Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Αλλαγές στο Λιμενικό Σώμα

Το κανάλι του ελληνικού στρατού στο Google+  Facebook  Twitter  Youtube 
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  123 4>
Συγγραφέας
  Θέμα Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης


Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10051
  Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Αλλαγές στο Λιμενικό Σώμα
    Αποστολή: 09/Νοεμβρίου/2009 ώρα 17:57

Την παραίτηση του υπέβαλλε σήμερα το πρωί, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος κ.Θεόδωρος Ρετζεπέρης καθώς και οι υπαρχηγοί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον διαμελισμό του σώματος, όπως προκύπτει το τελευταίο Προεδρικό Διάταγμα βάσει του οποίου προκύπτει ευρεία αναδιάταξη των αρμοδιοτήτων του παλαιού υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Από το πρωί ο κ. Ρετζεπέρης έχει συνεχείς συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη του Λιμενικού Σώματος με αποτέλεσμα να είναι ρευστή η κατάσταση ως προς το αν θα υπάρξει εντός της ημέρας κύμα παραιτήσεων και άλλων ανώτατων αξιωματικών.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Επιστροφή στην κορυφή
MGEN Δες τη Λίστα
Επιλοχίας
Επιλοχίας


Μέλος από: 05/Σεπτεμβρίου/2009
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 123
  Παράθεση MGEN Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 10/Νοεμβρίου/2009 ώρα 00:59
Αυτό ήταν αναμενόμενο, οι πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση από το εφοπλιστικό λόμπι και οι ενορχηστρωμένες αντιδράσεις από το λιμενικό, είναι αποτέλεσμα των μεγάλων συμφερόντων που υπήρχαν στο ΥΕΝ. Το λιμενικό βλέπει να χάνονται μεγάλα συμφέροντά του κι έχει βάλει «λυτούς και δεμένους» να πιεστεί η κυβέρνηση για να επανιδρύσει το ΥΕΝ. ’λλωστε, όσες προσπάθειες είχαν γίνει κατά το παρελθόν είχαν αποτύχει λόγω της λυσσαλέας αντίδρασης του λιμενικού.
Επιστροφή στην κορυφή
DimitrisGR Δες τη Λίστα
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας


Μέλος από: 13/Νοεμβρίου/2009
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 150
  Παράθεση DimitrisGR Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 04/Φεβρουαρίου/2010 ώρα 18:24

To αργότερο, μέχρι τις 25 Μαρτίου, θα έχει ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο για το Λιμενικό Σώμα, τόνισε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο υπουργός όταν ρωτήθηκε πότε θα επανακάμψουν στο αρχηγείο του ΛΣ οι αξιωματικοί που απασχολούνται στο ΥΠΟΙΑΝ, απάντησε κατηγορηματικά «ποτέ», για να προσθέσει ότι οι ένστολοι θα υπάγονται στον αρχηγό του Λιμενικού.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε στρέβλωση και αντινομία το γεγονός ότι οι ένστολοι ασχολούνταν κυρίως με τη ναυτιλιακή πολιτική και δευτερευόντως με την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας. Υπογράμμισε μάλιστα ότι σύμφωνοι είναι και οι εφοπλιστές, καθώς, όπως είπε, «νιώθουν ασφάλεια με τους ένστολους και όχι με τους πολιτικούς υπαλλήλους».

Ο υπουργός διευκρίνισε, επίσης, ότι:

 • Το Π. Δ.189 είναι έτοιμο, συμπληρώθηκε και ξεκαθαρίζει όλα τα θέματα.
 • Το πολυνομοσχέδιο για το αρχηγείο θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
 • Οι μεταθέσεις τον Μάιο θα γίνουν με μοριοδότηση. Δεν θα γίνουν προσλήψεις, αλλά ανακατανομή προσωπικού και λιμενικοί από Βόλο, Θεσσαλονίκη, αλλά και από το υπουργείο θα ενισχύσουν την παραμεθόριο.
 • Το ΛΣ δεν θα αποστρατιωτικοποιηθεί και δεν θα θιγούν τα ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα λιμενικών, που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν το διάστημα 2014-15.
 • Θα ξηλωθούν τα κοντέινερ όπου διαμένουν λαθρομετανάστες στην Πάτρα και θα τοποθετηθούν λυόμενα.
 • Μέχρι τέλος του μήνα θα εξοφληθεί το 30% οφειλών σε φαρμακεία και γιατρούς του 2008, σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο.
 • Μέσα του μήνα ξεκινά η πληρωμή οδοιπορικών στους διασώστες των Σούπερ Πούμα και μετά στους υπολοίπους.
 • Στις 16-17 Φεβρουαρίου αρχίζει μεγάλη άσκηση για την ασφάλεια ναυσιπλοΐας,

