Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Ξανά επιχειρησιακό το ZUBR "ΙΘΑΚΗ"

Το κανάλι του ελληνικού στρατού στο Google+  Facebook  Twitter  Youtube 
 Απάντηση Απάντηση
Συγγραφέας
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 9748
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Ξανά επιχειρησιακό το ZUBR "ΙΘΑΚΗ"
    Αποστολή: 15/Ιουλίου/2017 ώρα 02:40
ΞΑΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ZUBR

Χθες το ZUBR “ΙΘΑΚΗ” έπεσε στο νερό από τον χώρο των δεξαμενών του Ναυστάθμου Σαλαμίνας Μετά από μακρά ανικησία και μεταφέρθηκε στον χώρο όπου βρίσκονται και τα άλλα δύο αερόστρωμνα και είναι πλήρως επιχειρησιακά. Στο αερόστρωμνο θα συνεχίσουν να εκτελούνται εργασίες συντήρησης και επισκευών μετά την καθέλκυση ώστε το αερόστρωμνο να είναι στο 100% λειτουργικό και επιχειρησιακό. Ήδη έχουν εκτελεστεί όλες οι απαραίτητες εργασίες στη ποδιά του σκάφους καθώς και στο μηχανοστάσιο και σύντομα αναμένεται να λάβει μέρος σε άσκηση ειδικών δυνάμεων. Το αερόστρωμνο “ΙΘΑΚΗ” προγραμματίζεται να εκτελέσει δοκιμές εν όρμω και εν πλώ μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Στο αερόστρωμνο εκτελέστηκε πλήθος εργασιών από τους τεχνικούς και τους μηχανικούς του Ναυστάθμου Σαλαμίνας καθώς και της Διοίκησης Αμφιβίων Δυνάμεων του Αρχηγείου Στόλου αποδεικνύοντας την εργατικότητα και τον ζήλο αυτών των ανθρώπων ανταποκρινόμενοι στο ακέραιο στην εκτέλεση της αποστολή τους. Επιπροσθέτως, οφείλουμε να τονίσουμε την ικανότητα και την τεχνογνωσία των τεχνικών υπηρεσιών του Ναυστάθμου Σαλαμίνας ως προς την εκτέλεση σύνθετων εργασιών.

Μολονότι είναι αρκετά πρόωρο και το μεταφέρουμε με αρκετές επιφυλάξεις υπάρχουν προθέσεις τόσο από πλευράς Αρχηγείου Στόλου όσο και από ΓΕΝ ως προς την επισκευή και του τέταρτου ZUBR ώστε να είναι όλα πλήρως λειτουργικά. Σημειώνεται, ότι το τέταρτο ZUBR φέρει το όνομα “ΖΑΚΥΝΘΟΣ” και είναι εκτός υπηρεσίας. Το πλοίο λόγω έλλειψης ανταλλακτικών προς τα άλλα έχει “κανιβαλιστεί” αν και πλέον τίθεται ξεκάθαρα και για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια το ενδεχόμενο επαναφοράς του με σημαντικές προοπτικές.

Thinknews.gr

Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)

Γρήγορη Απάντηση
Όνομα:

Μήνυμα:
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.