Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

M1A1 Αbrams στον Ελληνικό Στρατό;

Το κανάλι του ελληνικού στρατού στο Google+  Facebook  Twitter  Youtube 
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  1 121314
Συγγραφέας
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
hermes Δες τη Λίστα
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Avatar

Μέλος από: 10/Σεπτεμβρίου/2006
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 385
  Παράθεση hermes Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: M1A1 Αbrams στον Ελληνικό Στρατό;
    Αποστολή: 19/Σεπτεμβρίου/2012 ώρα 03:14
0110 0111 1011 1110. Το Μ1Abrams πράγματι καίει πολύ. Είναι το μειονέκτημα του. Οι αμερικανικοί όμως έκαναν κάποιες κινήσεις έτσι ώστε το άρμα να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, όπως η τοποθέτηση EAPU στο καλάθι του πύργου.

Στον διαγωνισμό του Λιτόχωρου, το Μ1Α2 βγήκε δεύτερο και μάλιστα με πολύ μικρή διάφορα σε σχέση με το Leo-2. Το Challenger 2 βγήκε τέταρτο. Το Βρετανικό άρμα όπως και το γαλλικό Leclerc, ήταν εφοδιασμένα με το γερμανικό Europower Pack της MTU που φορούν &Τα Merkava MK4 αλλά και τα Κορεάτικα Κ-2, πιθανόν και το καινούριο Τουρκικό άρμα, που είναι ουσιαστικά το Κορεάτικο Κ-2 με μερικές τουρκικές προσθήκες. Το συγκεκριμένο πακέτο έχει αποδειχτεί αρκετά προβληματικό σε ισραηλιτική υπηρεσία, με τους ισραηλινούς έξαλλους με την κατάσταση αυτή.

Μιλάς για το βάρος του Μ1Α1 αλλά αγνοείς ότι τα άρματα που μας προσφέρουν οι αμερικανικοί, έχουν βάρος 55 με 57 τόνους, αφού δεν είναι εφοδιασμένα με θωράκιση DU. Τα Leo-2A6 που αγοράσαμε ζυγίζουν 63 τόνους. Μόνο οι εκδόσεις με θωράκιση DU ζυγίζουν πάνω από 60 τόνους και συγκεκριμένα 60 με 63 τόνους. Όσο δηλαδή και τα ελληνικά Leo-2A6! Πρέπει να το ψάχνουμε λίγο το πράγμα και να μην πετάμε ότι χαζομάρα γράφουν ορισμένοι άσχετοι δημοσιογράφοι των παραθύρων. Τα Merkava έχουν βάρος από 63 έως 65 τόνους. Οι Ισραηλίτες δεν υπάρχει περίπτωση να αποκτήσουν Abrams γιατί αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κλείσουν την γραμμή παραγωγής των Merkava.

Όσον αφορά τους αρματοφορείς, αυτοί που ήδη διαθέτουμε, κάνουν και με το παραπάνω την δουλειά τους. Ο ΕΣ μέσα στην προηγούμενη δεκαετία, προμηθεύτηκε από την
Γερμανία αρματοφορείς Κορυφαίων επιδόσεων, ανωτέρους από τα αμερικανικά ΗΕΤ.

Στην παρακάτω φωτογραφία Μ911 που μεταφέρουν Pzh2000 παρομοίου βάρους με τα Μ1Α1 και φυσικά μεγαλύτερων διαστάσεων από τα Μ1Α1Όχημα STEYR 40M 60/S40/6x6
http://www.army.gr/default.php?pname=Article&art_id=81071&cat_id=159

Όχημα OSHKOSH M911
http://www.army.gr/default.php?pname=Article&art_id=81070&cat_id=159
http://www.army.gr/default.php?pname=Article&art_id=81069&cat_id=159

Όσον αφορά την συντήρηση, εκσυγχρονισμό και χρήση των Μ1Α1 μακροπρόθεσμα, είναι προτιμότερος από την συντήρηση, εκσυγχρονισμό και χρήση των Leo-1A5 &M48A5 Molf που διαθέτουμε τώρα. Αντιλαμβάνεσαι το χάσμα γενεών που τα χωρίζει. Χρήματα για να αγοραστούν καινούρια άρματα από την Ελλάδα, μόνο οι Γερμανοί ονειρεύονται. Εμείς, δεν Έχουμε χρήματα για αγορές νέων αρμάτων. Μόνο δωρεές μπορούμε να δεχτούμε.
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης


Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10051
  Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 19/Σεπτεμβρίου/2012 ώρα 12:19
Αρχικά αποστάλθηκε από hermes

Όσον αφορά την συντήρηση, εκσυγχρονισμό και χρήση των Μ1Α1 μακροπρόθεσμα, είναι προτιμότερος από την συντήρηση, εκσυγχρονισμό και χρήση των Leo-1A5 &M48A5 Molf που διαθέτουμε τώρα. Αντιλαμβάνεσαι το χάσμα γενεών που τα χωρίζει.

Αυτό ελπίζω και εγώ. Όσο ταλαιπωρημένα και να είναι, σίγουρα θα βρίσκονται σε ασύγκριτα καλύτερη κατάσταση από τα άρματα 40-ετίας ή 50-ετίας.
Επιστροφή στην κορυφή
κωστας Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση κωστας Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 26/Σεπτεμβρίου/2012 ώρα 18:24
Κανενα νεο για τα αρματα παιδια; Θα ερθουν τελικα?
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης


Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10051
  Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 20/Ιανουαρίου/2013 ώρα 11:40
Παραθέτω αυτό που είχα γράψει πριν από δύο σελίδες.

Αρχικά αποστάλθηκε από yandr


Το ερώτημα που θέτω εγώ σχετίζεται περισσότερο με την αληθοφάνεια της προσφοράς και όχι τόσο αν μας συμφέρει.

Η Ελλάδα έχει σταματήσει να εξοπλίζεται εδώ και χρόνια, αλλά οι ΗΠΑ μόλις τώρα (ένα μήνα πριν τις εκλογές λέω εγώ) ξαφνικά ενδιαφέρθηκαν να μας δώσουν τον ουρανό με τα άστρα.

Το υλικό που αναφέρεται είναι πρώτης γραμμής και όχι 'για τα μπάζα'. Ανεξάρτητα από τις διαφωνίες για την απόκτηση των Abrams, κανένας δεν αμφισβητεί την αξία τους και την τρομακτική αναβάθμιση έναντι των Μ-48. Ουδέποτε προσέφερεαν κάτι τέτοιο στην Ελλάδα οι ΗΠΑ κατά το παρελθόν.

Το αυτό και για τα Blackhawk που αποτελούν ύψιστου βαθμού προτεραιότητα για την αεροπορία στρατού. Πότε μας προσέφερεαν τέτοιο υλικό στο παρελθόν; Φυσικά και τα Μ-113 αλλά και τα υπόλοιπα τεθωρακισμένα που αναφέρονται, αν και μικρότερης χρηματικής αξίας, έχουν τεράστιο επιχειρησιακό ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

Επειδή όλα αυτά τα σενάρια μου φαίνονται too good to be true,θεωρώ ότι πρόκειται για καλπάζουσα φαντασία (στην καλύτερη) ή προώθηση του Αβραμόπουλου (στη χειρότερη) εκ μέρους του τύπου. Μακάρι να διαψευστώ φυσικά, αλλά δεν βλέπω να υλοποιείται σχεδόν τίποτα από αυτά που αναφέρονται.Όσο είδατε τα άρματα και τα τεθωρακισμένα εσείς, άλλο τόσο τα είδα και εγώ.

Θυμίζω απλά ότι τα δημοσιεύματα ήταν αλλεπάλληλα και καταιγιστικά για τις υποτιθέμενες προμήθειες.

ήταν προφανέστατα προεκλογικό παιχνιδάκι που καταρρίφθηκε.

