Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Κυπριακό

Το κανάλι του ελληνικού στρατού στο Google+  Facebook  Twitter  Youtube 
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  123 6>
Συγγραφέας
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος


Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10178
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Κυπριακό
    Αποστολή: 21/Οκτωβρίου/2015 ώρα 09:40
Εκβιαστικό δίλημμα από ’γκυρα με σχέδιο Β’: Λύση μέχρι το Μάρτιο ή αναγνώριση

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Σενάριο αδιεξόδου έχουν διαμορφώσει οι Τούρκοι στο Κυπριακό και το αφήνουν να αιωρείται διά απειλών. Τόσο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χθες όσο και ο Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προ μηνός (αλλά χθες είδε το φως της δημοσιότητας), στέλνουν προς τη Λευκωσία μήνυμα πως εάν μέχρι τον Μάρτιο δεν εξευρεθεί συμφωνία στο Κυπριακό, η ’γκυρα θα κλείσει το κεφάλαιο Κυπριακό και θα ενεργοποιήσει ένα σενάριο της επόμενης ημέρας ενός αδιεξόδου.

Ουσιαστικά διά των αποκαλύψεων η ’γκυρα σπεύδει να επιβεβαιώσει πως έχει σχέδιο Β’ στο οποίο εργάζεται, θέτει χρονοδιάγραμμα και ενεργοποιεί στρατηγική εξόδου από την παρούσα διαδικασία. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Φερεντίν Σινιρλίογλου, σύμφωνα με την αγγλόγλωσση τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», δήλωσε πως η διαπραγματευτική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη. Είτε, συνέχισε, θα υπογραφεί συμφωνία ειρήνευσης μέχρι τον Μάρτιο και το πρόβλημα θα επιλυθεί διά δημοψηφισμάτων, ή η παρούσα κατάσταση θα αναγνωριστεί ως η λύση από τη διεθνή κοινότητα, εάν οι Ελληνοκύπριοι απορρίψουν τη συμφωνία. Αυτό, έσπευσε να αναφέρει, θα σημαίνει πως κανένα εμπόδιο δεν θα υπάρχει στην ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η τοποθέτηση αυτή δεν προέκυψε χθες, ούτε είναι αποτέλεσμα του φλερτ της Ε. Ε. Με την ’γκυρα λόγω της προσφυγικής κρίσης. Σημειώνεται πως ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους εν πτήσει προς τη Ρωσία (προ μηνός περίπου), είπε πως «εάν μέχρι τον Μάρτιο του 2016 ιδρυθεί η “συνεταιρική κυβέρνηση”, ιδρύθηκε. Η Τουρκία το στηρίζει αυτό. Αλλά αν έρθει ο Μάρτιος και δεν υπάρχει κατάληξη σε μια συμφωνία για το συνεταιρικό κράτος, η Τουρκία πλέον είναι αποφασισμένη να κλείσει αυτό το κεφάλαιο».

Ο Ερντογάν στις δηλώσεις του παρουσιάζει τις δυσκολίες που υπάρχουν στη διαπραγμάτευση και τις εκατέρωθεν επιφυλάξει, σ παραπέμποντας σε συζήτηση των όρων του διαχωρισμού. Με βάση τα όσα μεταφέρει αρθρογράφος της “Γενί Σαφάκ”, ο οποίος ήταν παρών, ο Ερντογάν είπε πως οι Ε/κ κόλλησαν στην ερώτηση: «Υπήρχε ένα δικό μας κράτος. Αυτό θα το μοιραστούμε με τους Τούρκους; ». Την ίδια ώρα, ανέφερε, οι Τούρκοι είναι υπέρ της λειτουργίας του δικαιώματος των εγγυήσεων. Ανησυχούν μήπως με τον χρόνο οι Ε/κ τους υποβιβάσουν σε μειονότητα.

«Εάν αυτά τα εμπόδια δεν μπορούν να ξεπεραστούν και εάν δεν μπορεί να δημιουργηθεί το συνεταιρικό κράτος, η Τουρκία είναι υπέρ του να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις ειρήνης μεταξύ της (παράνομης) ‘’ΤΔΒΚ” και της ε/κ διοίκησης. Δεν βρίσκω να υπάρχει νόημα στο να παραταθεί άλλο αυτή η δουλειά», είπε ο Ερντογάν.

mignatiou.com
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10178
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 28/Νοεμβρίου/2014 ώρα 11:07
Economist: Διχοτόμηση αν αποτύχουν οι συνομιλίες

Ο υπότιτλος του άρθρου σχολιάζει πως οι ελπίδες επίλυσης του προβλήματος αρχίζουν να μοιάζουν μη ρεαλιστικές.

