Εκτύπωση Σελίδας | Κλείσιμο Παραθύρου

Εθελοντές Πυροσβέστες

Εκτύπωση από: Ελληνικός Στρατός
Κατηγορία: Στρατός και σώματα ασφαλείας
Όνομα Forum: Πυροσβεστική
Περιγραφή Forum: Συζητήσεις για την Πυροσβεστική και τους εθελοντές Πυροσβέστες
URL: http://www.ellinikos-stratos.com/forum/forum_posts.asp?TID=3562
Ημ. Εκτύπωσης: 24/Φεβρουαρίου/2020 ώρα 08:52


Θέμα: Εθελοντές Πυροσβέστες
Αποστολή από: yandr
θέμα: Εθελοντές Πυροσβέστες
Ημ. Αποστολής: 12/Μαΐου/2009 ώρα 12:13
Η έλλειψη συντονισμένης πολιτικής για την προσέλκυση νέων μελών, η απουσία κινήτρων, η αδυναμία εξασφάλισης επιχειρησιακού εξοπλισμού, η ελλειμματική εκπαίδευση και η μη ένταξη στον επιχειρησιακό σχεδιασμό αποτελούν τις βασικότερες αδυναμίες του θεσμού των εθελοντών πυροσβεστών. Αυτό επισημαίνει σχετική έρευνα του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και του ομίλου Εurobank ΕFG που παρουσιάστηκε το Σάββατο σε ειδική ημερίδα για την προστασία των δασών.

Σύμφωνα με την έρευνα, σχεδόν επτά στους δέκα εθελοντές εντάσσονται σε ομάδες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και ένας στους δέκα σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, ανεξάρτητες ομάδες και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ακόμη, έξι στους δέκα ασχολούνται με τη δασοπυρόσβεση και τέσσερις στους δέκα με την πυρόσβεση γενικότερα.

Είναι ωστόσο ενδεικτικό ότι ένας στους δύο θεωρεί ότι ο εθελοντισμός (ειδικά αυτός της δασοπυρόσβεσης) δεν είναι ανεπτυγμένος στη χώρα μας. Σχεδόν στο σύνολό τους οι εθελοντές ζητούν τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου, ενώ έξι στους δέκα προτείνουν την πρόβλεψη ειδικών κονδυλίων για τη στήριξη του θεσμού και τέσσερις στους δέκα την ένταξή τους στον επιχειρησιακό σχεδιασμό. Ακόμη, μόνο οι μισοί θεωρούν ότι η παρεχόμενη εκπαίδευση οδηγεί σε ικανοποιητικό επίπεδο δράσης. Σε ό, τι αφορά τα κίνητρα της πολιτείας, σχεδόν επτά στους δέκα δηλώνουν λίγο ή πολύ δυσαρεστημένοι, ενώ σχεδόν τρεις στους δέκα κρατούν ουδέτερη στάση.

Η έρευνα αποκάλυψε και το προφίλ των εθελοντών πυροσβεστών. Οκτώ στους δέκα είναι άνδρες, ενώ ένας στους δύο είναι έγγαμος, ηλικίας από 21 έως 40 ετών. Επίσης, πέντε στους δέκα είναι απόφοιτοι λυκείου, ενώ το 50% έχει θητεύσει στον εθελοντισμό για περισσότερα από πέντε χρόνια. Τρεις στους δέκα είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, ένας στους τέσσερις δημόσιος υπάλληλος και ένας στους πέντε ιδιωτικός, αν και έξι στους δέκα πιστεύουν ότι η εθελοντική δράση δεν έχει συνάφεια με το επάγγελμα που ασκεί ο καθένας.

Η έρευνα διεξήχθη τις πρώτες ημέρες του Μαΐου με τη συμμετοχή 160 οργανώσεων και περίπου 1.000 εθελοντών.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=267580&dt=12/05/2009" rel="nofollow - ΤΟ ΒΗΜΑΑπαντήσεις:
Αποστολή από: electrolisa
Ημ. Αποστολής: 16/Φεβρουαρίου/2011 ώρα 22:21
Και πώς γινεται κανεις εθελοντης πυροσβεστης; Παλι προκηρυξη και τα ρεστα?


