Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Προβλήματα στον ελληνικό στρατό

Το κανάλι του ελληνικού στρατού στο Google+  Facebook  Twitter  Youtube 
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  123
Συγγραφέας
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος


argeadas Δες τη Λίστα
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός


Μέλος από: 04/Ιανουαρίου/2009
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 356
  Παράθεση argeadas Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Προβλήματα στον ελληνικό στρατό
    Αποστολή: 19/Δεκεμβρίου/2009 ώρα 16:53
Από το έτος 2003, οι Ένοπλες Δυνάμεις τόσον της Μητροπολιτικής Ελλάδος, όσον και της Κύπρου ΜΑΣ, βρίσκονται υπό μία αηδιαστική σχιζοφρενική κατάσταση !
Στην Κύπρο, δεν το συζητούμε καν, έχει να αγορασθεί - έστω και μία «βίδα» - από την εποχή που ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος προετοιμαζόταν για το ιστορικό Δημοψήφισμα του 2004. Από το 2002 δε, είχαν σταματήσει και οι πολύτιμες ασκήσεις «Νικηφόρος - Τοξότης» του περίφημου Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος τού Αρσένη...
Στην Μητροπολιτική Ελλάδα τώρα, παρουσιάζονται τα εξής... «περίεργα»:
- Το ΠΑ. ΣΟ. Κ. Το 2003, κατήργησε εκατοντάδες μονάδες τού Στρατού Ξηράς, με συγκλονιστικότερη όλων, αυτού του ιδίου του Γ' Σώματος Στρατού - ολοκλήρου - στη Θεσσαλονίκη! Σήμερα, υφίσταται μόνον «στα χαρτιά», με... «διοικητή» έναν αντιστράτηγο, αλλά με αριθμό οπλιτών μηδέν (0) ! Αφήστε δε, την κατάργηση της ΧΧΙΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης ή της 37 ης Μηχανοκινήτου Ταξιαρχίας Πεζικού στον Βόρειο Έβρο...
-Εδώ και δύο - τρία χρόνια, ετοιμάζονται να καταργήσουν και την ΧΧΙV Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία στο Λιτόχωρο, καθώς και μία εκ των δύο Μηχανοκίνητων Ταξιαρχιών της ΙΙ Μηχανοκινήτου Μεραρχίας Πεζικού στην Έδεσσα ! Πρόκειται για την 33 η ή την 34 η Μ/Κ ΤΑΞ Π/Ζ. Εδρεύουν στο Πολύκαστρο Κιλκίς και στα Γιαννιτσά Πέλλης αντιστοίχως. Εκτός από φρουρές της Μακεδονίας ΜΑΣ, οι Ταξιαρχίες αυτές θεωρούνται και η Στρατηγική Εφεδρεία του Έθνους στο Μέτωπο του Έβρου! Καταργούνται! Περισσότερα εδώ για Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία:
http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3156:2009-12-17-14-26-09&catid=95:2008-10-17-07-29-22&Itemid=282
Κατά πόσο είναι αληθές αυτά τα στοιχεία;;;
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης


Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10123
  Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 19/Δεκεμβρίου/2009 ώρα 23:30
Λογικό δεν είναι ένα στράτευμα 200 χιλιάδων ανδρών να έχει περισσότερες μονάδες και σχηματισμούς από ένα στράτευμα 90 χιλιάδων;

Και λίγα έχουν καταργηθεί. Οι μισές μονάδες και ΚΕΝ έπρεπε να υπάρχουν.
Επιστροφή στην κορυφή
argeadas Δες τη Λίστα
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός


Μέλος από: 04/Ιανουαρίου/2009
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 356
  Παράθεση argeadas Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 20/Δεκεμβρίου/2009 ώρα 14:30
Για τα ΚΕΝ είμαι απόλυτα σύμφωνως.
Για τις μονάδες όμως θα έπρεπε να βρούν μια διαφορετική φόρμουλα και όχι να κλείσουν μονάδες χωρίς κάποιο πλάνο εν καιρό πολέμου ή οποιασδήποτε απειλής της χώρας.
Και να μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά τα πολιτικά παιχνίδια με τα στρατόπεδα είναι η μεγαλύτερη παγίδα για την μείωση τον δαπανών του στρατού.
Επιστροφή στην κορυφή
argeadas Δες τη Λίστα
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός


Μέλος από: 04/Ιανουαρίου/2009
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 356
  Παράθεση argeadas Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 21/Δεκεμβρίου/2009 ώρα 01:18
Βενιζέλος: Χρειάζονται άμεσα μέτρα για τη θωράκιση της Χώρας
Με μια ευθεία πολιτική παρέμβαση έπειτα από αρκετές εβδομάδες πολιτικής «αφωνίας», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Βαγγέλης Βενιζέλος κάλεσε δημοσίως τον πρωθυπουργό να εφαρμόσει «άμεσα μέτρα βραχυπρόθεσμα, ταχείας απόδοσης». Κατά τη διάρκεια της σημερινής του επίσκεψης στην έδρα του Α’ Σώματος Στρατού στην Κοζάνη, ο κ. Βενιζέλος άσκησε κριτική εμμέσως στις αποφάσεις του κ. Γιώργου Παπανδρέου επισημαίνοντας ότι «δεν αρκεί να διακηρύσσουμε τα μακροπρόθεσμα μέτρα τα οποία πρέπει να προωθήσουμε και θα προωθήσουμε με γρήγορους ρυθμούς, οφείλουμε να εφαρμόσουμε και άμεσα μέτρα βραχυπρόθεσμα, ταχείας απόδοσης, προκειμένου να θωρακίσουμε τη χώρα απέναντι σε ποικίλες πιέσεις οι οποίες ξεκινούν να έχουν χαρακτήρα χρηματοοικονομικό και καταλήγουν φυσικά να έχουν όπως συμβαίνει πάντα χαρακτήρα πολιτικο-διπλωματικό».

Προχωρώντας μερικά βήματα ακόμη το συλλογισμό του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έδωσε τη δική του ερμηνεία στην προειδοποίηση του πρωθυπουργού ότι λόγω της οικονομικής κρίσης η χώρα κινδυνεύει να απολέσει κυριαρχικά δικαιώματα. Προσδιορίζοντας ποιο είναι το νόημα της διαχείρισης της κρίσης και το νόημα της κυριαρχίας στις μέρες μας, ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι το νόημα είναι «η ικανότητα διαχείρισης κρίσεων και η διαφύλαξη του μεγαλύτερου δυνατού περιθωρίου διακριτικής ευχέρειας που πρέπει να έχει μια κοινωνία, ένας λαός, ένα Κοινοβούλιο, μια Κυβέρνηση που είναι δημοκρατικά νομιμοποιημένη». Η παρέμβαση αυτή του κ. Βενιζέλου αποκτά βαρύνουσα σημασία καθώς γίνεται μόλις δύο μέρες μετά τη νέα υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από το διεθνή οίκο standard and poor’s και μόλις τρία 24ωρα πριν την έναρξη της συζήτησης για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2010. Υποστηρίζοντας ότι «βρισκόμαστε σε συνθήκες εθνικής κρίσης», ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «χρειάζεται μια πανεθνική προσπάθεια, μια ειλικρινής ενεργός συστράτευση προκειμένου να αντιμετωπίσουμε, όχι απλά και μόνον το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας ή το πρόβλημα της διεθνούς οικονομικής αξιοπιστίας της χώρας, αλλά να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση της εθνικής ανομίας η οποία δυστυχώς μας έχει καταβάλλει, προκαλώντας απαισιοδοξία στον ελληνικό λαό». Κατά τον υπουργό Άμυνας, «αποστολή της Κυβέρνησής μας και εντολή του ελληνικού λαού είναι να αλλάξουμε το κλίμα και αυτό μπορεί να το πετύχει η ίδια η κοινωνία εάν στο σύνολό της ενεργοποιηθεί και αναλάβει αυτή την προσπάθεια. Δεν πρόκειται για μια προσπάθεια κρατική ή κυβερνητική, ούτε για μια προσπάθεια που μπορεί να αναληφθεί μόνον από τις δυνάμεις της αγοράς». Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος κάλεσε όλους τους Έλληνες να βοηθήσουν στην προσπάθεια ανάταξης επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν πράγματα που ανήκουν στην ευθύνη του κράτους και άρα του πολιτικού συστήματος και πρωτίστως της Κυβέρνησης και αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη αυτού του τμήματος. Υπάρχουν άλλα τα οποία ανήκουν στην ευθύνη του κάθε πολίτη, του εργαζόμενου, του ελεύθερου επαγγελματία, του επιτηδευματία, του μικρομεσαίου. Υπάρχουν άλλα, πολύ σημαντικά, που ανήκουν στην ευθύνη του συντελεστή κεφάλαιο, της εργοδοσίας, του επιχειρηματικού κόσμου, του τραπεζικού συστήματος. Όλοι πρέπει να αναλάβουν τη δική τους ευθύνη. Και βεβαίως, πρέπει να δημιουργηθεί η αίσθηση της προσδοκίας για όλους, γιατί στόχος μας είναι να διαφυλάξουμε το επίπεδο ζωής, κυρίως των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, να αποκαταστήσουμε τους μηχανισμούς κοινωνικής δικαιοσύνης».

