Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Ανυπότακτοι εξωτερικού


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:



Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Ανυπότακτοι εξωτερικού
Αποστολή: 17/Ιουνίου/2007 ώρα 00:28 από Kain
Αυτό το site είναι μια πραγματικά εξαιρετική δουλειά, ειλικρινά μπράβο στον ιδιοκτήτη και την ομάδα σύνταξης. Μέσα σε μερικά λεπτά μόνο μου έχουν ήδη λυθεί πάρα πολλές απορρίες αναφορικά με το θέμα της στρατιωτικής θητείας.
Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση αναφορικά με το άρθρο των ανυπότακτων, και ιδιαίτερα την παράγραφο για το διαβατήριο.
Διαβατήριο αποκτούν όσοι από τους ανυπότακτους εξωτερικού το έχουν στερηθεί και αναγκάζονται να ζουν ουσιαστικά παράνομα σε αρκετές χώρες ή να αναζητούν ξένη υπηκοότητα. Με το νέο νόμο επιτρέπεται για πρώτη φορά η χορήγηση διαβατηρίων πενταετούς διάρκειας και για την Ελλάδα στους ανυπότακτους εξωτερικού.
Λέγοντας 'ανυπότακτοι εξωτερικού', αυτό σημαίνει ανυπότακτους οι οποίοι ειναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού (όπως αυτοί ορίζονται στο παρακάτω απόκομμα του ίδιου άρθρου) ή για Έλληνες πολίτες οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό;
Με την ευκαιρία, μόνιμος κάτοικος θεωρείται όποιος έχει την κατοικία του στο εξωτερικό για 12 χρόνια ή εργάζεται και κατοικεί εκεί επί μια 7ετία.
Για να γίνω πιο σαφής δηλαδή: Στην περίπτωση όπου:
Κάποιος έχοντας μόλις τώρα ανανεώσει το διαβατήριό του (το οποίο έχει διάρκεια μιάς πενταετίας), φεύγει στο εξωτερικό, όπου και διαμένει για όλη τη διάρκεια αυτών των 5 χρόνων. Κατά τη διάρκεια αυτών των 5 ετών παρ'ολ'αυτά, η αναβολή του ολοκληρώνεται και ζητείται να παρουσιαστεί και να ξεκινήσει την στρατιωτική του θητεία, κάτι το οποίο φυσικά δεν κάνει υπό τις συνθήκες αυτές και έτσι κυρίσεται ανυπότακτος. Παρ'ολ'αυτά, στο τέλος των 5 αυτών ετών, το εν λόγω άτομο αποκτά ληγμένο διαβατήριο, δεν είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, και έχει κυριχτεί ανυπότακτος από τις Ελληνικές Αρχές. Σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν, είναι δυνατόν να του χωρηγηθεί από την Ελλάδα νέο διαβατήριο (με διάρκεια 5-ετίας) έτσι ώστε αυτός να συνεχίσει την διαμονή του στο εξωτερικό νόμιμα;
Ευχαριστώ πάρα πολύ για οποιαδήποτε βοήθεια,
Kain