Όπως σημειώνεται,''ενώ οι χώρες της ΕΕ επικρίνουν δυνατά τη Ρωσία για τη δημιουργία ψυχρών συρράξεων στη Γεωργία, τη Μολδαβία και την Ουκρανία, είναι πιο σιωπηλές για τη δική τους περίπτωση της Κύπρου, μια χώρα-μέλος με έναν μη αναγνωρισμένο τουρκοκυπριακό βορρά''.

«Η πικρή εμπειρία συνιστά σκεπτικισμό για τις συνομιλίες στην Κύπρο. Παρόλα αυτά ένας έκτος γύρος είναι σε εξέλιξη», παρατηρεί το περιοδικό αναφερόμενο συνοπτικά στην Κοινή Διακήρυξη του Φεβρουαρίου και στον διορισμό του νέου Ειδικού Απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών.

Σημειώνεται πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, που είχε υποστηρίξει το σχέδιο Ανάν, είναι πρόθυμος για μια συμφωνία: «Γνωρίζει καλά το κόστος μη επίτευξης μίας [λύσης]: Από τον κήπο του Προεδρικού στη Λευκωσία (“την τελευταία διαιρεμένη πόλη της Ευρώπης”) μπορεί να δει την 'τουρκοκυπριακή σημαία' χρωματισμένη έντονα στον Πενταδάκτυλο».

Κατά τον Economist, δύο νέες εξελίξεις θα έπρεπε να δώσουν ώθηση στους διαπραγματευτές. Η μία είναι τα οικονομικά δεινά της Κύπρου που καθιστούν ελκυστικά τα οφέλη της λύσης ακόμα και τώρα που η οικονομία ανακάμπτει. Επικαλούμενο ανάλυση του περασμένου Μαΐου, το περιοδικό αναφέρει πως η λύση θα μπορούσε να επιφέρει αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,8% επί 20 χρόνια, προσθέτοντας 12.000 ευρώ στο μέσο εισόδημα.

Και όλα αυτά πριν από τη δεύτερη σημαντική εξέλιξη, δηλαδή την ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, το αέριο έχει γίνει τώρα απλώς ένα ακόμα εμπόδιο. Γίνεται αναφορά στη δραστηριότητα του τουρκικού Barbaros και την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να αναστείλει τη συμμετοχή του τις συνομιλίες.

«Ο κ. Έιντε που αυτοαποκαλείται ρεαλιστής αισιόδοξος λέει ότι μπορεί να προκαλέσει την επανέναρξή τους. Αλλά τα κυπριακά σχέδια αξιοποίησης του αερίου χωρίς αγωγό προς την Τουρκία, θα μοιάζουν και πάλι προκλητικά. Δε βοηθά δε ότι οι συνομιλίες ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ βρίσκονται στις καλένδες», αναφέρει το άρθρο.

Στη συνέχεια αναφέρεται ότι πολλοί παρατηρητές αμφιβάλλουν αν μια ομοσπονδιακή λύση θα μπορούσε ποτέ να λειτουργήσει. Σημειώνεται ότι ο νέος Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής Εργκιούν Ολγκούν χαρακτηρίζει τις ομοσπονδίες «εξαιρετικά δύσκολες», ιδίως όταν τα συνιστώντα μέρη αυτής δε βρίσκονται σε ισορροπία, αριθμητική στην προκείμενη περίπτωση. Στο σημείο αυτό σημειώνεται ότι ο κ. Έιντε δηλώνει πως ενώ έχει συναντήσει ευρεία συμφωνία για το μέλλον, δεν υπάρχει συμφωνία επί του παρόντος.[... ]

[... ] Σύμφωνα με το περιοδικό, ο κ. Έιντε λέει ότι αν και η ομοσπονδία είναι η καλύτερη λύση, καμία λύση δεν είναι η χείριστη, εννοώντας ότι ίσως απαιτηθεί να δοκιμαστεί κάτι διαφορετικό. «Η διχοτόμηση θα άνοιγε ξανά τα 'σύνορα', θα επέτρεπε την επιστροφή περισσότερων περιουσιών και γης (συμπεριλαμβανομένων των Βαρωσίων) στους Ελληνοκύπριους και θα τερμάτιζε τη 'διεθνή απομόνωση' των Τουρκοκυπρίων. Αν αποτύχουν οι τελευταίες συνομιλίες, ίσως έρθει η ώρα της», καταλήγει το άρθρο του Economist.

Sigmalive.com

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10178
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 27/Νοεμβρίου/2014 ώρα 19:57
Ναι μωρέ, θα κάνουν "μπού" οι Τούρκοι και οι εταιρίες θα το βάζουν στα πόδια.
’ϊντα: Χωρίς λύση οι υδρογονάνθρακες θα είναι «κατάρα»

Τη θέση ότι η φόρμουλα που παρουσίασε για το φυσικό αέριο, δεν αφορούσε τη διαχείριση των υδρογονανθράκων σήμερα, αλλά στο μέλλον όταν και θα επιτευχθεί λύση, εξέφρασε ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ ’ιντα, μιλώντας το πρωί σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης.

