Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Γυναίκες στις Ειδικές Δυνάμεις

Το κανάλι του ελληνικού στρατού στο Google+  Facebook  Twitter  Youtube 
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  1 151617
Συγγραφέας
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
_KOURSAROS_ Δες τη Λίστα
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Avatar

Μέλος από: 04/Μαΐου/2010
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 958
  Παράθεση _KOURSAROS_ Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Γυναίκες στις Ειδικές Δυνάμεις
    Αποστολή: 28/Μαΐου/2013 ώρα 22:14
Το τελευταίο που χρειάζονται οι Ε. Δ. Είναι οι γυναίκες. Γιατί Ε. Δ. Πάει να πει ότι είσαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να πας ακόμα και στου βοδιού το κέρατο χωρίς δικαιολογίες του τύπου πονόκοιλος, κεφαλόπονος, περίοδος κλπ... Δεν είναι για την φύση σας το σώμα αυτό, οι Ε. Δ. Είναι καθαρά για άντρες όσο περίεργο και να φαίνεται.
Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης.
Επιστροφή στην κορυφή
’κυρη Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση ’κυρη Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 01/Απριλίου/2014 ώρα 20:47
Γεια σας! Είμαι τελείως άκυρη και άσχετη με το φόρουμ αυτό αλλά και το στρατό γενικά. Βρήκα τη σελίδα επειδή ήμουν περίεργη αν οι γυναίκες των ΛΟΚ κάνουν την ίδια εκπαίδευση με τους άντρες εκεί, χωρίς να ενδιαφέρομαι να πάω η ίδια. Αυτό που έχω να πω είναι ότι όλα είναι δυνατά όπου το επιτρέπει το γυναικείο σώμα βέβαια, αλλά δυστυχώς απ' ότι διάβασα στα σχόλια, οι περισσότερες γυναίκες στο στρατό γενικά πάνε για τους λάθος λόγους και όχι επειδή τους ταιριάζει. Έτσι το αποτέλεσμα είναι να έχουμε γελοίες καταστάσεις του τύπου "δε θέλει να έχει επαφή με σφαίρες" Ελεος, τι κάνεις στο στρατό τότε; Στρατιώτης με σφαίρες, αντε καλέ τι πράματα είναι αυτά

Και βεβαίως το άλλο δυσάρεστο αποτέλεσμα είναι ότι οι άντρες στο στρατό είδαν κι απόειδαν με τα καμώματα των γυναικών (οι οποίες πέφτουν στην παραπάνω κατηγορία) και έτσι μπορεί να είναι αρνητικά προκατηλημένοι εναντίων τους, κάνοντας τη ζωή δύσκολη και σε άλλες γυναίκες οι οποίες παίρνουν το στρατό και, γιατί όχι, τις ειδικές δυνάμεις σοβαρά. Όσο για τις γυναίκες στα ΛΟΚ που μοιάζουν μάλλον με άντρες λόγω της μυικής μάζας που ανέπτυξαν, ο καθένας ς'αυτή τη ζωή ότι θέλει κάνει, αν δεν ενοχλεί, και δε βλέπω γιατί να μην επικροτείται αυτό. Πάντως κατα τη γνώμη μου θα έπρεπε (αν δε γίνεται ήδη) οι γυναίκες στο στρατό να αντιμετωπίζονται το ίδιο όπως τους άντρες και να μην φέρονται σε αυτές καλύτερα ή να τις δίνουν δουλειά γραφείου επίτηδες. Σε όποια δεν αρέσει, ας μην πήγαινε στρατό. Όπως επίσης με την ίδια λογική αν όντως είναι καλές και τα καταφέρνουν, να μην τους φέρονται χειρότερα απ' ότι σε άντρες στρατιώτες μόνο και μόνο για να αποδείξουν κάτι υπέρ κάποιου απο τα δύο φύλα. Δηλαδή εννοώ ότι όλοι θα έπρεπε να κρίνονται ως άνθρωποι και σύμφωνα με τις ικανότητές τους, όχι ως άντρες ή γυναίκες.

Και κάτι που ήθελα να πω στην αγγελική93 είναι ότι οι γυναίκες δεν έχουν μεγαλύτερη αντοχή στον πόνο, αυτό είναι ένας αστικός μύθος. Απότι θυμάμαι όταν το είχα ψάξει, οι γυναίκες έχουν αυξημένη αντοχή μόνο κατά τη διάρκεια του τοκετού. Νομίζω ότι και πάλι είναι θέμα ανθρώπου.

