Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Ελληνικό αρματικό δυναμικό

Το κανάλι του ελληνικού στρατού στο Google+  Facebook  Twitter  Youtube 
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  1 678
Συγγραφέας
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
Hermes Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση Hermes Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Ελληνικό αρματικό δυναμικό
    Αποστολή: 09/Απριλίου/2012 ώρα 14:35
Αρματικό δυναμικό Ελλάδας-Τουρκίας στο μέτωπο του Έβρου

Σε συνέχεια προηγούμενου σημειώματος για την παραχώρηση των αρμάτων μάχης Μ1Α1 Abrams, δημοσίευμα του περιοδικού; Ελληνική ’μυνα &Τεχνολογία που αναφέρεται στον συσχετισμό και τη διάταξη ελληνικών και τουρκικών δυνάμεων εκατέρωθεν του ποταμού Έβρου, σημειώνει πως “μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, σε ελάχιστες περιοχές του πλανήτη υπάρχει τέτοια συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων, όση στο χερσαίο σύνορο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας”.

Η τουρκική 1η Στρατιά περιλαμβάνει 4 Τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες,7 Μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες Πεζικού και δύο Μεραρχίες Πεζικού. Ωστόσο οι τουρκικές ΤΘ και Μ/Κ Ταξιαρχίες είναι σχηματισμοί τεσσάρων ή πέντε μονάδων ελιγμού, παρατάσσοντας συνολικά περί τις 28 επιλαρχίες αρμάτων, ενώ στο V Σώμα Στρατού υπάγεται επίσης μία ανεξάρτητη επιλαρχία αναγνώρισης. Η τυπική σύνθεση των επιλαρχιών του Τουρκικού Στρατού περιλαμβάνει 54 άρματα, με ορισμένες εξαιρέσεις των 41.

Οι επιλαρχίες της 1ης Στρατιάς τροφοδοτούνται από την αφρόκρεμα του τουρκικού αρματικού δυναμικού, όπως τα 298 Leopard 2A4,170 αναβαθμισμένα Μ60Τ “Sabra Mk III” και 171 εκσυγχρονισμένα Leopard 1T, ενώ τα υπόλοιπα είναι Μ60Α3 TTS και Μ48Α5Τ2. Το συνολικό δυναμικό της 1ης Στρατιάς υπολογίζεται κατά προσέγγιση σε 1.500 άρματα, περιλαμβανόμενων 468 με πυροβόλο των 120mm.

Συγκριτικά οι μείζονες σχηματισμοί της ελληνικής 1ης Στρατιάς με προσανατολισμό ή προορισμό τον Έβρο περιλαμβάνουν επίσης 4 Τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες και 7 Μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες Πεζικού, αλλά με σύνθεση τριών μονάδων ελιγμού η καθεμία. Με την προσθήκη τριών ανεξάρτητων Επιλαρχιών Μέσων Αρμάτων (ΕΜΑ), το σύνολο ανεβαίνει σε 18, επιπλέον δύο Επιλαρχιών Αναγνώρισης (ΕΑΝ).

Η τυπική σύνθεση των ΕΜΑ του ΕΣ περιλαμβάνει 41 άρματα, δύο από τις ανεξάρτητες όμως διαθέτουν 54. Επομένως το συνολικό δυναμικό είναι περί τα 808 άρματα, Περιλαμβανόμενων 353 με πυροβόλο των 120mm,170 Leopard 2HEL και 183 Leopard 2A4, ενώ τα υπόλοιπα είναι Leopard 1A5. Οι αναλογίες με το αρματικό δυναμικό της τουρκικής 1ης Στρατιάς είναι 1:1,9 συνολικά και 1:1,3 στα άρματα με πυροβόλο 120mm. Ορισμένες από τις ΕΜΑ με Leopard 2HEL και 2A4 διατηρούν εφεδρικά άρματα M48A5 MOLF ή Leopard 1A5 με πυροβόλο των 105mm, εξαιτίας της έλλειψης πυρομαχικών των 120mm.

Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης


Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10056
  Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 10/Απριλίου/2012 ώρα 11:18
Για μία ακόμη φορά δημοσίευμα που 'βλέπει' τα 400 Abrams και 'ανεβάζει' σε 500, συν 700 Μ-113.

Αυτή τη φορά από την καθημερινή, αλλά καλό είναι να βλέπουμε όλες τις 'πηγές' που γράφουν παπάτζες προεκλογικά ώστε να να γνωρίζουμε καλύτερα την αξιοπιστία τους μόλις καταρριφθούν οι τρομεροί, δωρεάν εξοπλισμοί.

Πάντως ο Αβραμόπουλος φαίνεται ότι έχει πολύ περισσότερα επιχειρηματικά ερείσματα από ό, τι νόμιζα. Έχω εντυπωσιαστεί με τον αριθμό των μέσων που γράφουν ηλιθιότητες για να τον κρατήσουν στο πολιτικό προσκήνιο. Γύρευε τι έχει υποσχεθεί και αυτός.

Λίο Πανέτα: Ζητήστε μας ό, τι σας χρειάζεται

Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές,τα 400 άρματα Abrams, τα οποία είχαν προσφέρει αρχικά οι ΗΠΑ, ήδη αυξάνονται σε 500. Σε αυτά προστίθενται 700 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, τύπου Μ113, σημαντικός αριθμός οχημάτων τύπου Hummer, ενώ το πρόγραμμα πρόκειται να επεκταθεί και να συμπεριλάβει ειδικού τύπου οχήματα για συγκεκριμένες αποστολές, αλλά και εναέρια μέσα, με τις πρώτες συνεννοήσεις να αφορούν ελικόπτερα Απάτσι. Οι τελικές συνεννοήσεις θα γίνουν ανάμεσα στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον αρχηγό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, Μάρτιν Ντέμπσεϊ, οι οποίοι εγκαινίασαν απευθείας τηλεφωνική γραμμή, ενώ ήδη συγκροτούνται οι επιτροπές που θα μεταβούν στις ΗΠΑ προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο προς παραχώρηση εξοπλισμός. Το σημαντικό για την Αθήνα είναι ότι κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του υψηλού κόστους μεταφοράς, το οποίο θα καλυφθεί με προσφορές ομογενών και επιχειρηματιών.

Ιδιαίτερα σημαντική διαπίστωση από την επίσκεψη του κ. Αβραμόπουλου είναι ότι η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να θεωρεί την Ελλάδα σημαντικό σύμμαχο στην περιοχή, σε μια περίοδο μεγάλων ανακατατάξεων και παρατεταμένης αναταραχής. Οι εξελίξεις του τελευταίου χρόνου, με επίκεντρο την επονομαζόμενη Αραβική Ανοιξη, ήρθαν να προστεθούν σε μια σειρά από παράγοντες που καθιστούν τη νοτιοανατολική Μεσόγειο εξαιρετικά σημαντική για την αμερικανική πλευρά: Γεωπολιτικά, παραμένει κομβικό σημείο για την ενέργεια και τις μεταφορές. Είναι, επίσης, σημείο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τις ΗΠΑ, καθώς γειτνιάζει με το ανοιχτό μέτωπο του Αφγανιστάν, με το Ιράκ, όπου η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά εύθραυστη, με την περιοχή ανάπτυξης της διεθνούς επιχείρησης για την καταπολέμηση της πειρατείας στα ανοιχτά της Σομαλίας και, βεβαίως με τα σημεία όπου προγραμματίζεται να αναπτυχθεί η πρώτη φάση της αντιπυραυλικής ασπίδας για το Ιράν. Επιπλέον, στη νοτιοανατολική Μεσόγειο καταγράφονται μερικές από τις πλέον εντυπωσιακές εξελίξεις, διεθνώς, στον τομέα εντοπισμού νέων ενεργειακών αποθεμάτων.

...

