Εκτύπωση Σελίδας | Κλείσιμο Παραθύρου

Προμήθεια σκαφών, περιπολικών και εξοπλισμού

Εκτύπωση από: Ελληνικός Στρατός
Κατηγορία: Στρατός και σώματα ασφαλείας
Όνομα Forum: Λιμενικό
Περιγραφή Forum: Συζητήσεις για το Λιμενικό Σώμα και τους Λιμενοφύλακες
URL: http://www.ellinikos-stratos.com/forum/forum_posts.asp?TID=10009
Ημ. Εκτύπωσης: 07/Ιουνίου/2020 ώρα 12:03


Θέμα: Προμήθεια σκαφών, περιπολικών και εξοπλισμού
Αποστολή από: yandr
θέμα: Προμήθεια σκαφών, περιπολικών και εξοπλισμού
Ημ. Αποστολής: 19/Μαρτίου/2012 ώρα 23:02
Οκτώ αποφάσεις για τη διενέργεια - διακήρυξη διαγωνισμών από την Διεύθυνση Προμηθειών του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, συνολικού προϋπολογισμού 15,6 εκατ. Ευρώ, υπέγραψε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας.

Μεταξύ άλλων, οι διαγωνισμοί περιλαμβάνουν:

α) την προμήθεια έξι παράκτιων περιπολικών σκαφών θαλάσσιας επιτήρησης προυπολογισμού 12 εκατομμυρίων ευρώ,

β) την προμήθεια δύο περιπολικών οχημάτων (4Χ4) με ειδικό εξοπλισμό και 10 περιπολικών δικύκλων,

γ) την προμήθεια εξοπλισμού για την Επισκευαστική Βάση Λ. Σ.- ΕΛ. ΑΚΤ.

δ) την αναβάθμιση πλοίων Λ. Σ.- ΕΛ. ΑΚΤ. Και

ε) τις εργασίες συντήρησης - επισκευής - δεξαμενισμού των Αντιρρυπαντικών πλωτών μέσων Λ. Σ.- ΕΛ. ΑΚΤ.

Η χρηματοδότηση των διαγωνισμών αυτών θα πραγματοποιηθεί στο σύνολό της από την απορρόφηση κονδυλίων του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων, του Επιχειρησιακού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα - Κύπρος 2007 - 2013» και το Πράσινο Ταμείο.

Παράλληλα, ζητήθηκε από την φυσική ηγεσία του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής η τάχιστη ανάληψη των σχετικών ενεργειών για την επιτυχή τελεσφόρηση των διαγωνισμών της Διεύθυνσης Προμηθειών.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2152534" rel="nofollow - πηγήΑπαντήσεις:
Αποστολή από: Nassos
Ημ. Αποστολής: 11/Ιανουαρίου/2013 ώρα 19:37
Λιμενικό: Παρέλαβε 23 περιπολικά οχήματα

Ενισχύεται το Λιμενικό Σώμα προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες. Στο πλαίσιο αυτό παρελήφθησαν σήμερα 23 περιπολικά οχημάτα τύπου τζιπ 4x4, τα οποία πρόκειται να διατεθούν σε Λιμενικές Αρχές της χώρας.

Η συγκεκριμένη προμήθεια, ύψους 530.000 ευρώ, συγχρηματοδοτήθηκε κατά 80% από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το εν λόγω Ταμείο συστάθηκε και λειτουργεί στο πλαίσιο του προγράμματος της Ε. Ε. «Αλληλεγγύη και Διαχείριση των Μεταναστευτικών Ροών» για τη περίοδο 2007-2013.

Τα νέα περιπολικά οχήματα θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου κυρίως των Λιμενικών Αρχών της παραμεθορίου που είναι επιφορτισμένες μεταξύ άλλων με την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης εισόδου αλλοδαπών. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα:
- Την επιχειρησιακή ενίσχυση (πρόσβαση σε παράκτιες περιοχές που τις χαρακτηρίζει η πολυμορφία και η δυσβατότητα).
- Την αντικατάσταση παλαιών οχημάτων που είναι ενταγμένα στο στόλο του Λ. Σ.- ΕΛ. ΑΚΤ. Επισημαίνεται ότι η τελευταία προμήθεια αντίστοιχων μέσων που υλοποιήθηκε από το Λιμενικό Σώμα έλαβε χώρα το 2003.
- Την ενίσχυση της προσπάθειας της Ελλάδας για την επίτευξη υψηλού και αποτελεσματικού επιπέδου ελέγχου και επιτήρησης των συνόρων της, στο πλαίσιο των κοινών κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=249340" rel="nofollow - ΠΗΓΗ
Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 11/Ιανουαρίου/2013 ώρα 21:56


Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 23/Απριλίου/2013 ώρα 11:40
Στη σημασία της επανασύστασης του υπουργείου Ναυτιλίας, τη συμβολή του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, καθώς και την προσφορά του εφοπλιστικού κόσμου της χώρας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη διάρκεια της τελετής παράδοσης της δωρεάς δύο περιπολικών σκαφών, ειδικών επιχειρήσεων, προς το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, αξίας 700.000 ευρώ.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231245391" rel="nofollow - πηγή


-------------


Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 18/Ιανουαρίου/2014 ώρα 10:40
Νέες μοτοσικλέτες-περιπολικά για το Λιμενικό Σώμα

Με 32 μοτοσικλέτες-περιπολικά, οι οποίες πρόκειται να διατεθούν άμεσα στις λιμενικές αρχές της χώρας, με προτεραιότητα την παραμεθόριο, ενισχύθηκε το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή.

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η τελετή παραλαβής στον χώρο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, στον Πειραιά, παρουσία του υπουργού, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχου Λς, Δημήτρη Μπαντιά.

Η αγορά των εν λόγω μηχανών πραγματοποιήθηκε κατόπιν δημόσιου, τακτικού διαγωνισμού ανοικτής διαδικασίας και διεθνούς συμμετοχής και ολοκληρώθηκε λόγω της έγκαιρης απορρόφησης πόρων, κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και κατά 25% από εθνικούς πόρους.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231287972" rel="nofollow - πηγή


-------------


Αποστολή από: Nassos
Ημ. Αποστολής: 23/Απριλίου/2014 ώρα 20:45
Έξι νέα περιπολικά σκάφη θαλάσσιας επιτήρησης στο Λιμενικό Σώμα

Το κόστος της αγοράς τους ανέρχεται στα 13,3 εκατ. Ευρώ

Με έξι παράκτια περιπολικά σκάφη θαλάσσιας επιτήρησης συνολικής αξίας 13,3 εκατομμυρίων ευρώ Ενισχύεται το Λιμενικό Σώμα Μετά την υπογραφή της σύμβασης από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη η οποία Προέκυψε μετά από δημόσιο διαγωνισμό ανοιχτής διαδικασίας και διεθνούς συμμετοχής.

Η συγκεκριμένη αγορά Συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και κατά 25% από εθνικούς πόρους.

