Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Εξοπλιστικά προγράμματα της Εθνικής Φρουράς

Το κανάλι του ελληνικού στρατού στο Google+  Facebook  Twitter  Youtube 
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  12
Συγγραφέας
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 9582
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Εξοπλιστικά προγράμματα της Εθνικής Φρουράς
    Αποστολή: 18/Ιανουαρίου/2017 ώρα 12:07
Το πρώτο πλοίο για επιτήρηση της Κυπριακής ΑΟΖ

Πλώρη για την Κύπρο βάζει σύντομα το πλοίο ανοικτής θαλάσσης που χάρισε στην Κυπριακή Δημοκρατία το Σουλτανάτο του Ομάν. Τον Φεβρουάριο του 2014, ο αρμόδιος υπουργός για θέματα ’μυνας του Σουλτανάτου,Badr Bin Saud Bin Al-Busaidi, με επιστολή, που απέστειλε προς τον τότε υπουργό ’μυνας, Φώτη Φωτίου, ενημέρωνε για την απόφασή τους να δωρίσουν στην Κύπρο ένα πλοίο από το Βασιλικό Ναυτικό (Royal Navy of Oman) της χώρας τους.

Η δημοσιοποίηση της πρόθεσης του Ομάν προκάλεσε αντιδράσεις από την Τουρκία, καθώς οι δύο χώρες διατηρούν καλές διπλωματικές σχέσεις.

Το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα, είχαν δοθεί σχετικές οδηγίες για πλήρη επισκευή του πλοίου, ώστε όταν παραληφθεί από τις Αρχές της Δημοκρατίας να είναι σε άριστη κατάσταση. Ειδικότερα εκτελέστηκαν μηχανικές εργασίες καθώς και όλες οι αναγκαίες εργασίες συντήρησης στα υπόλοιπα τμήματα του πλοίου και είναι έτοιμο για να μεταφερθεί στην Κύπρο.

Εκτιμάται ότι οι εργασίες που έγιναν κόστισαν €3,5 με €4 εκατομμύρια και το κόστος καταβλήθηκε από το Σουλτανάτο του Ομάν. Ήδη το πλοίο έχουν επιθεωρήσει τουλάχιστον δύο φορές σε επισκέψεις τους στελέχη του Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς.

Για τη μεταφορά του στην Κύπρο, έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο κρατών να μεταβούν στο Ομάν στελέχη του Ναυτικού της Ε. Φ. Και να το μεταφέρουν στην Κύπρο μαζί με στελέχη του Βασιλικού Ναυτικού του Ομάν.

Το συγκεκριμένο πλοίο, όπως είχε ενημερώσει ο αρμόδιος υπουργός για θέματα ’μυνας του Σουλτανάτου, έχει συνολικό μήκος 61,47 μέτρα, πλάτος 10,67 μέτρα, βύθισμα 3,9 μέτρα, εκτόπισμα 948 τόνους, έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 15 κόμβων ενώ η οικονομική του ταχύτητα είναι 12 ναυτικά μίλια.

Η ένταξη στο Ναυτικό του πλοίου από το Ομάν θα αποτελέσει ουσιαστικά το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μικρού στολίσκου από την Εθνική Φρουρά, μαζί με τα πλοία ανοικτής θαλάσσης για τα οποία έχουν υπογραφεί σχετικές συμβάσεις. Όλα τα πλοία που θα αποκτηθούν θα χρησιμοποιούνται για επιτήρηση της κυπριακής ΑΟΖ, καθώς και για ασκήσεις και επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Νέαρχος Κυπριανού

Φιλελεύθερος
Επιστροφή στην κορυφή
pame_pali Δες τη Λίστα
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Avatar

Μέλος από: 28/Σεπτεμβρίου/2014
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 667
  Παράθεση pame_pali Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 16/Φεβρουαρίου/2017 ώρα 01:35
Επίσημη παραλαβή του πλοίου ανοικτής θαλάσσης από το Ομάν

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.(Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Η Κυπριακή Δημοκρατία παρέλαβε την Τρίτη και επίσημα το πλοίο γενικής υποστήριξης με την ονομασία «ΑΛΑΣΙΑ», το οποίο παραχωρήθηκε σαν δώρο από το Σουλτάνο του Ομάν και εντάχθηκε στο κυπριακό ναυτικό. Η τελετή έγινε στο λιμάνι Λάρνακας.