Ο υπουργός θα παραστεί τη Δευτέρα στο γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού ΛΣ.

Οπότε παιδια οσοι ενδιαφερόμαστε (κοιτάμε το 3η αποφαση την οποια έχω υπογραμμίσει) πιστευω οτι θα περάσουμε μεχρι και το καλοκαίρι στο γυψο :P

ΑΝ ειναι έτσι απο Σεμπτέμβριο και αν...

Αν προκειται για αναδιαρθρωση και ανακατανομη του προσωπικου εκει ειναι που θα προκύψουν αναγκες και θέσεις που θα χρειαστούν. Οποτε θα παει για μετα, έτσι εκτιμω!

Οι πιο γνώστες και στελεγχη Συμφωνούν με τη λογικη μου;


Επιστροφή στην κορυφή
greko_27 Δες τη Λίστα
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Avatar

Μέλος από: 01/Φεβρουαρίου/2009
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 2253
  Παράθεση greko_27 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 13/Φεβρουαρίου/2010 ώρα 23:24
Γ. Πλακιωτάκης: Κατάθεση επίκαιρης ερώτησης για το Λ. Σ.
  • Επιμένετε στην τριχοτόμηση του πρώην Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και στην απαξίωση του Λιμενικού Σώματος έπειτα από το σημερινό αδιέξοδο; Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας για ένα τόσο ζωτικής σημασίας κεφάλαιο για τη ναυτιλία και συνακόλουθα τη χώρα μας;
  • Πότε πρόκειται επιτέλους να διαμορφωθεί και ανακοινωθεί το νέο Προεδρικό Διάταγμα αναφορικά με τις αρμοδιότητες του Λιμενικού Σώματος;
  • Με ποιο τρόπο -ενδεικτικά- πρόκειται να γίνουν οι κρίσεις στο Λιμενικό Σώμα, τον ερχόμενο Μάρτιο και πως εξασφαλίζεται η λειτουργία του Σώματος χωρίς την ύπαρξη πάγιας προκαταβολής για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών του; »

  Οι Βουλευτές Νέας Δημοκρατίας
  Μανώλης Κεφαλογιάννης,
  Νίκος Δένδιας,
  Πάνος Καμμένος,
  Κωστής Μουσουρούλης,
  Όλγα Κεφαλογιάννη,
  Μιχάλης Μπεκίρης,
  Ιωάννης Βρούτσης,
  Σπύρος Γαληνός,
  Μίκα Ιατρίδη,
  Αλέκος Δερμετζόπουλος
  Ελισάβετ Βόζενμπερκ

  Επιστροφή στην κορυφή
  greko_27 Δες τη Λίστα
  Υποστράτηγος
  Υποστράτηγος
  Avatar

  Μέλος από: 01/Φεβρουαρίου/2009
  Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
  Μηνύματα: 2253
    Παράθεση greko_27 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 21/Φεβρουαρίου/2010 ώρα 03:18
  ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ. ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΕΔΩ:http://peiratikoreportaz.blogspot.com/2009/05/blog-post_9093.html

