Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Κυπριακό


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Κυπριακό
Αποστολή: 11/Μαρτίου/2009 ώρα 13:22 από yandr
OΜαδικούς τάφους κυπρίων αγνοουμένων από την τουρκική εισβολή αποκαλύπτονται συνεχώς στην Κύπρο. Το εντυπωσιακό είναι ότι χθες άρχισαν οι εκταφές και για έναν ομαδικό τάφο τεσσάρων Τουρκοκυπρίων που εκτελέστηκαν από παραστρατιωτικές οργανώσεις το 1964.

Πριν από λίγες ημέρες ωστόσο βρέθηκαν στο χωριό Παλαίκυθρο τα οστά οκτώ μελών της ίδιας ελληνοκυπριακής οικογένειας (οικογένεια Λιασή), τα οποία εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από τούρκους στρατιώτες, τον Αύγουστο του 1974. Τα οστά τους βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στο χωριό τους και η ταυτότητά τους εξακριβώθηκε με τη μέθοδο του DΝΑ. Η κηδεία τους έγινε από τον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα στο Πλατύ Αγλαντιάς και επικήδειο λόγο εκφώνησε ο υπουργός Εσωτερικών.

Μόλις χθες ανακαλύφθηκε πηγάδι-τάφος για 17 ελληνοκυπρίους αγνοουμένους κοντά στον Αγιο Ιλαρίωνα, στο κατεχόμενο βουνό της Κύπρου, όπου πολέμησαν και αρκετοί Ελλαδίτες. Ο ομαδικός τάφος αποκαλύφθηκε σε έναν ξερόλακκο εντός στρατιωτικής περιοχής των τουρκικών δυνάμεων κατοχής και βρέθηκε μάλιστα και αυτόπτης μάρτυρας των εκτελέσεων. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του τουρκοκύπριου μάρτυρα, δέκα άτομα (εκ των οποίων τέσσερις ήταν Τουρκοκύπριοι) απήγαγαν από τα σπίτια τους τις ημέρες της τουρκικής εισβολής 17 Ελληνοκυπρίους και, αφού τους εκτέλεσαν με μία σφαίρα στο κεφάλι, τους έριξαν σε πηγάδι που βρίσκεται κοντά στο κάστρο του Αγίου Ιλαρίωνα.

Ο μάρτυρας είπε ότι το «εκτελεστικό απόσπασμα» αποτελούσαν και τούρκοι στρατιώτες, πέραν των Τουρκοκυπρίων, με επικεφαλής έναν αξιωματικό του τουρκικού στρατού. Το πηγάδι κλείστηκε με πέτρες και στην περίμετρό του δημιουργήθηκε στρατιωτική ζώνη, απαγορευμένη στους πάντες. Πριν από λίγους μήνες το στρατόπεδο αυτό παραχωρήθηκε από τον στρατό κατοχής στην ψευδοκυβέρνηση των Τουρκοκυπρίων και έχει μετατραπεί σε τουριστική περιοχή.

ΤΑ ΝΕΑ