Επιστροφή στην κορυφή
dn24 Δες τη Λίστα
Στρατηγός
Στρατηγός
Avatar

Μέλος από: 15/Νοεμβρίου/2010
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 3024
  Παράθεση dn24 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 20/Ιανουαρίου/2013 ώρα 16:45
Τα Μ1Α1 των ΗΠΑ είναι πραγματικά η σπονδυλική στήλη του Αμερικανικού Στρατού. Για εμένα θα συμφωνήσω πως ένα τέτοιο υλικό δεν υπήρχε περίπτωση να δοθεί. Μιλάμε για άρμα μάχης με 'άτρωτη' θωράκιση χάρη στο ειδικό στρώμα απεμπλουτισμένου ουρανίου, με απίστευτες ικανότητες στην μάχη σε διάφορα περιβάλλοντα μέρα και νύχτα.και με πυροβόλο ίδιο με το Leo2. Για την ιστορία μέχρι σήμερα κανένα Μ1Α1 δεν έχει καταστραφεί από πλήγμα στην θωράκιση αυτή. Θα έδιναν οι Αμερικάνοι λοιπόν αυτό το άρμα; Μόνο κουτός θα μπορούσε να το πιστέψει.
Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης


Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10051
  Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 20/Ιανουαρίου/2013 ώρα 18:18
Ε καλά, κάποτε θα τα καταστήσουν διαθέσιμα ως μεταχειρισμένα για παραχώρηση, απλά όχι ακόμη.

Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης


Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10051
  Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 11/Φεβρουαρίου/2013 ώρα 11:00
Η κυρία Δώρα, ως ειδική σε θέματα εξοπλισμών αφού έμαθε ότι τα F-16 δεν είναι απόχρωση μανό, επανέρχεται στο θέμα δωρεάν παραχώρησης υλικού από τις ΗΠΑ.

Παράθυρο ευκαιρίας για εξοπλισμό από τις ΗΠΑ άνοιξε η επίσκεψη Αβραμόπουλου στην Ουάσιγκτον
Της Δωρας Aντωνιου

Η αποστροφή του υπουργού Αμυνας των ΗΠΑ, Λίο Πανέτα, προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, «ζητήστε μας ό, τι σας χρειάζεται», στη μεταξύ τους συνάντηση, την περασμένη Τρίτη, στην Ουάσιγκτον, άνοιξε σημαντικό παράθυρο ευκαιρίας για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, ώστε να επωφεληθούν από το πρόγραμμα ανανέωσης εξοπλισμών των αμερικανικών Ε. Δ.

Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, τα 400 άρματα Abrams, τα οποία είχαν προσφέρει αρχικά οι ΗΠΑ, ήδη αυξάνονται σε 500. Σε αυτά προστίθενται 700 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, τύπου Μ113, σημαντικός αριθμός οχημάτων τύπου Hummer, ενώ το πρόγραμμα πρόκειται να επεκταθεί και να συμπεριλάβει ειδικού τύπου οχήματα για συγκεκριμένες αποστολές, αλλά και εναέρια μέσα, με τις πρώτες συνεννοήσεις να αφορούν ελικόπτερα Απάτσι. Οι τελικές συνεννοήσεις θα γίνουν ανάμεσα στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον αρχηγό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, Μάρτιν Ντέμπσεϊ, οι οποίοι εγκαινίασαν απευθείας τηλεφωνική γραμμή, ενώ ήδη συγκροτούνται οι επιτροπές που θα μεταβούν στις ΗΠΑ προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο προς παραχώρηση εξοπλισμός. Το σημαντικό για την Αθήνα είναι ότι κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του υψηλού κόστους μεταφοράς, το οποίο θα καλυφθεί με προσφορές ομογενών και επιχειρηματιών.

πηγή
Επιστροφή στην κορυφή
dn24 Δες τη Λίστα
Στρατηγός
Στρατηγός
Avatar

Μέλος από: 15/Νοεμβρίου/2010
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 3024
  Παράθεση dn24 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 11/Φεβρουαρίου/2013 ώρα 18:52
Αρχικά αποστάλθηκε από yandr

Η κυρία Δώρα, ως ειδική σε θέματα εξοπλισμών αφού έμαθε ότι τα F-16 δεν είναι απόχρωση μανό, επανέρχεται στο θέμα δωρεάν παραχώρησης υλικού από τις ΗΠΑ.