Εφημερίδα: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Επιστροφή στην κορυφή
argeadas Δες τη Λίστα
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός


Μέλος από: 04/Ιανουαρίου/2009
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 356
  Παράθεση argeadas Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 03/Ιανουαρίου/2010 ώρα 16:40
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: «Άμεσα, εντός του Ιανουαρίου, θα συσταθεί υποεπιτροπή για τους αμυντικούς εξοπλισμούς»
μεσα και εντός του Ιανουαρίου πρόκειται να συσταθεί υποεπιτροπή για τους αμυντικούς εξοπλισμούς στο πλαίσιο της Βουλής, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Μπεγλίτη, σε χθεσινή του συνέντευξη στο ραδιόφωνο «Κανάλι-1» του Πειραιά.

Ο κ. Μπεγλίτης, αφού σημείωσε ότι «πρόκειται για μία προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ αλλά και δέσμευση όπως αναδείχθηκε στις προγραμματικές δηλώσεις, το κάνουμε πράξη σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό», επισήμανε ότι «άμεσα, εντός του Ιανουαρίου, θα συσταθεί υποεπιτροπή για τους αμυντικούς εξοπλισμούς, στο πλαίσιο της διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών του ελληνικού κοινοβουλίου, με αυξημένες αρμοδιότητες ελέγχου σε όλη τη διαδικασία συμβάσεων για οπλικά συστήματα». Και πρόσθεσε: «Αυτό κατά την άποψή μας είναι μια σημαντική θεσμική καινοτομία, που αποδεικνύει και το ενδιαφέρον μας για την υπεράσπιση της διαφάνειας σ’ έναν κρίσιμο τομέα, όπου στο παρελθόν υπήρχαν πάρα πολλά ερωτηματικά και αυξημένη δυσπιστία. Είναι μια κοινοβουλευτική τομή στα μεταπολιτευτικά πολιτικά πράγματα».

Υποσχέθηκε, μάλιστα, ότι «κι εμείς ως πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ, ο κ. Βενιζέλος και εγώ, όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με συμβάσεις θα τα φέρνουμε στη Βουλή σε ανοιχτό διάλογο, σε έλεγχο από την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, ώστε να εξαλείψουμε και τα τελευταία ίχνη δυσπιστίας ή αδιαφάνειας που υπάρχουν σ’ έναν κρίσιμο και ευαίσθητο τομέα».

Ό ίδιος, στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης και αναφερόμενος στο μέλλον των «Ελληνικών Ναυπηγείων» του Σκαραμαγκά, αφού σημείωσε ότι όλοι οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν κανονικά μισθό και δώρο, επανέλαβε ότι οι διαπραγματεύσεις με τους Γερμανούς «βρίσκονται σε μια ιδιαίτερα λεπτή και ευαίσθητη φάση» και ότι «ήδη αυτή τη στιγμή ο φάκελος βρίσκεται προς αξιολόγηση από το διεθνή αξιολογικό οίκο, τη Lasar, σε σχέση με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από εταιρεία του Αμπού Ντάμπι. Εμείς από την πλευρά μας ως υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε απόλυτη συνεννόηση και στενή συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, έχουμε διαμορφώσει το δικό μας διαπραγματευτικό πλαίσιο, το οποίο υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον και βεβαίως υπερασπίζεται το πρόγραμμα εξοπλισμών του Πολεμικού Ναυτικού».

http://www.apogevmatini.gr

Επιστροφή στην κορυφή
Legion Δες τη Λίστα
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Avatar

Μέλος από: 24/Ιανουαρίου/2008
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 942
  Παράθεση Legion Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 03/Ιανουαρίου/2010 ώρα 21:58
Ελπιζω ποτε να μην εχουμε καινουρια Ιμια γιατι θα ειναι τρεις φορες χειροτερα... Αυτο που θα ζησουμε.
Όποιος ξεχνάει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει. (Σανταγίανα Ισπανός Φιλόσοφος)₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪
Επιστροφή στην κορυφή
argeadas Δες τη Λίστα
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός


Μέλος από: 04/Ιανουαρίου/2009
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 356
  Παράθεση argeadas Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 08/Ιανουαρίου/2010 ώρα 14:52

Μειώνουν καύσιμα (;), κόβουν επιδόματα στο ΥΠΕΘΑ - Προς "ακίνητες" Ε. Δ.

