Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: FIR Αθηνών και περιοχή Έρευνας και Διάσωσης


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: FIR Αθηνών και περιοχή Έρευνας και Διάσωσης
Αποστολή: 08/Ιουνίου/2011 ώρα 18:14 από Nassos
TAMΣ "ΙΩΝΑΣ 2011"

Ανακοινώνεται ότι την 7η Ιουνίου 2011 διεξήχθη η διακλαδική άσκηση έρευνας και διάσωσης "ΙΩΝΑΣ - 2011", στη θαλάσσια περιοχή και στον εναέριο χώρο μεταξύ Ρόδου – Μεγίστης (Καστελόριζου). Η άσκηση σχεδιάστηκε από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων Ναυτικού και Αεροπορίας.

Σκοπός της ήταν η παρουσίαση της ικανότητας αντίδρασης του συστήματος έρευνας και διάσωσης της χώρας μας, εντός της περιοχής ευθύνης της όπως αυτή ορίζεται από τις διεθνείς συμβάσεις του ICAO και IMO. Επιπλέον, παρουσιάστηκε ο βαθμός εκπαίδευσης των εμπλεκόμενων δυνάμεων σε αποστολές έρευνας-διάσωσης, τα μέσα και ο εξοπλισμός τους.

Μέσω της άσκησης καταδείχθηκε η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στο έργο του ΕΚΣΕΔ (Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης), καθώς επίσης και η συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων με το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος και την Ελληνική Ακτοφυλακή.

Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό, μονάδες και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Λιμενικού Σώματος και εκτελέστηκαν τα εξής τρία επεισόδια:

• Επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης στη θάλασσα μετά από αεροπορικό ατύχημα.
• Επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης Μάχης (Combat Search and Rescue).
• Επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης ατόμων σε κίνδυνο στη θάλασσα μετά από ναυάγιο.

Την άσκηση παρακολούθησαν η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, Ακόλουθοι Άμυνας από δεκαπέντε χώρες, καθώς και μεγάλος αριθμός δημοσιογράφων.

Μετά το πέρας της άσκησης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για την επιτυχή διεξαγωγή της και συνεχάρη όλους όσους συμμετείχαν στη σχεδίαση και εκτέλεσή της.

Επιπλέον, δήλωσε ότι το όλο σύστημα Έρευνας και Διάσωσης της χώρας είναι άριστα οργανωμένο, διαθέτει όλα τα απαραίτητα μέσα και μάλιστα τελευταίας τεχνολογίας, καθώς και το κατάλληλο προσωπικό το οποίο χαρακτηρίζει ο επαγγελματισμός και η αφοσίωση στο καθήκον. Ως εκ τούτου, καλύπτονται όλες οι απαιτήσεις Έρευνας και Διάσωσης σε όλο το χώρο αρμοδιότητας της χώρας μας, τόσο για ναυτικά όσο και για αεροπορικά ατυχήματα, στο πλαίσιο των προβλέψεων του ICAO και του IMO.

Τέλος, ευχαρίστησε τους ξένους Ακολούθους Άμυνας που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή του και παρακολούθησαν την άσκηση ως παρατηρητές, τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για τη μεγάλη συμμετοχή τους, καθώς και τον Κυβερνήτη και το πλήρωμα της Φ/Γ ΨΑΡΑ για την άψογη φιλοξενία.

ΓΕΕΘΑ

Φωτογραφίες