Τα Περιπολικά Σκάφη Θαλάσσιας Επιτήρησης είναι τύπου «POB- 24G», κατάλληλα διαμορφωμένα να επιχειρούν σε κατάσταση θαλάσσης κατά Douglas6 και είναι κατασκευασμένα από πολυεστέρα ενισχυμένο με ίνες γυαλιού. Φέρουν δύο (02) κύριες Μηχανές τετράχρονες και πετρελαιοκίνητες, νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, το ολικό τους μήκος είναι 24,76μ. Και το πλάτος τους 6,44μ. ενώ θα έχουν μέγιστη ταχύτητα τους 30 κόμβους σε ήρεμη θάλασσα με το 100% του φόρτου. Έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς 25 ατόμων, ενώ οι χώροι ενδιαιτήσεων δύνανται να φιλοξενήσουν πλήρωμα επτά ατόμων.

«Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης σπουδαιότητας, τόσο από οικονομικής άποψης λόγω του υψηλού του προϋπολογισμού, όσο και από επιχειρησιακής, καθώς θα συμβάλλει στην ανανέωση του στόλου του Λιμενικού Σώματος με έξι (06) νέας κατασκευής περιπολικά σκάφη, αναβαθμίζοντας σημαντικά την επιχειρησιακή ικανότητα της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Παράλληλα, αντισταθμίζει το σταδιακό παροπλισμό των υπαρχόντων περιπολικών σκαφών λόγω παλαιότητας και κατ΄ επέκταση συμβάλλει στην επίτευξη της βέλτιστης επιτήρησης των θαλασσίων συνόρων και συνολικά τη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων της χώρας» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Λιμενικού Σώματος.

Η αγορά αυτή συνδράμει στην κεντρική στόχευση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου για ισχυροποίηση της φύλαξης των συνόρων της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και της αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης από τα θαλάσσια σύνορα.

http://www.protothema.gr/greece/article/372707/exi-nea-peripolika-skafi-thalassias-epitirisis-sto-limeniko-soma/" rel="nofollow - ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 28/Απριλίου/2014 ώρα 17:30
Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη ευρωπαϊκά κονδύλια και κάτι κινείται στο χώρο των εξοπλισμών.

Στις 23 Απριλίου αναρτήθηκε στη Διαύγεια η κατακύρωση του διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια ενός Περιπολικού Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ/ Offshore Patrol Vessel:OPV), προϋπολογισμού €40 εκατ. Για την κάλυψη των αναγκών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή.

Η προμήθεια κατακυρώθηκε στην ολλανδική εταιρεία Damen Shipyards Gorinchem έναντι του ποσού των €28,8 εκατ. Ενώ προσφορές κατέθεσαν επίσης η ιταλική Cantiere Navale Vittoria και η Israel Shipyards, κατασκευάστρια εταιρεία των τριών ΠΑΘ τύπου Saar-4, ΦΟΥΡΝΟΙ (ΛΣ060), ΡΩ (ΛΣ070) και ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΛΣ080).

Το πλοίο αναμένεται να παραδοθεί το αργότερο μέχρι τις 30/06/2015 ενώ εντός του χρόνου παράδοσης θα παρασχεθούν υπηρεσίες εκπαίδευσης στο προσωπικό του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ. Η εν λόγω προμήθεια συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και κατά 25% από εθνικούς πόρους σε συνέχεια των προσπαθειών αναβάθμισης της υλικοτεχνικής υποδομής του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ για την ισχυροποίηση της φύλαξης των συνόρων.-------------


Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 23/Μαΐου/2014 ώρα 09:09
Με εξήντα πέντε περιπολικά οχήματα θα ενισχυθεί το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή.
Ενισχύεται το Λιμενικό με 65 περιπολικά

Σήμερα πραγματοποιήθηκε, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναυάρχου Λς, Αθανάσιου Αθανασόπουλου, η τελετή παραλαβής των πρώτων είκοσι.

Η προμήθεια των οχημάτων, συνολικού κόστους 1.586.715 ευρώ, πραγματοποιήθηκε κατόπιν δημόσιου, τακτικού διαγωνισμού ανοικτής διαδικασίας και διεθνούς συμμετοχής και ολοκληρώθηκε λόγω της έγκαιρης απορρόφησης πόρων κατά 95% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και κατά 5% από εθνικούς πόρους.

«Κυρίαρχο μέλημά μας είναι η ανανέωση των μέσων και η ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος σε στελεχιακό δυναμικό για τις πολυδιάστατες προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Σε αυτή την προσπάθειά μας αξιοποιούμε τους πόρους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων, ώστε η χώρα να είναι επαρκώς θωρακισμένη στα θαλάσσια σύνορά της και τις παράκτιες ζώνες της» σχολίασε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64011480" rel="nofollow - πηγή


-------------


Αποστολή από: Nassos
Ημ. Αποστολής: 16/Ιουλίου/2014 ώρα 20:09
Λιμενικό: Παραλαβή των 10 ταχύπλοων φουσκωτών σκαφών
Τελετή παραλαβής 10 ταχύπλοων φουσκωτών σκαφών, που θα διατεθούν στο στελεχιακό δυναμικό του Λιμενικού Σώματος για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Τα σκάφη αποτελούν δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.Πρόκειται για δέκα ταχύπλοα σκάφη, πνευστού τύπου, μήκους 10,35 μέτρων, τύπου SYSTEM 33 και ιπποδύναμης 2Χ250 HP, ενώ το συνολικό τους κόστος ανέρχεται στο 1.000.000 ευρώ. Ο σχεδιασμός τους είναι σύμμορφος με ειδικά πρότυπα και απαιτήσεις ασφάλειας.

Τα συγκεκριμένα περιπολικά σκάφη αναμένεται να συνεισφέρουν σημαντικά στις αυξημένες επιχειρησιακές ανάγκες του Λιμενικού Σώματος το τελευταίο διάστημα, συμβάλλοντας στην επιχειρησιακή ετοιμότητα και την εκπλήρωση της αποστολής του.

Θα διατεθούν κατά κύριο λόγο στις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης από τα θαλάσσια σύνορα, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και σε τομείς όπως η Έρευνα και Διάσωση, οι επιχειρήσεις δίωξης ναρκωτικών και πάταξης λαθρεμπορίου καθώς και στην επιβολή των κανονισμών για την αλιεία.

http://www.defence-point.gr/news/?p=107313" rel="nofollow - ΠΗΓΗ

Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 17/Ιουλίου/2014 ώρα 11:04
Όλο και κάτι παραλαμβάνεται από δωρεά, απλά αναρωτιέμαι αν ερωτάται πρώτα το Λιμενικό ή αν ο καθένας στέλνει ό, τι νομίζει καλύτερο.


Αποστολή από: Nassos
Ημ. Αποστολής: 07/Αυγούστου/2014 ώρα 16:48
Νέα περιπολικά οχήματα παρέλαβε το Λιμενικό

Συνολικά 45 νέα περιπολικά οχήματα που θα διατεθούν στις λιμενικές Αρχές της χώρας, στο πλαίσιο ανανέωσης του στόλου των χερσαίων μέσων του Λιμενικού, παρέλαβε σήμερα το Λιμενικό Σώμα, σε εκδήλωση στην επισκευαστική βάση του Σώματος στην Ελευσίνα, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Τα συγκεκριμένα περιπολικά οχήματα πρόκειται να ενταχθούν άμεσα στην οργανική δύναμη των Λιμεναρχείων της χώρας, με προτεραιότητα την παραμεθόριο.