«Δεν γνωρίζει τίποτα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για μειώσεις στα διατειθέμενα καύσιμα προς τις Ένοπλες Δυνάμεις». Αυτό τόνιζαν υψηλά ιστάμενα στελέχη του ΥΠΕΘΑ μιλώντας στο defencenet.gr σχετικά με τα όσα διαρρέονταν από τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών. Σε σχέση με τις λοιπές περικοπές στα λειτουργικά έξοδα του υπουργείου, φαίνεται ότι αγγίζουν και τα επιδόματα που λαμβάνει το προσωπικό, μόνιμοι ή ΕΠΟΠ, αλλά και το πολιτικό προσωπικό του υπουργείου. Οπωσδήποτε θα υπάρξουν αλλαγές στο τρόπο των μεταθέσεων έτσι ώστε να περικοπούν δαπάνες και από εκεί, όπως και από την μείωση των στρατοπέδων και «των πάσης φύσεως λειτουργικών δαπανών». Το θέμα των καυσίμων φυσικά αγγίζει τον «σκληρό πυρήνα» του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού αφορά άμεσα το κεφάλαιο «εκπαίδευση». Και ίσως όχι μόνο το κεφάλαιο «εκπαίδευση»: Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι «κοστίζουν 20 εκατ. Ευρώ το χρόνο οι αναχαιτίσεις (!) των τουρκικών αεροσκαφών».

Μείωση στις ήδη Μειωμένες δαπάνες για καύσιμα (οι πιλότοι της Π. Α. Με το ζόρι ξεπερνούν τις 12 ώρες πτήσης τον μήνα, αντί για 20 που είναι ο αποδεκτός ΝΑΤΟϊκός χρόνος για την διατήρηση του αξιόμαχου, λόγω μη ύπαρξης διαθέσιμων καυσίμων για εκπαίδευση), σημαίνει ακινησία. Και ακινησία στις Ένοπλες Δυνάμεις σημαίνει εκπαιδευτική ανεπάρκεια και συνεπώς μειωμένη επιχειρησιακή ικανότητα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Επιστροφή στην κορυφή
argeadas Δες τη Λίστα
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός


Μέλος από: 04/Ιανουαρίου/2009
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 356
  Παράθεση argeadas Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 12/Ιανουαρίου/2010 ώρα 23:14
Aπόφαση-σοκ του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου: “Πληρώστε δασμούς για αγορές όπλων εκτός Ε. Ε. ”!
Με μία απόφαση που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (πρώην Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων-ΔΕΚ και νυν «Δικαστήριο») έριξε «καμπάνα» περίπου 1,2 δις ευρώ στην Ελλάδα για προμήθειες στρατιωτικού υλικού κατά την περίοδο 1998-2002 για τις οποίες προμήθειες, όπως υποστηρίζει το Δικαστήριο, δεν καταβλήθηκαν οι αναλογούντες φόροι και δασμοί! Δηλαδή οποιαδήποτε αγορά οπλικών συστημάτων έγινε εκείνη την «χρυσή»-από πολλές απόψεις-πενταετία εκτός των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, π. Χ. Από τις ΗΠΑ, από την Ρωσία κλπ, η Ελλάδα οφείλει να καταβάλει φόρους και δασμούς που πλησιάζουν το 1,5 δις ευρώ. Δασμοί για οπλικά συστήματα όπως των 60 F-16 Block 52+, των αντιαεροπορικών συστημάτων Patrior PAC-3, των Tor-M1 κλπ, και οποιοδήποτε αμυντικό υλικό αγοράστηκε εκτός Ε. Ε.(και αγοράστηκαν πολλά, συνολικού ύψους 8 δις ευρώ-5,5 από τις ΗΠΑ,1,04 από την Ρωσία και κάτι… υπόλοιπα από χώρες όπως η Νορβηγία, ο Καναδάς) κλπ Θεωρήθηκε από το Δικαστήριο ότι εμπίπτουν στα…προστατευόμενα εμπορεύματα της Ε. Ε. Και πρέπει να καταβληθούν οι αναλογούντες δασμοί και φόροι.

