Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ)

Το κανάλι του ελληνικού στρατού στο Google+  Facebook  Twitter  Youtube 
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  123
Συγγραφέας
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
thanos123 Δες τη Λίστα
Λοχαγός
Λοχαγός
Avatar

Μέλος από: 21/Οκτωβρίου/2012
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 418
  Παράθεση thanos123 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ)
    Αποστολή: 29/Νοεμβρίου/2012 ώρα 23:53
Αυτο ειναι ενα απο τα μεγαλα εγκληματα που εγιναν εναντιον της Ελλαδας και των επομενων γενεων. Διαλυσαμε τον ναυπηγικο κλαδο διοτι φροντιζαμε παντα τον εαυτο μας και οχι πιο περα η τις επομενες γεννιες. Ο Σκαραμαγκας καποτε εκτιζε πλοια μεγαλα και ηταν απο τα μεγαλυτερα ναυπηγεια στην Ευρωπη. Ο Ελληνας εχει την τελικη ευθυνη που επιτρεπει τετοια κατακρεουργηση του εθνικου πλουτου.
Επιστροφή στην κορυφή
dn24 Δες τη Λίστα
Στρατηγός
Στρατηγός
Avatar

Μέλος από: 15/Νοεμβρίου/2010
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 3024
  Παράθεση dn24 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 05/Φεβρουαρίου/2013 ώρα 00:55
Εργαζόμενοι Σκαραμαγκά προς Σαμαρά: "Δώσε επιτέλους λύση":

Προσωπικά στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρα απευθύνονται οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και μάλιστα αυτοί που ανήκουν στη παράταξη της ΔΑΚΕ.

Όλη η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Ναυπηγείων:

Κε. Πρωθυπουργέ, εάν περιμένετε τις λύσεις από τους εμπλεκόμενους Υπουργούς, είναι μάταιο, γιατί αυτοί κινούνται μεταξύ άγνοιας και ευθυνοφοβίας. Εσείς είστε ο πλέον αρμόδιος να πάρετε την πολιτική απόφαση για το μέλλον του Ναυπηγείου. Ρωτήστε τον κ. Βενιζέλο, γιατί έφτιαξε έτσι τη σύμβαση και ποιος ήταν ο σκοπός του (σίγουρα θα την έχει πάρει σπίτι του να την μελετήσει καλά). Ρωτήστε αν υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και πάρτε αποφάσεις.

Κε. Πρωθυπουργέ, μέχρι πότε οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν τις αμαρτίες που μας κληροδότησε το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Βενιζέλος με τη συμβασή του; Μέχρι πότε θα διαρκέσει η οικονομική μας εξαθλίωση; Πόσο ακόμα θα συρικνωθεί το Ναυπηγείο λόγω των παράνομων επιδοτήσεων που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση Σημίτη και η τότε διοίκηση του Ναυπηγείου (το διάστημα 1996-2002) ; Μέχρι πότε θα ανέχεται η Κυβέρνηση τον Λιβανέζο ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων-εκλεκτό της οικογένειας Παπανδρέου, ο οποίος τα αγόρασε με 1 ευρώ, δεν έχει κάνει καμία επένδυση, δεν έχει μεταφέρει την παραμικρή τεχνογνωσία στα ΕΝΑΕ, εκβιάζει το κράτος αφήνoντας μας απλήρωτους, αγνοεί τις αποφάσεις των Ελληνικών δικαστηρίων και παραμένει άφαντος.

Κε. Πρωθυπουργέ, οι νόμοι υπάρχουν για να εφαρμόζονται μόνο εις βάρος απλήρωτων εργαζόμενων; Η τήρηση της νομιμότητας και η εφαρμογή των νόμων δεν ισχύουν στην περίπτωση του κ. Σάφα;

Ο δημόσιος έλεγχος των ΕΝΑΕ είναι επιτακτική ανάγκη, είναι η τελευταία σανίδα σωτηρίας για το Ναυπηγείο και τους εργαζόμενους. Είναι ο μοναδικός τρόπος να διασωθεί η αξιοπρέπεια του Ελληνικού Δημοσίου και το αξιόμαχο του ΠΝ.
Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 9927
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 20/Ιουνίου/2017 ώρα 11:30
Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης θα τεθούν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά αναμένεται να τεθούν σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, καθώς Δημόσιο και Τράπεζα Πειραιώς θα καταθέσουν τη σχετική αίτηση για υπαγωγή της επιχείρησης σε ειδική διαχείριση.

Σύμφωνα με το capital.gr, το ζητούμενο στην περίπτωση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, είναι η εκποίηση περιουσιακών στοιχείων ή εύρεση επενδυτή. Η ειδική διαχείριση στα Ναυπηγεία, δεν θα εμπλακεί με τα λειτουργικά κόστη των Ναυπηγείων (προσωπικό), αφού αυτά έχουν περάσει στη... αρμοδιότητα Πολεμικό Ναυτικό.

Τις μεγαλύτερες απαιτήσεις ως πιστωτής, έχει το Δημόσιο, ενώ αναφορικά με την Τράπεζας Πειραιώς που θα συνυποβάλλει την αίτηση ειδικής διαχείρισης, Οι απαιτήσεις της κυμαίνονται στα 35 – 40 εκατ. ευρώ.