  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος ενημερώνει τα μέλη της και τα στελέχη του Σώματος για τις σημαντικότερες διατάξεις,που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την τροποποίηση - συμπλήρωση του Κώδικα Προσωπικού Λ. Σ.
  Το παραπάνω νομοσχέδιο βρίσκεται σε τελική επεξεργασία από τον Υπουργό Ε. Ν. Α. Ν. Π κ. ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ Αναστάση, για την προώθησή του στα συναρμόδια Υπουργεία και την τελική κατάθεσή του, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
  Εντός αυτού, βρίσκονται πληθώρα διατάξεων που ικανοποιούν πολλά χρονίζοντα θέματα του προσωπικού, αλλά κυρίως βρίσκονται διατάξεις που εκσυγχρονίζουν το Σώμα, δημιουργούν σύγχρονες υποδομές και αυξάνουν την αποτελεσματικότητά και την παραγωγικότητά του.
  Ειδικότερα:
  -Αυξάνεται το ποσοστό διπλωματούχων ΑΕΝ (ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ) σε 40% για τους υποψηφίους προς κατάταξη στην Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ. Σ.
  -Διάνυση της απαιτούμενης 6μηνης θαλάσσιας υπηρεσίας για συμμετοχή στις εξετάσεις της ΣΔΣΛΣ στο Λ. Σ. Θα μπορεί να γίνεται σε ΠΠΛΣ.
  -Κάλυψη 20% των υποψηφίων για κατάταξη Δοκ. Σημαιοφόρων ειδικών τεχνικών μέσα από το Σώμα.
  -Δυνατότητα επιλογής στους διαγωνισμούς κατάταξης των Σχολών Υ/Ξ – Λ/Φ με μόρια ή γραπτές εξετάσεις.
  Στην συγκεκριμένη διάταξη, θα μπορούσε να υπογραφεί μια γενναία πολιτική απόφαση για κατάργηση του συστήματος των γραπτών εξετάσεων και την επαναφορά του συστήματος των μορίων, προκειμένου αυτοί να γίνονται με γρήγορες διαδικασίες και κυρίως να αποπνέουν αξιοκρατία και διαφάνεια.
  -Κάλυψη σε ποσοστό 60% των υποψηφίων ΣΔΥΛΣ από διπλωματούχους Ακαδημιων του Εμπορικου Ναυτικου και σε 40% από δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
  -Εξουσιοδοτική διάταξη για έκδοση απόφασης ΥΕΝΑΝΠ για την χορήγηση στο προσωπικό Λ. Σ. Καταστάσεων επιβίβασης.
  -Μείωση του αριθμού εισακτέων αθλητών στο Λ. Σ.
  -Καθορισμός αποζημίωσης για το προσωπικό Λ. Σ. Που διδάσκει στις παραγωγικές Σχολές Λ. Σ.
  -Πραγματοποίηση εκπαίδευσης του προσωπικού Λ. Σ. Στην οδήγηση ή το χειρισμό αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, ειδικών οχημάτων που ανήκουν στο ΥΕΝΑΝΠ σε Σχολές ή Σχολεία Λ. Σ. Για απόκτηση σχετικών αδειών.
  -Υποχρεωτική υπηρεσία σε πλωτά η παραμεθόριο για κάθε είδους προαγωγή με συνολική προσμέτρηση ή όχι χωριστά ως Υ/Ξ ή Α/Ξ.
  -Ένταξη των τριτέκνων στην διαδικασία προσλήψεων ως πολύτεκνοι.
  Όπως γίνεται αντιληπτό, από τα παραπάνω, η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή και η ψήφισή του, είναι απόλυτα επιβεβλημένη για τον εκσυγχρονισμό των δομών και υποδομών του Σώματος.
  Η δημιουργία νέων και ευέλικτων εργαλείων, που προβλέπονται παραπάνω, θα δώσουν την απαιτούμενη δυναμική στο Σώμα να αντεπεξέλθει στις σύγχρονες απαιτήσεις διοίκησης, αστυνόμευσης και προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
  Με τον τρόπο αυτό, η έρευνα και διάσωση στο θαλάσσιο χώρο, που είναι το κοινωνικό αντικείμενο των δραστηριοτήτων μας, θα λάβει την πλέον αποτελεσματική μορφή της και θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της κοινωνικής προσφοράς του Λιμενικού Σώματος.
  Η Π. Ο. Ε. Π. Λ. Σ. Κρίνει το συγκεκριμένο νομοθέτημα ως πρωταρχικής σημασίας ζήτημα και καλεί την πολιτική ηγεσία του ΥΕΝΑΝΠ να το αντιμετωπίσει ως τέτοιο και να προχωρήσει άμεσα στις ενέργειες που απαιτούνται για την ολοκλήρωσή του.