Υποστήριξε ότι αυτό που προσπάθησε να κάνει, ήταν να δώσει κάποιες ιδέες για να γεφυρωθούν οι διαφορές που υπάρχουν στο θέμα μεταξύ των δύο πλευρών.

Διευκρίνισε ότι η φόρμουλα του σέβεται πλήρως τόσο τη θέση της ελληνοκυπριπριακής πλευράς (ότι δηλαδή δεν μπορεί να τεθεί θέμα υδρογονανθράκων στις διαπραγματεύσεις κι ότι το όλο ζήτημα αφορά την κεντρική κυβέρνηση, όσο και τη θέση της τουρκοκυπριακής πλευράς (ότι δεν γίνεται οι υδρονονάνθρακες να μείνουν εκτός συνομιλιών). Ανέφερε μάλιστα, ότι για τους Ελληνοκύπριους το θέμα είναι νομικό, ενώ για τους Τουρκοκύπριους είναι πολιτικό.

Έσπευσε, ωστόσο, να εκφράσει την προσωπική του εκτίμηση ότι εάν δεν υπάρξει πολιτική συμφωνία στο Κυπριακό «οι υδρογονάνθρακες θα είναι κατάρα». Αιτολογόντας την εκτίμισή του αυτή ο κ. ’ιντα ανέφερε ότι σε περίπτωση που δεν βρεθεί μια λύση στο θέμα αυτό οι ξένες εταιρείες θα «φοβούνται» να προχωρήσουν σε συμφωνίες και επενδύσεις στην Κύπρο

Αναφορικά με την προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών και τις προοπτικές των διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ, σημείωσε ότι δουλεία του είναι να βοηθήσει στη διαδικασία κι όχι να Να φέρει στο τραπέζι των συνομιλιων τις δύο πλευρές. Ανέφερε ότι Θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για την κατάσταση.
Αποκάλυψε μάλιστα, ότι πριν ξεσπάσει η κρίση των υδρογονανθράκων, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να επικεντρωθούν στο εδαφικό και άλλες πτυχές όπως ο διαχωρισμός των εξουσιών.

Philenews.com
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10178
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 25/Νοεμβρίου/2014 ώρα 23:02
Σε αδιέξοδο η προσπάθεια για επανάληψη των συνομιλιών για το Κυπριακό

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκαν οι προσπάθειες του συμβούλου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Έσπεν ’ϊντε, για επανάληψη των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Ο κ. ’ϊντε, ο οποίος είχε απόψε μακρά συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, παρουσιάστηκε απογοητευμένος, γιατί, όπως είπε, «οι ιδέες του για το φυσικό αέριο δεν δημιούργησαν ενθουσιασμό σε καμία πλευρά».

Ανέφερε ακόμη ότι θα προσπαθήσει να διασφαλισθεί ότι οι διαπραγματεύσεις θα είναι ταχείς και αποτελεσματικές, όταν οι δύο πλευρές επιστρέψουν στο τραπέζι του διαλόγου. Αύριο ο κ. ΄Αϊντε θα συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου.

Capital.gr
Φυσικά θα το ρίξουν το φταίξιμο σε Κύπρο-Ελλάδα.
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10178
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 24/Νοεμβρίου/2014 ώρα 00:36
Θέλουν τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου Οι Τούρκοι αξιώνουν είτε μορατόριουμ στις έρευνες είτε συνδιαχείριση του πλούτου

Δυο όρους-αξιώσεις θέτουν οι Τούρκοι σε σχέση με το φυσικό αέριο, την ίδια ώρα που διαμορφώνεται ένα ισχυρό μπλοκ στο διεθνές πεδίο το οποίο πιέζει για επανάληψη των συνομιλιών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η θέση της τουρκικής πλευράς, όπως διαβιβάζεται και μέσω τρίτων, είναι η εξής και τίθεται ως δίλημμα: Είτε θα υπάρξει μορατόριουμ μέχρι τη λύση στις έρευνες για εντοπισμό και εξόρυξη φυσικού αερίου είτε θα συζητηθεί το κεφάλαιο της ενέργειας στις διαπραγματεύσεις και να υπάρξει συνδιαχείρισή του.

