Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Desert Tech MDR Bullpup


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Desert Tech MDR Bullpup
Αποστολή: 12/Απριλίου/2016 ώρα 10:20 από AtomicYeti
Οκ, είναι δυνατό, αυτό δεν απαγορεύει τη χρήση του σε σχέδιο bullpup. Το bullpup θα μικρύνει το αποτύπωμα του όπλου ακόμα και με πλήρη κάνη. Για παράδειγμα, οι Νορβηγοί το AG3 το θεωρούν τυφέκιο μάχης, το AG3F2 με το συρόμενο κοντάκι τύπου G3A4 και το σκοπευτικό red-dot, το θεωρούν τυφέκιο εφόδου. Και τα 2 έχουν το ίδιο διαμέτρημα, μήκος κάνης κλπ, με το F2 να μπορεί να μπαίνει ποιό εύκολα σε ΤΟΜΠ-ΤΟΜΑ.
(φωτο:AG3F2)

Παραδοσιακά το battle rifle φέρει πλήρες διαμέτρημα και βάλλει βολή κατα βολή, με το assault rifle να έχει ενδιάμεσο διαμέτρημα (μεταξύ πιστολιού και τυφεκίου) και βάλλει κατα ριπάς. Η παράδοση όμως δεν είναι πάντα φίλος σου. Η αναθεωρηση παραδοσιακων αντιλήψεων που δεν οφελούν στο μοντέρνο πεδίο μάχης είναι επιβεβλημένη. Πχ παράδειγμα, ένα bullpup 7.62 σε μάχη εντος πόλης ή κλειστού χώρου θα σου παρέχει όλη τη δύναμη που χρειάζεσαι για να διαπεράσεις τοίχους (pain delivery ), το 5.56 δεν θα έχει τύχη.

Δεν νομίζω οι στρατοί να καταφέρουν ποτέ να αλλάξουν διαμετρήματα, έχουν παντρευτεί πλέον το 5.56 και το 7.62, έχοντας εκατομύρια σφαίρες στο απόθεμα τους. Οπότε το να πάρεις το 7,62 και να του μειώσεις το αποτύπωμα και το βάρος, μόνο όφελος θα έχεις. Ακόμα και με 16 ίντσες κάνη, θα σου δώσει δραστικό βεληνεκές τα 600-700 μέτρα, το οποίο καλύπτει όλες τις ανάγκες, οτιδηποτε ποιό μακρυά και θες ειδικευμένο όπλο-χειριστή.