  Επεξεργάστηκε από greko_27 - 23/Φεβρουαρίου/2010 ώρα 18:32
  Επιστροφή στην κορυφή
  greko_27 Δες τη Λίστα
  Υποστράτηγος
  Υποστράτηγος
  Avatar

  Μέλος από: 01/Φεβρουαρίου/2009
  Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
  Μηνύματα: 2253
    Παράθεση greko_27 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 07/Σεπτεμβρίου/2010 ώρα 15:15
  Η πληροφορία είναι πολύ έγκυρη: Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα βγει στον «αέρα» και θα πάρει τον δρόμο για τη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος. Μάλιστα έχει ήδη ξεκινήσει και η διαδικασία σύνταξης των πρώτων προεδρικών διαταγμάτων, που είναι αναγκαία για να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατό ο νόμος, ο οποίος αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από το προσωπικό του Λιμενικού και όχι μόνο. Ακόμα, στην Ακτή Βασιλειάδη λέγεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει θέσει ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, ώστε να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ολοκληρωμένο πόρισμα για τις αλλαγές που θα πρέπει να προωθηθούν για την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης. Τώρα αν θα φτάσει στα χέρια του ή στον διάδοχό του στο συγκεκριμένο υπουργείο, θα φανεί οσονούπω.
  ΣΤ. ΜΑΛ.
  ΠΗΓΗ:http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11420&subid=2&pubid=28252948
  AIMA TIMH ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!!!
  Επιστροφή στην κορυφή
  297ΙΜΑΚ Δες τη Λίστα
  Συνταγματάρχης
  Συνταγματάρχης


  Μέλος από: 28/Ιουνίου/2010
  Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
  Μηνύματα: 1260
    Παράθεση 297ΙΜΑΚ Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 07/Σεπτεμβρίου/2010 ώρα 17:49
  Αρχικά αποστάλθηκε από greko_27

  Η πληροφορία είναι πολύ έγκυρη: Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα βγει στον «αέρα» και θα πάρει τον δρόμο για τη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος. Μάλιστα έχει ήδη ξεκινήσει και η διαδικασία σύνταξης των πρώτων προεδρικών διαταγμάτων, που είναι αναγκαία για να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατό ο νόμος, ο οποίος αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από το προσωπικό του Λιμενικού και όχι μόνο. Ακόμα, στην Ακτή Βασιλειάδη λέγεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει θέσει ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, ώστε να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ολοκληρωμένο πόρισμα για τις αλλαγές που θα πρέπει να προωθηθούν για την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης. Τώρα αν θα φτάσει στα χέρια του ή στον διάδοχό του στο συγκεκριμένο υπουργείο, θα φανεί οσονούπω.
  ΣΤ. ΜΑΛ.
  ΠΗΓΗ:http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11420&subid=2&pubid=28252948
  Μαλλον δεν εχει εγκυρη ενημερωση... Το υπουργειο το ανελαβε ο Χρήστος Παπουτσής
  Επιστροφή στην κορυφή
  greko_27 Δες τη Λίστα
  Υποστράτηγος
  Υποστράτηγος
  Avatar

  Μέλος από: 01/Φεβρουαρίου/2009
  Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
  Μηνύματα: 2253
    Παράθεση greko_27 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 07/Σεπτεμβρίου/2010 ώρα 18:21
  Η ειδηση βγηκε πριν τον χθεσινο ανασχηματισμο... Το κυριως θεμα ειναι εαν το σχεδιο νομου για τη συσταση του αρχηγειου του λιμενικου σωματος περασει στον παπουτση ...

  Επεξεργάστηκε από greko_27 - 07/Σεπτεμβρίου/2010 ώρα 18:56
  AIMA TIMH ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!!!
  Επιστροφή στην κορυφή
  297ΙΜΑΚ Δες τη Λίστα
  Συνταγματάρχης
  Συνταγματάρχης


  Μέλος από: 28/Ιουνίου/2010
  Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
  Μηνύματα: 1260
    Παράθεση 297ΙΜΑΚ Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 07/Σεπτεμβρίου/2010 ώρα 18:49

  Μακαρι... Επι Παπουτση ειχε εξοπλιστει το Σωμα πριν την Ολυμπιαδα... Μακαρι να ξανακανει τα ιδια...