Η αγορά τους ολοκληρώθηκε μετά από απορρόφηση πόρων, σε ποσοστό 95%, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επιθεώρησε και τους χώρους της βάσης. Είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τη δραστηριότητά της, ιδιαίτερα για την πορεία των εργασιών επισκευής πλωτών και χερσαίων μέσων του Λιμενικού, καθώς και για τον σχεδιασμό ολοκλήρωσης των έργων στην επισκευαστική βάση.

«Τον τελευταίο χρόνο έχουμε προβεί σε ένα ευρύ εξοπλιστικό πρόγραμμα ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος σε επιχειρησιακά μέσα, μέσω της έγκαιρης απορρόφησης ευρωπαϊκών πόρων. Η ενδυνάμωση του δύσκολου έργου των ανδρών και των γυναικών του Λιμενικού Σώματος αποτελεί για εμάς κυρίαρχη προτεραιότητα» δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου.

http://www.tanea.gr/news/greece/article/5148187/nea-peripolika-oxhmata-parelabe-to-limeniko/" rel="nofollow - ΤΑ ΝΕΑ


Αποστολή από: D.Y.K
Ημ. Αποστολής: 09/Νοεμβρίου/2014 ώρα 20:45
Παραλαβή από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Βαρβιτσιώτη δύο (02) οχημάτων επιτήρησης τύπου S.U.V για την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος

Η προμήθεια των εν λόγω οχημάτων, συνολικού ύψους τετρακοσίων ενενήντα ενός χιλιάδων και οκτακοσίων ενενήντα τεσσάρων ευρώ (491.894,00), πραγματοποιήθηκε κατόπιν δημόσιου, τακτικού διαγωνισμού ανοικτής διαδικασίας και διεθνούς συμμετοχής και ολοκληρώθηκε μετά από έγκαιρη απορρόφηση κοινοτικών πόρων, κατά 95% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων.

Ως προς τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, τα συγκεκριμένα κινητά συστήματα επιτήρησης είναι εγκατεστημένα σε συμβατικά οχήματα γενικής χρήσης τύπου S.U.V. Διαθέτουν κάμερες υψηλής ανάλυσης, περιμετρικής κάλυψης και διαφορετικών κατευθύνσεων, καθώς και θερμική κάμερα για παρατήρηση ημέρα-νύχτα που μεταφέρει σε πραγματικό χρόνο εικόνα, τόσο στους χειριστές όσο και σε κεντρικό επίπεδο της Υπηρεσίας. Επίσης, διαθέτουν σύστημα αυτόματου εντοπισμού – παρακολούθησης – αποτύπωσης στόχων σε ηλεκτρονικό χάρτη, αναγνώριση – καταγραφή αριθμών κυκλοφορίας κινούμενων και σταθμευμένων οχημάτων, καθώς και σύστημα AIS με δυνατότητα αποτύπωσης πλοίων στο χάρτη.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Ναυτιλίας στον Πειραιά παρέστησαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Νίκος Ζωίδης, καθώς και οι δύο Υπαρχηγοί του Λιμενικού-Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχοι Λ. Σ-ΕΛ. ΑΚΤ. Αθανάσιος Χονδρονάσιος και Βασίλης Σιέττος.

http://www.hcg.gr/node/8953" rel="nofollow - ΠηγήΑποστολή από: Nassos
Ημ. Αποστολής: 19/Ιανουαρίου/2015 ώρα 07:55
Αυτά είναι τα νέα σκάφη του Λιμενικού - Αποκλειστικό βίντεο από τις δοκιμές τους

Με έξι νέα σκάφη ενισχύεται το Λιμενικό Σώμα. Ναυπηγημένα στην Κροατία είναι μεγαλύτερα και πιο αξιόπλοα από τα υπάρχοντα περιπολικά του Λιμενικού. Διαθέτουν σύγχρονα συστήματα πλοήγησης και θερμικές κάμερες.

Έχουν ναυπηγηθεί στα ναυπηγεία Γκρέμπεν την Κροατίας. Το μήκος τους είναι 25 μέτρα και η ταχύτητά τους πάνω από 30 κόμβους.

Στο βίντεο μια από τις πολλές εν πλω δοκιμές του σκάφους. Οι αναβαθμισμένες δυνατότητες που θα έχει το Λιμενικό μ΄ αυτά τα έξι σκάφη προκύπτουν από το ολιγόλεπτο βίντεο.

http:%20//www.onalert.gr/stories/ayta-einai-ta-nea-skafi-tou-limenikou-video/40104" rel="nofollow - Onalert.gr

http:%20//www.onalert.gr/stories/ayta-einai-ta-nea-skafi-tou-limenikou-video/40104" rel="nofollow - [TUBE]Wkt3hSI4twg[/TUBE]Αποστολή από: Nassos
Ημ. Αποστολής: 06/Φεβρουαρίου/2015 ώρα 18:56
Παραλαβή νέου σκάφους από το Λιμενικό

Ο κ. Δρίτσας το μεσημέρι της Παρασκευής παρέστη σε εκδήλωση παραλαβής νέου σκάφους του Λιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή που κατασκευάστηκε στην Κροατία, παρουσία του κροάτη πρέσβη Δρ.Ιβάν Βελιμίρ Στάρτσεβιτς, του Αρχηγού του ΛΣ κ.Αθανάσιου Αθανασόπουλου και του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου κ.Αθανάσιου Μπούσιου. Το σκάφος θα πάει στο Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

Σχετικά με την παραλαβή του σκάφους ο κ. Δρίτσας επεσήμανε ότι «το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή παραλαμβάνει το πρώτο από τα έξι πλωτά μέσα που αναβαθμίζουν το στόλο του ΛΣ. Είναι έξι σκάφη που κατασκευάζονται στα ναυπηγεία της Κροατίας και παραλαμβάνουμε το πρώτο. Είναι μια σημαντική στιγμή, αναβαθμίζεται το Λιμενικό Σώμα σε μέσα και βέβαια η σκέψη μας αναπόφευκτα πηγαίνει στην ανάγκη από εδώ και πέρα κάθε πλωτό μέσο που έχει ανάγκη το ΛΣ αλλά και γενικότερα οι Ενοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, να κατασκευάζεται στη χώρα μας».

Ο κ. Δρίτσας εξέφρασε την ευχή να είναι καλοτάξιδο, στο πλήρωμα καλή δύναμη για να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει και το Λιμενικό Σώμα να προσφέρει υπηρεσίες στην ελληνική κοινωνία.

Σύμφωνα με το Λιμενικό η αγορά των έξι Παράκτιων Περιπολικών Σκαφών Θαλάσσιας Επιτήρησης συγχρηματοδοτήθηκε κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και κατά 25% από εθνικούς πόρους, Ενώ το συνολικό ποσό της ανέρχεται στα 13.387.998,00 ευρώ.

Επίσης το μήκος του νέου σκάφους είναι 24,70 μέτρα, πλάτος 6 μέτρων και αυτονομία 300 ναυτικά μίλια. Τα Περιπολικά Σκάφη Θαλάσσιας Επιτήρησης είναι τύπου «POB – 24G», φέρουν δύο κύριες μηχανές τετράχρονες Ιπποδύναμης 2 x 1600 hp Και πετρελαιοκίνητες, νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας ενώ θα έχουν μέγιστη ταχύτητα τους 30 κόμβους σε ήρεμη θάλασσα με το 100% του φόρτου. Ακόμη τα συγκεκριμένα σκάφη, επίσης, έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς 25 ατόμων, ενώ οι χώροι ενδιαιτήσεων δύνανται να φιλοξενήσουν πλήρωμα επτά ατόμων.