Και οι δυο «εναλλακτικοί όροι» της τουρκικής πλευράς δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί από τη Λευκωσία, η οποία θεωρεί πως συνιστούν επιδείνωση της κατάστασης, ακόμη και από την παρουσία του «Μπαρμπαρός» στην κυπριακή ΑΟΖ. Ούτως ή άλλως, όπως ανέφερε ενημερωμένη πηγή, δεν μπορεί να υπάρξει αναστολή των ερευνών, καθώς, μεταξύ άλλων, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι δεσμευμένη με συμβόλαια έναντι εταιρειών.

Σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, η προσοχή είναι στραμμένη στις επαφές μεταξύ Αθήνας και ’γκυρας, που αρχίζουν αυτό το Σαββατοκύριακο και θα κορυφωθούν με τη σύγκληση του Ανωτάτου Συμβουλίου στην Αθήνα στις 5-6 Δεκεμβρίου, υπό τους Σαμαρά και Νταβούτογλου.

Τα μηνύματα από την ’γκυρα δεν είναι ενθαρρυντικά και όπως ανέφερε ελλαδική διπλωματική πηγή, θα αποτελεί έκπληξη εάν σημειωθεί οποιαδήποτε εξέλιξη προς την κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης. Αυτό το Σαββατοκύριακο, οι γενικοί γραμματείς των Υπουργείων Εξωτερικών, Μητσιάλης και Sinirlioglu, θα έχουν τις πρώτες συζητήσεις στην Αθήνα, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα συναντηθεί το ερχόμενο Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Το μήνυμα της Λευκωσίας που θα διαβιβασθεί προς την ’γκυρα από τον Έλληνα ΥΠΕΞ έχει ουσιαστικά κωδικοποιηθεί κατά την επίσκεψη εδώ του Έλληνα Πρωθυπουργού: Η ελληνική πλευρά αποδέχεται τις συγκλίσεις Χριστόφια-Ταλάτ για τον διαμοιρασμό των εξουσιών (2010) και Χριστόφια-Έρογλου (2011) για τον διαμοιρασμό των εσόδων. Περαιτέρω υποδεικνύεται πως μετά τη λύση θα ωφεληθεί ολόκληρος ο πληθυσμός από τους υδρογονάνθρακες.


Όπως ανέφερε στον «Φ» κυπριακή πηγή, δεν μπορεί να υπάρξει άλλη κίνηση από πλευράς της Λευκωσίας, τη στιγμή που οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται και το «Μπαρμπαρός» παραμένει στην περιοχή. Στην Αθήνα, υπάρχει μια σχολή προσέγγισης η οποία θεωρεί πως θα μπορούσε να γίνει ένα ακόμη βήμα από πλευράς της Λευκωσίας, ώστε «να αναγκασθεί η ’γκυρα» να προβεί και αυτή «σε ανάλογη κίνηση». Είναι σαφές πως η ελλαδική πλευρά με τη σύγκληση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας αναλαμβάνει ένα ρίσκο, το οποίο θα πρέπει να διαχειριστεί την επομένη μιας αποτυχημένης συνάντησης με την Τουρκία. Ωστόσο, στην Αθήνα επιμένουν πως «δεν βλέπουν άλλη οδό».

Philenews.com

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10178
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 09/Νοεμβρίου/2014 ώρα 16:55
Εξαιρετικό άρθρο - ανάλυση του Μάριου Ευριβιάδη (σε bold το κομμάτι που θεωρώ σημαντικό)

Δεν θέλει διχοτόμηση ή δύο κράτη η Τουρκία

Τι δεν επιδιώκει η Τουρκία στην Κύπρο; Δεν επιδιώκει την “διχοτόμηση” αλλά ούτε και το λογικό της επακόλουθο που είναι τα “δυο κράτη”. Ωστόσο στην Κύπρο κυριαρχεί η εντύπωση, ακόμη και η πίστη θα έλεγα, ότι αυτός είναι και παραμένει ο στρατηγικός στόχος της ’γκυρας- μια “διχοτομημένη” Κύπρος που τελικά θα πάρει την μορφή των “δυο κρατών”. Πώς αλλιώς να εξηγηθούν οι συνεχείς καταγγελίες κατά της “διχοτόμησης” και των “δυο κρατών”, που είναι η καθημερινή επωδός των πολιτικών τοποθετήσεων των πολιτικών ταγών του τόπου, με το ΑΚΕΛ πάντοτε “μποστάρη” στις καταδίκες και τους εξορκισμούς; Και μάλιστα με το έωλο επιχείρημα ότι ο μόνος τρόπος να ακυρωθούν οι βουλιμικοί σχεδιασμοί της ’γκυρας είναι μέσω των υφιστάμενων διαπραγματεύσεων για την οικοδόμηση μιας “διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας”;

