Αρχική σελίδα του forum Αρχική σελίδα του forum > Γενική θεματολογία > Στρατηγική και γεωπολιτική > Απάντηση
  Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Ψάξε στο Forum    Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση - Πάμε για πόλεμο;


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:
Μήνυμα:

Emoticons
Smile Tongue Wink
Cry Big smile LOL
Dead Embarrassed Confused
Clap Angry Ouch
Star Shocked Sleepy
συνέχεια...
   NoFollow is applied to all links from this forum
 Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh Φόρτωση νέου Κώδικα
Powered by Web Wiz CAPTCHA version 4.04 wwf
Copyright ©2005-2013 Web Wiz
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα - Πάμε για πόλεμο;
Αποστολή: 08/Νοεμβρίου/2011 ώρα 17:28 από cuttocut
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει τη συζήτηση αλλά αναδημοσιεύω και Ένα σημερινό άρθρο του defencenet σχετικό με το θέμα μας:
Η κυβέρνηση Παπανδρέου, το τελευταίο πράγμα που "πέτυχε" ήταν να καταφέρει αποφασιστικό κτύπημα στις Ένοπλες Δυνάμεις τον μοναδικό οργανισμό που στεκόταν όρθιος μέσα σε αυτή την λαίλαπα με τον "αποκεφαλισμό" του συνόλου της στρατιωτικής ηγεσίας (16 ανώτατοι αξιωματικοί), αλλά και την κατασυκοφάντησή της ("Ετοίμαζαν πραξικόπημα").

Η νέα πολιτική ηγεσία - όσο παραμείνει στο υπουργείο - θα πρέπει πρώτα απ'όλα να "γλύψει" τα τραύματα της υπουργείας Μπεγλίτη και να αποκαταστήσει ΑΜΕΣΑ το έγκλημα της νυν πολιτικής ηγεσίας της χώρας και του ΥΠΕΘΑ ειδικότερα.

Η κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι πολύ άσχημη. Αν κρατιέται όρθιο το οικοδόμημα αυτό οφείλεται μόνο στον πατριωτισμό των στελεχών. Αλλά μέχρι πότε; Νέα συστήματα δεν θα μπουν στην Ένοπλες Δυνάμεις τα επόμενα τρία χρόνια τουλάχιστον, πολλά συστήματα είναι απαρχαωμένα, ανταλλακτικά δεν υπάρχουν, κα΄σιμα με το σταγονόμετρο.

Η Πολεμική Αεροπορία δουλεύει με τα 2/3 των αεροσκαφών που προβλέπει η δομή δυνάμεων, δεν υπάρχουν καν ζάντες για τα αεροσκάφη, στον Στρατό Ξηράς, δεν έχουν ΤΟΜΑ, δεν έχουν καν φορτηγά για να κινηθούν, στο Ναυτικό έχει μείνει το 1/3 του Στόλου, είτε στο διαλυτήριο είτε στο καρνάγιο.

Τα στελέχη δεν λαμβάνουν μισθούς, λαμβάνουν κρατικό επίδομα βοηθείας, αυτό είναι το επίπεδο της αμοιβής τους. Η αξιοπρέπεια του Έλληνα αξιωματικού και γενικότερα του στελέχους των Ε. Δ. Έχει πληγεί και η κατάσταση επιδεινώνεται καθημερινά.

Πηγή