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=674600" rel="nofollow - ΤΟ ΒΗΜΑ
Αποστολή από: Nassos
Ημ. Αποστολής: 09/Απριλίου/2015 ώρα 18:40
Κροατία: Καθελκύστηκε το 2º παράκτιο περιπολικό σκάφος θαλάσσιας επιτήρησης τύπου POG-24G (ΛΣ-618) του Ελληνικού Λιμενικού

Την Κυριακή 1η Μαρτίου 2015 το ναυπηγείο Monmontaža Reef καθέλκυσε το δεύτερο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ. Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ.), το πρώτο σκάφος της σειράς αυτής παραδόθηκε πριν από δυο μήνες περίπου στην χώρα μας.

Η σύμβαση που υπογράφηκε με το Λ. Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ. Προβλέπει την παράδοση συνολικά εξι περιπολικών πλοίων. Τα σκάφη αυτά είναι μήκους 25 μέτρων, έχουν μέγιστη ταχύτητα άνω των 30 κόμβων, δυο κινητήρες με ισχύ των 1193kW, μπορούν να επιχειρούν με κατάσταση θάλασσας επιπέδου WMO 6 (4-6 μέτρα ύψος κυματισμού). Τα εν λόγω σκάφη, επίσης, έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς 25 ατόμων, ενώ οι χώροι ενδιαιτήσεων δύνανται να φιλοξενήσουν πλήρωμα επτά (7) ατόμων. Διαθέτουν επίσης ηλεκτρονικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας κατάλληλο για πλοήγηση ημέρα και νύχτα και περιπολίες περιοχών.

Η συγκεκριμένη αγορά των έξι (06) Παράκτιων Περιπολικών Σκαφών Θαλάσσιας Επιτήρησης συγχρηματοδοτήθηκε κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και κατά 25% από εθνικούς πόρους, ενώ το συνολικό ποσό της ανέρχεται στα δεκατρία εκατομμύρια τριακόσιες ογδόντα επτά χιλιάδες και εννιακόσια ενενήντα οκτώ (13.387.998,00) ευρώ.

Η παράδοση των υπόλοιπων πλοίων στην χώρα μας θα συνεχιστεί έως και το 2016.

http://https://limitofadvance.Wordpress.com/2015/04/01/%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CE%BB%CE%BA%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%84%CE%BF-2o-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CF%81/" rel="nofollow - Προέλαση

Αποστολή από: Nassos
Ημ. Αποστολής: 09/Ιουνίου/2015 ώρα 15:28
Το αμέσως προσεχές διάστημα το Λ. Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ. Αναμένει την παράδοση του νέου Π. Α. Θ. Τύπου Damen Stan Patrol-5509, η ναυπήγηση του οποίου έχει πλέον ολοκληρωθεί.

Εν τω μεταξύ, το Σώμα προκήρυξε διαγωνισμό για την προμήθεια 2 οχημάτων μεταφοράς υλικών τύπου van (προϋπολογισμού 73.000 ευρώ) και ενός βυτιοφόρου οχήματος (προϋπολογισμού 230.000 ευρώ), καθώς και ενός συστήματος καταγραφής φωνητικών δεδομένων και νέου κέντρου υποδοχής κλήσεων για κάλυψη αναγκών του Κέντρου Επιχειρήσεων ΛΣ-ΕΛ. ΑΚΤ.

http://e-amyna.com/?p=15976" rel="nofollow - e-amyna.comΑποστολή από: Nassos
Ημ. Αποστολής: 24/Αυγούστου/2015 ώρα 10:46

Στις 10 Αυγούστου ξεκίνησαν οι θαλάσσιες δοκιμές του νέου περιπολικού ανοιχτής θαλάσσης τύπου Damen Stan Patrol-5509 που πρόκειται να παραλάβει το Λ. Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ. Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η εκπαίδευση του πληρώματός του. Το σκάφος αναμένεται να καταπλεύσει στη χώρα μας εντός του προσεχούς φθινοπώρου.

Θα ονομαστεί Γαύδος και θα φέρει πλευρικό κωδικό Λ/Σ090. Υπενθυμίζεται πως η δαπάνη αγοράς του (ύψους 28,8 εκατ. Ευρώ περίπου) καλύφθηκε σε μεγάλο ποσοστό από ευρωπαϊκά κονδύλια. Εξάλλου, η «Εθνική Ασφαλιστική» δώρισε πρόσφατα στο Λ. Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ. Ένα ταχύπλοο σκάφος RIB τύπου Cobra Royal-990, χωρητικότητας 10 ατόμων.

http://e-amyna.com/?p=17452" rel="nofollow - E-amyna.com
Αποστολή από: Nassos
Ημ. Αποστολής: 28/Αυγούστου/2015 ώρα 11:31
Τελετή παραλαβής ενός Παράκτιου Περιπολικού Σκάφους Θαλάσσιας Επιτήρησης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα

Παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ιωάννη Θεοτοκά, του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναυάρχου Λ. Σ. Αθανάσιου Αθανασόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή παραλαβής του δεύτερου, από το σύνολο των έξι (06) Παράκτιων Περιπολικών Σκαφών θαλάσσιας επιτήρησης, που θα διατεθούν για κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών του Λιμενικού Σώματος. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Ναυτιλίας, στον Πειραιά.

Η συγκεκριμένη αγορά των έξι (06) Παράκτιων Περιπολικών Σκαφών Θαλάσσιας Επιτήρησης συγχρηματοδοτήθηκε κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και κατά 25% από εθνικούς πόρους, ενώ το συνολικό ποσό της ανέρχεται στα δεκατρία εκατομμύρια τριακόσιες ογδόντα επτά χιλιάδες και εννιακόσια ενενήντα οκτώ (13.387.998,00) ευρώ.

Με την παραλαβή αυτή ενισχύεται η κεντρική στόχευση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και την ισχυροποίηση της φύλαξης των συνόρων της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τις διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις.

Τα Περιπολικά Σκάφη Θαλάσσιας Επιτήρησης είναι τύπου «POB – 24G» με σύγχρονο ναυτιλιακό και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, φέρουν δύο (02) πετρελαιοκίνητες, τετράχρονες, κύριες μηχανές, νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, το ολικό τους μήκος είναι 24,70μ. Και το πλάτος τους 6,00μ. Ενώ θα έχουν μέγιστη ταχύτητα τους 30 κόμβους σε ήρεμη θάλασσα με το 100% του φόρτου. Τα εν λόγω σκάφη, επίσης, έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς 25 ατόμων, ενώ οι χώροι ενδιαιτήσεων δύνανται να φιλοξενήσουν πλήρωμα επτά (07) ατόμων.

http://www.hcg.gr/node/10856" rel="nofollow - Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή


Αποστολή από: Nassos
Ημ. Αποστολής: 05/Σεπτεμβρίου/2015 ώρα 10:56
Δυο νέα εξοπλισμένα με πολυβόλα και UAV περιπολικά σκάφη πρόκειται να αποκτήσει το ΛΣ/ΕΛΑΚΤ.