Η ´ Αγκυρα έχει εδώ και μια πεντηκονταετία, από το 1964, εγκαταλείψει την διχοτόμηση ως στρατηγικό στόχο και, κατ´ επέκταση έχει εγκαταλείψει και το λογικό της επακόλουθο που είναι αυτό των “δυο κρατών”. Η στρατηγική αυτή δεν εξυπηρετούσε και δεν εξυπηρετεί τα τα συμφέροντά της και δη τις ηγεμονικές της φιλοδοξίες. Αντίθετα τα επιδεινώνει.[... ]

[... ]Ούτε η “διχοτόμηση” αλλά ούτε τα “δυο κράτη” εξυπηρετούν τα άμεσα και μακροπρόθεσμα στρατηγικά σχέδια της ’γκυρας για την Κύπρο και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Η άμεση επιδίωξη της ’γκυρας, που θα την ήθελε εφαρμοσμένη “χθες” και που έχει καθυστερήσει 40 τουλάχιστον χρόνια, είναι η κατάλυση του υφιστάμενου κράτους, της κρατικής οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η αγαπημένη μέθοδος της ’γκυρας, ο πόλεμος, απέτυχε παταγωδώς το 1974. Και η ’γκυρα (μαζί με όλους τους καλοθελητές μέσα και έξω) είναι πεπεισμένη αλλά έχει και διαβεβαιώσεις από τους δυτικούς πάτρωνες της, ότι αυτό θα επιτευχθεί μόνο μέσω των υπό την αιγίδα του ΟΗΕ δομημένων συνομιλιών.

Εδώ η ’γκυρα έχει απόλυτο δίκιο. Οι συνομιλίες έχουν προ πολλού εκφυλιστεί επί σκοπώ από την ενεργούμενη Γραμματεία του ΟΗΕ. Ταυτόχρονα η διαδικασία αυτή έχει εγκλωβίσει την ελληνοκυπριακή πλευρά και την έκανε να πιστεύει ότι αυτή και κυρίως η δομή της, αποτελούν μια μοναδική και “άνευ εξόδου” διαδικασία. Αυτός κατέληξε να είναι και ο ανομολόγητος λόγος λειτουργίας τους. Όταν και εάν αυτές ολοκληρωθούν, το κυπριακό κράτος θα παύσει να υφίσταται, νομοτελειακά. Τα περί “συνέχειας” και “μετεξέλιξης” που ακούγονται είναι υποκρισίες και λαϊκισμοί.

Μακροχρόνιος στόχος της ’γκυρας είναι να υπάρχει στην Κύπρο ένα πολιτικό μόρφωμα το οποίο δεν θα έχει κανένα από τα βασικά λειτουργικά γνωρίσματα κράτους. Δεν θα έχει εσωτερική συγκρότηση και αυτονομία αλλά ούτε και διεθνή υπόσταση που να περιορίζεται μόνο από το διεθνές δίκιο (εθιμικό και συμβατικό) και τους διεθνείς οργανισμούς και θεσμούς στους οποίους θα συμμετέχει. Εσωτερικά το μόρφωμα θα είναι ρατσιστικά (racialist) δομημένο.

Mignatiou.com (από εφημερίδα "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ")

Επιστροφή στην κορυφή
thanos123 Δες τη Λίστα
Λοχαγός
Λοχαγός
Avatar

Μέλος από: 21/Οκτωβρίου/2012
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 418
  Παράθεση thanos123 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 02/Ιανουαρίου/2013 ώρα 16:21
Στο ότι ήξερε τι έκανε συμφωνώ. Το θέατρο είναι γι αυτούς που κοιμούνται ακόμα. Νομίζω ότι ο κυπριακός λαός είναι χαρούμενος που φεύγει.
Επιστροφή στην κορυφή
dn24 Δες τη Λίστα
Στρατηγός
Στρατηγός
Avatar

Μέλος από: 15/Νοεμβρίου/2010
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 3024
  Παράθεση dn24 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 02/Ιανουαρίου/2013 ώρα 03:34
Αρχικά αποστάλθηκε από thanos123

Νομίζω ότι στην ιστορία θα περάει ως ο μέγας ευθυνόφοβος.

Ήξερε καλά τι έκανε Θάνο. Όταν λέγεσαι Κύπρος, που είναι ενα μικρό κράτος, και τα έχεις πλακάκια με τις ΗΠΑ, θα σε φάνε. Δες την επίσκεψη του στην Αμερική η οποία αφορούσε στην εθνική κυριαρχία της Κύπρου, η οποία στο πρόσωπο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας προστατεύθηκε από τα ισραηλινά και αμερικανικά πολεμικά αεροπλάνα και πλοία. Έτσι αγαπητέ Θάνο τους δίνεις το δικαίωμα παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας -διαμμέσω του ΔΝΤ- Που έχει έδρα ως γνωστόν τις Η. Π. Α, να σε καταπιούν μόλις δηλώσεις ότι έχεις οικονομικό εκτροχιασμό.
Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού
Επιστροφή στην κορυφή
thanos123 Δες τη Λίστα
Λοχαγός
Λοχαγός
Avatar