Το πλοίο έτυχε πλήρους επισκευής και μεταξύ άλλων θα εκτελεί περιπολίες στην ανοικτή θάλασσα, θα συνδράμει σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην κυπριακή ΑΟΖ, θα συμμετέχει σε αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας και θα αποτελέσει πλοίο εκπαίδευσης του προσωπικού του Ναυτικού εν πλω.

Σε ομιλία του κατά την τελετή ο Υπουργός Αμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης ανέφερε ότι «ενόψει και των νέων ενεργειακών προοπτικών που διανοίγονται για την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο γενικότερα, η Κύπρος θα πρέπει, σε συνεργασία πάντα με γειτονικές και φίλες χώρες, να μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία συνθηκών θαλάσσιας και ενεργειακής ασφάλειας, αλλά και στη διαχείριση κρίσεων στην ευρύτερη περιοχή, στη διεξαγωγή ανθρωπιστικών αποστολών και επιχειρήσεων έρευνας διάσωσης. Οι προκλήσεις αυτές, ανεξαρτήτως λύσης ή όχι του Κυπριακού, θα παραμείνουν το ίδιο πιεστικές, όσο και η ανάγκη για ενίσχυση των δυνατοτήτων μας στη θάλασσα. Ούτε η γεωγραφία της Κύπρου θα αλλάξει, ούτε οι απειλές».

Ο Υπουργός Αμυνας στην ομιλία του αναφέρθηκε και στο όνομα που δόθηκε στο πλοίο, δηλαδή «ΑΛΑΣΙΑ», είπε ότι αυτό έγινε με εισήγηση του Ναυτικού που είναι όπως σημείωσε «ένα όνομα που θα θυμίζει πόσο μακρά είναι αυτή η παράδοση που σήμερα ανανεώνουμε, αλλά και που θα καταστεί συνώνυμο της φιλίας και της αδελφικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ομάν».

Ταυτόχρονα εξέφρασε εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κυπριακής Πολιτείας ευρύτερα, «τις ευγνώμονες ευχαριστίες μας γι’ αυτή τη σημαντική δωρεά του Σουλτάνου του Ομάν».

Στη δική του ομιλία ο Πρέσβης του Σουλτανάτου του Ομάν στην Κύπρο Ahmed Al – Shanfari εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ασφαλή άφιξη του πλοίου «ΑL – SALAM» «επανδρωμένο από αξιωματικούς του Βασιλικού Ναυτικού του Ομάν μαζί με αξιωματικούς του ναυτικού της Κυπριακής Δημοκρατίας, μεταφέροντας το μήνυμα της αγάπης και της φιλίας του ηγέτη και των πολιτών του Ομάν, που κορυφώνεται με τη δωρεά του σκάφους «AL-SALAM» στους φίλους μας σε αυτήν τη φιλόξενη χώρα. Μια πράξη, που συμβολίζει τη φιλία και την ειρήνη που συνδέουν τους δύο λαούς μας».

ekirikas.com

; Για σαπάκι μου κάνει.

Επιστροφή στην κορυφή
pame_pali Δες τη Λίστα
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Avatar

Μέλος από: 28/Σεπτεμβρίου/2014
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 667
  Παράθεση pame_pali Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 15/Σεπτεμβρίου/2017 ώρα 13:09
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 9582
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 15/Σεπτεμβρίου/2017 ώρα 17:05
Μάλλον για τυφέκιο διαμετρήματος 7.62x51 το βλέπω για τις μονάδες της ΕΦ. Είναι και θέμα λογιστικής υποστήριξης.
Επιστροφή στην κορυφή
pame_pali Δες τη Λίστα
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Avatar