Η αντιπυραυλική ασπίδα

Για το σχέδιο της αντιπυραυλικής ασπίδας, για το οποίο η Ουάσιγκτον έχει ζητήσει ελληνική συνδρομή, η Αθήνα, λόγω της σημασίας του ζητήματος, μεταφέρει την οριστικοποίηση των αποφάσεών της για μετά τις εκλογές, μήνυμα το οποίο μετέφερε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας στον ομόλογό του.

πηγή
Το άρθρο 'δικαιολογεί' τη 'μανία' των Αμερικανών να μας εξοπλίσουν μαζικά και εντελώς δωρεάν (κάτι που δεν έκανα ποτέ στο παρελθόν) αναφέροντας τις εξελίξεις στον αραβικό κόσμο και την αντιπυραυλική ασπίδα.

Και τα δύο επιχειρήματα είναι σαθρά, για να μην πω τίποτα χειρότερο. Θα δούμε όμως, μπορεί και να κάνω λάθος.

Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης


Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10056
  Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 10/Απριλίου/2012 ώρα 11:20
Να αναφέρω ότι η ειδική ρεπόρτερ που υπογράφει στο άρθρο είναι και πάλι γυναίκα (της Δωρας Aντωνιου).

Προφανώς δεν βρήκαν άντρα να γράψει τέτοιες βλακείες και έχουν αρχίσει να πληθαίνουν τα άρθρα για θητεία και στρατό από γυναίκες.

Επιστροφή στην κορυφή
greko_27 Δες τη Λίστα
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Avatar

Μέλος από: 01/Φεβρουαρίου/2009
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 2253
  Παράθεση greko_27 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 10/Απριλίου/2012 ώρα 19:39
Εαν ποτε μπει η αντιπυραυλικη ασπιδα στην ελλαδα λογικα θα περιμενουμε και την δυσαρεσκεια των Ρώσων. Να δουμε τι μας επιφυλασσουν οι μελλοντικες εξελιξεις.
AIMA TIMH ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!!!
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης


Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10056
  Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 10/Απριλίου/2012 ώρα 20:47
Αρχικά αποστάλθηκε από yandr

Για μία ακόμη φορά δημοσίευμα που 'βλέπει' τα 400 Abrams και 'ανεβάζει' σε 500, συν 700 Μ-113.
’λλος ένα δικτυακός τόπος πλειοδοτεί [1], αναφέροντας και συμπαραγωγή 400 M2 Bradley στην Ελλάδα!

Καταπληκτικό και έχουμε ένα μήνα ακόμη για εκλογές.

Ακούω προτάσεις για μελλοντικές παπάτζες.

Προτείνω προμήθεια Eurofighter, κατασκευή διαστημικού σταθμού και ατομική βόμβα ελληνικής κατασκευής ως τις 5 Μαίου 2012.

[1] Επιτρέψτε μου να μην διαφημίζω εδώ ό, τι &*#@$&# κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Προσπαθώ να κρατήσω ένα επίπεδο
Επιστροφή στην κορυφή
12θεϊστής Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση 12θεϊστής Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 10/Απριλίου/2012 ώρα 23:11

Κράτα γερά Γιάννη. Επίσης περιμένουμε και εναλλακτικές προτάσεις από τις παπάτζες των Αβραμόπουλων. Και προσοχή, οι γυναίκες δεν κάνουν για στρατιωτικό ρεπορτάζ. Για ρεπορτάζ του ’μυνας από Βερύκιο και πάνω.
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης


Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10056
  Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 11/Απριλίου/2012 ώρα 03:35
Καλά, αν είσαι εδώ του χρόνου θα το ξανασυζητήσουμε όπως έγινε και με τα ΒΜΡ-3 που συνέχεια αγοράζαμε.