Μέλος από: 21/Οκτωβρίου/2012
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 418
  Παράθεση thanos123 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 02/Ιανουαρίου/2013 ώρα 00:08
Νομίζω ότι στην ιστορία θα περάει ως ο μέγας ευθυνόφοβος.
Επιστροφή στην κορυφή
dn24 Δες τη Λίστα
Στρατηγός
Στρατηγός
Avatar

Μέλος από: 15/Νοεμβρίου/2010
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 3024
  Παράθεση dn24 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 01/Ιανουαρίου/2013 ώρα 23:42
Αρχικά αποστάλθηκε από thanos123

Δυστυχως ο κυπριακος λαος ξύπνησε πολυ αργα και τώρα πληρωνουμε τα λαθη των επιλογων μας.

Ο Χριστόφιας έκανε τεραστίων διαστάσεων πολιτικά λάθη, είτε στην κυπριακή οικονομία που ακολουθεί τον καταστροφικό δρόμο της Ελληνικής, είτε το μείζον ζήτημα της ενέργειας, που θα μπορούσε να διασώσει από τον όλεθρο την Ελλάδα και την Κύπρο, είτε αυτά αφορούν στο Κυπριακό.
Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού
Επιστροφή στην κορυφή
thanos123 Δες τη Λίστα
Λοχαγός
Λοχαγός
Avatar

Μέλος από: 21/Οκτωβρίου/2012
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 418
  Παράθεση thanos123 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 01/Ιανουαρίου/2013 ώρα 23:14
Χριστόφιας: Αποχωρεί «πικραμένος» λόγω «σκληρών και άδικων επιθέσεων»

Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι αποχωρεί πικραμένος από την Προεδρία της Δημοκρατίας, γιατί δέχτηκε «σκληρές και άδικες επιθέσεις, τόσες όσες δεν δέχτηκε ποτέ κανένας προηγούμενος πρόεδρος».

Σε συνέντευξή στην εφημερίδα «Χαραυγή», όργανο του ΑΚΕΛ, του οποίου υπήρξε ηγέτης, ο κ. Χριστόφιας αναφέρει ότι ήταν τόσο μεγάλο το ταξικό, ιδεολογικό, παραταξιακό και κοινωνικό μίσος σε βάρος του, που κάποιοι έφτασαν στο σημείο να λένε ότι ο Πρόεδρος είναι δολοφόνος.

«Και είναι οι ίδιοι που ταυτόχρονα μιλούσαν με απαξίωση για το γιο της πλύστρας που έγινε Πρόεδρος, λες και η προεδρία του κράτους είναι αποκλειστικά για τα τζάκια, τους πλούσιους και το κατεστημένο. Είναι τιμή μου και καμάρι μου που έχω ταπεινή καταγωγή», ανέφερε ο κ. Χριστόφιας.

Πρόσθεσε ότι όσοι στηρίζουν το κατεστημένο δεν χώνεψαν ποτέ ότι «η Αριστερά ανέδειξε στην Προεδρία τον ηγέτη της και αναζητούσαν κάθε ευκαιρία, για να πλήξουν τον Πρόεδρο, την αριστερά, τις ιδέες και την ιστορία της».

«Φανήκαμε άτυχοι γιατί κατά την προεδρία μας κληθήκαμε να διαχειριστούμε τον καπιταλισμό στη χειρότερη του κρίση. Έχω όμως την πεποίθηση ότι η ιστορία θα μας δικαιώσει για το έργο που έχουμε επιτελέσει, γιατί είναι πολύ μεγάλο και σε διάφορους τομείς καινοτόμο, και γι αυτό, αισθάνομαι ικανοποίηση», κατέληξε ο κ. Χριστόφιας.


Δυστυχως ο κυπριακος λαος ξύπνησε πολυ αργα και τώρα πληρωνουμε τα λαθη των επιλογων μας.
Επιστροφή στην κορυφή
Λεων Δες τη Λίστα
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Avatar

Μέλος από: 20/Μαρτίου/2011
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 105
  Παράθεση Λεων Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 07/Σεπτεμβρίου/2011 ώρα 23:36
Τουρκική καταδρομική επιχείρηση στα Λεύκα της Κύπρου!(βίντεο)

Τούρκοι κομάντο εκτέλεσαν καταδρομική επιχείρηση στην περιοχή Λεύκα Κύπρου, περνώντας χωρίς να γίνουν αντιληπτοί ανάμεσα από τις γραμμές του ΟΗΕ έφτασαν σε μη επανδρωμένο φυλάκιο της ΕΦ έκλεψαν ελληνικές και κυπριακές σημαίες και μόλυναν με συνθήματα τους τοίχους του φυλακίου.