Αποστολή από: D.Y.K
Ημ. Αποστολής: 16/Φεβρουαρίου/2011 ώρα 23:16
Αρχικά αποστάλθηκε από electrolisa

Και πώς γινεται κανεις εθελοντης πυροσβεστης; Παλι προκηρυξη και τα ρεστα;


http://www.fireservice.gr/pyr/site/home/LC+Primary+Menu/Ethelodismos/Thesmos.csp" rel="nofollow - Εθελοντισμός στο ΠΣ


-------------


Αποστολή από: electrolisa
Ημ. Αποστολής: 16/Φεβρουαρίου/2011 ώρα 23:23
Αρχικά αποστάλθηκε από D.Y.K

Αρχικά αποστάλθηκε από electrolisa

Και πώς γινεται κανεις εθελοντης πυροσβεστης; Παλι προκηρυξη και τα ρεστα;


http://www.fireservice.gr/pyr/site/home/LC+Primary+Menu/Ethelodismos/Thesmos.csp" rel="nofollow - Εθελοντισμός στο ΠΣ
ευχαριστω


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 26/Φεβρουαρίου/2011 ώρα 13:52
Οχι νομιζω υπαγονται σε καποιο δημο. ειναι ομως υποχρεομενοι να πανε σε οποια φωτια τους ζητηθει στην περιοχη τους. πρεπει να εχουν απολυτηριο δημοτικου και να εχουν καλη υγεια. για σταθμο α πρεπει να υπαρχουν 35 ατομα,2 οχηματα και ενα πυροσβεστης μονιμος για διοικητης. μετα αναλογα με ατομα και το υλικο χωριζονται σε σταθμο β και γ


Αποστολή από: marinapapad7
Ημ. Αποστολής: 30/Απριλίου/2011 ώρα 22:24

Καλησπέρα,

θα ήθελα, αν γίνεται, όποιος είναι γνώστης του θέματος και είναι από Θεσσαλονίκη να με ενημερώσει σχετικά με το τι χρειάζεται για Να γίνει κάποιος εθελοντής πυροσβέστης. Έχω βρει πολλές ιστοσελίδες και έχω πάρει αρκετές πληροφορίες αλλά θα ήθελα πιο συγκεκριμένες. Για παράδειγμα, πού γίνεται η εκπαίδευση στη Θεσσαλονίκη και ποια ακριβώς είναι η εκπαίδευση και γενικά κάποιες λεπτομέρειες που δεν υπάρχουν σε διάφορα έγγραφα. Είναι διαφορετικό να σου δίνει πληροφορίες κάποιος που τα έχει περάσει απ'το να διαβάζεις ένα κείμενο χωρίς Να αναφέρεται η Προσωπική εμπειρία και άποψη.


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 09/Μαΐου/2011 ώρα 17:47

Λεβεντες ξερει κανενας αν μπορεις να εισαι ταυτοχρονα εποχικος και εθελοντης ή οταν ληγει 31 οκτωβρη η συμβαση να συνεχιζεις εθελοντης στο σωμα; Και κατι αλλο για να μπεις εποχικος μπορεις καθε απριλη να κανεις τα χαρια σου ή δεν μπορεις γιατι πρεπει να φυγουν οι παλιοι;Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 10/Μαΐου/2011 ώρα 00:14
Αρχικά αποστάλθηκε από george

Λεβεντες ξερει κανενας αν μπορεις να εισαι ταυτοχρονα εποχικος και εθελοντης ή οταν ληγει 31 οκτωβρη η συμβαση να συνεχιζεις εθελοντης στο σωμα;

Μπορείς και τα 2.