Sofokleousin.gr

Επιστροφή στην κορυφή
ImperatorIoannes Δες τη Λίστα
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Avatar

Μέλος από: 26/Ιουνίου/2016
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 116
  Παράθεση ImperatorIoannes Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 26/Ιουνίου/2017 ώρα 10:31
Ξεφτίλες. Δεν θα μας αφήσουν ούτε ένα ναυπηγείο. Και εμείς τους τα αφήνουμε.
Οι ήρωες ποτέ δεν πεθαίνουν, αλλά πέφτουν και το χώμα, με το να πίνει το αίμα τους, τους ξαναγεννά.
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 9927
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 13/Οκτωβρίου/2017 ώρα 08:55
Σε ειδική διαχείριση τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

της Νένας Μαλλιάρα

Τον δρόμο για μία ξεκάθαρη ιδιωτικοποίηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ), χωρίς κυβερνητικές παρεμβάσεις, αιρέσεις και συμφωνίες όπως αυτές του παρελθόντος, ανοίγει η αίτηση υπαγωγής τους σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης που κατατέθηκε χθες. Η αίτηση θα εκδικαστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 17 Νοεμβρίου.

Την αίτηση κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών το Δημόσιο και την προσυπογράφει η πιστώτρια Τράπεζα Πειραιώς. Με την αίτηση το Δημόσιο ζητά την τοποθέτηση ειδικού διαχειριστή για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων των ναυπηγείων, τα οποία θα τεθούν σε διαδικασία πλειστηριασμού που θα αναδείξει και τον νέο αγοραστή.

Οι συνολικές απαιτήσεις κατά της ΕΝΑΕ ανέρχονται σε περίπου 900 εκατ. Ευρώ, τις οποίες μοιράζονται σε ποσοστό 80% το Ελληνικό Δημόσιο,15% οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων και 5% η Τράπεζα Πειραιώς και λοιποί πιστωτές. Συγκεκριμένα, η απαίτηση της Τράπεζας Πειραιώς ανέρχεται σε 25 εκατ. Ευρώ, των εργαζομένων σε 177 εκατ. Ευρώ και του Δημοσίου σε 665 εκατ. Ευρώ, οι οποίες προκύπτουν από το ποσό που έχει χαρακτηρίσει ως κρατικές ενισχύσεις η ΕΕ συν τις προσαυξήσεις.

Σημειώνεται ότι το Δημόσιο πιέζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λύσει το θέμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά προκειμένου να εισπράξει τις κρατικές ενισχύσεις. Στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά έχει καταλογιστεί με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ληξιπρόθεσμο ποσό 566 εκατ. Ευρώ για παράνομες κρατικές ενισχύσεις που έλαβαν την περίοδο 1997 – 2002.

Μάλιστα, η Ελλάδα έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη μη ανάκτηση των ενισχύσεων αυτών. Το θέμα των κρατικών ενισχύσεων βρισκόταν την τελευταία πενταετία στο Διαιτητικό Δικαστήριο του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC) μετά από προσφυγές που υπέβαλε η ΕΝΑΕ και ο μέτοχός της Ισκαντάρ Σάφα.

Την προηγούμενη εβδομάδα εκδόθηκε απόφαση της Διαιτησίας του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ΙCC) στην οποία είχε προσφύγει η Privinvest του κ. Σάφα, ως ιδιοκτήτρια των ναυπηγείων, αξιώνοντας πάνω από 1,2 δις. Ευρώ από το Δημόσιο για αθέτηση των όρων της συμφωνίας με το κράτος. Από την πλευρά του το ελληνικό Δημόσιο απαιτεί από την ιδιοκτήτρια των Ελληνικών Ναυπηγείων ΕΝΑΕ την ανάκτηση των κρατικών ενισχύσεων, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί παράνομες.

Με την απόφαση της διαιτησίας άνοιξε ο δρόμος για την υποβολή αίτησης ειδικής διαχείρισης από το Δημόσιο. Σημειώνεται ότι Ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, είχε προκρίνει ως λύση για τα Ναυπηγεία την υπαγωγή τους σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης και την πώληση κάποιων τμημάτων.

Η ελληνική πρόταση έχει υποβληθεί στον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού και προβλέπει τον διαχωρισμό των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και την πώληση ξεχωριστά του στρατιωτικού σκέλους, το οποίο θα πωληθεί μέσω διαγωνισμού σε ευρωπαϊκούς ομίλους, σύμφωνα και με το πλαίσιο για την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία.[... ]

[... ]Καταρχήν ενδιαφέρον για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά φέρεται να έχουν εκδηλώσει η Cosco, αλλά και Ιταλοί, Γάλλοι και Αμερικανοί. Εν τω μεταξύ, παράλληλα με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά προχωρεί και η διαδικασία για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στο Νεώριο Σύρου.

Capital.gr

Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  123
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)

Γρήγορη Απάντηση
Όνομα:

Μήνυμα:
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.