Είναι σαφές ότι η όλη επιχείρηση εντάσσεται στην απόπειρα της Τουρκίας να κλιμακώσει την ένταση στο νησί ενόψει των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Eίναι επίσης αυτονόητο ότι θα είχαμε "λουτρό αίματος" αν γίνονταν αντιληπτοί από τους Εθνοφρουρούς, αν και φαίνεται ότι παρακολουθούσαν το φυλάκιο καιήθεραν ότι εκείνη την ημέρα δεν είχε φρουρά.

Το περιστατικό αυτό είναι ένα ακόμα αποτέλεσμα της εγκατάλειψης της ΕΦ από την κυβέρνηση Χριστόφια όπου έφτασαν στο σημείο, άκουσον-άκουσον, να αφήσουν τις σημαίες σε μη επανδρωμένο φυλάκιο αφύλακτες! Η αφασία και η έλλειψη ασφάλειας, σε όλο της το μεγαλείο!

Το υπουργείο ’μυνας της Κύπρου διέταξε έρευνα για το περιστατικό, ενώ η υπόθεση απασχολεί και την Αστυνομία. Ανάστατοι από την τουρκική επιδρομή οι κάτοικοι της περιοχής, ζητούν να επανδρωθούν ξανά κάποια φυλάκια.

Όπως δήλωσε ο κοινοτάρχης στο τηλεοπτικό σταθμό οι κάτοικοι της περιοχής είχαν ζητήσει από το ΓΕΕΦ την επάνδρωση του φυλακίου αλλά η απάντηση ήταν αρνητική καθότι υπήρχε διαταγή από την πολιτική ηγεσία να αποσυρθούν οι στρατιώτες.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 Κύπρου

περισσοτερα εδω: πηγη κλικ εδω
Τι εγινε;
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης


Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10058
  Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 23/Ιουνίου/2011 ώρα 11:11
Τις ΅εθοδεύσεις Α΅ερικανών και Ευρωπαίων – και δη του τότε προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Πατ Κοξ και του επιτρόπου αρ΅όδιου για τη Διεύρυνση Γκίντερ Φερχόιγκεν – για να «τι΅ωρηθεί» η Κύπρος ΅ετάτην απόρριψη του σχεδίου Ανάν αποκαλύπτουν τηλεγραφή΅ατα που διέρρευσαν στο Wikileaks.

Οπως προκύπτει, οι Ευρωπαίοι, σε συνεννόηση ΅ε τους Α΅ερικανούς,αναζητούσαν τρόπο για να επικαλεστούν το άρθρο 7 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ενωσης προκει΅ένου να αναστείλουν το δικαίω΅α ψήφου της Κυπριακής Δη΅οκρατίας στο Ευρωπαϊκό Συ΅βούλιο! ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΥ 2007 κορυφώνονται οι παρασκηνιακές διεργασίες στις Βρυξέλλες που εξετάζουν την επό΅ενη ΅έρα ενός «όχι» των Ελληνοκυπρίων στο σχέδιο Ανάν. Οπως προκύπτει από ε΅πιστευτικό τηλεγράφη΅α του συ΅βούλουτης α΅ερικανικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες Αντριου Ερικσον, όλοι είναι πεπεισ΅ένοι ότι η Κύπρος θα ενταχθεί στην Ε. Ε. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσ΅α του δη΅οψηφίσ΅ατος, κάτι που σή΅αινε ότι οι Ευρωπαίοι δεν είχαν ΅έσο πίεσης προς τους Ελληνοκύπριους και, άρα, «η πίεση έπρεπε να λάβει άλλες ΅ορφές». Ταυτόχρονα, ση΅ειώνει, «κάποια κράτη-΅έλη που δεν θέλουν να δώσουν η΅ερο΅ηνία διαπραγ΅ατεύσεων στην Τουρκία, όπως η Αυστρία και η Ολλανδία, ελπίζουν ανο΅ολόγητα να αποτύχει το σχέδιο Ανάν».

Από το τηλεγράφη΅α προκύπτει και η συνεννόηση των Α΅ερικανών ΅ε τους Ευρωπαίους να ασκηθεί πίεση στους Ελληνοκύπριους να δεχθούν το σχέδιο Ανάν, τόσο από τον επικεφαλής της Ε. Ε. Για την εξωτερική πολιτική Χαβιέ Σολάνα όσο και από τον επίτροπο αρ΅όδιο για τη Διεύρυνση Γκίντερ Φερχόιγκεν, τον επίτροπο Εξωτερικών Σχέσεων Κρις Πάτεν, αλλά και τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Πατ Κοξ.

