Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Συνυπηρέτηση στρατιωτικών/δημοσίων υπαλλήλων

Το κανάλι του ελληνικού στρατού στο Google+  Facebook  Twitter  Youtube 
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  1 345
Συγγραφέας
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
ΒΙΚΥ Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση ΒΙΚΥ Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Συνυπηρέτηση στρατιωτικών/δημοσίων υπαλλήλων
    Αποστολή: 10/Μαρτίου/2016 ώρα 00:55
Καλησπερα σας. ο αρραβωνιαστικος μου πριν λιγο καιρο μπηκε πενταετους πυροσβεστικη εγω ειμαι νοσηλευτρια (εποπ) στην αεροπορια εχω 11 χρονια και επεδη ειναι απο βορεια Ελλάδα θελουμε να παμε εκει. μπορει οταν παντρευτουμε να με τραβηξει; Και να παω αν δεν εχει μοναδα της αεροποριας σε καποια μοναδα του στρατου; Σας ευχαριστω
Επιστροφή στην κορυφή
Cuervo Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση Cuervo Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 10/Μαρτίου/2016 ώρα 11:50
Όχι, εσύ θα τον τραβηξεις στην μετάθεση σου.
Επιστροφή στην κορυφή
Μαριαννα Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση Μαριαννα Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 30/Απριλίου/2017 ώρα 12:09
Καλησπερα σας. θα ηθελα να ρωτησω το εξης. διοριστηκα σε παραμεθωριο περιοχη με ορο της προκυριξης να παραμηνω 10 χρονια. ο αντρας μου υπηρετει σε αλλη παραμεθωριο περιοχη για 10 χρονια εως τωρα. μπορει να με τραβηξει?
Επιστροφή στην κορυφή
Georgia Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση Georgia Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 07/Δεκεμβρίου/2017 ώρα 21:29
Καλησπέρα. Είμαι δασκάλα (μόνιμη). Μπορω να "τραβήξω" τον στρατιωτικο σύζυγό μου στον νομό στον οποίο έχω μονιμη θέση; Ευχαριστώ.
Επιστροφή στην κορυφή
An_ Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση An_ Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 13/Απριλίου/2018 ώρα 08:49
Καλημέρα σας. Χρειάζομαι την βοήθεια σας! Είμαι αναπληρώτρια καθηγήτρια της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ο σύζυγος μου είναι μόνιμος αξιωματικός στον στρατό Κρήτης. Θα μπορούσε να με τραβήξει, ώστε να συνυπηρετήσουμε στο ίδιο μέρος; Έχουμε μωρό 20 μηνών και είμαι και έγκυος στο δεύτερο παιδάκι μας, τι μπορώ να κάνω;
Επιστροφή στην κορυφή
lato Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση lato Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 16/Απριλίου/2018 ώρα 10:06
Καλημέρα! Πρώτα από όλα θα απαντήσω με πάσα επιφύλαξη πάντα, στην An_. Από όσο γνωρίζω και χωρίς να θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου, βάση του νόμου 2946/2001 άρθρο 21 που αφορά την απόσπαση λόγω συνυπηρέτησης με ένστολο, βασική προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί αυτή, είναι η κατοχή οργανικής θέσης. Υπάρχουν και κάποιες αποφάσεις του ΝΣΚ που το επικυρώνουν πχ.309/2016. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει ειδική μέριμνα για τις εκπαιδευτικούς. Η μόνη λύση φαντάζομαι δυστυχώς είναι οι άδειες κυήσεως και ανατροφής τέκνου και μετά η ζήτηση σχολείων μόνο εντός της περιοχής μετάθεσης του συζύγου.
Τώρα στα δικά μου και παρακαλείται όποιος/α γνωρίζει να με βοηθήσει σε κάποιες απορίες που έχω. Είμαι μόνιμη σε ΝΠΔΔ του στενού δημόσιου τομέα και παντρεμένη με στρατιωτικό ΣΞ. Ο σύζυγος φέτος φεύγει με μετάθεση και εγώ μπαίνω πρώτη φορά στη διαδικασία απόσπασης λόγω συνυπηρέτησης. Από προσωπική αναζήτηση έχω βρει κάποιες νομολογίες, αλλά είναι πολύ γενικές και δυστυχώς οι περισσότερες αφορούν νοσηλεύτριες και εκπαιδευτικούς και δεν έχουν εφαρμογή σε όλο το δημόσιο. Οι απορίες που έχω προς το παρόν είναι:
1. Όταν μάθουμε τις μεταθέσεις μπορώ να κάνω αίτηση τρίμηνης μετακίνησης πέραν της απόσπασης, με δεδομένο πάντα ότι κατά πάσα πιθανότητα θα αποσπαστώ σε άλλο φορέα και άλλο υπουργείο; Γνωρίζω οτι πχ από ΔΥΠΕ σε ΔΥΠΕ γίνεται, αλλά ανηκουν στο ίδιο υπουργείο.
2. Δικαιούμαι άδεια μεταθέσεως όπως ο σύζυγος και με ποιο νόμο;
3. Δικαιούμαι έξοδα μεταθέσεως ή τα λαμβάνει μόνο ο σύζυγος (βρήκα σχετική νομοθεσία και ΚΑΕ για εξοδα μεταθέσεως ΔΥ αλλά δεν γνωρίζω αν τα λαμβάνουν αμφότεροι).
4. Η μισθοδοσία μου κατά τη διάρκεια της απόσπασης βαραίνει τον φορέα προέλευσης ή προορισμού; Παλιά ήταν με κοινή απόφαση αναμεταξύ τους, αλλά τώρα με την δυνατότητα μεταφοράς πιστώσεων δεν γνωρίζω τι παίζει.
Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη, γιατί η εύρεση πληροφοριών από υπεύθυνο είναι πολύ δύσκολο πράγμα τελικά.
Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  1 345
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)

Γρήγορη Απάντηση
Όνομα:

Μήνυμα:
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.