Και όσο για το πρόβλημα που τίθεται για το αν μια γυναίκα θα αποσπούσε την προσοχή των αντρών στο πεδίο της μάχης λόγω προστατευτικών αισθημάτων, αυτό είναι κάτι πολύ σοβαρό που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Βέβαια με την ίδια λογική αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον του εχθρού. Για παράδειγμα μπορεί να συκγροτηθεί σώμα ειδικά εκπαιδευμένων γυναικών για να συμμετέχει στη μάχη έχοντας το προβάδισμα ότι ο εχθρός θα υποτιμήσει τις ικανότητές τους επειδή είναι γυναίκες. Αλλά αυτά είναι υποθέσεις και λόγια του αέρα. Ιδανικά, θα πρεπε να γίνουν σχετικές έρευνες σε ανάλογες συνθήκες και να μετρηθούν αντιδράσεις ώστε να κριθεί αντικειμενικά τί επιπτώσεις μπορεί να έχει η παρουσία γυναικών στο πεδίο μάχης. Ενδεχομένως να παρατηρηθούν προβλήματα που δεν τα έχουμε σκεφτεί καν, πόσο μάλλον αυτά που υποθέτουν ήδη κάποιοι. Πάντως με τις υποθέσεις δε βγαίνει κάτι. Και μη ξεχνάμε ότι ο στρατός είναι πολεμική μηχανή και σκοπό έχει την επιτυχία, όχι τη δημοκρατική αντιμετώπιση του πληθυσμού... Οπότε δε χρειάζεται να τσαντιζόμαστε αν μας πουν "σόρι κορίτσια, μετά απο έρευνες και τα τοιάυτα αποφασίσαμε που ετούτο κι εκείνο δε μπορείτε να το κάνετε".

Και κάτι τελευταίο. Στις πρώτες σελίδες κάπου διάβασα να λέει κάποιος κάτι σαν "ξέρεις τι σου λείπει; πείσμα και τσαγανό, νομίζεις αλλά δεν έχεις όσο χρειάζεται" ή κάτι τέτοιο, το οποίο το έλεγε ένας άντρας σε μια κοπέλα η οποία που ήθελε να πάει στα ΟΥΚ; ΛΟΚ; Δεν έχει σημασία. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι, αν και οι περισσότερες γυναίκες που γνωρίζω εγώ προσωπικά πραγματικά δεν θα είχαν τα κότσια για ειδικές δυνάμεις, το τι γίνεται στο μυαλό του καθενός δε μπορείς να το ξέρεις. Είναι γελοίο λοιπόν να δηλώνει ο οποιοσδήποτε ότι "δεν έχεις τσαγανό" ιδιαίτερα αν δεν ξέρει καν το άτομο για το οποίο μιλάει
Επιστροφή στην κορυφή
’κυρη Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση ’κυρη Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 01/Απριλίου/2014 ώρα 20:57
Αρχικά αποστάλθηκε από kampf

Οκ αντε και πανε γυναικες ειδικες δυναμεις κτλ. ΑΜΑ γινει πολεμος και σε πιασουν αιχμαλωτη θα σε βιαζουν απο οπου χωραει κυλινδρικο αντικειμενο κ στο τελος θα σου φυτεψουν μια σφαιρα πισω απτο αυτι. Αξιζει; Μπα


Αυτό μπορούν να το κάνουν τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες, μη σου πω το κάνουν ήδη σε ανδρες. Γενικά νομίζω αν πιαστείς αιχμάλωτος την έβαψες ότι φύλο κι αν έχεις.
Επιστροφή στην κορυφή
’κυρη Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση ’κυρη Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 01/Απριλίου/2014 ώρα 21:08
Αρχικά αποστάλθηκε από ΝΕΟΣ

Αρχικά αποστάλθηκε από yandr

Το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι για το ρόλο της γυναίκας, αλλά για τις γυναίκες στις ειδικές δυνάμεις. Ας το σεβαστούμε.


Μα εκει αποσκοπω και γω κατα βαθος. Θελω να τονισω οτι δν ειναι ο ρολος της γυναικας στις ειδικες δυναμεις. Η φυση της γυναικας ειναι η ηρεμια, η γαληνη, η τρυφεροτητα. Η ιδια πρεπει να δινει μια νοτα χαρας στον ανδρα. Αν η γυναικα το παιζει σκληρη και κανει πραγματα που δν συναδουν με τη φυση της δν ειναι φυσιολογικο.

