Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Προσλήψεις συμβασιούχων Οπλιτών στην Εθνική Φρουρά

Το κανάλι του ελληνικού στρατού στο Google+  Facebook  Twitter  Youtube 
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  123 8>
Συγγραφέας
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10041
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Προσλήψεις συμβασιούχων Οπλιτών στην Εθνική Φρουρά
    Αποστολή: 13/Μαΐου/2016 ώρα 20:24
Ανοίγει ο δρόμος για πρόσληψη 3.000 συμβασιούχων οπλιτών

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση του Υπουργείου ’μυνας για την πρόσληψη 3.000 συμβασιούχων οπλιτών στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της Εθνικής Φρουράς, δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός Χριστόφορος Φωκαΐδης. Όπως ανέφερε ο κ. Φωκαΐδης η προκήρυξη περιλαμβάνει όλα τα προσόντα και τις διαδικασίες, ώστε η όλη διαδικασία να ξεκινήσει αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Υπουργός ’μυνας είπε ότι «προς υλοποίηση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου σε σχέση με το Σχέδιο Αναδιοργάνωσης και Εκσυγχρονισμού της Εθνικής Φρουράς και πιο συγκεκριμένα σε ό, τι αφορά τον τρίτο πυλώνα του σχεδίου, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα την πρόταση του Υπουργείου ’μυνας και τη σχετική προκήρυξη για την πρόσληψη τριών χιλιάδων συμβασιούχων οπλιτών στην Εθνική Φουρά.

Η προκήρυξη περιλαμβάνει βεβαίως όλα τα απαιτούμενα προσόντα, την αμοιβή και όλες τις σχετικές διαδικασίες, έτσι ώστε αμέσως μετά τις εκλογές να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων. Βασικός γνώμονας κατά τον καταρτισμό των διαδικασιών προσλήψεων ήταν να γίνουν με απόλυτη διαφάνεια και με αυστηρά αξιοκρατικούς όρους. Για αυτό, απόλυτο κριτήριο, για παράδειγμα, όσον αφορά την κατάταξη των υποψηφίων θα είναι ο βαθμός του απολυτηρίου. Καμιά παρεμβολή οποιασδήποτε υποκειμενικής κρίσης ή κριτηρίου στην όλη διαδικασία, είπε ο κ. Φωκαϊδης.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά και για σκοπούς διαφάνειας και γρήγορης, αυτοποιημένης επεξεργασίας των στοιχείων. Απαραίτητα προσόντα είναι οι υποψήφιοι Κύπριοι πολίτες της Δημοκρατίας να είναι κάτω των 32 ετών, να έχουν συμπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία, να έχουν λευκό ποινικό μητρώο, να έχουν απολυτήριο Μέσης Εκπαίδευσης, και να έχουν κατάλληλο δείκτη μάζας σώματος και βεβαίως αυτό θα διαπιστωθεί και σε υγειονομική εξέταση που θα κληθούν. Και ως προς την κατηγορία της σωματικής τους ικανότητας που πρέπει να είναι Ι1, Ι2.

Επιπρόσθετα, το Υπουργείο ’μυνας έχει επεξεργαστεί μια σειρά επιπρόσθετων ωφελημάτων, πέραν από το βασικό μισθό που ανέρχεται σε περίπου μικτά 14.700 ευρώ ετησίως, περιλαμβανομένου του 13ου μισθού, δηλαδή χίλια ευρώ καθαρά μηνιαίως. Αναφερόμενος σε αυτά τα επιπρόσθετα ωφελήματα, ο κ. Υπουργός επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τα φιλοδωρήματα, τις άδειες, το σχέδιο σπουδών με ιδιωτικά πανεπιστήμια και ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το σχέδιο υποτροφιών για εξειδικευμένες υπηρεσίες και θέσεις, όπως για παράδειγμα στον τομέα της κυβερνοάμυνας, το σχέδιο επαγγελματικής κατάρτισης που θα δίνει τη δυνατότητα μαζί με την πρακτική εξάσκηση και με τη θεωρητική κατάρτιση να αποκτούν διπλώματα επαγγελματικής κατάρτισης ή πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων. Πρόσθεσε ότι έχει επίσης διασφαλιστεί η δωρεάν διακίνηση συμβασιούχων οπλιτών με σχετικό σχέδιο που καλύπτει όλη την Κύπρο.

