Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Ποιο άρμα μάχης προτιμάτε;


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Ποιο άρμα μάχης προτιμάτε;
Αποστολή: 07/Νοεμβρίου/2011 ώρα 04:48 από mixanikara
Καταρχην τα Μ48Α5 μας δέν αποσύρονται ούτε πάνε σε εφεδρεία. Ειναι εκσυγχρονισμένα και αξιόμαχα άρματα μάχης που έχουν να δώσουν πολλά, συν το γεγονός ότι έχουμε μεγάλα αποθέμα σε βλήματα των 105 χιλιοστων σε σημείο να αλλάξουμε το πυροβόλο κάποιων Leopard 2 απο 120 σε 105 για να τα αξιοποιήσουμε στην εκπαίδευση. Στα νησιά του Αιγαίου δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτε καλύτερο απο άρμα μάχης.

Τωρα το Leopard 2 θεωρείται το καλύτερο άρμα μάχης στον κόσμο και όσο περισσότερα έχουμε τόσο καλύτερα. Δεν μπορεί όμως να εξαρταται το αρματικο δυναμικό μας απο τη Γερμανία πότε θα μας διαθέσει μεταχειρισμένα άρματα και κατα πόσο θα μας υποστηρίζει λογιστικά. Καλο είναι να υπάρχει ομοιοτυπία αλλα όταν οι Τουρκαλάδες θα σκάσουν μύτη στον Εβρο με το Αλτάυ εμείς πρέπει να απαντήσουμε. Το Leopard 1 ώς σας ήρθε; Ακυρο τελείως. Τα έχει φάει τα ψωμιά του αυτο το άρμα. Ουτε συμφέρει ο εκσυγχρονισμος του. Το Μ1Α1 είναι ένα καλό άρμα ΟΜΩΣ είναι πολύ βαρύ για τα ελληνικά δεδομένα. Οταν το τεστάραμε στο Λιτόχωρο το απορρίψαμε πρώτο πρώτο. Οπως και το Τ-80 οτι είναι πολύ ελαφρύ. Καιει πολυ κηροζίνη.

Σε τί κατάσταση θα μας έρθουν αυτα τα αρματα και πόσο κοστίζει ο εκσυγχρονισμος του; Θα μας βοηθήσουν οι Αμερικάνοι στην γραμμή υποστήριξής του; Θα μας τα δώσουν φτηνα; Ειναι κάποια πράγματα που πρέπει να απαντηθουν. Ο σκοπός πρέπει να είναι η δημιουργία ενος στολου απο 1000 σύγχρονα άρματα μάχης νέας γενιάς με 120αρι πυροβόλο. Ειναι λίγο δύσκολο να μας αποδεσμευσουν οι Γερμανοι τόσα Leopard και ακομα πιο δύσκολο να αποδεσμευτούν απο άλλες χώρες πχ Ολλανδία.

Συνοψίζοντας αν οι Αμερικάνοι μας κάνουν καλή προσφορά τα πέρνουμε με κλειστά τα ματια. Το Μ1Α1 είναι καιθα είναι ενα πολύ δυνατό άρμα όπως το Leopard 2. Η Αιγυπτος που διαθέτει καμια 1200 Μ1Α1 και τα έχει εκσυγχρονίσει είναι πολύ ευχαριστημένη απο το άρμα.