Και φυσικα δν μπορει να φτασει τα ορια που εχει θεσει ο ανδρας σε αυτο το σωμα, τα ορια κατεβαινουν αναγκαστικα για να μην θεωρηθει φαλοκρατικος ο στρατος και μετα απο αυτο δημιουργειται μπαχαλο οπως ειναι φυσικο.
Το ιδιο εχει γινει και στα αθληματα σε ΣΜΥ, ΣΣΕ και Αστυφυλακων. Δν ξερω αν τωρα εχουν εξισωσει τα ορια παντως οταν εδινα το 2007 πανελλαδικες τα ορια για τις γυναικες ηταν πιο χαμηλα απο τους ανδρες. Οι απαιτησεις των σχολων αυτων απαιτουν καποια κριτιρια. Αν δν μπορει καποιος να τα φτασει δν εχει λογο και να μπει.

Δλδ αν σε μια επιχειρηση σε εχθρικο εδαφος της γυναικας της ερθει περιοδος και εχει και πονους τι θα γινει τοτε; Θα ψαξει για κανα φαρμακειο για depon;
Μερικοι τομεις και ενας απο αυτους οι ειδικες δυναμεις δν ειναι για γυναικες πως να το κανουμε.


Νομίζω ότι δε θα έπρεπε να κρίνεις τους ανθρώπους γύρω σου σύμφωνα με τα στερεότυπα της κοινωνίας και να μην χαρακτηρίζεις το 50% περίπου του ανθρώπινου πληθυσμού ότι έχει φύση "ηρεμία, γαλήνη, τρυφερότητα" βασισμένος στο φύλο. Είμαι σιγουρη ότι οι γυναίκες, επειδή είναι άνθρωποι σαν κι εσένα, βγαίνουν σε πολλές και διαφορετικές εκδόσεις και δεν μπορείς να μιλήσεις για το χαρακτήρα τους αλλά και για αυτό που αναφέρεσαι ως "φύση τους", λες και είναι ένα άτομο μόνο. Τώρα για αυτό περι νότα χαράς στον άνδρα... Νομίζω ότι είναι αυτονόητο για όλους ότι δεν είσαι σε θέση να αποφασίζεις και (πάλι) για το 50% των ανθρώπων ως προς το τί πρέπει να κάνει στη ζωή του. Επίσης να επισημάνω ότι ένα σωρό άνθρωποι, και ναι στη λέξη άνθρωπος περιλαμβάνονται και γυναίκες, ΔΕΝ θέλουν να κάνουν παιδιά στη ζωή τους. Οπότε και για να επανέλθω στο θέμα, κανένας απο τους λόγους που ανέφερες δεν δίνει ένα λογικό επιχείρημα για τον αποκλεισμό των γυναικών απο τις ειδικές δυνάμεις.
Επιστροφή στην κορυφή
Annetahere Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση Annetahere Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 28/Ιουλίου/2014 ώρα 12:34
Κοίτα φίλε, συγγνώμη που θα στο πω, αλλά δεν ξέρεις τι δύναμη μπορεί να έχει μια γυναίκα και τι αντοχή. Μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και έναν άντρα μόνο και μόνο επειδή έχει αποφασιτικότητα φίλε μου. Δεν μπορείς να συγκρίνεις ένα ολόκληρο φύλλο και να πεις : Όλες είναι ίδιες, δεν κάνουν για στρατό και είναι νοικοκυρούλες. Υπάρχουν κάποιες που φυσικά και είναι έτσι, αλλά είναι και κάποιες που δεν νοιάζοντε μόνο για τον μισθό αλλά για την πατρίδα. Ο μόνος λόγος που θα πάω σε στρατιωτική σχολή και μετά θα πάω να προσπαθήσω στους O.Y.K, είναι επειδή έχω πάθος με την πατρίδα μου και το όλο περιβάλλον του στρατού και επειδή θέλω να την υπερασπιστώ με την ζωή μου!
Επιστροφή στην κορυφή
D.Y.K Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Avatar

Μέλος από: 03/Φεβρουαρίου/2009
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 9030
  Παράθεση D.Y.K Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 28/Ιουλίου/2014 ώρα 21:39
Αρχικά αποστάλθηκε από Annetahere

Ο μόνος λόγος που θα πάω σε στρατιωτική σχολή και μετά θα πάω να προσπαθήσω στους O.Y.K, είναι επειδή έχω πάθος με την πατρίδα μου και το όλο περιβάλλον του στρατού και επειδή θέλω να την υπερασπιστώ με την ζωή μου!

