Δρίτσας.

Το σκάφος εντάχθηκε στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του σώματος το Δεκέμβριο του 2015 με αποστολή τη θαλάσσια αστυνόμευση και τις αποστολές έρευνας και διάσωσης εντός των ελληνικών – ευρωπαϊκών χωρικών υδάτων. Έχει επιτύχει μέχρι στιγμής να διασώσει 891 πρόσφυγες. Θα επιστρέψει στη βάση των επιχειρήσεων στο ανατολικό Αιγαίο και τη νήσο Λέσβο.

Η ναυπήγηση του σκάφους που παραγγέλθηκε προ διετίας, συγχρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με περίπου 82,5%, ενώ το υπόλοιπο ποσό αποτελεί εθνική συμμετοχή.

Το συνολικό κόστος ναυπήγησης του περιπολικού ανήλθε σε περίπου 29 εκατομμύρια ευρώ. Το «Γαύδος» είναι ένα σύγχρονο ταχύπλοο πλοίο με 25 άτομα πλήρωμα, μήκος 57,52 μέτρα, πλάτος 9,55 μέτρα και μέγιστη ταχύτητα 32 κόμβων.

Defence-point.gr

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10320
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 06/Απριλίου/2016 ώρα 00:15
Φιάσκο με την αγορά σκαφών του Λιμενικού

Σε πρωτοφανές φιάσκο κατέληξε μια προσπάθεια του ελληνικού κράτους να αγοράσει έξι νέα σκάφη, προκειμένου να ανανεώσει τον στόλο του Λιμενικού Σώματος, ο οποίος, όπως συμβαίνει εν γένει στις Ενοπλες Δυνάμεις τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζει ελλείψεις και ατέλειες, που δυσχεραίνουν δραστικά το έργο του.

Η κατασκευάστρια εταιρεία που είχε συνάψει σύμβαση με το ελληνικό κράτος το 2014 για την παράδοση έξι σκαφών δεν κατάφερε να διεκπεραιώσει τη συμφωνία λόγω οικονομικών προβλημάτων. Ως συνέπεια, σήμερα, δύο χρόνια μετά, η ελληνική κυβέρνηση κινείται δικαστικά εναντίον της, προκειμένου να διεκδικήσει τα χρήματα που είχαν καταβληθεί ως προκαταβολή.[.]

[.]Πριν από λίγες ημέρες, στις 28 Μαρτίου, η ελληνική κυβέρνηση έκανε το πρώτο βήμα στην προσπάθεια αποζημίωσής της από την κροατική εταιρεία. Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έκανε αποδεκτή την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Αξιολόγησης των Αποτελεσμάτων των Τακτικών Διαγωνισμών, η οποία από τις 29 Οκτωβρίου 2015 κήρυττε έκπτωτη τη Montmontaza Greben d.o.o. καθώς δεν κατόρθωσε να φέρει εις πέρας τη συμφωνία με την ελληνική πλευρά.

Παράλληλα, το υπουργείο θέτει σε εφαρμογή τις κυρώσεις που προέβλεπε το σενάριο αυτό, ζητώντας την κατάπτωση της εγγύησης καλής εκτέλεσης, ύψους 892.533,20 ευρώ, ποσού που αντιστοιχεί, σύμφωνα με την απόφαση, στο 10% της αξίας των τεσσάρων σκαφών που δεν παραδόθηκαν ποτέ. Επίσης, ζητά την έντοκη επιστροφή της προκαταβολής για τα τέσσερα σκάφη, που ανέρχεται στα 4.462.666 ευρώ, μέρος της είσπραξης της οποίας συμφωνήθηκε να παρακρατηθεί από το ποσό που οφείλει η ελληνική πλευρά για την αγορά του δεύτερου σκάφους, που παραδόθηκε τον Ιούνιο του 2015.

Επίσης, η κροατική εταιρεία αποκλείεται αυτομάτως για τα επόμενα πέντε χρόνια από ανάλογους διαγωνισμούς του ελληνικού κράτους - απόφαση τυπική, καθώς, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει, δεν θα μπορούσε να αναλάβει έργο ανάλογου μεγέθους ξανά, ακόμα και αν η Αθήνα την προτιμούσε.

Η αποτυχία της εν λόγω συμφωνίας προκαλεί ανησυχία στην ελληνική πλευρά, καθώς η προσπάθεια ενίσχυσης του ήδη απαξιωμένου στόλου του Λιμενικού Σώματος έπεσε στο κενό σε μια περίοδο που αυτό καλείται, εκτός των άλλων, να αντεπεξέλθει στις πολλαπλάσιες προσφυγικές ροές στο Αιγαίο. Το υπουργείο Ναυτιλίας πραγματοποιεί επαφές τους τελευταίους μήνες για την εξασφάλιση νέων ευρωπαϊκών κονδυλίων για τον σκοπό αυτό.

