Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Προμήθεια Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μ1117

Το κανάλι του ελληνικού στρατού στο Google+  Facebook  Twitter  Youtube 
 Απάντηση Απάντηση
Συγγραφέας
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος


Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10323
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Προμήθεια Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μ1117
    Αποστολή: 13/Φεβρουαρίου/2020 ώρα 08:34
Βήμα θωράκισης: Η ώρα της Αμερικανικής βοήθειας - Τεθωρακισμένα Οχήματα Ασφαλείας M1117 το πρώτο «δώρο»

Η δωρεάν παραχώρηση μεγάλου αριθμού Τεθωρακισμένων Οχημάτων Ασφαλείας (Armored Security VehiclesASV) M1117 φαίνεται ότι θα είναι το πρώτο έμπρακτο βήμα στρατιωτικής στήριξης των ΗΠΑ προς την Ελλάδα μετά την υπογραφή του Συμφώνου αμοιβαίας στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών.

Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες το Γραφείο Αμυντικής Συνεργασίας των ΗΠΑ στην Αθήνα ενημέρωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού ότι ο Αμερικανικός Στρατός είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει από τα αποθέματά του έως και 2200 ASV M1117 διαφόρων τύπων. Η παραχώρηση θα γίνει με τη διαδικασία EDA (Excess DefenceArticle) δηλαδή πρόκειται για δωρεάν παραχώρηση προς τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι Αμερικανοί έδωσαν στο ΓΕΣ όλα τα στοιχεία για την παραχώρηση στην οποία έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν και ζήτησαν ενημέρωση για την ύπαρξη ενδιαφέροντος από την ελληνική πλευρά.

Η ανταπόκριση του ΓΕΣ ήταν άμεση αφού πλέον οι ανάγκες του Στρατού Ξηράς τόσο για τροχοφόρα οχήματα πολλαπλών χρήσεων όσο και για ελαφρά ερπυστριοφόρα είναι τεράστιες. Το Ελληνικό αίτημα αναφέρεται στη σταδιακή προμήθεια έως και 1200 Μ1117. Το σχετικό έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Στρατού βρίσκεται ήδη στα χέρια των Αμερικανών και αναμένεται το τελικό ‘’ πράσινο φως’’ για να προχωρήσει η παραχώρηση.

Το Ελληνικό Επιτελείο έχει ήδη συγκροτήσει Επιτροπή Επιθεώρησης η οποία μόλις οι Αμερικανοί δώσουν το ‘’ΟΚ’’ θα ταξιδέψει άμεσα στις ΗΠΑ για να επιθεωρήσει τα οχήματα και να επιλέξει τα πλέον κατάλληλα για τις ανάγκες του Στρατού Ξηράς.

Τα συγκεκριμένα τεθωρακισμένα οχήματα χρησιμοποιούνται από τον Αμερικανικό Στρατό εδώ και είκοσι χρόνια και παραμένουν απόλυτα επιχειρησιακά. Σύμφωνα με Έλληνες Επιτελείς ταιριάζουν απόλυτα στις ανάγκες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για να χρησιμοποιηθούν τόσο στο ιδιαίτερο περιβάλλον των νησιών μας όσο και στον Έβρο. Ειδικά για τα νησιά το Μ1117 θεωρείται ιδανικό λόγω της μεγάλης ευελιξίας που διαθέτει αλλά και των σχετικά μικρών διαστάσεων.

Newpost.gr

Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης


Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10123
  Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 01/Μαρτίου/2020 ώρα 21:29
Τελικά μάλλον τα χρειαζόμαστε και τα 1200 με όσα γίνονται στον Έβρο
Επιστροφή στην κορυφή


 Απάντηση Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)

Γρήγορη Απάντηση
Όνομα:

Μήνυμα:
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.