Μέλος από: 28/Σεπτεμβρίου/2014
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 667
  Παράθεση pame_pali Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 16/Σεπτεμβρίου/2017 ώρα 13:26
Θεωρεις ειναι καλυτερο απο το g3; Γτ διαβαζω κατι κριτικες οτι ακομα και ο Ισραηλινος στρατος δε τα χρησιμοποιει πλεον
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 9582
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 16/Σεπτεμβρίου/2017 ώρα 19:13
Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις αντικαθιστούν τα Μ16/Μ4 με το Micro Tavor X95.

https://en.Wikipedia.org/wiki/Tavor_X95
Επιστροφή στην κορυφή
_KOURSAROS_ Δες τη Λίστα
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Avatar

Μέλος από: 04/Μαΐου/2010
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 897
  Παράθεση _KOURSAROS_ Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 18/Σεπτεμβρίου/2017 ώρα 18:42
Σίγουρα θα πάρουν άρματα μάχης από την Ρωσία, αλλά ποια θα πάρουνε, θα συμπληρώσουν τα Τ80 ή θα πάνε σε κάτι πιο εξελιγμένο όπως τα Τ90;
Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης.
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 9582
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 30/Νοεμβρίου/2017 ώρα 13:08
Σε κυπριακά χέρια το πλοίο-χωροφύλακας

Στα χέρια της κυπριακής αποστολής στο Ισραήλ πέρασε το πλοίο (φωτογραφία) ανοικτής θαλάσσης, το οποίο καθελκύστηκε πρόσφατα στην κατασκευάστρια χώρα στην παρουσία του υπουργού ’μυνας, Χριστόφορου Φωκαΐδη και το οποίο αναμένεται να αξιοποιηθεί σύντομα για επιτήρηση της κυπριακής ΑΟΖ και άλλες συναφείς δραστηριότητες.

Στο πλοίο εκπαιδεύονται Κύπριοι αξιωματικοί και άνδρες της Εθνικής Φρουράς και η εκπαίδευση ολοκληρώνεται σε περίπου ένα μήνα, οπόταν θα αποπλεύσει με προορισμό την Κύπρο. Στο Ισραήλ βρίσκονται 25 μέλη του πληρώματος, όπου αρχικά υπολογίστηκε ότι θα παρέμεναν για περίπου 25 μέρες.

Το πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (P61) το οποίο έχει τη δυνατότητα να φέρει μεγάλη γκάμα οπλικών συστημάτων περιλαμβανομένων κατευθυνόμενων πυραύλων, διαθέτει και υπερσύγχρονα συστήματα επιτήρησης και επισήμανσης θαλάσσιων, επίγειων και εναέριων στόχων.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, το πλοίο είναι εξοπλισμένο με πολλαπλά εξελιγμένα συστήματα, μεταξύ των οποίων δύο πολυβόλα Rafael Typhoon, προηγμένο ραντάρ και συστήματα πλοήγησης, συστήματα επικοινωνιών, που περιλαμβάνουν δορυφορικές επικοινωνίες, καθώς και υπερσύγχρονο σύστημα διοίκησης και ελέγχου πυρός.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, το σκάφος είναι συμβατό με τους διεθνείς κανονισμούς σταθερότητας και πλοήγησης.

Ο σχεδιασμός του πλοίου είναι τέτοιος, ώστε να μπορεί να λάβει μέρος σε περιπολίες ανοικτής θαλάσσης, καθώς και επιχειρήσεις που στοχεύουν να αποτρέψουν τη θαλάσσια τρομοκρατία/πειρατεία, την πάταξη του λαθρεμπορίου και άλλες παράνομες δραστηριότητες. Εξάλλου, έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει υποστηρικτικά προς επιχειρήσεις ειδικών δυνάμεων, προστασία υπεράκτιων εγκαταστάσεων, αλλά και σε αποστολές έρευνας και διάσωσης, καθώς και σε προσπάθειες απορρύπανσης.

Το πλοίο χαρακτηρίζεται από την κατασκευάστρια εταιρεία ως περιπολικό. Έχει εκτόπισμα 430 τόνων, είναι συνολικού μήκους 62 μέτρων (203 πόδια) και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 32 κόμβων, με μέγιστο αριθμό πληρώματος τα 30 μέλη.

Φιλελεύθερος

Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  12
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)

Γρήγορη Απάντηση
Όνομα:

Μήνυμα:
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.