Αρχική σελίδα του forum Αρχική σελίδα του forum > Γενική θεματολογία > Στρατηγική και γεωπολιτική > Απάντηση
  Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Ψάξε στο Forum    Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση - Πάμε για πόλεμο;


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:
Μήνυμα:

Emoticons
Smile Tongue Wink
Cry Big smile LOL
Dead Embarrassed Confused
Clap Angry Ouch
Star Shocked Sleepy
συνέχεια...
   NoFollow is applied to all links from this forum
 Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh Φόρτωση νέου Κώδικα
Powered by Web Wiz CAPTCHA version 4.04 wwf
Copyright ©2005-2013 Web Wiz
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα - Πάμε για πόλεμο;
Αποστολή: 08/Νοεμβρίου/2011 ώρα 04:44 από mixanikara
Αρχικά αποστάλθηκε από yandr yandr Έγραψε:

Αν και η αποτρεπτική ισχύς της Ελλάδας βρίσκεται σε τραγικά επίπεδα, οι Τούρκοι προς το παρόν δεν φαίνεται να το πάνε σε πόλεμο γιατί δεν τους παίρνει.
Δεν τους παίρνει γιατί χρωστάμε λεφτά στην ΕΕ και έτσι και μπλέξουμε σε πολεμικές περιπέτειες οι ευρωπαίοι δεν θα δούνε φράγκο.
Οταν λές ότι η αποτρεπτική μας ισχυ είναι σε τραγικά επίπεδα τί εννοείς; Καλο είναι όταν γράφουμε κάτι και μάλιστα κάτι τόσο χοντρό να το αιτιολογούμε. Διαφορετικά λέμε μπούρδες. Σκουριασαν τα πυροβόλα και οι πυραυλοι μας; Ειναι τζούφια τα πυρομαχικά στις αποθήκες; Δεν βρίσκουμε ανταλακτικά και είναι καθηλωμένα στο έδαφος τα αεροπλάνα μας; Τρύπησαν τα πλοία του ΠΝ και μπάζουν νερά;

Η αποτρεπτική ισχύς της Ελλάδας είναι μεγαλύτερη απο αυτη που χρειάζεται. Η Ελλάδα παραμένει ενα κράτος με ισχυρές ενοπλες δυνάμεις. Το οτι αναβαθμίζει σταδιακά τις απειλές της η Αγκυρα δεν σημαίνει τίποτε. Ανέκαθεν τις αναβάθμιζε. Το ότι δημιουργούμε μικρότερες και ισχυρότερες δυνάμεις δέν σημαίνει ότι χανουμε ισχύ. Το άντίθετο μάλλον.

Η Τουρκία μπορεί να προκαλεί όσο θέλει. Και τα δικά μας τα αεροπλάνα μπορουν να παραβιάσουν τον εναεριο χώρο τους και να κάνουν εξομοίωση χτυπημάτων. Και τα δικά μας πλοία μπορούν να παρενοχλήσουν τουρκικά. Τούρκεψε κανα νησί μας; Το θέμα έιναι ότι η Τουρκία είναι το ίδιο προκλητική και θρασύτατη σε όλη την Ευρώπη που ξέρουν πολύ καλά τί παίζει με την Τουρκία. Απο την άλλη η Τουρκία δημιουργεί αυτες τις εντάσεις για να τονώνει το εθνικιστικο περιτύλιγμα του κράτους δεδομένου του Κουρδικού προβλήματος. Και φυσικά δοκιμάζει τα συστήματα που φτιάχνει στο περιβάλλον του Αιγαίου. Εμείς έχουμε κάποιο λόγο να παίξουμε το παιχνίδι της; Σιγουρα η Τουρκία τα κάνει αυτα γιατι βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Οπως και στην Ανατολική Μεσόγειο που έχει χάσει το ενεργειακο παιχνίδι και προκαλεί τους Εβραίους. Οπως και την Θράκη που τελικά οχυρώνεται με τον ρωσικο αγωγό. Οπως και στην Κύπρο που έχει βάλει την ταφόπλακα της Ευρωπαικής της προοπτικής. Οπως και στο Ιραν που οι Αμερικάνοι δεν βλέπουν την Τουρκία τοσο θετικά όσο παλαιοτερα. Το πρόβλημα θα ήταν άμα δέν μας προκαλούσε η Τουρκία.

Τα λεφτά που χρωστάμε τί σχέση έχουν με μια πιθανή σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας; Τότε δεν θα επένδυε κανείς χρήματα στη Ν. Κορέα που είναι μια απο τις μεγαλύτερες βιομηχανικές δυνάμεις στον κόσμο γιατί έχει έντονη πυρηνική απειλή απο την Β. Κορέα. Η Γαλλία και η Γερμανία που είναι οι δανειστές μας τότε θα μας χάριζαν απο όπλα ότι δεν τους χρειάζονταν ώστε να μην τολμάει η Τουρκια να μας επιτεθεί για να μην κινδυνέψουν οι επενδύσεις τους. Ας είμαστε σοβαροί.

Ο πόλεμος είναι ένα πείραμα τύχης που δέν μπορεί να επαναληφθεί. Η Τουρκία δέν έχει τις απαραίτητες δυνάμεις και την ποιοτική υπεροχή για να μας επιτεθεί σε Εβρο, Αιγαίο, Κύπρο, δεδομένης της αποτρεπτικής μας ισχύς και να φυλάει ταυτόχρονα τα σύνορά της με τους Κούρδους, Αρμένιους και Συριους. Ειδικά όταν έχει τους Κούρδους μαχητές να τους έχουν ξεφτιλήσει τις ενοπλες δυνάμεις τους και τους Σύριους να τους εχθρεύονται λογω Ιράν.