  Επιστροφή στην κορυφή
  greko_27 Δες τη Λίστα
  Υποστράτηγος
  Υποστράτηγος
  Avatar

  Μέλος από: 01/Φεβρουαρίου/2009
  Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
  Μηνύματα: 2253
    Παράθεση greko_27 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 07/Σεπτεμβρίου/2010 ώρα 18:56
  Λες να φτιαξουνε τα πλωτα μεσα και ειδικα καποια ΠΑΘ που ειναι ακινητοποιημενα? ...

  Επεξεργάστηκε από greko_27 - 07/Σεπτεμβρίου/2010 ώρα 18:56
  AIMA TIMH ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!!!
  Επιστροφή στην κορυφή
  297ΙΜΑΚ Δες τη Λίστα
  Συνταγματάρχης
  Συνταγματάρχης


  Μέλος από: 28/Ιουνίου/2010
  Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
  Μηνύματα: 1260
    Παράθεση 297ΙΜΑΚ Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 07/Σεπτεμβρίου/2010 ώρα 19:28
  Αρχικά αποστάλθηκε από greko_27

  Λες να φτιαξουνε τα πλωτα μεσα και ειδικα καποια ΠΑΘ που ειναι ακινητοποιημενα; ...
  Τα ΠΑΘ εχουν βρει νονους δεν εχουν αναγκη... Αλλου ποναει
  Επιστροφή στην κορυφή
  297ΙΜΑΚ Δες τη Λίστα
  Συνταγματάρχης
  Συνταγματάρχης


  Μέλος από: 28/Ιουνίου/2010
  Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
  Μηνύματα: 1260
    Παράθεση 297ΙΜΑΚ Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 08/Οκτωβρίου/2010 ώρα 21:33
  Αρχικά αποστάλθηκε από MGEN

  Αυτό ήταν αναμενόμενο, οι πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση από το εφοπλιστικό λόμπι και οι ενορχηστρωμένες αντιδράσεις από το λιμενικό, είναι αποτέλεσμα των μεγάλων συμφερόντων που υπήρχαν στο ΥΕΝ. Το λιμενικό βλέπει να χάνονται μεγάλα συμφέροντά του κι έχει βάλει «λυτούς και δεμένους» να πιεστεί η κυβέρνηση για να επανιδρύσει το ΥΕΝ. ’λλωστε, όσες προσπάθειες είχαν γίνει κατά το παρελθόν είχαν αποτύχει λόγω της λυσσαλέας αντίδρασης του λιμενικού.
  Το μονο συμφερον Ορισμενων Λιμενικων σε ορισμενα γραφεια του Υπουργειου ειναι το συμφερον τοων εφοπλιστων. Δεν εχω κανενα προβλημα με την ολη κατασταση, αλλα αν οι εφοπλιστες θελουν πιονια, ας μην τροχοπεδουν ολο το Σωμα. Η διχοτομηση του Λιμενικου ειναι μια καλη λυση. Και το Σωμα θα μπορεσει να παρει αλλη πορεια, να γινει καθαρο "Σωμα Ασφαλειας" και οι Εφοπλιστες θα κρατησουν τα πιονακια τους, και ας τους βαλουν και οτι στολη και οσα κορδονια και χρυσες γραμμες και αστερια θελουν... Δεν ειναι δυνατον ενα Αστυνομικο Σωμα Να ασχολειται με τις συνταξεις των ναυτικων. Ειναι σα να λεμε οτι η ΕΛ. ΑΣ υπολογιζει τις συνταξεις των φορτηγατζιδων...
  Επιστροφή στην κορυφή
  297ΙΜΑΚ Δες τη Λίστα
  Συνταγματάρχης
  Συνταγματάρχης


  Μέλος από: 28/Ιουνίου/2010
  Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
  Μηνύματα: 1260
    Παράθεση 297ΙΜΑΚ Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 09/Οκτωβρίου/2010 ώρα 06:40
  Αρχικά αποστάλθηκε από greko_27

