Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Κυπριακό


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Κυπριακό
Αποστολή: 30/Μαρτίου/2009 ώρα 15:34 από yandr
Σοκ προκάλεσε στο ακροατήριο, που αποτελούνταν από Αμερικανούς πολιτικούς και ξένους διπλωμάτες, η ομολογία του κ. Φίλιπ Γκόρντον, υποψήφιου για τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος ισχυρίστηκε, λίγο-πολύ, ότι η Τουρκία δεν κατέχει το βόρειο τμήμα της Κύπρου, απλώς τα στρατεύματά της βρίσκονται εκεί (προφανώς για... Διακοπές).

Ηταν τέτοια η προκλητικότητα του κ. Γκόρντον, που ανάγκασε αρκετούς από αυτούς που άκουγαν τις απαντήσεις του, κατά τη διαδικασία έγκρισης του διορισμού του, να υποστηρίξουν ότι είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία υπέρ της Τουρκίας.

Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, ακούγοντας τον κ. Γκόρντον να διαφωνεί με τις θέσεις του ίδιου του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, του είπε πως δεν είναι ικανοποιημένος με τις απαντήσεις του και του ζήτησε να του αποστείλει τον κατάλογο με την οικονομική ενίσχυση εκ μέρους ξένων χωρών των οργανισμών στους οποίους εργαζόταν. Ενας εξ αυτών των οργανισμών φέρεται να έχει λάβει χρήματα από την τουρκική κυβέρνηση.

Ο κ. Γκόρντον έχει γράψει άρθρα τα οποία χαρακτήριζε ο έντονος φιλοτουρκισμός, ενώ αρκετές από τις θέσεις του έχουν υιοθετηθεί από την υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.

Συγκεκριμένα, θεωρείται ο αρχιτέκτονας της πρότασης για αναβάθμιση των σχέσεων με την Τουρκία εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων. Επίσης, υποστηρίζει ότι πρέπει να ξεχαστούν όλες οι αντιαμερικανικές και αντι-ισραηλινές θέσεις της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν.

ΕΘΝΟΣ

Τα τσιράκια των Αμερικανών ξαναχτυπούν...