TA NEA
Επιστροφή στην κορυφή
Signaller Δες τη Λίστα
Στρατηγός
Στρατηγός
Avatar

Μέλος από: 16/Φεβρουαρίου/2010
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 3230
  Παράθεση Signaller Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 31/Δεκεμβρίου/2010 ώρα 11:10
Ήδη το θέμα ξεχάστηκε. Δεν το είδα πουθενά
Ο πιο ανίκητος εχθρός, είναι λοχία ο καιρός!
Επιστροφή στην κορυφή
dn24 Δες τη Λίστα
Στρατηγός
Στρατηγός
Avatar

Μέλος από: 15/Νοεμβρίου/2010
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 3024
  Παράθεση dn24 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 31/Δεκεμβρίου/2010 ώρα 01:57
Αρχικά αποστάλθηκε από nandy24

Και αυτό θα το κουκουλόσουνε δεν τίθετε ρώτημα όπως και τόσα χρόνια το κάνουν... Και αμα διαρεύσει και σχολιαστεί θα προβάλουν όλα τα καναλία το ροζ DVD της Πετρούλας για να έχουμε να αχολούμαστε τα πρόβατααα
Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού
Επιστροφή στην κορυφή
nandy24 Δες τη Λίστα
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος


Μέλος από: 09/Σεπτεμβρίου/2010
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 271
  Παράθεση nandy24 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 30/Δεκεμβρίου/2010 ώρα 12:17
Και αυτό θα το κουκουλόσουνε δεν τίθετε ρώτημα όπως και τόσα χρόνια το κάνουν... Και αμα διαρεύσει και σχολιαστεί θα προβάλουν όλα τα καναλία το ροζ DVD της Πετρούλας για να έχουμε να αχολούμαστε τα πρόβατααα
Επιστροφή στην κορυφή
Signaller Δες τη Λίστα
Στρατηγός
Στρατηγός
Avatar

Μέλος από: 16/Φεβρουαρίου/2010
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 3230
  Παράθεση Signaller Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 30/Δεκεμβρίου/2010 ώρα 12:08
Αρχικά αποστάλθηκε από Dimitris93

«Καίγαμε τούρκικα τζαμιά στην Κύπρο για να ξεσηκώνουμε τους Τουρκοκύπριους κατά των Κυπρίων. Οι άντρες μου είχαν συγκεκριμένες οδηγίες για να πυρπολούν μουσουλμανικά τεμένη».

Συγκλονίζεται η Τουρκία από τη δημόσια αυτή ομολογία του Τούρκου στρατηγού εν αποστρατεία Σαμπρί Γιρνιμπέσογλου, ο οποίος στο τουρκικό δίκτυο Χαμπέρ Τουρκ μιλώντας για τη δράση της μυστικής υπηρεσίας που προείστατο, παραδέχθηκε ότι: « Όταν γίνονταν ενδοκοινοτικές συνομιλίες στην Κύπρο πράκτορες της ΜΥΤ πυρπολούσαν τζαμιά στην Κύπρο για να καταστρέψουν κάθε προσπάθεια συνεννόησης μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και να διατηρηθεί η πολεμική ατμόσφαιρα μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Newsbomb.gr

...
Στην Ελλάδα θα γίνει μέγα θέμα ή θα το κουκουλώσουμε ;
Ο πιο ανίκητος εχθρός, είναι λοχία ο καιρός!
Επιστροφή στην κορυφή
Dimitris93 Δες τη Λίστα
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος


Μέλος από: 18/Ιανουαρίου/2010
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 13
  Παράθεση Dimitris93 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 30/Δεκεμβρίου/2010 ώρα 01:00

«Καίγαμε τούρκικα τζαμιά στην Κύπρο για να ξεσηκώνουμε τους Τουρκοκύπριους κατά των Κυπρίων. Οι άντρες μου είχαν συγκεκριμένες οδηγίες για να πυρπολούν μουσουλμανικά τεμένη».

Συγκλονίζεται η Τουρκία από τη δημόσια αυτή ομολογία του Τούρκου στρατηγού εν αποστρατεία Σαμπρί Γιρνιμπέσογλου, ο οποίος στο τουρκικό δίκτυο Χαμπέρ Τουρκ μιλώντας για τη δράση της μυστικής υπηρεσίας που προείστατο, παραδέχθηκε ότι: « Όταν γίνονταν ενδοκοινοτικές συνομιλίες στην Κύπρο πράκτορες της ΜΥΤ πυρπολούσαν τζαμιά στην Κύπρο για να καταστρέψουν κάθε προσπάθεια συνεννόησης μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και να διατηρηθεί η πολεμική ατμόσφαιρα μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Newsbomb.gr

...
Επιστροφή στην κορυφή


 Απάντηση Απάντηση Σελ.  123 6>