Ο κ. Φωκαϊδης ανέφερε ότι οι συμβασιούχοι οπλίτες θα επωφελούνται και από το σχέδιο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, όπως ισχύει και για τα υπόλοιπα στελέχη της Εθνικής Φρουράς. Σημειώνεται ότι μετά την πρόσληψη των συμβασιούχων οπλιτών θα υπάρχει δοκιμαστική περίοδος ενός έτους και θα υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης της σύμβασης τους για τρεις συνεχείς τριετίες.

Philenews.com
Επιστροφή στην κορυφή
Καταδρομέας Δες τη Λίστα
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Avatar

Μέλος από: 20/Ιανουαρίου/2015
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 370
  Παράθεση Καταδρομέας Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 13/Μαΐου/2016 ώρα 21:45
"Οι προσλήψεις θα είναι σε δοκιμαστική βάση για διάστημα ενός έτους με δυνατότητα για τρις τριετείς ανανεώσεις μέχρι τα 10 χρόνια συνολικά. "

Απ' όσο καταλαβαίνω θα είναι οι αντίστοιχοι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ).
Επιστροφή στην κορυφή
D.Y.K Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Avatar

Μέλος από: 03/Φεβρουαρίου/2009
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 9052
  Παράθεση D.Y.K Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 13/Μαΐου/2016 ώρα 23:14
Πρόκειται για συμβασιούχους οπλίτες όπως γράφει το παραπάνω άρθρο της πολύ έγκυρης Κυπριακής εφημερίδας "Φιλελεύθερος" που θα έχουν την δυνατότητα να καταταχθούν για 1 χρόνο δοκιμαστικά με δυνατότητα ανανέωσης για 3 τριετίες συνολικής υπηρεσίας 10 ετών.

Νομίζω ότι δεν αξίζει τον κόπο να μπει στην διαδικασία κάποιος και πολύ περισσότερο Έλλην πολίτης εκτός και αν πρόκειται για πιτσιρικά 18ρη άντε 20ρη το πολύ που θέλει να βγάλει κανένα χαρτζιλίκι και δεν τον πήραν και τα χρόνια.

Ας περιμένουμε όμως πρώτα να βγει η εγκύκλιος σε πρώτη φάση και φυσικά σε δεύτερο χρόνο να αποσταλεί και "πρόσκληση" σε Έλληνες πολίτες για να μάθουμε προσόντα και προϋποθέσεις.
Επιστροφή στην κορυφή
george777 Δες τη Λίστα
Λοχαγός
Λοχαγός
Avatar

Μέλος από: 28/Σεπτεμβρίου/2012
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 471
  Παράθεση george777 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 14/Μαΐου/2016 ώρα 08:49
Για να τους αποκαλεί ο ίδιος ο υπουργός συμβασιούχους οπλίτες θα είναι ακριβώς όμως ο γνωστός μας θεσμός ΟΒΑ που αντί για 3 κάνεις 10 χρόνια και μετά με όλο το δίκαιο το κράτος σου λέει βγάλε κάρτα ανεργίας, που αυτό πάλι θα πίστευα ακόμα και να έταζε λαγούς με πετραχήλια μετά το πέρας της 10ετίας... Μέσα σε προεκλογικό κλίμα για ευνόητους λόγους, αν και κάνει μία προσπάθεια να δελεάσει κάνοντας εκπτώσεις σε πανεπιστήμια (με βάση ένα άρθρο 40%) και ακόμα με κάτι αοριστίες... Οπότε φίλε καταδρομέα μην απορείς ξεκάθαρο είναι. Οπότε άποψή μου απο Κύπριους μεριά πιστεύω λίγοι εργαζόμενοι θα αλλάξουν επάγγελμα με αυτά τα δεδομένα, και άνεργοι βλέποντας να πάνε καλά στην οικονομία τους πλέον, μικροί σε ηλικία θα το επιλέξουν κατά μέσο όρο με τρέλα για τον στρατό, συμφωνώ στην εκτίμηση του ΔΥΚ (επομένως) . Καλημέρα σε όλους.
Επιστροφή στην κορυφή
lokatzis Δες τη Λίστα
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Avatar
Απενεργοποιημένος λογαριασμός

