Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)

Το κανάλι του ελληνικού στρατού στο Google+  Facebook  Twitter  Youtube 
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  12
Συγγραφέας
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 9876
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)
    Αποστολή: 31/Μαΐου/2016 ώρα 09:26
Σημαντικές εξελίξεις για την ευοίωνη πορεία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων

Σημαντικές εξελίξεις για την ευοίωνη πορεία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) ανακοίνωσε στην Βουλή ο Αναπληρωτής Εθνικής ’μυνας Δημήτρης Βίτσας την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον υπουργό ένα σημαντικό εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων στο οποίο εμπλέκονται άμεσα τα ΕΑΣ πρόκειται σύντομα να ξεκινήσει μετά από καθυστέρηση μεγάλου χρονικού διαστήματος.

Πρόκειται για την κατασκευή από τα ΕΑΣ για το Πολεμικό Ναυτικό αρκετών χιλιάδων πυρομαχικών των 76χλστ/62 για τα πυροβόλα OTO MELARA των φρεγατών, πυραυλακάτων και κανονιοφόρων του Ελληνικού Στόλου.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Δούρειος Ίππος Almanac 2014-2015» η εν λόγω παραγγελία περιλαμβάνει την κατασκευή 20.000 οβίδων και του αντίστοιχου αριθμού πυροσωλήνων για τα πυρομαχικά αυτά, αξίας, σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 25 εκατ. Ευρώ.

Η παραγγελία είχε συναντήσει εμπόδια στο Ελεγκτικό Συνέδριο για αρκετό χρονικό διάστημα κάτι που φαίνεται ότι θα διευθετηθεί σύντομα ώστε το ερχόμενο Φθινόπωρο να υπογραφεί η σύμβαση και να ξεκινήσει η παραγωγή.

Το δεύτερο πρόγραμμα που έχει ήδη ξεκινήσει είναι η κατασκευή από τα ΕΑΣ των 2.320 ελαφρών πολυβόλων Minimi των 5,56 χλστ που έχει παραγγείλει ο Ελληνικός Στρατός.

Πρόκειται για την παραγγελία η οποία υπογράφηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2014 συνολικού ύψους 52 εκατ. Ευρώ και περιλαμβάνει εκτός από τα 2.320 πολυβόλα, την κατασκευή 2.320 διοπτρών νυκτερινής σκόπευσης τύπου NS-685 της εταιρείας Theon Sensors, καθώς και την παραγωγή από τα ΕΑΣ συνολικά 22 εκατ. Ταινιοποιημένων φυσιγγίων των 5,56 χλστ.

Το τρίτο πρόγραμμα που αναμφίβολα θα επηρεάσει θετικά το μέλλον των ΕΑΣ είναι η επικείμενη υπογραφή της σύμβασης με την Ινδίας για την κατασκευή από τα ΕΑΣ συνολικά 1-1,5 εκατ. Φυσιγγίων του πυρομαχικού των 12,7χλστ/99 και την μετέπειτα χορήγησης της άδειας παραγωγής του εν λόγω πυρομαχικού στην Ινδία.

Η σύμβαση αυτή που εκτιμάται ότι θα υπογραφεί εντός του έτους θα είναι ιδιαίτερα επικερδή για την εταιρεία, αφού η ινδική πλευρά θα καταβάλει στα ΕΑΣ για το χρονικό διάστημα που θα συμφωνηθεί το σχετικό αντίτιμο για τα δικαιώματα παραγωγής του πυρομαχικού.

Τα πυρομαχικά που θα αγοραστούν προορίζονται για τους νέους τηλεχειριζόμενους σταθεροποιημένους πυργίσκους των 12,7 χλστ που πρόκειται να παραγγείλει η Ινδία.

Στην τελική φάση του ινδικού διαγωνισμού έχουν επιλεγεί οι εταιρείες EM Digital από την Βρετανία και η εταιρεία Elbit από το Ισραήλ.

Ανεξάρτητα από το ποια από τις δύο εταιρείες θα επιλεγεί από την Ινδία, τα ΕΑΣ έχουν ήδη υπογράψει συμφωνίες και με τις δύο εταιρείες για την προμήθεια των πυρομαχικών.