  Φιλε και συμπασχον Greek_army τον ηπιαμε κανονικα. Ωραια οι λιμενοφυλακες δεν θελουν ιδιαιτερα προσοντα ας μπουν στις πανελληνιες. Τους υπαξιωματικους απο την στιγμη που το μεγαλυτερο ποσοστο ειναι απο πτυχιουχους ΑΕΙ, ΤΕΙ και Ακαδημιων Εμπορικου Ναυτικου, ενω σε μικροτερο ποσοστο με απολυτηριο λυκειο για ποιο λογο θελει να το βαλει στις πανελληνιες; Ωραια και εαν μπουν και οι υπαξ στις πανελληνιες για ποιο λογο δεν ανεβαζει το οριο ηλικιας στους αξιωματικους απο 27 στα 30 ή 32, οπως στους υπαξ; Και το τελευταιο τι θα γινει με τις ειδικες δυναμεις;Ποιος θα παει στα περιπολικα πλωτα σκαφη του ΛΣ ως κυβερνητης και μηχανικος; Εαν μπει στις πανελληνιες δεν πρεπει να γινει η περιβοητη Ακαδημια Λιμενικου Σωματος; Προχειροτητες, προχειροτητες, προχειροτητες... Μα@@@κα μπαμπουρα χρυσοχοειδη!
  Μην παιρνεις και τοσο σοβαρα την ΠΟΕΠΛΣ... Συνδικαλιστες ειναι... Τα κουτορνιθια φταινε που ασχολουνται... Παλια εκανε εργο... Τωρα...
  Επιστροφή στην κορυφή
  297ΙΜΑΚ Δες τη Λίστα
  Συνταγματάρχης
  Συνταγματάρχης


  Μέλος από: 28/Ιουνίου/2010
  Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
  Μηνύματα: 1260
    Παράθεση 297ΙΜΑΚ Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 16/Οκτωβρίου/2010 ώρα 14:09

  Το δικό του αρχηγείο υπό την επωνυμία «Αρχηγείο Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής» αποκτά, μετά από 91 χρόνια προσφοράς στην ελληνική ναυτιλία, το Λιμενικό Σώμα με Την ελπίδα ότι θα ξεπεραστούν προβλήματα ετών.
  ...

  Με το άρθρο 5 συστήνεται το Αρχηγείο Ελληνικής Ακτοφυλακής ως ανώτατη επιτελική υπηρεσία, με την οποία ασκεί τη διοίκηση του Σώματος για την εξασφάλιση της επιχειρησιακής και λειτουργικής του αυτοτέλειας. Η έκθεση κάνει λόγο για κάθετη δομή, ενώ αναβαθμίζει και συγκεκριμενοποιεί το έργο σε αστυνομικό και επιχειρησιακό.

  Το Σώμα παραμένει Στρατιωτικό, έχει σαφείς και οροθετημένες αρμοδιότητες, οι οποίες μέχρι σήμερα ήταν του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Αξίζει να σημειωθεί πως:

  • Εξασφαλίζεται η εκπλήρωση των υποχρεώσεων της πολιτείας απέναντι στο προσωπικό για εξοπλισμό, μέσα, εκπαίδευση, πρόνοια και ανάδειξη του έργου του.
  • Ρυθμίζεται (με το άρθρο 11) ότι το προσωπικό του Λ. Σ. που θα ενταχθεί στην Ελληνική Ακτοφυλακή εξακολουθεί να ασφαλίζεται στους φορείς που ασφαλιζόταν, κατοχυρώνονται δηλαδή οριστικά και αμετάκλητα όλα τα ασφαλιστικά δικαιώματα του προσωπικού.