Μέλος από: 21/Μαρτίου/2016
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 148
  Παράθεση lokatzis Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 14/Μαΐου/2016 ώρα 08:55
σχέδιο υποτροφιών για εξειδικευμένες υπηρεσίες και θέσεις, όπως για παράδειγμα στον τομέα της κυβερνοάμυνας, το σχέδιο επαγγελματικής κατάρτισης που θα δίνει τη δυνατότητα μαζί με την πρακτική εξάσκηση και με τη θεωρητική κατάρτιση να αποκτούν διπλώματα επαγγελματικής κατάρτισης ή πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων.


;Τη θέλει να πει ο ποιητής?

Επιστροφή στην κορυφή
D.Y.K Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Avatar

Μέλος από: 03/Φεβρουαρίου/2009
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 9052
  Παράθεση D.Y.K Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 14/Μαΐου/2016 ώρα 11:11
Νομίζω εννοεί ότι όσοι υπηρετούν σε κάποιους τομείς της Εθνικής Φρουράς όπως η κυβερνοάμυνα ή το αντίστοιχο έρευνας πληροφορικής το δικό μας, θα έχουν την δυνατότητα να λαμβάνουν κάποια διπλώματα / προϋπηρεσία για την μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία στην μετά το στρατό εποχή.

Προϋποθέσεις και κριτήρια ξαναλέω όμως ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν δεν βγει η σχετική εγκύκλιος αν και νομίζω ότι λίγο μπορεί να ενδιαφέρει κάτι τέτοιο τους Έλληνες πολίτες όση ανεργία και όσο απελπισμένος και αν είναι κάποιος. Γνώμη μου πάντα.
Επιστροφή στην κορυφή
lokatzis Δες τη Λίστα
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Avatar
Απενεργοποιημένος λογαριασμός

Μέλος από: 21/Μαρτίου/2016
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 148
  Παράθεση lokatzis Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 14/Μαΐου/2016 ώρα 11:23
Θα μπούμε μέσα από εισιτήρια, ενοίκια και προσωπικά έξοδα
Είναι και ακριβη η Κύπρος
Επιστροφή στην κορυφή
george777 Δες τη Λίστα
Λοχαγός
Λοχαγός
Avatar

Μέλος από: 28/Σεπτεμβρίου/2012
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 471
  Παράθεση george777 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 14/Μαΐου/2016 ώρα 19:20
Αν αναλογιστούμε ότι ένας ΟΒΑ (τελευταίες σειρές) στην Ελλάδα του 2008 έπαιρνε 960 Ευρώ, πιστεύω πώς τα 1000 Ευρώ στην Κύπρο τα λές άσχημα, με αυτά που διασταυρώνω στο ίντερνετ περί κόστους ζωής... Σίγουρα όμως άν έχουμε το δικαίωμα εμείς οι Έλληνες να κάνουμε τα χαρτιά μας, τότε έχουμε αρκετό χρόνο να δούμε άν βγαίνουν τα ``ΚΟΥΚΙΑ`` άν δεν βγαίνουν γιατί να πάς; Για να χτυπάς κάρτα στα 40 σου; Χωρίς καμία κληρονομιά από την Κύπρο; Και με βιογραφικό νεκρό για τον ιδιωτικό τομέα?
Επιστροφή στην κορυφή
_KOURSAROS_ Δες τη Λίστα
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Avatar