Με την υλοποίηση της παραπάνω παραγγελίας τα ΕΑΣ θα έχουν για αρκετά χρόνια μια σταθερή ροή εσόδων από την Ινδία που θα διευκολύνει σε συνδυασμό με τις παραγγελίες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και την αναμενόμενη τελική υπογραφή της σύμβασης με την ΑΤΚ για την παραγωγή του πυρομαχικού 40χλστ/L60, τον σταθερό και πιο ρεαλιστικό σχεδιασμό της μακροχρόνιας στρατηγικής της ελληνικής εταιρείας η οποία έχει επιτακτική ανάγκη να αναπτύξει νέα δικά της προϊόντα με στόχο τις εξαγωγές.

Viadiplomacy.gr

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 9876
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 18/Ιουνίου/2016 ώρα 10:50
Μεγάλη εξαγωγική επιτυχία από τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Μεγάλη εθνική εξαγωγική επιτυχία στην Ινδία επέτυχαν εμμέσως τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), αφού η Ισραηλινή εταιρεία Elbit Systems με την οποία συνεργάζονται κέρδισε στον μακροχρόνιο διεθνή διαγωνισμό της Ινδίας για την αγορά 747 τηλεχειριζόμενους σταθεροποιημένους ναυτικούς σταθμούς οπλισμού με πολυβόλο των 12,7 χλστ x 99 (Remote Controlled Weapons Station – RCWS).

Αυτή την περίοδο η Ισραηλινή εταιρεία Elbit Systems βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την Ινδική Υπηρεσία Εξοπλισμών για τον καθορισμό του κόστους του προγράμματος και την τελική υπογραφή της σύμβασης.

Στο διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η Ινδική Υπηρεσία Εξοπλισμών, συμμετείχαν οι εταιρείες Elbit Systems και η βρετανική EM Digital, οι οποίες όμως είχαν εκ των προτέρων υπογράψει συμφωνία με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, για την κατασκευή των πυρομαχικών των 12,7 χλστ x 99 που θα χρησιμοποιηθούν από τους 742 τηλεχειριζόμενους σταθεροποιημένους σταθμούς οπλισμού.

Επομένως ανεξάρτητα από το ποια από τις δύο εταιρείες επρόκειτο να επιλεγεί από την Ινδία, τα ΕΑΣ είχαν διασφαλίσει σημαντικό τμήμα της παραγγελίας.

Σύμφωνα με το Jane’s το συνολικό κόστος του προγράμματος υπολογίζεται στα 282 εκατ. Δολάρια (250,4 εκατ. Ευρώ) και από τους 747 τηλεχειριζόμενους σταθεροποιημένους σταθμούς, οι 136 μαζί με το ηλεκτροπτικό σύστημα θα κατασκευαστούν στο Ισραήλ και οι υπόλοιποι σε μορφή συλλογών θα συναρμολογηθούν στο εργοστάσιο της εταιρείας OFB στην Καλκούτα.

Οι τηλεχειριζόμενοι σταθεροποιημένοι σταθμοί θα εξοπλίσουν τα πλοία του Ινδικού Ναυτικού και της Ακτοφυλακής.

Η σύμβαση είναι πολυετής και ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο στα ΕΑΣ στην ινδική αγορά, η οποία μέχρι σήμερα δεν διαθέτει πολυβόλο των 12,7 χλστ x 99.

Με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες τα ΕΑΣ θα κατασκευάσουν μεγάλο αριθμό του πυρομαχικού των 12,7 χλστ για την Ινδική παραγγελία και αργότερα θα αναλάβουν την δημιουργία γραμμής παραγωγής του συγκεκριμένου πυρομαχικού στην Ινδία από την οποία η ελληνική εταιρεία θα εισπράττει σταθερά και αδιάλειπτα ετήσια έσοδα.

Η σύμβαση αυτή εκτιμάται ότι θα αποφέρει στα ΕΑΣ εντός εύλογου χρονικού διαστήματος ένα ικανοποιητικό ποσό αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων και διαχρονικά μια σταθερή εισροή ενός αξιόλογου ποσού.

Γιώργος Τσιμπούκης

Viadiplomacy.gr

Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  12
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)

Γρήγορη Απάντηση
Όνομα:

Μήνυμα:
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.