Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Μίζες στο στρατό

Το κανάλι του ελληνικού στρατού στο Google+  Facebook  Twitter  Youtube 
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  123
Συγγραφέας
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 9844
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Μίζες στο στρατό
    Αποστολή: 20/Ιουνίου/2016 ώρα 15:00
Στο στόχαστρο των ελληνικών αρχών 7 στελέχη της Ericsson

Επτά πρώην και νυν στελέχη της σουηδικής εταιρείας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Ericsson έχουν κλητευθεί από τις ελληνικές αρχές για πιθανή εμπλοκή τους σε υπόθεση διαφθοράς.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Κυριακή, τα επτά στελέχη της, τα οποία δεν κατονόμασε, εμπλέκονται σε έρευνα αναφορικά με συμφωνία για αμυντικό εξοπλισμό που είχε συνάψει η πρώην θυγατρική της,Ericsson Microwave Systems με την Ελλάδα το 1999, η οποία περιλάμβανε την παράδοση ενός εναέριο συστήματος ραντάρ.

Η Ericsson, που αποκάλυψε την έρευνα πριν δύο χρόνια, ανέφερε ότι οι νυν και πρώην εργαζόμενοί της κλήθηκαν να καταθέσουν στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται από τις ελληνικές αρχές αναφορικά με ισχυρισμούς για πιθανή διαφθορά.

Σημειώνεται ότι η Ericsson Microwave Systems πωλήθηκε στην Saab AB το 2006 η Οποία, όπως αναφέρει το MarketWatch, αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση.

Η Ericsson ανέφερε ότι δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί της καμία αρχή αναφορικά με το θέμα και πως δεν έχουν δοθεί στα επτά πρώην και νυν στελέχη της όλα τα σχετικά έγγραφα της έρευνας, ούτε έχουν ανακριθεί από τις ελληνικές αρχές.

Η σουηδική εταιρεία ανέφερε ότι δεν θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα αλλά θα συνεργαστεί με τις αρχές.

Capital.gr

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 9844
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 26/Ιουλίου/2016 ώρα 22:24
Δίωξη για κακούργημα κατά 11 για τις φρεγάτες τύπου «S»

Το δρόμο προς την Βουλή έχει πάρει μια ακόμη δικογραφία για τον πρώην υπουργό Εθνικής ’μυνας Γιάννο Παπαντωνίου προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του για τη σύμβαση Σχετικά Με την σύμβαση Εκσυγχρονισμού μέσης ζωής έξι φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ από την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ραίκου δόθηκε παραγγελία να ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία στην υπηρεσία με τις επιβαρυντικές διατάξεις κατά 11 ατόμων σχετικά με την εν λόγω σύμβαση.

Η ποινική δίωξη θα ασκηθεί σε βάρος του πρώην Γενικού Γραμματέα Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής ’μυνας Σπυρίδωνα Τραυλού και ακόμη σε βάρος 10 μελών της επιτροπής διαπραγματεύσεων, για απιστία περί την υπηρεσία με τις επιβαρυντικές διατάξεις, καθώς η ζημιά που προκλήθηκε υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ (κακούργημα). Η ζημιά που προκληθεί Στην περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου εκτιμάται ότι ανέρχεται άνω των 30 εκατ. Ευρώ.

Συγκεκριμένα, η δίωξη αφορά τη σύμβαση 010Β/03/6.2.2003 Για τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής έξι Φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού. Η σύμβαση υπογράφηκε (6.2.2003) μεταξύ της εταιρείας Ελληνικά Ναυπηγεία Α. Ε. Ως κύριου αναδόχου (και υποκατασκευαστή την εταιρεία THALES NEDER LAND B.V.) και του υπουργείου Εθνική ’μυνας.

Παράλληλα, αντίγραφο της δικογραφίας διαβιβάσθηκε στη Βουλή προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιάννου Παπαντωνίου, υπουργού Εθνικής ’μυνας κατά το χρόνο υπογραφής της σύμβασης.

Πρώτο Θέμα

ΓΙΑ ΤΗ ΚΟΥΤΑΛΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 9844
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 24/Ιανουαρίου/2017 ώρα 18:39
Νέα δίωξη σε Λιακουνάκο και Τραυλό για τα 20 ελικόπτερα ΝΗ90

Νέα ποινική δίωξη για υπόθεση εξοπλιστικών προγραμμάτων ασκήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς κατά του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου ο οποίος κατηγορείται ήδη για "μίζα" περίπου δύο εκατ. Ευρώ στην υπόθεση των ιπτάμενων ραντάρ. Ο επιχειρηματίας προφυλακίστηκε τον Οκτώβριο του 2015, αλλά αποφυλακίστηκε με "βραχιολάκι" (ένας από τους πρώτους κρατούμενους που έκανε χρήση του μέτρου) τον Απρίλιο του 2016.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μέσω offshore εταιρείας (Ιντεράξιον), η οποία -κατ' ομολογία του- του ανήκει, φέρεται να διακίνησε "μίζα" ύψους περίπου δύο εκατ. Ευρώ με τελικούς αποδέκτες τους ’κη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο.

Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία.

Νέος φάκελος με ζημιά τουλάχιστον 11,7 εκατ. Ευρώ

Η νέα δίωξη αφορά την προμήθεια 20 μεταφορικών Ελικοπτέρων τύπου ΝΗ90 Από την Κοινοπραξία ΝΗ Industries για τον ελληνικό στρατό. Η δίωξη που ασκήθηκε μετά την έρευνα που διενεργήθηκε με παραγγελία της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ραίκου στρέφεται κατά του πρώην γραμματέα αμυντικών επενδύσεων του ΥΕΘΑ, Σπύρου Τραυλού και μελών της Επιτροπής Διαπραγματεύσεων Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων και αφορά στο κακούργημα της απιστίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου. Για ηθική αυτουργία στην απιστία ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, προέδρου της εταιρείας SONAK Και του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Ηλία Αρκουμανέα. Αντίγραφα της δικογραφίας υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να διαβιβαστούν στη Βουλή για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του τότε υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, αλλά αυτές - αν υφίστανται - έχουν υποπέσει, ελέω του νόμου περί ευθύνης υπουργών, σε παραγραφή.

Παναγιώτης Στάθης

Capital.gr

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 9844
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 31/Μαρτίου/2017 ώρα 20:20
Σε δίκη 11 κατηγορούμενοι για τα αντισταθμιστικά από την προμήθεια των Leopard

Σε δίκη παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών 11 κατηγορούμενοι Για Αδικήματα που αφορούν τη Σύμβαση αντισταθμιστικών ωφελημάτων για την προμήθεια των 170 αρμάτων μάχης τύπου Leopard 2, επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο Θωμάς Λιακουνάκος, ο πρώην γενικός γραμματέας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων Σπύρος Τραυλός, και διάφοροι πρώην υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εθνικής ’μυνας.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίσταση τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (νόμος 1609/50), της ηθικής αυτουργίας στην παραπάνω πράξη κατά συρροή και άλλων.

Το Συμβούλιο Εφετών υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα κ. Λογοθέτη, ο οποίος ήταν υπέρ της παραπομπής 11 εκ των 13 συνολικά κατηγορουμένων στην υπόθεση.

Για τους υπόλοιπους δύο είχε προτείνει την απαλλαγή του ενός και την παύση της ποινικής δίωξης του άλλου λόγω θανάτου.

Naftemporiki.gr

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 9844
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 02/Μαΐου/2018 ώρα 16:42
Ένοχος ο Θ. Λιακουνάκος για την προμήθεια του Sonak στον στρατό

Ποινές πολυετών καθείρξεων «μοίρασε» το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους 17 κατηγορούμενους, με βασικούς πρωταγωνιστές τον Θωμά Λιακουνάκο και πρώην στελέχη του ΥΠΕΘΑ, για την υπόθεση προμήθειας του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στον στρατό ξηράς.

Οι ποινές κάθειρξης από 10 έως 16 χρόνων που επιβλήθηκαν στους κατηγορουμένους, είναι με αναστολή, γεγονός που δεν τους οδήγησε στη φυλακή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι με πράξεις και παραλείψεις τους ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο κατά πολλά εκατομμύρια ευρώ, κάτι που αρνήθηκαν στην απολογία τους.

Το δικαστήριο επιδίκασε στο Δημόσιο αποζημίωση 48.408.000 ευρώ, ενώ σε όλους τους κατηγορουμένους επιβλήθηκε ο περιοριστικός ορός της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Υπέρ της απαλλαγής των κατηγορουμένων, είχε ταχθεί ο εισαγγελέας.

Νaftemporiki.gr

Επιστροφή στην κορυφή
Johnf Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση Johnf Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 09/Μαΐου/2018 ώρα 15:56
Καραβανάδες ανώτατοι γλύφτες κλεφτοπολιτικάντηδωντύπου Τόσκα παίρνανε μίζες μαζί με τους πολιτικούς και τα τσιράκια τους αντιπροσώπους-επιχειρηματίες ξένων εταιρειών πχ Lockheed Martin κλπ, κομματόσκυλα γενικών υπουργείων κλπ... Όλοι αυτοί είναι ελεύθεροι να τρώνε και αν πιάσουν κάποιους για τα μάτια του κόσμου οι διεφθαρμένοι ψευτοδικαστές θα τους ρίξουν μέχρι και ισόβια με αναστολή... Να τη χαίρεστε τη χώρα σας. Εγώ πρόλαβα και έφυγα και εργάζομαι στο εξωτερικό...
Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  123
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)

Γρήγορη Απάντηση
Όνομα:

Μήνυμα:
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.