Μέλος από: 04/Μαΐου/2010
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 986
  Παράθεση _KOURSAROS_ Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 23/Μαΐου/2016 ώρα 21:11
Δεν αξίζει να πάτε στην Κύπρο, όπως λέει και ο george777 τα λεφτά είναι πολύ λίγα, άλλο Κύπρος άλλο Ελλάδα και αυτό είναι το λιγότερο γιατί απ' ότι θυμάμαι από παλαιότερη συζήτηση η Κύπρος δεν σου εξασφαλίζει κάτι μετά το πέρας της 10ετιας.
Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης.
Επιστροφή στην κορυφή
pame_pali Δες τη Λίστα
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Avatar

Μέλος από: 28/Σεπτεμβρίου/2014
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 671
  Παράθεση pame_pali Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 24/Μαΐου/2016 ώρα 15:53
Αρχικά αποστάλθηκε από _KOURSAROS_

Δεν αξίζει να πάτε στην Κύπρο, όπως λέει και ο george777 τα λεφτά είναι πολύ λίγα, άλλο Κύπρος άλλο Ελλάδα και αυτό είναι το λιγότερο γιατί απ' ότι θυμάμαι από παλαιότερη συζήτηση η Κύπρος δεν σου εξασφαλίζει κάτι μετά το πέρας της 10ετιας.
ενας που σχολαει φετος πανελληνιες και δε περασει στρατιωτικες σχολες που θα θελε η καποιος που εδωσε περσυ μια χαρα μπορει να παει να δωσει στη Κυπρο. Στα 28 του θα ειναι νεοτατος ακομα να κανει πραγματα.
Επιστροφή στην κορυφή
D.Y.K Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Avatar

Μέλος από: 03/Φεβρουαρίου/2009
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 9052
  Παράθεση D.Y.K Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 29/Μαΐου/2016 ώρα 01:22
Επιστροφή στην κορυφή
lokatzis Δες τη Λίστα
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Avatar
Απενεργοποιημένος λογαριασμός

Μέλος από: 21/Μαρτίου/2016
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 148
  Παράθεση lokatzis Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 29/Μαΐου/2016 ώρα 10:06
Μόνο για κυπριους λέει δεν λέει τίποτα για ελλαδα
Επιστροφή στην κορυφή
george777 Δες τη Λίστα
Λοχαγός
Λοχαγός
Avatar

Μέλος από: 28/Σεπτεμβρίου/2012
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 471
  Παράθεση george777 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 29/Μαΐου/2016 ώρα 10:23
Γρήγορος ο ΔΥΚ όπως πάντα

lokatzis φίλε μου, έτσι αναμενόταν για κύπριους να προκηρυχθεί και ΑΝ δεν συμπληρώσει 3000 Κύπριους τότε να περάσει στους Έλληνες, στην δεύτερη φάση θα υπάρξουν αιτήσεις για Έλληνες ΑΝ δέν βρεθούν όσοι κύπριοι πρέπει στην πρώτη φάση που είναι τώρα (3000 άτομα)
Επιστροφή στην κορυφή
lokatzis Δες τη Λίστα
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Avatar
Απενεργοποιημένος λογαριασμός

Μέλος από: 21/Μαρτίου/2016
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 148
  Παράθεση lokatzis Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 29/Μαΐου/2016 ώρα 10:37
Γιατι αμα βγει για ελλαδα θα παει κανενας?
Επιστροφή στην κορυφή
george777 Δες τη Λίστα
Λοχαγός
Λοχαγός
Avatar

Μέλος από: 28/Σεπτεμβρίου/2012
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 471
  Παράθεση george777 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 29/Μαΐου/2016 ώρα 11:01
Αυτό είναι προσωπική επιλογή του καθενός φίλε μου, κάποιος που είναι έστω λίγο καλά στην Ελλάδα πιστεύω δεν θα πάει με αυτα που του προσφέρει η εθνική φρουρά κύπρου για το χρονικό διάστημα που τον θέλουν αυτοί και χωρίς καμία βεβαιότητα για το μέλλον του.

Κάποιος που πεινάει ίσως και να πάει...