Δυο νέα περιπολικά σκάφη πρόκειται να αποκτήσει το Λιμενικό Σώμα/Ελληνική Ακτοφυλακή με χρηματοδότηση ύψους 30 εκατ. Ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) Από την Ε. Ε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Τ. Ε. Α 2014-2020.

Τα δύο σκάφη θα είναι άνω των 30 μέτρων κατασκευασμένα από ναυπηγικό χάλυβα ή αλουμίνιο ή συνδυασμό των δύο υλικών.[... ]

[... ]Πιο αναλυτικά τα δύο σκάφη προβλέπεται να εξοπλιστούν με τρείς τηλεχειριζόμενες σταθεροποιημένες πλατφόρμες οπλισμού οι οποίες θα διαθέτουν βαρύ πολυβόλο κατάλληλα για θαλάσσια χρήση.

Από τα τρία πολυβόλα το ένα θα βρίσκεται στην πλώρη και τα υπόλοιπα δύο σε κατάλληλα σημεία εκατέρωθεν του σκάφους ώστε και τα τρία μαζί να καλύπτουν ένα τόξο 360 μοίρες.

Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη φορά που μικρά σχετικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος/Ελληνική Ακτοφυλακή θα αποκτήσουν τέτοιου είδους οπλισμό γεγονός που επιβεβαιώνει την συνειδητοποίηση από το Λιμενικό Σώμα/Ελληνική Ακτοφυλακή ότι πιθανόν στο μέλλον μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπο και με οπλισμένους λαθρέμπορους/δουλέμπορους ή ακόμη και τρομοκράτες με βαρύ οπλισμό.

Επιπλέον τα σκάφη θα μπορούν να συμμετάσχουν και σε αποστολές κατάσβεσης πυρκαγιών σε πλοία αφού θα είναι εξοπλισμένα και με μόνιμο περιστρεφόμενο ακροσωλήνιο επί πύργου ο οποίος θα εκτοξεύει θαλάσσιο ύδωρ υπό υψηλή πίεση.

Τα δύο σκάφη θα διαθέτουν βοηθητικό σκάφος υψηλών δυνατοτήτων με ικανότητα γρήγορης καθαίρεσης και ανάκτησης με δυσμενείς καιρικές συνθήκες καθώς και δύο Jet Ski τοποθετημένων σε ειδική θέση επί του καταστρώματος.

Όσον αφορά τους αισθητήρες των δύο σκαφών αυτοί περιλαμβάνουν δύο συγκροτήματα τοποθετημένα επί του ιστού και ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα μη επανδρωμένου πτητικού μέσου με αυτονομία τουλάχιστον 15 ώρες και εμβέλεια τουλάχιστον 60 ναυτικά μίλια εξοπλισμένου με αισθητήρες (θερμικό αισθητήρα απεικόνισης, κάμερα ημέρας,GPS κλπ) με δυνατότητα συνεργασίας επικοινωνίας με τα συστήματα του πλοίου και φυσικά το απαραίτητο σύστημα εκτόξευσης-ανάκτησης.

Αναλυτική περιγραφή στο http://www.viadiplomacy.gr/dio-nea-exoplismena-me-polivola-ke-uav-peripolika-skafi-prokite-na-apoktisi-to-limeniko-somaelliniki-aktofilaki/" rel="nofollow - Viadiplomacy.grΑποστολή από: Nassos
Ημ. Αποστολής: 04/Οκτωβρίου/2015 ώρα 12:14

Εν τω μεταξύ το Λ. Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ. Προκήρυξε μια σειρά διαγωνισμών για τη προμήθεια ανταλλακτικών, αναλωσίμων και εξοπλισμού επισκευών των πλωτών και χερσαίων μέσων του, συνολικού ύψους 140.500 ευρώ.

Με ξεχωριστή διαδικασία προωθείται το πρόγραμμα αναβάθμισης των θερμικών καμερών των ΠΑΘ του Λ. Σ. ύψους 2.500.000 ευρώ, ενώ η διαδικασία διενέργειας ανοιχτού και δημόσιου Τεχνικού Διαλόγου με σκοπό την κατάρτιση τεχνικών προδιαγραφών για την προμήθεια 2 νέων ΠΑΘ μεγαλύτερων των 30μ. Και προϋπολογισμού 30.000.000 ευρώ, παρατείνεται Μέχρι και τις 12 Οκτωβρίου.

Πέραν όμως αυτών, έντονος προβληματισμός εκφράζεται σχετικά με την παράδοση των 4 υπολειπόμενων σκαφών τύπου POB-24G, αλλά και για την υποστήριξη των άλλων 2 ήδη παραδοθέντων, μετά τις φήμες για αναστολή λειτουργίας των κροατικών ναυπηγείων που τα κατασκευάζουν, λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και το Λ. Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ. παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και σε περίπτωση που το όλο πρόγραμμα ναυαγήσει θα κινήσουν τις νόμιμες διαδικασίες για την διεκδίκηση του ποσού που έχει ήδη καταβληθεί σε αυτά (ως προκαταβολή καταβλήθηκε το 50% του συνολικού κόστους του προγράμματος).

http://e-amyna.com/?p=18537" rel="nofollow - E-amyna.com

Καλά, το παραπάνω δεν το είχαν εξετάσει; Τι δηλαδή, επιλέγουν ναυπηγείο βάσει αμέσης και μόνο παράδοσης;Αποστολή από: Nassos
Ημ. Αποστολής: 07/Φεβρουαρίου/2016 ώρα 13:03
Τρία νέα εξοπλιστικά προγράμματα αξίας 63,1 εκατ ευρώ για το Λιμενικό Σώμα/Ελληνική Ακτοφυλακή

Τρία νέα σημαντικά εξοπλιστικά προγράμματα του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής συνολικής αξίας 63,1 εκατ. Ευρώ βρίσκονται αυτή την περίοδο σε διαφορετικές φάσεις υλοποίησης.

Το πρώτο αφορά την αναβάθμιση των θερμικών καμερών των Περιπολικών Σκαφών Ανοικτής Θαλάσσης τύπου Sa’ar 4 του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής συνολικής αξίας 2,5 εκατ. Ευρώ (χωρίς Φ. Π. Α.).

Στη φάση αυτή του διαγωνισμού πραγματοποιείται η δημόσια διαβούλευση για τις προδιαγραφές και τις αποδόσεις των συστημάτων.

Στο διαγωνισμό συμμετέχουν δύο ελληνικές εταιρείες η MILTECH HELLAS Α. Ε η οποία έχει εγχώρια με δική της τεχνολογία αναπτύξει θερμικές κάμερες επιτήρησης και η ΡΑΜΦΟΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΙΚΕ. Η οποία συνεργάζεται με την ισραηλινή εταιρεία CONTROP PRECISION TECHNOLOGIES Ltd.

Το δεύτερο πρόγραμμα του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής περιλαμβάνει την αγορά ενός οχήματος τύπου ΒΑΝ 4Χ4 για αποστολές παράκτιας επιτήρησης συνολικής αξίας 600.000 ευρώ.

