Αρχική σελίδα του forum Αρχική σελίδα του forum > Γενική θεματολογία > Στρατηγική και γεωπολιτική > Απάντηση
  Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Ψάξε στο Forum    Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση - Αλβανική απειλή : Αλήθεια η ψέμα;


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:
Μήνυμα:

Emoticons
Smile Tongue Wink
Cry Big smile LOL
Dead Embarrassed Confused
Clap Angry Ouch
Star Shocked Sleepy
συνέχεια...
   NoFollow is applied to all links from this forum
 Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh Φόρτωση νέου Κώδικα
Powered by Web Wiz CAPTCHA version 4.04 wwf
Copyright ©2005-2013 Web Wiz
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα - Αλβανική απειλή : Αλήθεια η ψέμα;
Αποστολή: 29/Αυγούστου/2015 ώρα 17:38 από Nassos
Σκληρή αντίδραση της Αθήνας για την ισοπέδωση του ναού του Αγ. Αθανασίου στη Χειμάρρα – Αλλάζει η ελληνική πολιτική απέναντι στα Τίρανα

Το παράδειγμα των εξτρεμιστών ισλαμιστών του ISIS που καταστρέφουν με αυταρέσκεια εκκλησίες τζαμιά και αρχαίους ναούς στην Συρία και στο Ιράκ φαίνεται να ζήλεψε η κυβέρνηση του Σοσιαλιστή αριστερού και προοδευτικού Έντι Ράμα στην Αλβανία.

Πιο συγκεκριμένα με μια αιφνιδιαστική κίνηση η κυβέρνηση των Τιράνων ισοπέδωσε σήμερα τα ξημερώματα τον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμμάδες Χειμάρρας.

Παρα τις προειδοποιήσεις της Ελληνικής κυβέρνησης ο Σοσιαλιστής Έντι Ράμα έδωσε εντολή για την κατεδάφιση της εκκλησίας υιοθετώντας μια σκληρή αντιευρωπαϊκού χαρακτήρα πολιτική η οποία θυμίζει τις πράξεις του ISIS.

Η αντίδραση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών ήταν άμεση και κινήθηκε σε τρία επίπεδα πρώτον με την δημοσίευση δήλωση τους εκπροσώπου του υπουργείου και δεύτερον με την κλήτευση του πρεσβευτή της Αλβανίας στην Αθήνα για εξηγήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών και τρίτον ενώ με την αποστολή ρηματικής διακοίνωσης που θα επιδοθεί στα Τίρανα.

Σύμφωνα με τον εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κούτρα επισημαίνει, «Η καταστροφή ιερών τόπων και αντικειμένων λατρείας ελάμβανε χώρα, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής και της Β. Αφρικής από τους τζιχαντιστές. Σήμερα, είδαμε αυτό να γίνεται πράξη και στη γειτονική χώρα, την Αλβανία» και συνεχίζει με έναν βαρύ υπαινιγμό ο Κωνσταντίνος Κούτρας «Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος, «Για τις εν προκειμένω κινήσεις της Ελλάδας προς την Αλβανία και προς τη Διεθνή Κοινότητα θα ενημερωθείτε άμεσα. Ουδέν σχόλιο περαιτέρω».

Ουσιαστικά με την δήλωση αυτή το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προανήγγειλε την αλλαγή της στάσης της Αθήνας σε όλα τα θέματα που μπορεί να ενδιαφέρουν διμερώς τα Τίρανα και τα οποία εξαρτώνται από τη συναίνεση των ελληνικών κυβερνήσεων, είτε πρόκειται για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ε. Ε είτε για οτιδήποτε άλλο.

Παράλληλα με τις διαμαρτυρίες της προς τα Τίρανα η Αθήνα πρόκειται να ενημερώσει ταχύτατα τους Ευρωπαίους εταίρους και τις Ηνωμένες Πολιτείες για την απαράδεκτη αλλά και τρομακτική κίνηση της κυβέρνησης μιας χώρας που όπως τονίστηκε στην ανακοίνωση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών έχει ευεργετηθεί από την χώρα μας, να ισοπεδώσει μέσα στη νύχτα έναν ιερό ναό εν λειτουργία, ενώ τα εκκλησιαστικά αντικείμενα και οι ιερές εικόνες βρίσκονταν στο εσωτερικό του.

Viadiplomacy.gr