Δεν θα πρέπει να προκαλέσει έκπληξη, πάντως, αν την επόμενη φορά προτιμηθεί κάποια ελληνική εταιρεία μετά το φιάσκο, καθώς κατά την παραλαβή του δεύτερου σκάφους ο κ. Δρίτσας είχε εκφράσει την ανάγκη στήριξης των εγχώριων κατασκευαστών.

Εφημερίδα "Παραπολιτικά", Γιώργος Τόλης

Thessalianews.gr

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10320
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 10/Μαΐου/2016 ώρα 21:30
Χορηγία προς το Λιμενικό Σώμα από τον ΟΤΕ

Ιδιωτικό συμφωνητικό, που περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης περιπολικών σκαφών του λιμενικού και προμήθεια υλικών διάσωσης στις καθημερινές επιχειρήσεις στο Αιγαίο, υπεγράφη σήμερα μεταξύ του ομίλου ΟΤΕ και του υπουργείου Ναυτιλίας σε ειδική εκδήλωση στο αρχηγείο του σώματος στον Πειραιά, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρή Δρίτσα και του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ. Σ. Ράπτη Σταμάτιου.

Τον όμιλο ΟΤΕ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός του Μιχάλης Τσαμάζ καθώς και διευθυντικά στελέχη του ομίλου.

"Χαιρόμαστε για την σημερινή ημέρα που αποτυπώνει και επισημοποιεί μια πρωτοβουλία με υψηλό συμβολισμό αλλά και ουσιαστική ευεργετική επίπτωση" τόνισε σε δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας και πρόσθεσε ότι το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών αποτυπώνει την αναγνώριση της τεράστιας προσφοράς των στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε ότι "Το Λιμενικό Σώμα επιτελεί τεράστιο έργο. Περιφρουρεί τα θαλάσσια σύνορά μας, προστατεύει τα λιμάνια και τις θάλασσές μας και σώζει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, συχνά υπό αντίξοες συνθήκες. "

Τόνισε επίσης ότι "εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης, σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι καθήκον για τον Όμιλο ΟΤΕ να συμβάλλει σε αυτό το έργο. Στεκόμαστε με υπερηφάνεια δίπλα στους ανθρώπους του Λιμενικού Σώματος, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη μας για όσα προσφέρουν στη χώρα".

Capital.gr

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10320
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 24/Μαΐου/2016 ώρα 12:45
Δωρεά σκάφους από την Follie Follie για αστυνόμευση.

Με ένα καινούργιο ταχύπλοο σκάφος, εξοπλίστηκε το Λιμεναρχείο Νεαπόλεως Βοιών, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο (ΑΠΕ) με πρωτοβουλία του αναπληρωτή γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτου Φιλιππάκου και αποτελεί δωρεά του ομίλου Folli Follie, στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς.

Το ταχύπλοο είναι κατηγορίας Α2, μήκους 17 μέτρων, με δυνατότητα να περιπολεί και να αστυνομεύει στις νότιες και νοτιοανατολικές ακτές της Πελοποννήσου, στα Κύθηρα, τα Αντικύθηρα, στην Ελαφόνησο και όπου αλλού κριθεί αναγκαίο.

Το σκάφος παραδόθηκε κατά την διάρκειας μιας λιτής τελετής που διοργανώθηκε στη Νεάπολη από την Λιμενική αρχή και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μονεμβασιάς, στην οποία παρέστη ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος.

Ο κύριος Φιλιππάκος σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι στη σημερινή δύσκολη εποχή για την ελληνική οικονομία που επιχειρεί να ανακάμψει, τέτοιου είδους δωρεές αντικατοπτρίζουν τη φιλοπατρία και αναδεικνύουν την έννοια της αλληλεγγύης.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Folli Follie Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, δήλωσε συγκινημένος από την θερμή υποδοχή των κατοίκων και των αρχών της περιοχής των Βατίκων και αναφέρθηκε στην αξία της προσφοράς στην πατρίδα.

Defence-point.gr

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10320
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 14/Ιουνίου/2016 ώρα 21:55
Επανένταξη μιας πολύτιμης μονάδας του Λιμενικού Σώματος

Οι αναγνώστες της e-Amyna θα θυμούνται την περίπτωση του περιπολικού σκάφους ΛΣ136 που είχαμε αναδείξει προ μερικών εβδομάδων. Το εν λόγω σκάφος παρέμενε για καιρό στη ξηρά αναμένοντας τις απαραίτητες επισκευές, όντας εκτεθειμένο στις διαθέσεις οποιουδήποτε θα ήθελε να προξενήσει περαιτέρω ζημιά.