Αρχικά αποστάλθηκε από george

Και κατι αλλο για να μπεις εποχικος μπορεις καθε απριλη να κανεις τα χαρια σου ή δεν μπορεις γιατι πρεπει να φυγουν οι παλιοι;

Οι προκηρύξεις για εποχικούς οριστικά τέλος. Κι αυτών που αποχωρούν για οποιονδήποτε λόγο οι θέσεις τους πλέον δεν αναπληρώνονται.


-------------


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 04/Ιουνίου/2011 ώρα 13:10
Καλη σας ημερα, σχετικα με τον εθελοντισμο στο Π. Σ. Οποιος ενδιαδερετε μπορει να απευθυνθει στον πλησιεστερο πυροσβεστικο σταθμο. Τα εγγραφα ειναι τυπικα, ακολουθει εκπαιδευση 72 ωρων σε μερες και ωρες που μπορειτε και στην συνεχεια αναλαμβανετε καθηκοντα. Χαλαρα στην αρχη και στην συνεχεια πιο μεγαλη συμμετοχη.
Οι εθελοντες πυροσβεστες ειναι θεσμοθετημενος ορος και αποδιδεται στους πολιτες που "υπηρετουν" εθελοντικα (αμισθα) Στο Π. Σ. Το κυριοτερο ειναι οτι υπαρχει υποχρεωση εκτελεσης 4ων 8ωρων υπηρεσιων καθε μηνα σε βαρδιες που μπορει, με καποιες διευκολυνσεις.
Αποσο ειμαι σε θεση να γνωριζω σημερα αναμεσα στους 1800 περιπου εθελοντες πυροσβεστες υπαρχει και 1 ΕΜΘ Αρχιλοχιας,1 λιμενικος, και 2 Ειδικοι Φρουροι.

Ναι μπορεις να εισαι Εποχικος (7 μηνες) και Εθελοντης (ολο τον χρονο) ταυτοχρονα. Ομως δεν προσλαμβανονται πλεον νεοι Εποχικοι.

Για περισσοτερη ενημερωση
μπορειτε να επικοινωνησετε μαζι μου
dimzervas@hotmail.com

Σας ευχαριστω

Δημητρης Ζερβας
Εθελοντης Αρχιπυροσβεστης


Αποστολή από: Thalestris
Ημ. Αποστολής: 21/Ιανουαρίου/2012 ώρα 02:26
Να ρωτήσω κάτι... Όταν είσαι εθελοντής, εκτός ας πούμε από το θέμα της προσφοράς και των μορίων που παίρνεις. Τίποτα αλλα προνομια εχεις; Όπως ιατροφαρμακευτικη κάλυψη αν εισαι χωρίς ασφαλεια. Δηλαδη όχι μονο σε περιπτωση ατυχήματος εν ωρα υπηρεσιας... Γενικά... Ή καμιά εκπτωση σε συγκοινωνιες; Ή κατι άλλο; Ευχαριστω.


Αποστολή από: yandr
Ημ. Αποστολής: 31/Μαΐου/2012 ώρα 11:54
«Φέτος θα στελεχώσουμε δύο πυροφυλάκια (Σκίπιζας και Μόλας) με νυχτερινές πυροφυλάξεις. Θα πραγματοποιούμε και περιπολίες με το πυροσβεστικό μας όχημα, ειδικά τις επικίνδυνες μέρες. Διαθέτουμε και μια μικρή ομάδα πεζοπόρου τμήματος που θα συνδράμει το Πυροσβεστικό Σώμα και τις υπόλοιπες αρμόδιες αρχές σε περιπτώσεις κατάσβεσης πυρκαγιάς... », λέει στα «ΝΕΑ» ο Ηλίας Τζηρίτης, Πρόεδρος των Εθελοντών Δασοπυροπροστασίας Αττικής (ΕΔΑΣΑ,www.edasa.gr), που αριθμούν 92 τακτικά μέλη. Στα 26 χρόνια λειτουργίας τους μετρούν συνολικά 1.716 πυροφυλάξεις,3.377 μοναδικούς εθελοντές,171 εντοπισμούς πυρκαγιών,32 κατασβέσεις και (από το 2008) 280 περιπολίες.

