Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Κυπριακό


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Κυπριακό
Αποστολή: 29/Ιανουαρίου/2009 ώρα 12:32 από yandr
Τεράστιες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση του Τούρκου ηθοποιού, ο οποίος ομολόγησε ότι πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ αιχμαλώτους πολέμου κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974.

Μία ημέρα μετά την απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης να προσφύγει για την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο αρμόδιος για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης επίτροπος Όλι Ρεν ζήτησε να υπάρξει έρευνα για το θέμα και σημείωσε ότι «εάν αυτό αποδειχθεί, τότε πρόκειται για μία τραγική ιστορία ντροπής και για καταπάτηση της Συνθήκης της Γενεύης».

...

Μιλώντας στο πρακτορείο Ρώυτερ, ο εισαγγελέας Αλί Τσακίρ δήλωσε ότι διέταξε την έρευνα με βάση τη Συνθήκη της Γενεύης για τη μεταχείριση των αιχμαλώτων πολέμου. Εάν προκύψει η τέλεση παρανόμων πράξεων, ο φάκελος θα σταλεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.

Ο ηθοποιός Αττίλας Ολγκάτς, σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι πυροβόλησε έναν αιχμάλωτο ύστερα από διαταγές ανωτέρων του όταν υπηρετούσε στον τουρκικό στρατό. Ισχυρίστηκε επίσης ότι σκότωσε εννέα Ελληνοκυπρίους, αλλά αργότερα ανασκεύασε τα λεγόμενά του.

Υπέρ της προσαγωγής του Τούρκου ηθοποιού σε δίκη τάχτηκε ο γνωστός Τούρκος αρθρογράφος Μεχμέτ Αλί Μπιράντ. Ακόμη κι αν είπε ψέματα, πρέπει να δικαστεί, έγραψε ο Μπιράντ στη «Μιλιέτ», επισημαίνοντας ότι η Τουρκία δεν πρέπει να επιτρέψει να περάσει αυτή η υπόθεση χωρίς τιμωρία. Πρέπει να δικαστεί «για να δείξουμε στον υπόλοιπο κόσμο πως δεν ανεχόμαστε τέτοια συμπεριφορά» σημειώνει ο Μπιράντ. Ο Τούρκος δημοσιογράφος κάλεσε ταυτόχρονα τις εισαγγελικές αρχές να κινήσουν νομική διαδικασία κατά του ηθοποιού για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

ΤΑ ΝΕΑ