Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Προώθηση της αεροδιαστημικής

Το κανάλι του ελληνικού στρατού στο Google+  Facebook  Twitter  Youtube 
 Απάντηση Απάντηση
Συγγραφέας
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης


Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10047
  Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Προώθηση της αεροδιαστημικής
    Αποστολή: 11/Ιουνίου/2014 ώρα 20:52
Συμφωνία συνεργασίας υπεγράφη σήμερα μεταξύ του si-Cluster (Συνεργατικού Σχηματισμού Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών) και του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας, με σκοπό να ενισχυθεί ο κλάδος της αεροδιαστημικής στη χώρα μας και να αναπτυχθούν τεχνολογίες και εφαρμογές που θα προσελκύσουν ακόμα μεγαλύτερη ερευνητική και επιχειρηματική δραστηριότητα και καινοτομία.

Η σχετική εκδήλωση έγινε στον χώρο α1Χinnohub στο Μαρούσι, με την παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών και εκπροσώπων του υπουργείου, του ΓΕΕΘΑ, του ΓΕς, του ΓΕΝ, του ΓΕΑ και του si-Cluster.

H συμφωνία επισφραγίζει τις προσπάθειες, που ξεκίνησαν πριν από ενάμιση χρόνο, για τη δημιουργία ενός πλαισίου ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ των εξειδικευμένων στελεχών του υπουργείου και των 30 επιχειρήσεων, πανεπιστημίων και ερευνητικών ινστιτούτων που απαρτίζουν το si-Cluster.

Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που υπογράφεται μία τέτοια επίσημη συμφωνία συνεργασίας τεχνολογικού cluster με έναν δημόσιο φορέα. Η συμφωνία θα ξεκινήσει άμεσα με τη συνεργασία στην υλοποίηση τριών προγραμμάτων έρευνας, τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας:

-του έργου ACRITAS που αναπτύσσει εφαρμογές παρατήρησης της Γης, μεταξύ άλλων για την ασφάλεια και την επιτήρηση των συνόρων

-του έργου MENELAOS που ολοκληρώνει ένα αδρανειακό σύστημα πλοήγησης

-και του έργου CIDCIP που δημιουργεί καινοτόμους αλγόριθμους συμπίεσης δεδομένων.

Οι κύριοι εμπνευστές και συντελεστές της συμφωνίας, Δρ.Jorge-A.Sanchez-P.(Corallia), Δρ. Αθανάσιος Πότσης (Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας &Εφαρμογών - ΕΒΙΔΙΤΕ) και Αντισμήναρχος Γεώργιος Καντεράκης, καθώς και οι υπογράφοντες καθηγητής Βασίλειος Μακιός (Corallia) και Σμήναρχος Γεώργιος Δελής δήλωσαν, ότι η συμφωνία οριοθετεί ένα μοναδικό πλαίσιο συνεργασίας και εισάγει μια νέα κουλτούρα, τα αποτελέσματα της οποίας δεν μπορεί παρά να είναι μόνο θετικά για τη χώρα.

Ο Ελληνικός Συνεργατικός Σχηματισμός Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών (si-Cluster) δραστηριοποιείται στο πλαίσιο του καινορομικού φορέα Corallia και είναι ένα σταθερά αναπτυσσόμενο βιομηχανικό cluster καινοτομίας στην Ελλάδα, με έντονη γεωγραφική εστίαση στην περιφέρεια της Αττικής και Δυτικής Ελλάδας. Αποτελείται από περισσότερα από 30 μέλη, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων επιχειρήσεων και νεοφυών εταιρειών (startups).

Η συμφωνία με το ΥΠΕΘΑ συγχρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007-2013.

Το Έργο εντάσσεται στο Ε. Π. Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013 και στο Π. Ε. Π. Αττική 2007-2013, στο πλαίσιο της πιλοτικής φάσης λειτουργίας της δράσης εθνικής εμβέλειας «Δημιουργία καινοτομικών συστάδων επιχειρήσεων - Ένα ελληνικό προϊόν, Μια αγορά: Ο Πλανήτης» της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

πηγή
Επιστροφή στην κορυφή
amomos2 Δες τη Λίστα
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Avatar

Μέλος από: 17/Δεκεμβρίου/2011
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 145
  Παράθεση amomos2 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 14/Ιουνίου/2014 ώρα 23:24
Επιτελους και κατι καλο σαυτη τη χωρα καλιο αργα παρα ποτε... Θα ερθει περισσοτερη τεχνογνωσια και ισως βοηθηθουν και τα δικα μας καλα μυαλα να μπορεσουν να προωθησουν τις ερευνες τουςπανω στον τομεα της αεροδιαστημικης
Επιστροφή στην κορυφή
aeronut Δες τη Λίστα
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Avatar

Μέλος από: 14/Ιουνίου/2010
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 370
  Παράθεση aeronut Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 22/Ιουλίου/2014 ώρα 12:20
χαμενοι στο διαστημα. εδω μας κοροιδευουν ενα ματσο πιθηκοι στα μουτρα μας , και θελουμε και διαστημικο προγραμμα. τα ανταλλακτικα απο που θα τα αγοραζουμε; απο την τουρκια?
GET TO THE CHOPPA!!! ;P
Επιστροφή στην κορυφή
amomos2 Δες τη Λίστα
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Avatar

Μέλος από: 17/Δεκεμβρίου/2011
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 145
  Παράθεση amomos2 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 24/Ιουλίου/2014 ώρα 10:35
Εχεις δικιο οπως λες χρονια τωρα μας κοροιδευουν και μεις τα τρωμε συνεχεια
Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)

Γρήγορη Απάντηση
Όνομα:

Μήνυμα:
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.