Εντάξει δέν σχολιάζω κάν Ότι αυτό που λέει για αβαντάζ προσλήψεων στο μέλλον για τους εθνικούς φρουρούς που θα πάρει τώρα... Ότι ίσως είναι ένα τρίκ που πολύ εύκολα ξεχνάνε μετά απο 10 χρόνια... ’σε που είναι και ασαφές διότι όταν λέει μόρια για μελλοντικές προσλήψεις, ίσως δίνει κάτι ψίχουλα που δεν κάνουν την διαφορά και δεν μπαίνεις και ποτέ στο μέλλον σε μόνιμη θέση...
Επιστροφή στην κορυφή
σπυρος1μαλ Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση σπυρος1μαλ Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 29/Μαΐου/2016 ώρα 16:54
Ποτε και πως μπορουμε να κανουμε τα χαρτια μας εμεις... Δυκ πες εσυ αν ξερεις
Επιστροφή στην κορυφή
D.Y.K Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Avatar

Μέλος από: 03/Φεβρουαρίου/2009
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 9052
  Παράθεση D.Y.K Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 29/Μαΐου/2016 ώρα 18:21
Προς το παρόν, δεν έχει βγει εγκύκλιος που να απευθύνεται ΚΑΙ σε Έλληνες πολίτες.

Μόνο Κύπριοι θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε πρώτη φάση.

Βέβαια, κανείς δεν μας εγγυάται ότι θα μπορούν στην πορεία να δηλώσουν συμμετοχή και οι Έλληνες ακόμη και αν δεν καλυφθούν οι θέσεις από τους Κύπριους. Μην λαμβάνετε ποτέ υπόψη τις διάφορες φυλλάδες.
Επιστροφή στην κορυφή
ΚΩΣΤΙΚΑΣ Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση ΚΩΣΤΙΚΑΣ Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 29/Μαΐου/2016 ώρα 19:43
Αγαπητή στήλη. Ονομάζομαι Κώστας Καρακασίδης και υπηρετώ ως Ε. Π. Υ. Στην εθνική φρουρά από το 1996. Θέλω να απαντήσω σε κάποιους συγγραφείς στη σελίδα για να λύσω κάποιες απορίες.

Όταν ήρθα στην Κύπρο, η προοπτική εργασίας ήταν για 5 χρόνια στα οποία η εκάστοτε κυβέρνηση είχε πάντοτε το δικαίωμα λήξης του συμβολαίου μονομερώς. Συνέχισα να υπογράφω πενταετίες χωρίς κανένα πρόβλημα, μόνο αν θέλεις να φύγεις φεύγεις. Οι συνθήκες εργασίας είναι πολύ καλύτερες απ΄ ότι στην Ελλάδα, ο μισθός καλύτερος, ο τόπος εργασίας σχετικά κοντά χωρίς πολλές ασκήσεις και ταλαιπωρίες.

Όσον αφορά τώρα για το ότι η Κύπρος είναι πιο ακριβή από την Ελλάδα ας παραθέσω κάποια στοιχεία για σύγκριση στους συγγραφείς σας. Τα καύσιμα είναι πιο φθηνά, τα ενοίκια επίσης οι φορολογίες το ίδιο, τα τέλη κυκλοφορίας, οι ασφάλειες των αυτοκινήτων, το ρεύμα, το νερό το τηλέφωνο το ίδιο. Σε τι λοιπόν είναι πιο ακριβή η Κύπρος; Μήπως στον φραπέ ή στον γύρο; Ας το πίνουν στο σπίτι τους κάποιοι αν είναι ακριβότερος.

Νομίζω ότι μετά τη λήξη της δεκαετίας στην Εθνική φρουρά σίγουρα θα βρεθεί λύση για τη συνέχιση των υπηρεσιών τους στην υπηρεσία, ίσως με άλλα καθήκοντα, όπως συμβαίνει ακριβώς και με τους πενταετείς τώρα. Ας προσπαθήσουν οι ενδιαφερόμενοι, νομίζω αξίζει τον κόπο.
Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  123 8>