Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Η ονομασία των Σκοπίων


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Η ονομασία των Σκοπίων
Αποστολή: 21/Απριλίου/2008 ώρα 14:26 από Markos_Hdi
Δυστυχώς μέσω της αδράνειας του Ελληνικού κράτους από την εποχή μετά τον β' παγκόσμιο, το οποίο να πούμε ότι από τότε μέχρι σήμερα έχει περάσει με κυβερνήσεις από όλες μα όλες τις πολιτικές παρατάξεις στην εξουσία, φτάσαμε σε σημείο να είναι ουσιαστικά αδύνατο δυστυχώς να μην υπάρχει ο όρος "Μακεδονία" στην ονομασία της γειτονικής χώρας.
Αυτό που πρέπει να κάνουμε, όσο μπορούμε βέβαια έτσι όπως τα καταφέραμε, είναι να υπερασπιστούμε την ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας, της ελληνικότητάς της και της πολιτιστικής κληρονομιάς -καλής ή κακής- του Φιλίππου, του Αλέξανδρου και των συνεχιστών τους, οι οποίοι ήτανε πάρα πολλοί και ήτανε οι τελευταίοι που αντιστάθηκαν στους ρωμαίους στον ελλαδικό χώρο.
Θα ξέρετε μάλλον τις επίσημες τηλεοπτικές δηλώσεις του Γκλιγκόροφ, στην αρχή της δημιουργίας του προβλήματος, πως αυτοί είναι σλάβοι και φτάσανε στην περιοχή τον 6ο αιώνα μ. Χ. και δεν έχουνε καμία σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες. Γιατί είμαστε τόσο χαζοί και δεν προβάλλαμε αυτή την δήλωση η οποία αποδείκνυε τα πάντα και έδινε λύση σε όλα μας τα προβλήματα;
Ας ελπίσουμε ότι η ιστορία αυτή δεν θα έχει κάποιο άσχημο τέλος.