Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Ναυπηγεία Ελευσίνας

Το κανάλι του ελληνικού στρατού στο Google+  Facebook  Twitter  Youtube 
 Απάντηση Απάντηση
Συγγραφέας
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 9876
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Ναυπηγεία Ελευσίνας
    Αποστολή: 25/Οκτωβρίου/2006 ώρα 15:08
Ναυπηγεία Ελευσίνας: Συνεργασία με τη γαλλική Armaris

Μνημόνιο Συνεργασίας με τη γαλλική εταιρεία ARMARIS υπέγραψαν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας για την προώθηση της φρεγάτας τύπου FREMM που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της νέας γενιάς φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού

Το πρόγραμμα φρεγατών περιλαμβάνεται στο πενταετές πρόγραμμα εξοπλισμών (ΕΜΠΑΕ) που εγκρίθηκε τον Ιούλιο του 2006 από το ΚΥΣΕΑ

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση των Ναυπηγείων Ελευσίνας οι φρεγάτες πολλαπλών αποστολών FREMM για χώρες του ΝΑΤΟ, είναι το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ναυτικών εξοπλισμών των τελευταίων 60 ετών και προβλέπει την κατασκευή 27 πλοίων. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 17 Νοεμβρίου 2005 από την Γαλλία και την Ιταλία με τη κατασκευή των 10 πρώτων πλοίων από τα οποία τα 8 είναι για το Γαλλικό Ναυτικό.

Με το Μνημόνιο αυτό τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και η ARMARIS συμφωνούν να συνενώσουν την εμπειρία τους ως Κύριοι Ανάδοχοι για να κατασκευάσουν στην Ελλάδα για το Π. Ν. Τις πλέον προηγμένες Φρεγάτες του NATO, με ταυτόχρονη μεταφορά της απαιτούμενης τεχνογνωσίας.

Συνέχεια: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 9876
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 07/Ιουλίου/2016 ώρα 10:58
Ναυπηγεία Ελευσίνας : Η Κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών από την Γ. Γ Εσόδων οδηγεί την ναυπήγηση των δύο Super Vita σε αδιέξοδο

Σοβαρό προβληματισμό προκάλεσε στους 600 εργαζομένους των ναυπηγείων Ελευσίνας η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου να κατασχέσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Ναυπηγείων, την στιγμή που στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης ολοκληρώνεται η ναυπήγηση δύο πυραυλακάτων τύπου Super Vita του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με το Σωματείο των εργαζομένων των ναυπηγείων, τον περασμένο Φεβρουάριο είχε ψηφιστεί στην Βουλή νέα τροπολογία σχετικά με την ολοκλήρωση της ναυπήγησης και την παράδοση των δύο πυραυλακάτων ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ P72 και ΒΛΑΧΑΚΟΣ P73 Στο Πολεμικό Ναυτικό.

Για την ολοκλήρωση της ναυπήγησης των δύο σκαφών τα οποία βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο υλοποίησης των εργασιών, αποφασίστηκε να διατεθούν επιπλέον 40 εκατ. Ευρώ.

Από Αυτά τα 22 εκατ. Ευρώ αφορούν την μισθοδοσία των εργαζομένων και τα υπόλοιπα 18 εκατ. Ευρώ υλικά και υπηρεσίες, ενώ το συντονισμό των εργασιών θα τον αναλάβει Πολεμικό Ναυτικό χρησιμοποιώντας τις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου ανευ χρέωσης.

Με βάση τη συμφωνία τα Ναυπηγεία Ελευσίνας ανέλαβαν να καλύψουν το 30% του καθαρού μισθού και των εργοδοτικών και ασφαλιστικών εισφορών με το Πολεμικό Ναυτικό να αναλαμβάνει την κάλυψη του υπολοίπου 70%.

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία η ναυπήγηση των δύο πλοίων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τον Μάιο του 2018.

Όλα αυτά ίσχυαν μέχρι και σήμερα όταν αποκαλύφθηκε η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών των ναυπηγείων μέσω των οποίων πραγματοποιείται η μισθοδοσία των εργαζομένων και χρηματοδοτείται η ναυπήγηση των δύο πυραυλακάτων.

Μετά από αυτή την εξέλιξη όπως είναι λογικό δημιουργούνται προβλήματα τουλάχιστον σε ότι αφορά το ναυπηγείο για την ομαλή εξέλιξη της ναυπήγησης των δύο σκαφών η οποία πλησιάζει στο τέλος της αφού από τον επόμενο χρόνο θα έπρεπε να ξεκινήσουν οι δοκιμές του πρώτου σκάφους.

Ουσιαστικά το Ελληνικό Δημόσιο με την κίνηση αυτή κατάφερε να προκαλέσει νέα προβλήματα σε ένα ζήτημα το οποίο είχε επιλύσει μόλις πέντε μήνες νωρίτερα και να θέσει σε καθεστώς αβεβαιότητας για μια ακόμη φορά τους εργαζομένους και το Πολεμικό Ναυτικό

Viadiplomacy.gr

Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)

Γρήγορη Απάντηση
Όνομα:

Μήνυμα:
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.