ΥΓ. Για τον Βερύκοκο έχω εκφραστεί και παλαιότερα, δεν χρειάζεται να μου φέρνεις αντιπαράδειγμα
Επιστροφή στην κορυφή
bodybuilder625 Δες τη Λίστα
Ανθυπολοχαγός
Ανθυπολοχαγός
Avatar

Μέλος από: 19/Ιουλίου/2011
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 342
  Παράθεση bodybuilder625 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 11/Απριλίου/2012 ώρα 14:15
Εγώ πιστεύω πως αν τελικά αποκτήσουμε ορισμένα Μ1Α1 ABRAMS θα μας έρθουν κουτί. Τα MOLF είναι ήδη παλιοσίδερα και θέλουν πέταμα απο τα νησιά.
ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ
Επιστροφή στην κορυφή
pao-13 Δες τη Λίστα
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Avatar

Μέλος από: 30/Ιουλίου/2013
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 287
  Παράθεση pao-13 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 12/Νοεμβρίου/2013 ώρα 19:08
Αρχικά αποστάλθηκε από bodybuilder625

Εγώ πιστεύω πως αν τελικά αποκτήσουμε ορισμένα Μ1Α1 ABRAMS θα μας έρθουν κουτί. Τα MOLF είναι ήδη παλιοσίδερα και θέλουν πέταμα απο τα νησιά.
Δικιο εχεις αν και ετσι οπως τα εχουμε κανει η προμηθεια περαιτερω leopard 2 θα ηταν προτιμοτερη. Περαν απο τα δυο που ανεφερες πιστευω οτι ο εκσυχρονισμος των leopard 2a4 στο επιπεδο των 2hel θα πρεπει να αποτελει προτεραιοτητα.
Επιστροφή στην κορυφή
pao-13 Δες τη Λίστα
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Avatar

Μέλος από: 30/Ιουλίου/2013
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 287
  Παράθεση pao-13 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 12/Αυγούστου/2015 ώρα 22:31
Η δική μου πρόταση και με την προϋπόθεση σταδιακής βελτίωσης της οικονομίας είναι η εξής :1) Υλοποίηση του προγράμματος προμήθειας 42.360 βλημάτων των 120mm με παράλληλη προσπάθεια για απόκτηση δικαιωμάτων παραγωγής σειράς βλημάτων στην Ελλάδα (έτσι θα φτιάξουμε μελλοντικές παραγγελίες).2) Προμήθεια επαρκούς αριθμού βαφών anti-IR και διχτυών παραλλαγής για όλα τα άρματα.3) Προμήθεια 170+183 συλλογών θωράκισης ESPACE για τα Leo-2 4) Προμήθεια 170 συστημάτων APS για τα Leo-2HEL (Amap-ads ή ΤΡΟPHY) 5) Εφαρμογή προγράμματος αναβάθμισης ηλεκτρονικών και θωράκισης στα 501 άρματα Leo-1 6) Ολοκλήρωση του Ηνίοχος σε όλες τις μονάδες 7) Εφαρμογή αναβαθμίσεων στα Leo-2a4 και προμήθεια μετά το 2024 επιπλέον 250 Leo-2HEL
Επιστροφή στην κορυφή
AtomicYeti Δες τη Λίστα
Λοχαγός
Λοχαγός
Avatar

Μέλος από: 03/Ιουνίου/2015
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 487
  Παράθεση AtomicYeti Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 13/Αυγούστου/2015 ώρα 09:05
Χωρίς να έχω ειδικές γνωσεις πάνω στα άρματα, δεν πιστεύετε οτι το να έχεις πολλά άρματα είναι και λίγο αντιπαραγωγικό; Και εννοώ
1) κόστος συντήρησης και
2) κόστος απώλειας.
Με τα μοντέρνα αντι-αρματικά, βάλεις με κόστος 50-100 χιλιάδες ευρώ και ο άλλος χάνει 4-5 εκατομύρια αν χτυπήσεις το άρμα.
Μήπως οι Αμερικανοί ψάχνουν να τα ξεφορτωθούν; Και το Μ1Α1 απ'όσο γνωρίζω, πίνει το κώλο του σε καύσιμο.
Ίσως στο αρματικό δυναμικό πρέπει κάποιος να προσθέσει ποιά είναι η κατάσταση στο άντι-αρματικό δυναμικό μας, και να γίνει μια συζήτηση για το ποιά είναι η κατάλληλη ισορροπία μεταξύ των 2.(σίγουρα δύσκολο μιας που το άρμα προσφέρει περισσότερες θέσεις εργασία, το οποίο και συνυπολογίζω)
Destiny comes to those who listen,the rest will meet their fate!
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10164
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 13/Αυγούστου/2015 ώρα 10:15
Τα Μ1Α1 έχουν κινητήρα gas-turbine, γι'αυτό και είναι ενεργοβόρα.

