Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Προμήθεια ελικοπτέρων NH-90

Το κανάλι του ελληνικού στρατού στο Google+  Facebook  Twitter  Youtube 
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  1 345
Συγγραφέας
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 9612
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Προμήθεια ελικοπτέρων NH-90
    Αποστολή: 27/Νοεμβρίου/2016 ώρα 11:42
Εννοείται θα ήταν προτιμότερο να παίρναμε Blackhawk ή έστω Super Puma, το NH90 τότε ακόμη ήταν υπο δοκιμή και όχι μόνο αυτό, ήταν ένα πολύπλοκο και πανάκριβο project.

Αλλά βλέπεις, ήταν πολύ καλή η "μίζα" για να δωθεί η παραγγελία στους Αμερικάνους, συν το ότι υπήρχε πίεση από το consortium για να πουλήσει το ελικόπτερο όσο πιο γρήγορα μπορούσε για να "κλειδώσει" ένας ικανός αριθμός παραγγελιών.

Όσο για τα λεφτά, το ότι είμαστε τα μοναδικά ΚΟΡΟΊΔΑ που έδωσαν υψηλή προκαταβολή χωρίς Follow-on-support και με προβλήματα στο ίδιο το σκάφος, λέει πολλά για το πως γινόντουσαν οι παραγγελίες τότε, είτε επί ’κη είτε επί Παπαντωνίου.

Λίγο ακόμη θέλαμε και που ξέρεις, ίσως αγοράζαμε και το 3κινητήριο EH101 Merlin.

Για τα Kiowa υπάρχει ξεχωριστό θέμα, εδώ μιλάμε για τα NH90.
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 9612
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 12/Δεκεμβρίου/2016 ώρα 21:16
Νεότερα αναφορικά με την συνέχιση των παραλαβών για τα NH-90

Με γνώμονα Νεότερα στοιχεία, το Σάββατο ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, υπέγραψε τη σχετική εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του Υπουργείου Εθνικής ’μυνας Η οποία εισηγείται με βάση τις επιχειρησιακές αναγκαιότητες, τη συνέχιση των παραλαβών για τα ελικόπτερα. Ήδη εντός του μήνα ο φάκελος της ΓΔΑΕΕ με την σύμφωνη γνώμη του ΥΕΘΑ βαίνει προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για την οριστική γνωμοδότηση για τη συνέχιση των παραλαβών. Ακολούθως, ο ΥΕΘΑ θα υπογράψει τη 5η σχετική τροποποίηση που θα επιτρέψει την έλευση των τριών έτοιμων ελικοπτέρων που βρίσκονται σε κατάσταση αποθήκευσης, στις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας εταιρείας.

Το πρώτο ελικόπτερο αναμένται να έρθει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017 ενώ τα υπόλοιπα δύο εντός του καλοκαιριού ή το αργότερο αρχές Φθινοπώρου. Εκ μέρους του ΓΕΣ εκφράζονται έντονες πιέσεις προς τη πολιτική ηγεσία και την Κατασκευάστρια εταιρεία για την άμεση έλευση των ελικοπτέρων για προφανείς επιχειρησιακούς λόγους που άπτονται θέματα βελτίωσης των ικανοτήτων αεροκίνησης του Ε. Σ.

Μετά την έλευση των τριών ελικοπτέρων θα ακολουθήσει η έκτη τροποποίηση της σύμβασης με βάση την οποία θα ρυθμίζονται τα θέματα παράδοσης των υπολοίπων ελικοπτέρων καθώς και τα ζητήματα των πληρωμών. Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι εν τέλει η περικοπή του συνολικού αριθμού των ελικοπτέρων που δύναται να παραδοθούν στην Α. Σ. Ένα από τα επικρατέραστερα σενάρια είναι η μείωση του τελικού αριθμού των υπό παράδοση ελικοπτέρων ΝΗ-90.

Στόχος αυτής της περικοπής είναι αντί των 20 ελικοπτέρων όπως προβλέπει η αρχική σύμβαση να παραδοθούν 16 ή 17 ΝΗ-90 και ακολούθως αντί της χρηματοδότησης των υπολοίπων 4 ή 3 ελικοπτέρων, το αντίστοιχο ποσό να δοθεί ως σύμβαση εν συνεχεία τεχνικής υποστήριξης. Κατ' αυτό τον τρόπο αναμένεται να αυξηθούν κατακόρυφα οι διαθεσιμότητες των ελικοπτέρων σε ποσοστό άνω του 75%.

Defencenews.gr

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 9612
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 31/Ιανουαρίου/2017 ώρα 23:52
NH-90: Έπεσαν υπογραφές για την παραλαβή των υπολοίπων;

Ραγδαίες εξελίξεις υπάρχουν σύμφωνα με πληροφορίες, στο θέμα των ελικοπτέρων NH-90, το πρόγραμμα των οποίων είχε διακοπεί με πρωτοβουλία του υπουργού Εθνικής ’μυνας Πάνου Καμμένου.

Πληροφορίες που έφθασαν στο ArmyNow.Net επιμένουν πως σήμερα έπεσαν υπογραφές για την συνέχιση του προγράμματος και πως σύντομα θα παραλάβουμε τα υπόλοιπα τρια ελικόπτερα.

Εάν αυτές οι πληροφορίες ισχύουν, τότε μιλάμε για ραγδαίες εξελίξεις, καθώς είναι λογικό να υπάρχει τροποποίηση της σύμβασης και συνέχιση του προγράμματος υποστήριξης των ελικοπτέρων, η οποία είχε διακοπεί με αποτέλεσμα να υπάρχουν αφενός σημαντικές ελλείψεις σε ανταλλακτικά και σε υποστήριξη ακόμα και ερωτημάτων απο τους Γάλλους.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι οι υπογραφές “έπεσαν” σήμερα το απόγευμα και θα πρέπει να περιμένουμε σχετική ανακοίνωση απο την πλευρά του υπουργείο Εθνικής ’μυνας για να δούμε εάν ισχύει ή όχι.

Armynow.net

Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  1 345
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)

Γρήγορη Απάντηση
Όνομα:

Μήνυμα:
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.