  Ο αρχηγός ασκεί τη διοίκηση με τις παρακάτω αρμοδιότητες:

  • Αστυνόμευση των χωρικών υδάτων των πλοίων, των λιμένων και λοιπών χώρων ναυτιλιακού ενδιαφέροντος.
  • Αστυνόμευση θαλάσσιων συνόρων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και τις διεθνείς συμβάσεις.
  • Τροχαίος έλεγχος στη χερσαία ζώνη λιμένων.
  • Συντονισμός και παρακολούθηση θεμάτων, όπως αλιεία, έκδοση κανονισμού λιμένων, δημόσια και κρατική ασφάλεια, δίωξη ναρκωτικών, έλεγχος θαλάσσιων συνόρων και λαθρομετανάστευσης.
  • Επιθεώρηση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας, έλεγχος διαχείρισης της ασφάλειας πλοίων, των οποίων η διαχείριση γίνεται σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση SOLAS.
  • Εξασφάλιση προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.
  • Ελεγχος και εφαρμογή των σχετικών διεθνών συμβάσεων SOLAS,MARPOL περί πιστοποίησης ναυτικών, περί γραμμών φορτώσεων και περί ναυτικής εργασίας (Maritime Labour Convention 2006).
  • Ασκηση διοίκησης και λειτουργίας του προσωπικού.
  • Πάσης φύσεως οικονομικά θέματα, νέες τεχνολογίες, πληροφορική.
  • Συντονισμός και εύρυθμη λειτουργία Κεντρικών και Περιφερειακών Υπηρεσιών.
  • Συνεργασία με Ενοπλες Δυνάμεις, παρακολούθηση των αρμόδιων οργάνων του ΝΑΤΟ σχετικά με την εξέλιξη των θαλάσσιων στρατηγικών μεταφορών.

  ...

  Με το νέο νομικό πλαίσιο που προωθείται, το Λιμενικό Σώμα αλλάζει ριζικά. Αν και υπάρχουν ακόμη εκκρεμή ζητήματα συναφή με τον χαρακτήρα και την εσωτερική του λειτουργία, κατά τα λοιπά ρυθμίζονται χρόνια προβλήματα του προσωπικού.

  Οι αλλαγές είναι οι εξής:

  • Προβλέπονται τα μέσα της υλικοτεχνικής υποδομής, καθώς και ο οπλισμός που μπορεί να φέρει ο λιμενικός.
  • Καθιερώνεται Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Κρίσεων.
  • Προσδιορίζεται το χρονικό όριο απόσπασης του προσωπικού στις υπηρεσίες του ΥΘΥΝΑΛ.
  • Προβλέπονται οι βαθμοί της Ελληνικής Ακτοφυλακής σε επίπεδο αξιωματικών και συνδυάζονται με τις υπάρχουσες θέσεις.
  • Θεσμοθετείται θέση επιτελάρχη ως γενικού συντονιστή όλων των κλάδων, αντικαθιστώντας τη θέση του β’ υπαρχηγού.
  • Δημιουργείται ειδικός φορέας για τις δαπάνες σε σχέση με τη μέριμνα του προσωπικού, αλλά και την επισκευή μέσων, παρέχεται δυνατότητα εγγραφής στον προϋπολογισμό πρόσθετων αναγκαίων δαπανών, ενώ συστήνεται Επιτροπή Υπηρεσίας Ελεγκτηρίου Δαπανών.
  • Απλοποιούνται οι διαδικασίες για επισκευή-συντήρηση σκαφών. Σημαντικό το γεγονός πως με διάταξη, προμήθειες μέχρι 45.000 ευρώ διενεργούνται από καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία.
  ΕΘΝΟΣ
  ...
  Επιστροφή στην κορυφή
  poliths Δες τη Λίστα
  Πολίτης
  Πολίτης
    Παράθεση poliths Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 28/Νοεμβρίου/2010 ώρα 00:26
  Καλησπερα σε ολους! Τα διαβασα ολα τα παραπανω γιατι Εχω καιρο να μπω, τωρα τι ισχυει απολα αυτα; Ξερει κανεις να μου πει;
  Επιστροφή στην κορυφή
  297ΙΜΑΚ Δες τη Λίστα
  Συνταγματάρχης
  Συνταγματάρχης


  Μέλος από: 28/Ιουνίου/2010
  Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
  Μηνύματα: 1260
    Παράθεση 297ΙΜΑΚ Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 28/Νοεμβρίου/2010 ώρα 05:28
  Αρχικά αποστάλθηκε από poliths

  Καλησπερα σε ολους! Τα διαβασα ολα τα παραπανω γιατι Εχω καιρο να μπω, τωρα τι ισχυει απολα αυτα; Ξερει κανεις να μου πει;
  Ολα ειναι στον αερα
  Επιστροφή στην κορυφή
  spirosgiapros Δες τη Λίστα
  Υπολοχαγός
  Υπολοχαγός


  Μέλος από: 07/Νοεμβρίου/2009
  Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
  Μηνύματα: 353
    Παράθεση spirosgiapros Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 04/Δεκεμβρίου/2010 ώρα 00:14

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

  Παρασκευή,3 Δεκεμβρίου 2010

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής παρουσίασε σήμερα, Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, στο Υπουργικό Συμβούλιο το Νομοσχέδιο για τη «Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και άλλες διατάξεις».