Η απόφαση εκδόθηκε στα τέλη Νοεμβρίου και δημοσιεύθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2009 από το Τμήμα μείζονος συνθέσεως του Δικαστηρίου, επί της υπόθεσης C-409/05 (Επιτροπή κατά Ελληνικής Δημοκρατίας. Η απόφαση περιορίζεται χρονικά στο 2002 γιατί από το 2003, σύμφωνα με τον κανονισμό 150/2003, επιτρέπεται υπό όρους η αναστολή επιβολής των αντίστοιχων δασμών εισαγωγής.

Περισσότερα εδώ:
Επιστροφή στην κορυφή
argeadas Δες τη Λίστα
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός


Μέλος από: 04/Ιανουαρίου/2009
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 356
  Παράθεση argeadas Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 13/Ιανουαρίου/2010 ώρα 17:59
«Φωνάζουν για λιτότητα, μας πιέζουν για όπλα» Θύμα ευρύτερων διεθνών αντιπαραθέσεων που αφορούν τη λειτουργία των χρηματοοικονομικών αγορών είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με τον κ.Ευ. Βενιζέλο. Ο υπουργός Αμυνας, ο οποίος παρουσίασε χθες τον απολογισμό του πρώτου τριμήνου του υπουργείου του, δεν δίστασε μάλιστα να απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση προς τις χώρες που θέλουν να προμηθεύσουν με όπλα την Ελλάδα. Ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούν να ζητούν λιτότητα και παράλληλα να θέλουν να πουλήσουν όπλα. Και πρόσθεσε ότι ο σεβασμός των συμβατικών υποχρεώσεων δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά και τους προμηθευτές της. Στρατιωτικές πηγές σχολίαζαν αργότερα στο «Βήμα» ότι η αποστροφή του κ. Βενιζέλου «στρεφόταν εμμέσως εναντίον των Γερμανών και των όσων διαδραματίζονται τους τελευταίους μήνες στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά».

«Η Ελλάδα λειτουργεί, όπως είναι προφανές, ως πρόσχημα και ως πεδίο επί του οποίου αναπτύσσεται μια πολύ μεγαλύτερη και ευρύτερη αντιπαράθεση που δεν προέρχεται από την Ελλάδα, που δε σχετίζεται με την Ελλάδα, αλλά που χρησιμοποιεί ως αφορμή την Ελλάδα» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.«Αυτή η αντιπαράθεση», εξήγησε,« αφορά τη συναλλαγματική ισοτιμία μεταξύ του ευρώ, του δολαρίου,της στερλίνας και άλλων σημαντικών νομισμάτων. Αφορά τη λειτουργία των χρηματοοικονομικών αγορών σε παγκόσμιο επίπεδο. Αραπρέπει να προστατεύσουμε τη χώρα μας».

Περισσότερα εδώ:

Επιστροφή στην κορυφή
Guests Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση Guests Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 16/Ιανουαρίου/2010 ώρα 19:51
Ενα εχω να πω η Τουρκια ειναι ποιο καλη απο εμας στην τεχνολογια και οσο παει γιναιτε καλυτερα να ενω εμεις σκατα ντρεπομαι που το λεω οτι ειναι καλυτερη αλα δυστυχως ετσι ειναι.
Επιστροφή στην κορυφή
kwstas Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση kwstas Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 18/Ιουνίου/2010 ώρα 21:50
Μα ειναι δυνατον να ξερουνε τι να κανουνε σε περιπτωση πολεμου, αφου να κρατατε τα παιδια για τοσο καιρο να κανουνε σκοπιες ασκοπα και να κα8αριζουν τουαλετες, αντι να τους κρατουσατε 1 η2 μηνες για εκπαιδευση Ετσι ωστε να μαθαινανε Τι να κανουνε σε περιπτωση πολεμου , και να μην νιωθανε φυλακισμενοι και να σκεφτονται μονο ποτε θα απολυθουν. Εξαλου ετσι οπως ειναι ο στρατος τωρα πια κανενας δν μαθαινει τιποτα.
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης


Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10123
  Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 19/Ιουνίου/2010 ώρα 00:45
Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά η άποψή σου είναι ότι πιο άτοπο έχω διαβάσει στο φόρουμ και έχω διαβάσει πάνω από 150 χιλιάδες μηνύματα.
Επιστροφή στην κορυφή
Giannis Ni Δες τη Λίστα
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης


Μέλος από: 10/Ιουνίου/2010
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 631
  Παράθεση Giannis Ni Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 20/Ιουλίου/2010 ώρα 12:47
Θα σου απαντήσω σαν συνεγάτης του νέου περιοδικού Στρατιωτική Ισσοροπία και Γεωπολιτική και Ελληνική Άμυνα και Τεχνολογία. Με την ευκαιρία εαν θέλεις στείλε μου το κείμενο σου με ένα e-mail για να το δημοσιεύσουμε.
Αναφορικά, με αυτά που προτείνεις Θα σου πω τα εξής:
1ον) Για την εκπαίδευση όντως πρέπει να στέλνονται μονάδες σε διεθνείς ασκήσεις, να Πηγαίνουν αξιωματικοί των Ειδικών Δυνάμεων να παρακαλουούν Επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν αλλά να πάρουμε μέρος στον πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας είναι μια μεγάλη συζήτηση που δεν είναι επι του παρόντος. Μετά το εκπαιδεύονται όλοι στρατιώτες στον αναρθόδοξο πόλεμο είναι εντελώς ουτοπικό καθώς οι Ειδικές Δυνάμεις έχουν κάποια στάνταρ Φυσικής αγωγής για παράδειγμα Που οφείλεις να ανήκεις σε μια ελίτ του πληθυσμού για να πας. Να μιλήσουμε για μια ποσοτική αύξηση (κατα 2000 άνδρες) Ναι, αλλά να πηγαίνουν όλοι Δυστυχώς δεν γίνεται.
2ον) Για την εφεδρεία έχεις απόλυτο δίκιο και συμφωνώ απόλυτα! Αλλά βλέπεις στην μπανανία Που΄ζούμε η εφεδρεία θεωρείται παραστρατιωτικός οργανισμός.
3ον) Σωστές οι ιδέες σου αλλά και πάλι το κύριο μας μέλημα θα πρέπει να είναι η πρώτη γραμμή. Αλλωστε, σε περίπτωση ελληνοτουρκικής σύγρουσης δεν μιλάμε για πόλεμο χαρακωμάτων του τέστιν 2 χρόνια αλλά Ένα μήνα το πολύ. Το καλύτερο θα ήταν όλοι οι Έλληνες πολίτες να Είναι υποχρεωμένοι να παίρνουν μέρος σε εκαπαιδευτικές δραστηριότητες 4 φορές τον χρόνο μέχρι την ηλικία των 45 ετών (για παράδειγμα). Αλλά και πάλι αυτό που λέω είναι Ουτοπικό. Η πολιτική άμυνα είναι αποδεδειγμένα η καλύτερη λύση, να ξέρουν δλδ τα καταφύγια και τα Βασικά.
4ον) Και εδώ συμφωνώ. Πάντως, εδώ δεν είμαστε ικανοί για την εξασφάλιση των διαθεσιμοτήτων θα είμαστε ικανοί να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο αμυντικό σύστημα; Σύμφωνω, πάντως ως επι το πλείστον.
Επιστροφή στην κορυφή
Αγγελος13 Δες τη Λίστα
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ


Μέλος από: 14/Απριλίου/2011
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 50
  Παράθεση Αγγελος13 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 15/Απριλίου/2011 ώρα 03:37
Δεν ξερω τι λετε εσεις, το πιο σοβαρο προβλημα του ΕΣ (και κατ'επεκταση ολης της Ελλαδας) ειναι η πολιτικη ηγεσια και καποιοι πουλημενοι ανωτατοι (μειονοτητα ευτυχως). Σε λιγο θα βγαινουν οι στρατηγοι με τα ποτηρακια στην Ομονοια για να βρουν κανα φραγκο μπας και παρουμε πυρομαχικα.
Επιστροφή στην κορυφή
commando96 Δες τη Λίστα
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Avatar

Μέλος από: 28/Δεκεμβρίου/2011
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 31
  Παράθεση commando96 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 29/Δεκεμβρίου/2011 ώρα 17:30
Κοιτάξτε τα πράγματα ελπίζω πως μέσα σε μια πενταετία θα ξαναφτιάξουν ας ελπίζουμε να καλυτερεύσουν
Επιστροφή στην κορυφή


 Απάντηση Απάντηση Σελ.  123
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)

Γρήγορη Απάντηση
Όνομα:

Μήνυμα:
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.