Πάλι τα ίδια με τα Μ1Α1; Εντύπωση μου κάνει ότι δεν έχουν τι να γράψουν, και για να δικαιολογήσουν την θέση τους γράφονται ασύστολα ανακρίβειες. Μα δεν αντιλαμβάνεται η κυρία Δώρα ότι τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν χαρίζεται και δεν δανείζεται, ειδικά και αν μιλάμε για τέτοιο άρμα; Έχουμε τοποθετηθεί για αυτό το άρμα μάχης,την παρούσα στιγμή δεν υπάρχει περίπτωση οι ΗΠΑ να δώσουν ότι καλύτερο διαθέτουν και -δη- στην Χρεοκοπημένη Ελλάδα.
Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού
Επιστροφή στην κορυφή
_KOURSAROS_ Δες τη Λίστα
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Avatar

Μέλος από: 04/Μαΐου/2010
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 990
  Παράθεση _KOURSAROS_ Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 18/Μαΐου/2013 ώρα 22:15
Η προσφορά ήταν για 400 Μ1Α1 αλλά χωρίς τα εξτρά όπως η θωράκιση απεμπλουτισμένου ουρανίου. Αν κάνουν για τον Έβρο βέβαια δεν ξέρω γιατί δεν είμαι ειδικός, αλλά σίγουρα είναι καλύτερα από τα Μ48Α5. Όπως και να έχει μάλλον μπήκε στο συρτάρι και αυτό το θέμα και κρατάμε αυτά που έχουμε για την ώρα.
Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης.
Επιστροφή στην κορυφή
pao-13 Δες τη Λίστα
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Avatar

Μέλος από: 30/Ιουλίου/2013
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 287
  Παράθεση pao-13 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 01/Αυγούστου/2013 ώρα 11:49
καλο παντως ειναι να τα παρουμε γιατι αυξανει την δυναμη τεθωρακισμενων στο μετωπο Εβρου κατα πολυ
Επιστροφή στην κορυφή
pao-13 Δες τη Λίστα
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Avatar

Μέλος από: 30/Ιουλίου/2013
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 287
  Παράθεση pao-13 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 17/Ιουλίου/2014 ώρα 09:43
τελικα μηπως να αναθεωρησουμε την προμηθεια αυτη ; http://www.defence-point.gr/news/?p=105885
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης


Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10051
  Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 17/Ιουλίου/2014 ώρα 11:02
Πρώτα - πρώτα δεν υπάρχει καμία επιβεβαιωμένη προμήθεια.

Από εκεί και πέρα, αν και προσωπικά προτιμώ χίλιες φορές (για λόγους ομοιοτυπίας κυρίως) την προμήθεια μεταχειρισμένων Leopard 2 (αν υπάρχουν και σε συμφέρουσες τιμές - που δεν υπάρχουν), αυτό δεν σημαίνει ότι τα Μ1Α1 δεν είναι 40 χρόνια τεχνολογικά ανώτερα από τα M-48/60 και Leo 1 που πιθανόν να αντικαθιστούσαν.

Κανένα άρμα δεν είναι άτρωτο, αλλά σε κάθε περίπτωση τα Μ1Α1 αν παραλαμβάνονταν θα αντικαθιστούσαν πανάρχαια άρματα. Αποτελούν μία πολύ καλή λύση για ανανέωση του αρματικού δυναμικού σε συνθήκες πτώχευσης, αρκεί να προηγηθεί μελέτη για θέματα λογιστικής υποστήριξης.

Επιστροφή στην κορυφή
pao-13 Δες τη Λίστα
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Avatar

Μέλος από: 30/Ιουλίου/2013
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 287
  Παράθεση pao-13 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 28/Ιουλίου/2014 ώρα 15:51
κοιτα συμφωνω μαζι σου , ομως κατι μου λεει πως θα μας βγει ξινο το εγχειρημα αυτο για 90 μονο αρματα μαχης. αλλο να αγοραζαμε 400 η το πολυ 200 αρματα με την συμμετοχη της αμυντικης μας βιομηχανιας στην προσπαθεια τυποποιησης , γιατι τοτε ο αριθμος αρματων ευνοουσε τη μεταφορα τεχνογνωσιας και υλικων στην Ελλαδα. Με 90 αρματα δεν γινεται επαρκης δουλεια , ασε που μπορει να μας ζητανε υπερογκα ποσα για το προγραμμα AIM και τον εκσυγχρονισμο σε M1A1SA.
Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  1 121314
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)

Γρήγορη Απάντηση
Όνομα:

Μήνυμα:
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.