Τα οχήματα αυτών των αποστολών διαθέτουν αναπτυσσόμενο ιστό επί της οροφής του αυτοκινήτου επί του οποίου υπάρχουν συνήθως δύο κάμερες μία ημέρας και μια θερμική ώστε το πλήρωμα του οχήματος να μπορεί να παρακολουθεί επιτηρεί την περιοχή ενδιαφέροντος στην οποία έχει αναπτυχτεί το όχημα. Το συγκεκριμένο όχημα διαθέτει επίσης σύστημα επικοινωνίας ώστε να μπορεί να μεταδίδει τις πληροφορίες που συλλέγει.

Το τρίτο και πιο σημαντικό πρόγραμμα του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής είναι η ανάπτυξη του Εθνικού Συστήματος Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης (ΕΣΟΘΕ), συνολικού προϋπολογισμού 60.000.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ. Π. Α.).

Για το εν λόγω πρόγραμμα πρόκειται σύντομα να συγκροτηθεί πενταμελής έκτακτη Επιτροπή Σύνταξης Τεχνικών Προδιαγραφών.

http://www.viadiplomacy.gr/tria-nea-exoplistika-programmata-axias-631-ekat-gia-to-limeniko-somaelliniki-aktofilaki/" rel="nofollow - Viadiplomacy.gr


Αποστολή από: Nassos
Ημ. Αποστολής: 10/Φεβρουαρίου/2016 ώρα 08:22
Παράδοση περιπολικού «ΓΑΥΔΟΣ» της Damen στο ΛΣ/ΕΛ. ΑΚΤ

Παραδόθηκε στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, το νέο σύγχρονο σκάφος του λιμενικού σώματος με το όνομα «Γαύδος», το οποίο ναυπηγήθηκε στα ολλανδικά ναυπηγεία της εταιρίας «Damen», σε μια τελετή όπου παραβρέθηκε ο υπουργός Θεόδωρος Δρίτσας.

Το σκάφος εντάχθηκε στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του σώματος το Δεκέμβριο του 2015 με αποστολή τη θαλάσσια αστυνόμευση και τις αποστολές έρευνας και διάσωσης εντός των ελληνικών – ευρωπαϊκών χωρικών υδάτων. Έχει επιτύχει μέχρι στιγμής να διασώσει 891 πρόσφυγες. Θα επιστρέψει στη βάση των επιχειρήσεων στο ανατολικό Αιγαίο και τη νήσο Λέσβο.

Η ναυπήγηση του σκάφους που παραγγέλθηκε προ διετίας, συγχρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με περίπου 82,5%, ενώ το υπόλοιπο ποσό αποτελεί εθνική συμμετοχή.

Το συνολικό κόστος ναυπήγησης του περιπολικού ανήλθε σε περίπου 29 εκατομμύρια ευρώ. Το «Γαύδος» είναι ένα σύγχρονο ταχύπλοο πλοίο με 25 άτομα πλήρωμα, μήκος 57,52 μέτρα, πλάτος 9,55 μέτρα και μέγιστη ταχύτητα 32 κόμβων.

http://www.defence-point.gr/news/?p=146478" rel="nofollow - Defence-point.grΑποστολή από: Nassos
Ημ. Αποστολής: 06/Απριλίου/2016 ώρα 00:15
Φιάσκο με την αγορά σκαφών του Λιμενικού

Σε πρωτοφανές φιάσκο κατέληξε μια προσπάθεια του ελληνικού κράτους να αγοράσει έξι νέα σκάφη, προκειμένου να ανανεώσει τον στόλο του Λιμενικού Σώματος, ο οποίος, όπως συμβαίνει εν γένει στις Ενοπλες Δυνάμεις τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζει ελλείψεις και ατέλειες, που δυσχεραίνουν δραστικά το έργο του.

Η κατασκευάστρια εταιρεία που είχε συνάψει σύμβαση με το ελληνικό κράτος το 2014 για την παράδοση έξι σκαφών δεν κατάφερε να διεκπεραιώσει τη συμφωνία λόγω οικονομικών προβλημάτων. Ως συνέπεια, σήμερα, δύο χρόνια μετά, η ελληνική κυβέρνηση κινείται δικαστικά εναντίον της, προκειμένου να διεκδικήσει τα χρήματα που είχαν καταβληθεί ως προκαταβολή.[.]

[.]Πριν από λίγες ημέρες, στις 28 Μαρτίου, η ελληνική κυβέρνηση έκανε το πρώτο βήμα στην προσπάθεια αποζημίωσής της από την κροατική εταιρεία. Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έκανε αποδεκτή την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Αξιολόγησης των Αποτελεσμάτων των Τακτικών Διαγωνισμών, η οποία από τις 29 Οκτωβρίου 2015 κήρυττε έκπτωτη τη Montmontaza Greben d.o.o. καθώς δεν κατόρθωσε να φέρει εις πέρας τη συμφωνία με την ελληνική πλευρά.

Παράλληλα, το υπουργείο θέτει σε εφαρμογή τις κυρώσεις που προέβλεπε το σενάριο αυτό, ζητώντας την κατάπτωση της εγγύησης καλής εκτέλεσης, ύψους 892.533,20 ευρώ, ποσού που αντιστοιχεί, σύμφωνα με την απόφαση, στο 10% της αξίας των τεσσάρων σκαφών που δεν παραδόθηκαν ποτέ. Επίσης, ζητά την έντοκη επιστροφή της προκαταβολής για τα τέσσερα σκάφη, που ανέρχεται στα 4.462.666 ευρώ, μέρος της είσπραξης της οποίας συμφωνήθηκε να παρακρατηθεί από το ποσό που οφείλει η ελληνική πλευρά για την αγορά του δεύτερου σκάφους, που παραδόθηκε τον Ιούνιο του 2015.

Επίσης, η κροατική εταιρεία αποκλείεται αυτομάτως για τα επόμενα πέντε χρόνια από ανάλογους διαγωνισμούς του ελληνικού κράτους - απόφαση τυπική, καθώς, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει, δεν θα μπορούσε να αναλάβει έργο ανάλογου μεγέθους ξανά, ακόμα και αν η Αθήνα την προτιμούσε.

Η αποτυχία της εν λόγω συμφωνίας προκαλεί ανησυχία στην ελληνική πλευρά, καθώς η προσπάθεια ενίσχυσης του ήδη απαξιωμένου στόλου του Λιμενικού Σώματος έπεσε στο κενό σε μια περίοδο που αυτό καλείται, εκτός των άλλων, να αντεπεξέλθει στις πολλαπλάσιες προσφυγικές ροές στο Αιγαίο. Το υπουργείο Ναυτιλίας πραγματοποιεί επαφές τους τελευταίους μήνες για την εξασφάλιση νέων ευρωπαϊκών κονδυλίων για τον σκοπό αυτό.

