Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Έκτακτη προμήθεια AAV-7, M-901 και M-113

Το κανάλι του ελληνικού στρατού στο Google+  Facebook  Twitter  Youtube 
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  12
Συγγραφέας
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης


Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10051
  Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Έκτακτη προμήθεια AAV-7, M-901 και M-113
    Αποστολή: 25/Ιανουαρίου/2012 ώρα 15:59
Ξαναζεσταίνεται (υποτίθεται) του θέμα, αλλά προσωπικά αμφιβάλλω πάρα πολύ:

Προς επίλυση βαίνει το πρόβλημα της εύρεσης χρηματοδότησης για τη μεταφορά δια θαλάσσης μεγάλης ποσότητας μεταχειρισμένου κύριου υλικού (Μ113Α2 και Μ901Α2 ITV) που αποκτήθηκε δωρεάν από τα αποθέματα του Αμερικανικού στρατού, ως πλεονάζον (EDA:Excess Defense Articles) από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ &ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ, το κόστος μεταφοράς τους ανέρχεται σε περίπου 5 εκατ. Ευρώ, και ήδη το ΓΕς, σε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής ’μυνας, έχει κινήσει τις διαδικασίες για την εύρεση και διάθεση του ποσού από τον προϋπολογισμό του. Υπενθυμίζεται ότι το ΓΕΣ είχε αιτηθεί μέσω σχετικής επιστολής (LOR:Letter of Request) και επιτύχει την αποδέσμευση και διάθεση στη χώρα μας 400 αρμάτων μάχης M1A1 Abrams εξοπλισμένων με πυροβόλο L44 των 120 χιλ. 225 τεθωρακισμένων μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) Μ113Α2, περισσότερων από 100 M577A2 και 106 τεθωρακισμένων οχημάτων-αντιαρματικών καταστροφέων Μ901Α2 Improved TOW Vehicle (ITV).

Εξ αυτών οι διαδικασίες για τα M113A2,M577A2 και τα M901A2ITV έχουν ολοκληρωθεί και παρέμενε προς επίλυση το ζήτημα της μεταφοράς τους, που πλέον διευθετείται.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΣΙ&Γ» θα εντατικοποιηθούν οι διαδικασίες για τη χωρίς κόστος παραχώρηση επιπλέον οχημάτων των δύο προαναφερόμενων τύπων, όπως επίσης και ειδικών τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς φορτίου Μ548 (αρχικά είχαν εντοπιστεί προς διάθεση 57 οχήματα του τύπου) και ομάδας υποστήριξης πυρός M981 FIST-V (οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για 80 οχήματα του τύπου). Τα τελευταία θα αποτελέσουν εξαιρετικά σημαντική προσθήκη στο οπλοστάσιο του Ελληνικού Στρατού (ΕΣ) καθώς θα ικανοποιήσουν μία πάγια επιχειρησιακή απαίτηση για τεθωρακισμένα οχήματα για τους Προκεχωρημένους Αξιωματικούς Παρατηρητές (ΠΑΠ) του Πυροβολικού στις μονάδες ελιγμού.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι για όλους τους προαναφερόμενους τύπους οχημάτων ο ΕΣ διαθέτει ήδη την υποδομή, επάρκεια ανταλλακτικών και την τεχνογνωσία για την υποστήριξη τους (στο σύνολο τους αποτελούν παραλλαγές της οικογένειας του M113).

πηγή
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης


Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10051
  Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 20/Ιανουαρίου/2013 ώρα 11:44
Νομίζω μπορούμε μετά από ένα χρόνο να διαγράψουμε και αυτή την ηλιθιότητα από το μυαλό μας.

