Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Εκσυγχρονισμός μαχητικών αεροσκαφών

Το κανάλι του ελληνικού στρατού στο Google+  Facebook  Twitter  Youtube 
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  1 789
Ερώτηση: Με ποια επιλογή συμφωνείτε και γιατί;
Ψήφος Επιλογή Ψηφοφορίας Ψήφοι Στατιστικά Ψηφοφορίας
145 [65.61%]
34 [15.38%]
21 [9.50%]
9 [4.07%]
3 [1.36%]
9 [4.07%]

Συγγραφέας
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
_KOURSAROS_ Δες τη Λίστα
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Avatar

Μέλος από: 04/Μαΐου/2010
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 948
  Παράθεση _KOURSAROS_ Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Εκσυγχρονισμός μαχητικών αεροσκαφών
    Αποστολή: 22/Οκτωβρίου/2017 ώρα 12:43
Δυο ερωτήματα:

Πότε θα ολοκληρωθεί η αναβάθμιση
Πότε θα αρχίσει η THK να παραλαμβάνει τα F-35;

Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης.
Επιστροφή στην κορυφή
AntwnisVasileiou Δες τη Λίστα
Στρατιώτης
Στρατιώτης


Μέλος από: 29/Ιουλίου/2017
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 3
  Παράθεση AntwnisVasileiou Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 07/Νοεμβρίου/2017 ώρα 18:47
Αναβάθμιση F-16: Θα ολοκληρωθεί το 2026.

F-35 της Τουρκικής ΠΑ:
το 2018 μια μοίρα,2019,2020,2021,2022 και συνολικά 120 μέχρι το 2023!
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 9832
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 30/Απριλίου/2018 ώρα 17:53
Υπογραφή LOA για την αναβάθμιση των μαχητικών F-16 της ΠΑ

Σε εφαρμογή απόφασης του ΚΥΣΕΑ και κατόπιν εξουσιοδοτήσεως του κ. ΥΕΘΑ ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ υπέγραψε την 30η Απριλίου 2018 την επιστολή προσφοράς &Αποδοχής (Letter of Offer &Acceptance) που αφορά την σύμβαση με τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση 85 μαχητικών αεροσκαφών F-16 σε F-16V.

ΓΔΑΕΕ

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 9832
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 14/Σεπτεμβρίου/2018 ώρα 08:48
Ξεκινά η αναβάθμιση των ελληνικών F16 στην έκδοση Block 70/72 «Viper»

Την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά και επίσημα η φάση υλοποίησης του προγράμματος της αναβάθμισης 85 ελληνικών μαχητικών F-16 στην έκδοση «Block 70/72 "Viper"», όπως προέκυψε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του αντιπροέδρου Επιχειρηματικών Αναπτυξιακών Πρωτοβουλιών Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής της Lockheed Martin και εκπροσώπου της εταιρείας στην Ελλάδα, Ντένη Πλέσσα.

«Τη Δευτέρα γίνεται η πρώτη συνάντηση-"κλειδί" με την εταιρεία» ανάφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στα ΜΜΕ των δραστηριοτήτων της εταιρίας Lockheed Martin στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ, στην οποία συμμετέχει ο αμερικανικός κολοσσός «με ιδιαίτερη χαρά», όπως τονίστηκε.

Το γεγονός αυτό, όπως εξήγησε ο κ. Πλέσσας, σηματοδοτεί και την έναρξη της φάσης πλήρους, πλέον, υλοποίησης του προγράμματος που αλλάζει ουσιαστικά τον χαρακτήρα και τις δυνατότητες των συγκεκριμένων μαχητικών της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Ταυτόχρονα, όπως έδειξε στην παρουσίαση του υψηλόβαθμο στέλεχος του αμερικανικού κολοσσού, με τα απάρτια (ς. Σ. Καθένα από τα τμήματα που αποτελούν ένα μηχάνημα) των συγκεκριμένων μαχητικών θα είναι δυνατός ο εκσυγχρονισμός αριθμού έτερων μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας σε αεροσκάφη υψηλότερων ικανοτήτων.

«Τεράστιο μέρος της αναβάθμισης θα γίνει στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Πλέσσας που σημείωσε πως τα πρώτα δύο χρόνια θα αναλωθούν στο μηχανολογικό κομμάτι (ς. Σ engineering) και την ανάπτυξη του πρωτοτύπου και την πιστοποίηση των συστημάτων. Η εγκατάσταση των συστημάτων στα ελληνικά μαχητικά εξήγησε δε πως θα γίνεται «στον τρίτο χρόνο του προγράμματος» ενώ από τον 4ο χρόνο «θα είμαστε έτοιμοι να εκπαιδεύσει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία τους ιπταμένους», σε μια εκπαίδευση που χαρακτήρισε ως «γρήγορη και σύντομη αφού οι ικανότητες των Ελλήνων Ιπταμένων είναι αξιοζήλευτες».[... ]

[... ]Σε ό, τι αφορά τα κέρδη που θα αποκομίσει η χώρα σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Lockheed Martin, «η Ελλάδα και η πολεμική βιομηχανία της βγαίνουν πολλαπλά κερδισμένες». Σημαντικό πάντως τμήμα της παρουσίασης αφορούσε και τις απαντήσεις στην ευρύτερη συζήτηση που γίνεται το τελευταίο διάστημα για τις δυνατότητες που θα διαθέτουν τα εκσυγχρονισμένα ελληνικά μαχητικά στο πλαίσιο των ισορροπιών στην ευρύτερη περιοχή και κύρια σε σχέση με το μαχητικό 5ης Γενιάς F-35 που έχει παραγγελθεί από την γειτονική χώρα της Τουρκίας.

Επί του θέματος, αν και εξήγησε στους δημοσιογράφους πως «είναι πολύ δύσκολο να ποσοτικοποιήσει κάποιος μια διαφορά μεταξύ δύο οπλικών συστημάτων, πόσο μάλλον μεταξύ δύο αεροσκαφών τέτοιας τεχνολογίας», ο κ. Πλέσσας τόνισε πως για τη δημιουργία της έκδοσης που θα διαθέτει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία «υπάρχει sharing τεχνολογίας ανάμεσα στα F-16, και τα πέμπτης γενιάς F-22 και F-35», ενώ ταυτόχρονα μίλησε και για «παρεμβάσεις που θα γίνουν στα ελληνικά F-16, ώστε να μειώσουν το ίχνος τους», αν και το όποιο F-16, διευκρίνισε, «δεν είναι αεροσκάφος στελθ (stealth) όπως το F-35».

Σημείωσε όμως πως σε ό, τι αφορά ένα καίριας σημασίας σήμερα τεχνικό στοιχείο ενός μαχητικού αεροσκάφους, το ραντάρ, τα νέα ραντάρ των μαχητικών που θα παραδοθούν στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία -συγκεκριμένα το μοντέλο ψηφιακής σάρωσης APG83- «είναι κατά 95% κοινά σε software και 75% σε hardware με εκείνα του F-35 (... ) της ίδιας τεχνολογίας και από την ίδια εταιρία» και πως «τα αναβαθμισμένα ελληνικά F-16 θα μπορούν να πετούν και να είναι διαλειτουργικά με τα F-35».

Euro2day.gr

Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  1 789
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)

Γρήγορη Απάντηση
Όνομα:

Μήνυμα:
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.