Το διάστημα που μεσολάβησε από την αναφορά μας εκείνη, επήλθαν ευχάριστα νέα. Πλέον το σκάφος, φρεσκοβαμμένο και επισκευασμένο βρίσκεται ξανά στη θάλασσα και εντός των αμέσως επόμενων ημερών οι εργασίες αποκατάστασής του θα έχουν ολοκληρωθεί πλήρως.

Έτσι το ΛΣ136 θα επανέλθει άμεσα σε ενεργό δράση και το Λ. Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ. Θα πάψει να στερείται των υπηρεσιών μιας σύγχρονης και πολύτιμης μονάδας που για καιρό παρέμενε αδρανής για αδιευκρίνιστους λόγους.

e-amyna.com


Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10320
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 08/Ιουλίου/2016 ώρα 21:46
Συμφωνία υπ. Ναυτιλίας - ΑΡΙΕΞΠΟ: Αναβαθμίζεται ο στόλος του λιμενικού

Στην υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία "ΑΡΙΕΞΠΟ" για τη συντήρηση κύριων μηχανών των πλωτών ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, προχώρησε το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Η συμφωνία αφορά και την προμήθεια υλικών και ανταλλακτικών σε μηχανές των πλωτών μέσων του λιμενικού, αλλά και την προμήθεια και εγκατάσταση 10 κυρίων μηχανών σε περιπολικά σκάφη του σώματος, προϋπολογισθείσας αξίας 545.000,00 ευρώ και 1.818.347,50 ευρώ αντίστοιχα.

Οι συγκεκριμένες προμήθειες του λιμενικού, που χρηματοδοτούνται κατά ποσοστό 100% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και κατά 100% από το Πράσινο Ταμείο/λογαριασμός "Γαλάζιο Ταμείο", χωρίς να επιβαρύνεται ο τακτικός προϋπολογισμός του υπουργείου Ναυτιλίας, έγιναν μετά από ανοιχτό διεθνή σχετικό διαγωνισμό που διενεργήθηκε τον Απρίλιο. Οι συμβάσεις που υπογράφηκαν, αφορούν στο συνολικό ποσό των 544.600,00 ευρώ και 1.790.348,72 ευρώ (απαλλάσσεται ΦΠΑ) αντίστοιχα.

Η συμφωνία θα προσδώσει σημαντικά οφέλη στην επιχειρησιακή ικανότητα του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, αφού αναβαθμίζει και ενεργοποιεί το στόλο του λιμενικού.

Πιο συγκεκριμένα, θα γίνουν εργασίες συντήρησης επιπέδου W5 στις 4 κύριες μηχανές των πλωτών ανοιχτής θαλάσσης ενώ 10 κύριες μηχανές θα αντικαταστήσουν υφιστάμενους κινητήρες σε σκάφη του λιμενικού τύπου "LAMBRO 57 PB CLASSIII" που επιχειρούν κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, χαιρέτησε την προσπάθεια των στελεχών και υπηρεσιών του υπουργείου για την άμεση, διαφανή και αποτελεσματική ολοκλήρωση των διαγωνισμών αυτών, που, όπως τόνισε, δεν επιβαρύνουν τον κρατικό Προϋπολογισμό και επεσήμανε στον πρόεδρο της εταιρείας ΑΡΙΕΞΠΟ, την ανάγκη για την ταχύτερη ολοκλήρωση των δεσμεύσεων που προκύπτουν από τη σύμβαση, που θα συμβάλει στην αναβάθμιση του στόλου του λιμενικού και θα ισχυροποιήσει περαιτέρω τη διεθνώς αναγνωρισμένη προσφορά του.

Στην υπογραφή των συμβάσεων παρέστησαν, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Ιωάννης Θεοτοκάς, ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστος Λαμπρίδης και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Capital.gr

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10320
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 13/Σεπτεμβρίου/2016 ώρα 21:04
Επισκευαστική ζώνη για σκάφη του Λιμενικού Σώματος ιδρύεται στις εγκαταστάσεις του ΟΛΘ

Επισκευαστική ζώνη, στην οποία θα συντηρούνται και θα επισκευάζονται όλα τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος, θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στις εγκαταστάσεις του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, γεγονός που θα ενισχύσει περαιτέρω την επιχειρησιακή ικανότητα των υπηρεσιών του Σώματος και θα αναβαθμίζει το ρόλο του ΟΛΘ.