’ν και όποτε γίνει αυτό πάρε μας τηλέφωνο , μέχρι τότε να σε ενημερώσω ότι δεν δέχονται γυναίκες στα ΟΥΚ και εννοείται (ευτυχώς) πως δεν πρόκειται να δεχτούν και ποτέ! Το γιατί και το πως υποθέτω ότι το γνωρίζεις καθώς είναι προφανές.

Είσαι πολύ μικρή όπως αντιλαμβάνομαι συνεπώς φρόντισε να διαβάζεις τα μαθήματα σου και σου εύχομαι από καρδιάς να εκπληρώσεις τον στόχο σου που είναι η εισαγωγή σου σε κάποια Στρατιωτική Σχολή
Επιστροφή στην κορυφή
Γιώργος Σ Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση Γιώργος Σ Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 06/Δεκεμβρίου/2017 ώρα 13:04
6 μήνες πριν ξεκίνησα γυμναστήριο και έπαθα πλάκα με το πόσο αδύναμες είναι ακόμα και οι γυναίκες που γυμνάζονται. Πρώτη φορά έκανα 32.5kg x 12 bench, που μόνο 2 γυναίκες έχω δει να κάνουν περισσότερο. Τώρα κάνω 55kg x 10, παραπάνω από κάθε γυναίκα στο γυμναστήριο μου. Πριν από αυτό ήμουν σχεδόν τελείως αγύμναστος καθώς διαβάζω για τις πανελλήνιες, αλλά έπρεπε να πάω γιατί είχα αρχίσει να βάζω κιλά. Αν ένα αγύμναστο αγόρι 16 ετών είναι πιο δυνατό από γυναίκες που γυμνάζονται, για ποιο λόγο υπάρχουν γυναίκες στον στρατό και στην αστυνομία; Επίσης έχουμε ένα κορίτσι στην τάξη που κάνει karate και έχει μαύρη ζώνη 2 dan, μέχρι τότε την φοβόμουν να πω την αλήθεια, αλλά κατάλαβα ότι τελικά είναι ψεύτικα όλα αυτά και δεν την φοβάμαι καθόλου πια.

Στο σχολείο σε κάτι φεμινιστικά σεμινάρια μας λένε ότι οι γυναίκες αδικούνται στην εργασία, αλλά εγώ βλέπω το αντίθετο, ειδική μεταχείριση! Αυτή είναι η ισότητα των φεμινιστριών; Είμαι ο μόνος που απορεί με όλα αυτά;
Επιστροφή στην κορυφή
giannismar Δες τη Λίστα
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας


Μέλος από: 28/Οκτωβρίου/2015
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 133
  Παράθεση giannismar Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 06/Δεκεμβρίου/2017 ώρα 21:13
Το έχεις τελειως λάθος στο μυαλο σου. Ο καλος στρατιωτης χαρακτηριζεται απο πειθαρχια και τόλμη και ουδεμια σχεση εχει με τον ραμπο. Οποιοσδηποτε φυσιολογικος ανθρωπος με στοιχειωδη φυσικη κατασταση μπορει να ανταπεξελθει.
Επιστροφή στην κορυφή
Π. Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση Π. Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 30/Μαρτίου/2018 ώρα 15:36
Ένας δυνατός άνθρωπος δεν έχει να κανει με μυηκη δύναμη αλλα με τη ψυχική. Εκεί που το σωμα αρχίζει να κουράζεται εκεί η ψυχή δυναμώνει. π. χ κανεις τη πιο δυσκολη εκπαιδευσ η στο στρατό και το μυϊκό σου σωμα έχει παραλησει απο τη κούραση και πονάς φριχτα αν όμως εχεις δυνατή ψυχή πεισμα, θεληση και πιστη τοτε ναι θα τα καταφερεις. αυτο εννοω κάποιος μπορεί να έχει Μπρατσα μυς να ναι πολύ δυνατός σωματικά αλλα μπορεί στη ψυχή του να ναι αδύναμος και έτσι δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στο στρατό ! Η ζώη και ο στρατός θέλουν δύναμη ψυχική πίστη, πείσμα θεληση υπομονή επιμονή και τιμή!
Επιστροφή στην κορυφή
Ιοκαστη Δες τη Λίστα
Στρατιώτης
Στρατιώτης


Μέλος από: 10/Νοεμβρίου/2018
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 6
  Παράθεση Ιοκαστη Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 25/Νοεμβρίου/2018 ώρα 20:10
Σωστός
Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για τη λευτεριά της Ελλάδας και δεν την παίρνει πίσω.(Θεόδωρος Κολοκοτρώνης)
Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  1 151617
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)

Γρήγορη Απάντηση
Όνομα:

Μήνυμα:
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.