Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Κύπριακή ΑΟΖ


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Κύπριακή ΑΟΖ
Αποστολή: 26/Αυγούστου/2009 ώρα 13:17 από yandr
Μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου είναι πιθανόν να βρίσκονται στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Πάφου και Ρόδου, αποκαλύπτει η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης». Το δημοσίευμα βασίζεται σε έρευνες που διεξήχθησαν για υδρογονάθρακες στις ανατολικές ακτές της Πάφου. Η εφημερίδα κάνει λόγο για εκθέσεις νορβηγικής εταιρείας και αμερικανικού κολοσσού που ασχολείται με τα ενεργειακά. Τα κοιτάσματα βρίσκονται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου και επεκτείνονται δυτικότερα στην ελληνική ΑΟΖ ως το Καστελόριζο.

Η Αγκυρα, στο μεταξύ, επενέρχεται στο θέμα των πετρελαίων και απειλεί την Κύπρο να μην προχωρήσει σε έρευνες. Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας κ.Τανέρ Γιλτίζ επέκρινε τις ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφορικά με τις έρευνες για υδρογονάνθρακες και αμφισβήτησε για άλλη μία φορά την ύπαρξη ΑΟΖ στην Κύπρο:«Δεν είναι αυτό που απαιτεί ο διεθνής νόμος από την ελληνοκυπριακή διοίκηση» είπε και πρόσθεσε:«Η Τουρκία γνωρίζει τα σύνορα και τα καθήκοντά της καλά, όπως πιστεύω και οι άλλες χώρες».

ΤΟ ΒΗΜΑ