Μέχρι σήμερα η συντήρηση και η επισκευή των πλωτών και χερσαίων μέσων που διαθέτουν οι υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, από τον Έβρο μέχρι το νομό Μαγνησίας, και το Βορειοανατολικό Αιγαίο, πραγματοποιούνταν στις επισκευαστικές εγκαταστάσεις του Πειραιά και της Ελευσίνας, με αποτέλεσμα, σε ορισμένες περιπτώσεις, να δημιουργούνται προβλήματα, κυρίως λόγω της γεωγραφικής απόστασης.

Η Επισκευαστική Βάση Κεντρικής Μακεδονίας θα λειτουργήσει στο χώρο της "Αποθήκης 20” του ΟΛΘ και θα καλύπτει όλες τις ανάγκες συντήρησης και επισκευής των μηχανών περιπολικών και γενικά όλων των πλωτών μέσων του Λιμενικού Σώματος, που παρουσιάζουν βλάβες και θα γίνεται από έμπειρο προσωπικό.

"Για πρώτη φορά στα χρονικά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποκτά τη δική του επισκευαστική βάση, γεγονός που θα συμβάλλει στην άμεση εξυπηρέτηση όλων των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος”, είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ το μέλος του ΔΣ του ΟΛΘ, Πάνος Καρδαράς, υπογραμμίζοντας ότι η επιλογή του ΟΛΘ για τη δημιουργία της επισκευαστικής ζώνης ήταν επιλογή και στοχευμένη δράση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Capital.gr

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10320
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 23/Ιανουαρίου/2019 ώρα 09:16
Λιμενικό: Προμήθεια τριών υπερσύγχρονων παράκτιων περιπολικών πλοίων

Υπεγράφη σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η σύμβαση για την προμήθεια τριών υπερσύγχρονων παράκτιων περιπολικών πλοίων, ύψους περίπου 42 Εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για τη Μεγαλύτερη προμήθεια στην ιστορία του Λιμενικού Σώματος που υπογράφεται από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Το κόστος για την απόκτησή τους καλύπτεται σε ποσοστό 90% από την Ειδική Δράση «Εξοπλισμός Οργανισμού Frontex» Του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η παράδοσή τους θα ολοκληρωθεί το 2020 από την ανάδοχο εταιρεία «Κοντιέρε Ναβάλε Βιτόρια», που αναδείχτηκε κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού.

Στην ομιλία του, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης, τόνισε ότι τα τρία αυτά υπερσύγχρονα περιπολικά θα ενισχύσουν σημαντικά την επιχειρησιακή ικανότητα του Λ. Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ. Καθώς είναι ειδικά σχεδιασμένα για αποστολές επιτήρησης των εξωτερικών θαλασσίων συνόρων και για τη διάσωση ατόμων που κινδυνεύουν στη θάλασσα. Θα είναι δε πλήρως επιχειρησιακά, ακόμη και κάτω από δυσμενείς καιρικά συνθήκες.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το υπουργείο έχει Εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για την προμήθεια και τέταρτου παρόμοιου σκάφους, Κατά συνέπεια πολύ σύντομα θα ενεργοποιήσει το σχετικό δικαίωμα προαίρεσης που είχε προβλεφθεί στη διακήρυξη του συγκεκριμένου διεθνούς διαγωνισμού.

Naftemporiki.gr


Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10320
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 20/Ιουλίου/2019 ώρα 23:13
Ακόμη ένα παράκτιο περιπολικό σκάφος για το Λιμενικό Σώμα

Υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και του Προέδρου και Διευθύνων Συμβούλου των Ιταλικών Ναυπηγείων CANTIERE NAVALE VITTORIA SPA κ. Λουίτζι Ντούο, συμπληρωματική τροποποιητική σύμβαση για την ενεργοποίηση του δικαιώματος προαίρεσης και την προμήθεια ενός επιπλέον παράκτιου περιπολικού πλοίου, προϋπολογισμού 13,89 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως είναι ήδη γνωστό στις 22/01/2019 υπεγράφη σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τα παραπάνω Ιταλικά Ναυπηγεία, για την προμήθεια τριών (03) παράκτιων περιπολικών πλοίων αξίας 41,67 εκατομμυρίων ευρώ με δικαίωμα προαίρεσης για ένα ακόμα πλοίο.

Φωνή του Λ. Σ.

Επιστροφή στην κορυφή


 Απάντηση Απάντηση Σελ.  12
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)

Γρήγορη Απάντηση
Όνομα:

Μήνυμα:
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.