Καλό θα ήταν επίσης να σημειώνετε τους δημοσιογράφους και τα μέσα που διακινούν αυτές τις 'αποκλειστικές' πληροφορίες.
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10122
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 12/Νοεμβρίου/2014 ώρα 19:47
Ενίσχυση του Ελληνικού Στρατού με 460 τεθωρακισμένα οχήματα από τα αμερικανικά αποθέματα

Στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ στο Κερατσίνι εκφορτώθηκαν μεταξύ 6-8 Νοεμβρίου τα 196 από τα συνολικά 460 μεταχειρισμένα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) Μ113 και ειδικών εκδόσεων που παραχωρήθηκαν δωρεάν από τα απόθεματα του Αμερικανικού Στρατού ως πλεονάζοντα αμυντικά υλικά. Το πλοίο που μετέφερε τις παρτίδες των τεθωρακισμένων οχημάτων από τις ΗΠΑ απέπλευσε στη συνέχεια από τον Πειραιά με κατεύθυνση τον λιμένα Θεσσαλονίκης, όπου αποβίβασε τα υπόλοιπα 264, μεταξύ άλλων και τεθωρακισμένα οχήματα δημιουργίας προπετάσματος καπνού Μ1059, τα οποία είναι τροποποιημένα Μ113Α2 με σύστημα δημιουργίας καπνού M157Α2.

Με βάση τη μέχρι σήμερα ανεπίσημη ενημέρωση, επρόκειτο να παραδοθούν 225 ΤΟΜΠ M113A2,128 τεθωρακισμένα οχήματα Μ577Α2,106 Βελτιωμένα Οχήματα TOW (ITV) Μ901Α2 καθώς και ένα Τεθωρακισμένο Όχημα Μεταφοράς Όλμου (ΤΟΜΟ) Μ106Α2 των 107mm. Το συγκεκριμένο Μ106 είναι το τελευταίο όχημα του τύπου σε λειτουργική κατάσταση στις ΗΠΑ και παραχωρείται στον Ελληνικό Στρατό, ο οποίος γίνεται πλέον ο μεγαλύτερος χρήστης με 257 οχήματα σε υπηρεσία.

Τα τεθωρακισμένα οχήματα αναμένονται να προωθηθούν άμεσα στους τεθωρακισμένους και μηχανοκίνητους Σχηματισμούς του Ελληνικού Στρατού αφού πρώτα υποβληθούν στις απαιτούμενες εργασίες επιθεώρησης, συντήρησης και βαφής. Ειδικότερα, τα 196 τεθωρακισμένα οχημάτα μεταφέρθηκαν με αρματοφορείς στο 301 Εργοστάσιο Βάσεως στους Αγ. Αναργύρους, όπου στο παρελθόν είχε πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση του Συστήματος Διοίκησης &Ελέγχου (ΣΔΕ) «ΗΝΙΟΧΟΣ» σε 12 τεθωρακισμένα οχήματα M577A1G και ισάριθμα τροχοφόρα οχήματα M/S 240GD, και τα υπόλοιπα στο 308 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης στη Θεσσαλονίκη.Η άφιξη των ΤΟΜΠ M113A2 θα επιτρέψει την ομαλή απόσυρση των τεθωρακισμένων οχημάτων BMP-1, τα οποία πάσχουν από έλλειψη ανταλλακτικών ενώ τα 128 Μ577Α2 θα αποδεσμεύσουν αντίστοιχο αριθμό Μ113Α1/Α2 που μέχρι σήμερα αξιοποιούνταν ως Κέντρα Διεύθυνσης Πυρός (ΚΔΠ) και τα οποία με τη σειρά του θα προωθηθούν σε μηχανοκίνητες Μονάδες. Σημειώνεται ότι η υπερυψωμένη οροφή των Μ577 επιτρέπει τη χρήση τους ως ΚΔΠ, Σταθμών Διοίκησης αλλά και Σταθμών Πρώτων Βοηθειών (ΣΑΒ).

Το κόστος μεταφοράς ανήλθε σε περίπου €4 εκατ. και καλύφθηκε από αδιάθετα υπόλοιπα παλαιότερων διακρατικών συμφωνιών με τις ΗΠΑ που παρέμειναν «λιμνάζοντα» στους σχετικούς λογαριασμούς.Mέχρι τα τέλη του έτους αναμένεται η άφιξη των 320 φορτηγών οχημάτων ΗΕΜΤΤ (Heavy Expanded Mobility Tactical Truck) της Oshkosh, τύπων Μ977 και Μ985 γενικών μεταφορών και βυτιοφόρα Μ978Ρ1, βελτιώνοντας κατακόρυφα το σύστημα Διοικητικής Μέριμνας του Ελληνικού Στρατού.

E-amyna.com

Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  12
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)

Γρήγορη Απάντηση
Όνομα:

Μήνυμα:
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.