Δεν θα πρέπει να προκαλέσει έκπληξη, πάντως, αν την επόμενη φορά προτιμηθεί κάποια ελληνική εταιρεία μετά το φιάσκο, καθώς κατά την παραλαβή του δεύτερου σκάφους ο κ. Δρίτσας είχε εκφράσει την ανάγκη στήριξης των εγχώριων κατασκευαστών. http://www.thessalianews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=59077:2016-04-05-18-21-52&catid=53:ellada" rel="nofollow -

Εφημερίδα "Παραπολιτικά", Γιώργος Τόλης

http://www.thessalianews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=59077:2016-04-05-18-21-52&catid=53:ellada" rel="nofollow - Thessalianews.grΑποστολή από: Nassos
Ημ. Αποστολής: 10/Μαΐου/2016 ώρα 21:30
Χορηγία προς το Λιμενικό Σώμα από τον ΟΤΕ

Ιδιωτικό συμφωνητικό, που περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης περιπολικών σκαφών του λιμενικού και προμήθεια υλικών διάσωσης στις καθημερινές επιχειρήσεις στο Αιγαίο, υπεγράφη σήμερα μεταξύ του ομίλου ΟΤΕ και του υπουργείου Ναυτιλίας σε ειδική εκδήλωση στο αρχηγείο του σώματος στον Πειραιά, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρή Δρίτσα και του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ. Σ. Ράπτη Σταμάτιου.

Τον όμιλο ΟΤΕ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός του Μιχάλης Τσαμάζ καθώς και διευθυντικά στελέχη του ομίλου.

"Χαιρόμαστε για την σημερινή ημέρα που αποτυπώνει και επισημοποιεί μια πρωτοβουλία με υψηλό συμβολισμό αλλά και ουσιαστική ευεργετική επίπτωση" τόνισε σε δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας και πρόσθεσε ότι το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών αποτυπώνει την αναγνώριση της τεράστιας προσφοράς των στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε ότι "Το Λιμενικό Σώμα επιτελεί τεράστιο έργο. Περιφρουρεί τα θαλάσσια σύνορά μας, προστατεύει τα λιμάνια και τις θάλασσές μας και σώζει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, συχνά υπό αντίξοες συνθήκες. "

Τόνισε επίσης ότι "εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης, σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι καθήκον για τον Όμιλο ΟΤΕ να συμβάλλει σε αυτό το έργο. Στεκόμαστε με υπερηφάνεια δίπλα στους ανθρώπους του Λιμενικού Σώματος, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη μας για όσα προσφέρουν στη χώρα".

http://www.capital.gr/epixeiriseis/3124700/xorigia-pros-to-limeniko-soma-apo-ton-ote" rel="nofollow - Capital.grΑποστολή από: Nassos
Ημ. Αποστολής: 24/Μαΐου/2016 ώρα 12:45
Δωρεά σκάφους από την Follie Follie για αστυνόμευση.

Με ένα καινούργιο ταχύπλοο σκάφος, εξοπλίστηκε το Λιμεναρχείο Νεαπόλεως Βοιών, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο (ΑΠΕ) με πρωτοβουλία του αναπληρωτή γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτου Φιλιππάκου και αποτελεί δωρεά του ομίλου Folli Follie, στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς.

Το ταχύπλοο είναι κατηγορίας Α2, μήκους 17 μέτρων, με δυνατότητα να περιπολεί και να αστυνομεύει στις νότιες και νοτιοανατολικές ακτές της Πελοποννήσου, στα Κύθηρα, τα Αντικύθηρα, στην Ελαφόνησο και όπου αλλού κριθεί αναγκαίο. http://www.defence-point.gr/news/?p=152724" rel="nofollow -

Το σκάφος παραδόθηκε κατά την διάρκειας μιας λιτής τελετής που διοργανώθηκε στη Νεάπολη από την Λιμενική αρχή και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μονεμβασιάς, στην οποία παρέστη ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος.

Ο κύριος Φιλιππάκος σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι στη σημερινή δύσκολη εποχή για την ελληνική οικονομία που επιχειρεί να ανακάμψει, τέτοιου είδους δωρεές αντικατοπτρίζουν τη φιλοπατρία και αναδεικνύουν την έννοια της αλληλεγγύης.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Folli Follie Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, δήλωσε συγκινημένος από την θερμή υποδοχή των κατοίκων και των αρχών της περιοχής των Βατίκων και αναφέρθηκε στην αξία της προσφοράς στην πατρίδα.

http://www.defence-point.gr/news/?p=152724" rel="nofollow - Defence-point.grΑποστολή από: Nassos
Ημ. Αποστολής: 14/Ιουνίου/2016 ώρα 21:55
Επανένταξη μιας πολύτιμης μονάδας του Λιμενικού Σώματος

Οι αναγνώστες της e-Amyna θα θυμούνται την περίπτωση του περιπολικού σκάφους ΛΣ136 που είχαμε αναδείξει προ μερικών εβδομάδων. Το εν λόγω σκάφος παρέμενε για καιρό στη ξηρά αναμένοντας τις απαραίτητες επισκευές, όντας εκτεθειμένο στις διαθέσεις οποιουδήποτε θα ήθελε να προξενήσει περαιτέρω ζημιά.

Το διάστημα που μεσολάβησε από την αναφορά μας εκείνη, επήλθαν ευχάριστα νέα. Πλέον το σκάφος, φρεσκοβαμμένο και επισκευασμένο βρίσκεται ξανά στη θάλασσα και εντός των αμέσως επόμενων ημερών οι εργασίες αποκατάστασής του θα έχουν ολοκληρωθεί πλήρως.

Έτσι το ΛΣ136 θα επανέλθει άμεσα σε ενεργό δράση και το Λ. Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ. Θα πάψει να στερείται των υπηρεσιών μιας σύγχρονης και πολύτιμης μονάδας που για καιρό παρέμενε αδρανής για αδιευκρίνιστους λόγους.

http://e-amyna.com/%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B7-%CE%BC%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF/" rel="nofollow - e-amyna.com
Αποστολή από: Nassos
Ημ. Αποστολής: 08/Ιουλίου/2016 ώρα 21:46
Συμφωνία υπ. Ναυτιλίας - ΑΡΙΕΞΠΟ: Αναβαθμίζεται ο στόλος του λιμενικού

Στην υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία "ΑΡΙΕΞΠΟ" για τη συντήρηση κύριων μηχανών των πλωτών ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, προχώρησε το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Η συμφωνία αφορά και την προμήθεια υλικών και ανταλλακτικών σε μηχανές των πλωτών μέσων του λιμενικού, αλλά και την προμήθεια και εγκατάσταση 10 κυρίων μηχανών σε περιπολικά σκάφη του σώματος, προϋπολογισθείσας αξίας 545.000,00 ευρώ και 1.818.347,50 ευρώ αντίστοιχα.

Οι συγκεκριμένες προμήθειες του λιμενικού, που χρηματοδοτούνται κατά ποσοστό 100% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και κατά 100% από το Πράσινο Ταμείο/λογαριασμός "Γαλάζιο Ταμείο", χωρίς να επιβαρύνεται ο τακτικός προϋπολογισμός του υπουργείου Ναυτιλίας, έγιναν μετά από ανοιχτό διεθνή σχετικό διαγωνισμό που διενεργήθηκε τον Απρίλιο. Οι συμβάσεις που υπογράφηκαν, αφορούν στο συνολικό ποσό των 544.600,00 ευρώ και 1.790.348,72 ευρώ (απαλλάσσεται ΦΠΑ) αντίστοιχα.

Η συμφωνία θα προσδώσει σημαντικά οφέλη στην επιχειρησιακή ικανότητα του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, αφού αναβαθμίζει και ενεργοποιεί το στόλο του λιμενικού.

