Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

OH-58 Kiowa

Το κανάλι του ελληνικού στρατού στο Google+  Facebook  Twitter  Youtube 
 Απάντηση Απάντηση
Συγγραφέας
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
Terminator Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Avatar

Μέλος από: 11/Ιουλίου/2011
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 1759
  Παράθεση Terminator Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: OH-58 Kiowa
    Αποστολή: 13/Ιουνίου/2018 ώρα 13:53
KioWa OH-58-Ενα επιθετικού τύπου μονοκίνητο στρατιωτικό αεροσκάφος τεσσάρων λεπίδων με προηγμένα συστήματα επικοινωνίας, πλοήγησης και οπλικών συστημάτων παραγωγής της Bell helicopters για λογαριασμό του αμερικανικού στρατού την περίοδο 1969-2017. Κύριος ρόλος του εν λόγω ελικοπτέρου ήταν η στήριξη των στρατευμάτων εδάφους σε πάσης φύσεως εμπόλεμες ζώνες.
Τα ελικόπτερα διαθέτουν το σύστημα Mast Mounted Sight ακριβώς πάνω απο τον έλικα που αναμένεται να πετύχει δραματική βελτίωση των ικανοτήτων σε θέματα επιτήρησης, κατάδειξης στόχων και γενικότερα αποστολών ISR.

Το ελικόπτερο φέρει επάνω του δύο καθολικούς πυλώνες ο καθένας εκ των οποίων φέρει δυο αντι-αρματικούς πυραύλους αέρος-επιφάνειας με καθοδήγηση laser βάρους 45 κιλών ο καθένας που αναπτύσει ταχύτητα 1,3 mach (1591 χλμ/ώρα). Αποτελεί έναν πύραυλο ο οποίος φέρει εναν πυραυλοκινητήρα με στερεά προωθητικά (παρόμοιου τύπου πυραυλοκινητήρες φέρουν και οι πύραυλοι της NASA για αποστολές στο διάστημα)
Επίσης μπορεί να φέρει μέγιστα 7 ρουκετοβόλα hydra-70 των 70 ρουκετών το κάθε ρουκετοβόλο.


Τον Απρίλιο ο ελληνικός στρατός εξαγόρασε έναντι 47 εκατομμυρίων ευρώ απο τον αμερικανικό στρατό 70 ελικόπτερα kiowa Εκ των οποιών τα 36 θα είναι επιχειρησιακά σε ετοιμότητα από τα υπόλοιπα 10 θα χρησιμοποιηθούν για εκπαίδευση στη Διακλαδική Σχολή Ελικοπτέρων στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και τα άλλα 24 ως απόθεμα ανταλλακτικών. Εκτιμάται ότι τα 36 ελικόπτερα OH-58D Kiowa Warrior που θα είναι επιχειρησιακά σε ετοιμότητα θα μεταφερθούν 1ο και 2ο Τάγμα Επιθετικών Ελικοπτέρων Τάγματα ευθύνης της 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού Με έδρα το Στεφανοβίκειο Μαγνησίας. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα που συνηγόρησαν υπέρ της προμήθειας των Kiowa Warrior είναι οι δυνατότητες των ελικοπτέρων να συμπληρώνουν και να δρουν αρμονικά με τα Apache.
Μελλοντικά εφόσον αρθούν τα διοικητικά κωλύματα που προκύπτουν θα Μετασταθμεύσουν πιθανώς στη Περιοχή Ευθύνης της ΑΣΔΕΝ.

Κύριος λόγος της αγοράς αυτών των ελικοπτέρων αποτέλεσε και η αδιαφορία της στρατιωτικής ηγεσίας της Περίοδο προ κρίσης να αναβαθμίσουν τα ΑΗ-64 Α Apache.Το όπλο αυτό μπορεί να μην είναι μια πολεμική μηχανή όπως παρουσιάζεται είναι όμως μια ιδιαίτερα φθηνή λύση και φυσικά μια άμεση προσθήκη στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της αεροπορίας στρατού.

Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)

Γρήγορη Απάντηση
Όνομα:

Μήνυμα:
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.