Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Ίδρυση Ελληνικής Ακτοφυλακής


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Ίδρυση Ελληνικής Ακτοφυλακής
Αποστολή: 16/Οκτωβρίου/2009 ώρα 13:32 από yandr
Στον εκσυγχρονισμό του Λιμενικού Σώματος και τη δημιουργία Ελληνικής Ακτοφυλακής, με αρχηγείο και έδρα τον Πειραιά, προχωρά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης.

Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έπειτα από πολύωρη συνάντηση με την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, παρόντος και του αρχηγού της ΕΛ. ΑΣ. αντιστράτηγου Βασίλη Τσιατούρα.

Ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Θεόδωρος Ρεντζεπέρης, αλλά και επιχειρησιακοί αξιωματικοί του Λιμενικού, τόνισαν την ανάγκη εκσυγχρονισμού της Υπηρεσίας τους σε προσωπικό και μέσα.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε γνωστό ότι το Λιμενικό Σώμα θα εκσυγχρονιστεί  Και «θα μετατραπεί σε μια επιχειρησιακή δύναμη με υψηλές επιχειρησιακές δυνατότητες ακτοφυλακής».

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι το Λιμενικό Σώμα «σταματά από κάθε άλλη δραστηριότητα». Έτσι, αν οι Οργανισμοί Λιμένων απαιτούν φύλαξη, θα πρέπει είτε να απευθυνθούν σε ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης, είτε, αν χρησιμοποιούν λιμενικούς, θα πληρώνουν το ανάλογο τίμημα. 

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε επίσης ότι η κυβέρνηση εξετάζει την άμεση απελευθέρωση 1.200 κρατουμένων αλλοδαπών υπό απέλαση που σήμερα κρατούνται στα αστυνομικά κρατητήρια της χώρας.

Επίσης, επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί άλλο την αθρόα και μαζική είσοδο παράνομων μεταναστών, αλλά ούτε τους διακινητές ανθρώπινων ψυχών.

in.gr