https://en.Wikipedia.org/wiki/Honeywell_AGT1500

Τώρα για το αν πρέπει να έχουμε πολλά άρματα, όσα αντιαρματικά και να κατέχεις, πάλι θα τα χρειάζεσαι για ενισχυμένη δύναμη πυρός. Πχ στα νησιά τα άρματα χρησιμοποιούνται και ως αντιαποβατικά πυροβόλα. Όπως επίσης θα τα χρειαστείς και ως μέσο αιφνιδιασμού. Δεν σου αρκούν Αεροπορία, Ειδικές Δυνάμεις, και Πυροβολικό. Σίγουρα πρώτη σου μέριμνα είναι να έχεις αεροπορική υπεροχή και υποστήριξη για επιχειρήσεις αέρος-εδάφους σε συνεργασία με την Αεροπορία Στρατού.

Αν ήταν έτσι απλά οι Ισραλινοί δεν θα έστελναν κάθε λίγο και λιγάκι άρματα Merkava σε Λίβανο, Γάζα, Δυτική Όχθη κλπ.
Επιστροφή στην κορυφή
AtomicYeti Δες τη Λίστα
Λοχαγός
Λοχαγός
Avatar

Μέλος από: 03/Ιουνίου/2015
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 487
  Παράθεση AtomicYeti Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 13/Αυγούστου/2015 ώρα 11:13
Ναί, έχουν gas-turbine, ο οποίος πίνει diesel, βενζίνη, κηροζίνη και οινόπνευμα αν χρειαστεί, μόνο που το ΔΜ του Αμερικανικού στρατού είναι κατά πολύ μεγαλύτερο απο του Ε. Σ.
Όσο για την ενισχυμένη δύναμη πυρός, σίγουρα μπορείς να κάνεις όλα αυτά που λές, ακόμα και να γυρίσεις τα αντιαεροπορικά σε αβακική άμυνα, αλλα και πάλι έχεις θέμα βεληνεκούς. Τα άρματα θα βάλουν μέχρι πόσο...2χλμ; - 3χλμ; Στήσε μερικά TOW launchers και ανάλογα με την κεφαλή που θα χρησιμοποιήσεις, μπορείς να βάλεις απο τα 4χλμ-5χλμ.
Τέλος για το ισραήλ, ναι, στέλνανε τα merkava γιατί παίζανε χωρίς αντίπαλο, μέχρι που πήρανε 2-3 στη μασχάλη, χτυπημένα απο αντιαρματικό και έγιναν λίγο ποιό φειδωλοί.

Δεν λέω όχι στα άρματα, απλά με τους αριθμούς που ακούγονται, πχ 400-500 κομμάτια, ακόμα και τζάμπα να τα πάρεις, άμα συνυπολογίσεις κόστος συντήρησης, εκπαίδευσης εμψυχου δυναμικού και απώλειας άρματος και χειριστών, το κόστος είναι δυσανάλογο. Γιαυτό άλλωστε έχεις και τα ΠΑΟ στα νησιά τα οποία έχουν 200++ χιλιοστά διάτρηση. ’μα γίνει απόβαση, τα ΠΑΟ θα φροντίσουν να μην ξαναφυτρώσει τίποτα για 2-3 γενεές .

Destiny comes to those who listen,the rest will meet their fate!
Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  1 678
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)

Γρήγορη Απάντηση
Όνομα:

Μήνυμα:
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.