Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Προμήθεια σκαφών, περιπολικών και εξοπλισμού


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Προμήθεια σκαφών, περιπολικών και εξοπλισμού
Αποστολή: 06/Φεβρουαρίου/2015 ώρα 18:56 από Nassos
Παραλαβή νέου σκάφους από το Λιμενικό

Ο κ. Δρίτσας το μεσημέρι της Παρασκευής παρέστη σε εκδήλωση παραλαβής νέου σκάφους του Λιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή που κατασκευάστηκε στην Κροατία, παρουσία του κροάτη πρέσβη Δρ.Ιβάν Βελιμίρ Στάρτσεβιτς, του Αρχηγού του ΛΣ κ.Αθανάσιου Αθανασόπουλου και του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου κ.Αθανάσιου Μπούσιου. Το σκάφος θα πάει στο Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

Σχετικά με την παραλαβή του σκάφους ο κ. Δρίτσας επεσήμανε ότι «το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή παραλαμβάνει το πρώτο από τα έξι πλωτά μέσα που αναβαθμίζουν το στόλο του ΛΣ. Είναι έξι σκάφη που κατασκευάζονται στα ναυπηγεία της Κροατίας και παραλαμβάνουμε το πρώτο. Είναι μια σημαντική στιγμή, αναβαθμίζεται το Λιμενικό Σώμα σε μέσα και βέβαια η σκέψη μας αναπόφευκτα πηγαίνει στην ανάγκη από εδώ και πέρα κάθε πλωτό μέσο που έχει ανάγκη το ΛΣ αλλά και γενικότερα οι Ενοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, να κατασκευάζεται στη χώρα μας».

Ο κ. Δρίτσας εξέφρασε την ευχή να είναι καλοτάξιδο, στο πλήρωμα καλή δύναμη για να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει και το Λιμενικό Σώμα να προσφέρει υπηρεσίες στην ελληνική κοινωνία.

Σύμφωνα με το Λιμενικό η αγορά των έξι Παράκτιων Περιπολικών Σκαφών Θαλάσσιας Επιτήρησης συγχρηματοδοτήθηκε κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και κατά 25% από εθνικούς πόρους, Ενώ το συνολικό ποσό της ανέρχεται στα 13.387.998,00 ευρώ.

Επίσης το μήκος του νέου σκάφους είναι 24,70 μέτρα, πλάτος 6 μέτρων και αυτονομία 300 ναυτικά μίλια. Τα Περιπολικά Σκάφη Θαλάσσιας Επιτήρησης είναι τύπου «POB – 24G», φέρουν δύο κύριες μηχανές τετράχρονες Ιπποδύναμης 2 x 1600 hp Και πετρελαιοκίνητες, νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας ενώ θα έχουν μέγιστη ταχύτητα τους 30 κόμβους σε ήρεμη θάλασσα με το 100% του φόρτου. Ακόμη τα συγκεκριμένα σκάφη, επίσης, έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς 25 ατόμων, ενώ οι χώροι ενδιαιτήσεων δύνανται να φιλοξενήσουν πλήρωμα επτά ατόμων.

ΤΟ ΒΗΜΑ