Πιο συγκεκριμένα, θα γίνουν εργασίες συντήρησης επιπέδου W5 στις 4 κύριες μηχανές των πλωτών ανοιχτής θαλάσσης ενώ 10 κύριες μηχανές θα αντικαταστήσουν υφιστάμενους κινητήρες σε σκάφη του λιμενικού τύπου "LAMBRO 57 PB CLASSIII" που επιχειρούν κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, χαιρέτησε την προσπάθεια των στελεχών και υπηρεσιών του υπουργείου για την άμεση, διαφανή και αποτελεσματική ολοκλήρωση των διαγωνισμών αυτών, που, όπως τόνισε, δεν επιβαρύνουν τον κρατικό Προϋπολογισμό και επεσήμανε στον πρόεδρο της εταιρείας ΑΡΙΕΞΠΟ, την ανάγκη για την ταχύτερη ολοκλήρωση των δεσμεύσεων που προκύπτουν από τη σύμβαση, που θα συμβάλει στην αναβάθμιση του στόλου του λιμενικού και θα ισχυροποιήσει περαιτέρω τη διεθνώς αναγνωρισμένη προσφορά του.

Στην υπογραφή των συμβάσεων παρέστησαν, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Ιωάννης Θεοτοκάς, ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστος Λαμπρίδης και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

http://www.capital.gr/oikonomia/3139808/sumfonia-up-nautilias-ariexpo-anabathmizetai-o-stolos-tou-limenikou" rel="nofollow - Capital.grΑποστολή από: Nassos
Ημ. Αποστολής: 13/Σεπτεμβρίου/2016 ώρα 21:04
Επισκευαστική ζώνη για σκάφη του Λιμενικού Σώματος ιδρύεται στις εγκαταστάσεις του ΟΛΘ

Επισκευαστική ζώνη, στην οποία θα συντηρούνται και θα επισκευάζονται όλα τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος, θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στις εγκαταστάσεις του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, γεγονός που θα ενισχύσει περαιτέρω την επιχειρησιακή ικανότητα των υπηρεσιών του Σώματος και θα αναβαθμίζει το ρόλο του ΟΛΘ.

Μέχρι σήμερα η συντήρηση και η επισκευή των πλωτών και χερσαίων μέσων που διαθέτουν οι υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, από τον Έβρο μέχρι το νομό Μαγνησίας, και το Βορειοανατολικό Αιγαίο, πραγματοποιούνταν στις επισκευαστικές εγκαταστάσεις του Πειραιά και της Ελευσίνας, με αποτέλεσμα, σε ορισμένες περιπτώσεις, να δημιουργούνται προβλήματα, κυρίως λόγω της γεωγραφικής απόστασης.

Η Επισκευαστική Βάση Κεντρικής Μακεδονίας θα λειτουργήσει στο χώρο της "Αποθήκης 20” του ΟΛΘ και θα καλύπτει όλες τις ανάγκες συντήρησης και επισκευής των μηχανών περιπολικών και γενικά όλων των πλωτών μέσων του Λιμενικού Σώματος, που παρουσιάζουν βλάβες και θα γίνεται από έμπειρο προσωπικό.

"Για πρώτη φορά στα χρονικά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποκτά τη δική του επισκευαστική βάση, γεγονός που θα συμβάλλει στην άμεση εξυπηρέτηση όλων των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος”, είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ το μέλος του ΔΣ του ΟΛΘ, Πάνος Καρδαράς, υπογραμμίζοντας ότι η επιλογή του ΟΛΘ για τη δημιουργία της επισκευαστικής ζώνης ήταν επιλογή και στοχευμένη δράση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.capital.gr/epikairotita/3153849/episkeuastiki-zoni-gia-skafi-tou-limenikou-somatos-idruetai-stis-egkatastaseis-tou-olth" rel="nofollow - Capital.grΑποστολή από: Nassos
Ημ. Αποστολής: 23/Ιανουαρίου/2019 ώρα 09:16
Λιμενικό: Προμήθεια τριών υπερσύγχρονων παράκτιων περιπολικών πλοίων

Υπεγράφη σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η σύμβαση για την προμήθεια τριών υπερσύγχρονων παράκτιων περιπολικών πλοίων, ύψους περίπου 42 Εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για τη Μεγαλύτερη προμήθεια στην ιστορία του Λιμενικού Σώματος που υπογράφεται από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Το κόστος για την απόκτησή τους καλύπτεται σε ποσοστό 90% από την Ειδική Δράση «Εξοπλισμός Οργανισμού Frontex» Του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η παράδοσή τους θα ολοκληρωθεί το 2020 από την ανάδοχο εταιρεία «Κοντιέρε Ναβάλε Βιτόρια», που αναδείχτηκε κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού.

Στην ομιλία του, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης, τόνισε ότι τα τρία αυτά υπερσύγχρονα περιπολικά θα ενισχύσουν σημαντικά την επιχειρησιακή ικανότητα του Λ. Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ. Καθώς είναι ειδικά σχεδιασμένα για αποστολές επιτήρησης των εξωτερικών θαλασσίων συνόρων και για τη διάσωση ατόμων που κινδυνεύουν στη θάλασσα. Θα είναι δε πλήρως επιχειρησιακά, ακόμη και κάτω από δυσμενείς καιρικά συνθήκες.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το υπουργείο έχει Εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για την προμήθεια και τέταρτου παρόμοιου σκάφους, Κατά συνέπεια πολύ σύντομα θα ενεργοποιήσει το σχετικό δικαίωμα προαίρεσης που είχε προβλεφθεί στη διακήρυξη του συγκεκριμένου διεθνούς διαγωνισμού.

http://https://www.naftemporiki.gr/story/1436945/limeniko-promitheia-trion-upersugxronon-paraktion-peripolikon-ploion" rel="nofollow - Naftemporiki.gr
Αποστολή από: Nassos
Ημ. Αποστολής: 20/Ιουλίου/2019 ώρα 23:13
Ακόμη ένα παράκτιο περιπολικό σκάφος για το Λιμενικό Σώμα

Υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και του Προέδρου και Διευθύνων Συμβούλου των Ιταλικών Ναυπηγείων CANTIERE NAVALE VITTORIA SPA κ. Λουίτζι Ντούο, συμπληρωματική τροποποιητική σύμβαση για την ενεργοποίηση του δικαιώματος προαίρεσης και την προμήθεια ενός επιπλέον παράκτιου περιπολικού πλοίου, προϋπολογισμού 13,89 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως είναι ήδη γνωστό στις 22/01/2019 υπεγράφη σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τα παραπάνω Ιταλικά Ναυπηγεία, για την προμήθεια τριών (03) παράκτιων περιπολικών πλοίων αξίας 41,67 εκατομμυρίων ευρώ με δικαίωμα προαίρεσης για ένα ακόμα πλοίο.

http://www.fonils.gr/2019/07/blog-post_20.html?fbclid=IwAR1nCmwTaMQ37T28OlPMd0EtPJcqCY6qDsIy6fJjgk0sxTNz3FiWNO5QuXM" rel="nofollow - Φωνή του Λ. Σ.
Εκτύπωση Σελίδας | Κλείσιμο Παραθύρου