  Το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή ορίζεται ως ο αρμόδιος φορέας της ελληνικής διοίκησης για την εφαρμογή του νόμου στο θαλάσσιο χώρο, στα πλοία, στους λιμένες, στους χερσαίους χώρους και στις λιμενικές εγκαταστάσεις.

  Κύρια αποστολή του Σώματος είναι η δίωξη του εγκλήματος και η προστασία των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων των πολιτών, ο έλεγχος των θαλασσίων συνόρων της χώρας, η διασφάλιση της ασφαλούς ναυσιπλοΐας και της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, η προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας στη θάλασσα και η εξασφάλιση της ομαλούς λειτουργίας των εμπορικών πλοίων. Επίσης, αποστολή του είναι ο έλεγχος, σε ελληνικούς λιμένες, των πλοίων, ανεξαρτήτως σημαίας, και των πληρωμάτων τους, καθώς και των υπό ελληνική σημαία πλοίων και των πληρωμάτων τους σε λιμένες της αλλοδαπής προς διαπίστωση συμμόρφωσής τους, σύμφωνα με τις ισχύουσες εθνικές και διεθνείς νομοθεσίες.

  Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή αποτελεί ένοπλο σώμα ασφάλειας, στρατιωτικά οργανωμένο, το ένστολο προσωπικό του οποίου έχει την ιδιότητα του στρατιωτικού, σύμφωνα με τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα και άλλων ισχυουσών διατάξεων.

  Επίσης το Νομοσχέδιο προβλέπει τη σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ως ανώτατη επιτελική Υπηρεσία. Εξασφαλίζεται η αυτόνομη επιχειρησιακή δράση του. Θεσπίζεται Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Κρίσεων, στο πλαίσιο ενός καλύτερου συντονισμού των υπηρεσιών και αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης ζητημάτων κρίσεων.

  Οι οργανικές θέσεις του Στρατιωτικού Προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, αποτελούν εφεξής οργανικές θέσεις του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, κατά βαθμό, κατηγορία, ειδικότητα, και αριθμό, και χωρίς να θίγεται το ιεραρχικό και ασφαλιστικό status που ισχύει σήμερα.

  Προβλέπεται η κάθετη δομή της διοίκησης και οι βαθμοί των διοικούντων. Προβλέπεται ότι το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή έχει δικό του προϋπολογισμό ως ειδικός φορέας προϋπολογισμού του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και καθιερώνεται νέο σύστημα προμηθειών του.

  http://www.minocp.gov.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=3367&Itemid=459&lang=

  Επιστροφή στην κορυφή
  297ΙΜΑΚ Δες τη Λίστα
  Συνταγματάρχης
  Συνταγματάρχης


  Μέλος από: 28/Ιουνίου/2010
  Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
  Μηνύματα: 1260
    Παράθεση 297ΙΜΑΚ Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 04/Δεκεμβρίου/2010 ώρα 14:11

  Για μια ακομη φορα εγραψε ο Παπουτσης... Ετσι ειναι... φανηκε απο την ΠροΟλυμπιαδα!!!

  Π. Δ. και μαλ@κιες!!! Νομος κυριοι, Νομος... να περασει απο την Βουλη!

  Ζητω η Ελληνικη Ακτοφυλακη!

  Κατω ο ιδιωτικος στρατος των εφοπλιστων.

  Οσοι θελετε την πολητικη σας ταυτοτητα και δρομο! δουλεια εχετε και το ξερουμε! αφηστε μας να κανουμε κ εμεις τη δικη μας

  Επιστροφή στην κορυφή
   Απάντηση Απάντηση Σελ.  123 4>