Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Προμήθεια ελικοπτέρων OH-58 Kiowa


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Προμήθεια ελικοπτέρων OH-58 Kiowa
Αποστολή: 10/Φεβρουαρίου/2017 ώρα 11:12 από Nassos

Στην τελική ευθεία υλοποίησης εισέρχεται ένα πρόγραμμα προμήθειας του Ελληνικού Στρατού το οποίο θα αναβαθμίσει σημαντικά όχι μόνο τις δυνατότητες ελιγμού και προβολής ισχύος του Κλάδου αλλά και συνολικά την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, απεστάλη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής ’μυνας στην υπηρεσία αμυντικής συνεργασίας του υπουργείου ’μυνας των ΗΠΑ (DSCA:Defense Security Cooperation Agency) η επιστολή αίτησης (LOR:Letter of Request), για τα εξοπλισμένα ελικόπτερα αναγνώρισης OH-58D Kiowa.

Σημειώνεται, ότι η αποστολή της LOR αποτελεί το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της προμήθειας μέσω διακρατικής συμφωνίας (FMS) με τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες η LOR που απεστάλη αφορά την προμήθεια 70 ελικόπτερων OH-58D Kiowa, ανταλλακτικών για την κάλυψη των αναγκών επί δύο χρόνια, υπηρεσιών εκπαίδευσης και εξοπλισμού υποστήριξης και το κόστος ανέρχεται σε περίπου 40-45 εκατ. Ευρώ (συμπεριλαμβανομένου και του κόστους μεταφοράς των ελικοπτέρων και των υλικών στην Ελλάδα).

Επισημαίνεται, ότι τα ελικόπτερα που προέρχονται από τα αποθέματα του Στρατού των ΗΠΑ, παραχωρούνται δωρεάν στον Ελληνικό Στρατό και το προαναφερθέν κόστος αφορά τα ανταλλακτικά, τον περιφερειακό εξοπλισμό και τις λοιπές υπηρεσίες για την υλοποίηση του προγράμματος.[... ]

Η ένταξη των OH-58D Kiowa σε υπηρεσία με την Αεροπορία Στρατού θα αναβαθμίσει σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Όπλου αλλά και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ιδιαίτερα στο θέατρο του Αιγαίου, καθώς όπως έχει αναφερθεί σε παλαιότερη ανάρτηση:

> Το μικρό μέγεθος (μήκος 12,85 μέτρα, διάμετρος ρότορα 10,67 μέτρα, ύψος 3,93 μέτρα) του ελικοπτέρου επιτρέπει την εύκολη απόκρυψη – παραλλαγή του στο έδαφος (ακόμη και εντός αγροτικών εγκαταστάσεων – υποστέγων),

> Η δυνατότητα μεταφοράς οπλισμού (πολυβόλα, κάλαθοι ρουκετών, κατευθυνόμενα βλήματα αέρος – αέρος [ATAS Stinger] και αέρος –εδάφους [AGM-114 Hellfire]) το καθιστά ισχυρή πλατφόρμα πυρός και,

> Η ύπαρξη του Mast Mounted Sight (MMS) που διαθέτοντας υψηλής ανάλυσης τηλεοπτική κάμερα, αισθητήρες θερμικής απεικόνισης και λέιζερ τηλέμετρο / καταδείκτη επιτρέπει επιχειρήσεις ημέρα και νύκτα,

> Το καθιστούν ελκυστικό για προκεχωρημένη ανάπτυξη σε περιοχές ενδιαφέροντος (για παράδειγμα σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου) όπου ενταγμένα σε συγκροτήματα υψηλού χρόνου ετοιμότητας θα ενεργούν ως τοπικές δυνάμεις ταχείας αντίδρασης. Με αυτόν τον τρόπο οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα μπορούν να επεμβαίνουν, ημέρα και νύκτα, σε ελάχιστο χρόνο και με μεγάλη ισχύ πυρός όπου και όταν απαιτηθεί καταβάλλοντας συντριπτικό πλήγμα στην εχθρική δύναμη.

Defence-point.gr