Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Επιτροπή Απαλλαγών

Το κανάλι του ελληνικού στρατού στο Google+  Facebook  Twitter  Youtube 
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  1 456
Συγγραφέας
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
Κανένας Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση Κανένας Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Επιτροπή Απαλλαγών
    Αποστολή: 07/Ιουλίου/2018 ώρα 13:37
Εγώ πέρασα από αυτή του 251 πρόσφατα για την τελική κρίση. Καθαρά τυπική η όλη διαδικασία, τόσο εκεί, όσο και πιο πριν στον γιατρό, όχι παραπάνω από 30 δευτερόλεπτα.
Καλή τύχη σου εύχομαι, και να είναι παρόμοια η εμπειρία σου.

Στην απαλλαγή, ίσως είναι προτιμότερα να μην πηγαίνετε μέσω φρουραρχείων αλλά κατευθείαν στο στρατόπεδο, αλλά αυτό είναι προσωπική εκτίμηση.
Επιστροφή στην κορυφή
malvinan Δες τη Λίστα
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας


Μέλος από: 03/Ιουνίου/2018
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 34
  Παράθεση malvinan Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 07/Ιουλίου/2018 ώρα 19:52
Γιατι το πιστεύεις αυτό; Για το φρουραρχείο.

Τι σε ρώτησαν στην επιτροπή; Μακάρι να ξεμπλεξω κι εγώ γρήγορα με έχει φάει το αγχος
Επιστροφή στην κορυφή
Κανένας Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση Κανένας Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 07/Ιουλίου/2018 ώρα 23:02
Το πιστεύω για τους παρακάτω λόγους:

Α) Μέσω στρατοπέδου θα πας με όλη την μάζα που είναι για αναβολές/απαλλαγές, άρα περισσότερος κόσμος, θα θέλουν να τους ξεπετάξουν γρήγορα μέσα στο κατακαλόκαιρο. Σε αντίθεση που αν πας μέσω φρουραρχείου, που πάει ο καθένας όποτε θέλει στην επιτροπή, άρα λιγότερος όκγος, παραπάνω πιθανότητες να θέλουν να ζορίσουν την διαδικασία AN θέλουν

Β) Νομίζω πως αν πας μέσω στρατοπέδου, φαίνεται σαν να έχεις καταταχθεί και κρίθηκες "ακατάλληλος" για στράτευση και σε έδιωξαν. Είναι κάτι που το προτιμούν για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο, αλλά whatever flotas their goat που λένε οι Αμερικανοί. Δεν φαίνεται πουθενά στην ζωή σου ως πολίτης.

Γ) Δική μου θεωρία επίσης, η διαδικασία του φρουραρχείου είναι πιο του "σαλονιού", δείχνει ότι το έχεις ψάξει το θέμα, κάτι που μπορεί να τους υποψιάσει και να έχουν προκατάληψη. Όλα αυτά τα λέω και με βάση το 424 που είναι πιο στραβόξυλα από ότι έχω διαβάσει. Ξέρω ότι όσοι πήγαιναν Τρίπολη με χαρτί, έφευγαν με 2ετη απευθείας, από το φρουραρχείο ήσουν μαξ στον ένα χρόνο. Εγώ πήγα 2 φορές φρουραρχείο, αλλά στο τέλος μέσω στρατοπέδου. Που όμως ήμουν "τυχερός" γιατί το στρατόπεδο ήταν το... Νοσοκομείο. Αλλά και να μην ίσχυε αυτό, μάλλον θα πήγαινα στην Τρίπολη.

Δ) Για δικιά σου ψυχική ηρεμία/ισορροπία. Τελειώνεις την ίδια μέρα με αυτό το πράγμα, και δεν τραβάει 2 μήνες μεταξύ φρουραρχείου και την ενημέρωση της στρατολογίας μετά την επιτροπή

Ο Γιατρός στα 30" που με "εξέτασε", με ρώτησε αν θέλω να υπηρετήσω. Απλά και ξεκάθαρα.

Η επιτροπή, δεν ήθελε καν να κάτσω. Με ρώτησε αν ασχολιέμαι με κάτι, αν έχω σπουδάσει, αν έχω άγχος και αν με παρακολουθεί κάποιος. Όχι, ναι, ναι, ναι οι απαντήσεις. Στο τέλος μου είπαν να πάω στο καλό. Περί τα 30" και αυτή η διαδικασία.

Είδα άτομα που εμφανώς δεν είχαν τίποτα, και δεν μπήκαν καν στην διαδικασία να πείσουν για το αντίθετο, να φεύγουν με την απαλλαγή. Για αυτό χαλάρωσε, ειδικά εσύ που έχεις και χαρτιά από νοσοκομείο κλπ. Δεν θες, δεν πας. Όσο και να σε ψαρώνουν στο 424.
Επιστροφή στην κορυφή
Geor Δες τη Λίστα
Στρατιώτης
Στρατιώτης


Μέλος από: 16/Ιουλίου/2018
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 1
  Παράθεση Geor Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 30/Ιουλίου/2018 ώρα 14:23
Γεια σας, εχω περασει απο επιτροπή απαλλαγών τελος Μαΐου! Μέχρι τωρα δν μου εχουν στείλει κατι, γνωρίζετε ποτε έρχεται η απαντηςη;
Επιστροφή στην κορυφή
gargon10 Δες τη Λίστα
Στρατιώτης
Στρατιώτης


Μέλος από: 23/Ιουλίου/2018
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 1
  Παράθεση gargon10 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 06/Αυγούστου/2018 ώρα 15:14

Καλησπέρα σας,

Πέρασα από την επιτροπή απαλλαγών τον περασμένο μήνα. Είχα γνωμάτευση για Ι5 και απαλλαγή από ορθοπαιδικό του 424.

Όταν μπήκα στην αίθουσα για να είμαι ειλικρινής οι γιατροί μου άρχισαν τις ερωτήσεις τύπου γιατί σου έγραψε ο γιατρός Ι5, εμείς δε σε βλέπουμε τόσο χάλια.

Μάλιστα μου ειπώθηκε ότι κατά την γνώμη τους καλό θα ήταν να καταταχθώ και από κει και πέρα αν δεν μπορέσω να ανταπεξέλθω να ξαναπεράσω από το 424 για εξετάσεις και όλη την διαδικασία.

Έπειτα με ρώτησαν αν είμαι σύμφωνος με αυτό και φυσικά εναντιώθηκα από την πρώτη στιγμή λέγοντας τους ότι με περιμένει δουλειά και ιατρικές εξετάσεις που δυστυχώς ο Ε. Σ δεν μπορεί να παρέχει. Φάνηκε να μην τους ενδιαφέρει όμως εγώ τους είπα την αλήθεια και μάλιστα τελειώνοντας αναφέρθηκα στο γεγονός πως εάν αποφασίσουν ότι θα πρέπει να καταταχθώ και χειροτερέψει η κατάσταση της υγείας μου την ευθύνη φέρουν αυτοί.

Από εκέι και έπειτα ζήτησαν να δουν τις εξετάσεις μου και τις γνωματεύσεις που είχα και φυσικά είναι από ιδιώτες ιατρούς και μου ζήτησαν να περάσω έξω.

Σε λίγα λεπτά με φώναξαν πάλι μέσα για να πάρω τις εξετάσεις και δεν μου έδωσαν καμία σαφή απάντηση με το τι θα επακολουθήσει παρα μόνον ότι η απάντηση είτε είναι Ι4 είτε Ι5 θα έρθει στο σπίτι ταχυδρομικώς σε 7-10 μέρες.

Αφού πέρασε μία ολόκληρη εβδομάδα και εγώ ημουν μέσα στο αγχος γιατί δεν ήξερα αν θα μπορέσω να γυρίσω για δουλειά ή να ετοιμάσω το σάκο μου για κατάταξη, πήρα τηλέφωνο στη στρατολογία και μου είπαν ότι η απάντηση της επιτροπής είναι απαλλαγή Ι5.

Έπειτα ζήτησα και ένα πιστοποιητικό μέσω ΚΕΠ για να το δω και γραπτώς και έφτασε σε 2 μέρες.

Τελειώνοντας θα ήθελα να πω ότι εάν υπάρχουν γνωματέυσεις ιατρών και εξετάσεις που να αποδεικνύουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγέιας μην φοβάστε. Οι γιατροί δεν είναι όυτε χαζοί ούτε θέλουν να έχουν την ευθύνη για την κατάσταση της υγείας κάποιου!

Καλό Καλοκαίρι,

Ένας πολίτης

Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  1 456
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)

Γρήγορη Απάντηση
Όνομα:

Μήνυμα:
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.