Οπως και άλλοι Σύλλογοι που δραστηριοποιούνται γύρω από την Πάρνηθα, και στην τρέχουσα αντιπυρική περίοδο τελούν υπό τον συντονισμό του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού, ο οποίος, μαζί με τον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό, έχουν την ευθύνη για την πρόληψη και δασοπυρόσβεση. «Ο ρόλος μας είναι να βοηθάμε εθελοντικά στην αποτελεσματική πυροπροστασία, αλλά και στη γενικότερη προστασία της Πάρνηθας (αναδασώσεις, συντηρήσεις μονοπατιών κ. Λπ.). Ολο αυτό πηγάζει από την αγάπη μας για το βουνό», ξεκαθαρίζει.

Πράσινη εκδρομή. Αναδάσωση και περιποίηση φυταρίων κεφαλληνιακής ελάτης που έχουν φυτευτεί τα τελευταία χρόνια στις καμένες εκτάσεις του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας διοργανώνουν την Κυριακή 27 Μαΐου (09.00-12.30) ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης (www.iea.org.gr). Ως σημείο συνάντησης έχει οριστεί ο σταθμός του τελεφερίκ Πάρνηθας, απ' όπου στις 8.45 λεωφορεία θα μεταφέρουν κάθε συμμετέχοντα.

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4725769" rel="nofollow - πηγή


-------------


Αποστολή από: croft
Ημ. Αποστολής: 09/Ιουνίου/2012 ώρα 15:24
Ισχύει αυτό που λένε για τους δασοπυροσβέστες ότι Μπορεί Να πάρουν κάποιο 2μηνο (δεν ξέρω ακριβώς) και να πληρωθούν αυτούς τους 2 μήνες;


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 03/Ιουλίου/2012 ώρα 18:18
Μπορεί ένας εθελοντής πυροσβέστης να ενταχθεί στην ΕΜΑΚ ή στις ειδικές δυνάμεις πυρόσβεσης;


Αποστολή από: Eirini86
Ημ. Αποστολής: 30/Αυγούστου/2012 ώρα 18:38

Για να πάρεις μόρια από εθελοντισμό για τις προκυρήξεις της Πυροσβεστικής, πρέπει να έχεις το λιγότερο 3ετή εθελοντική υπηρεσία;

Επίσης, άμα είμαι εθελόντρια 3 χρόνια Και βγει προκύρηξη παλι, τοτε το όριο ηλικίας για μένα από 29 πάει στα 32 (κάτοχος πτυχίου ΑΕΙ) Έτσι γράφει η τελευταία προκύρηξη και ήθελα να τσεκάρω αν όντως κατάλαβα καλά.
Και τέλος, με τα 3 χρόνια εθελοντισμου, θα πάρω (50+30+30=) 110 μόρια;


Αποστολή από: D.Y.K
Ημ. Αποστολής: 30/Αυγούστου/2012 ώρα 19:03
Άν θυμάμαι καλά αυτά αναφέρει η τελευταία προκήρυξη ακριβώς.


-------------


Αποστολή από: Greek_Army
Ημ. Αποστολής: 30/Αυγούστου/2012 ώρα 20:20
Αρχικά αποστάλθηκε από Eirini86

Για να πάρεις μόρια από εθελοντισμό για τις προκυρήξεις της Πυροσβεστικής, πρέπει να έχεις το λιγότερο 3ετή εθελοντική υπηρεσία;

Επίσης, άμα είμαι εθελόντρια 3 χρόνια Και βγει προκύρηξη παλι, τοτε το όριο ηλικίας για μένα από 29 πάει στα 32 (κάτοχος πτυχίου ΑΕΙ) Έτσι γράφει η τελευταία προκύρηξη και ήθελα να τσεκάρω αν όντως κατάλαβα καλά.
Και τέλος, με τα 3 χρόνια εθελοντισμου, θα πάρω (50+30+30=) 110 μόρια;


1.Oι εθελοντές πυροσβέστες που έχουνε τουλάχιστον τριετή συνολική ευδόκιμη εθελοντική υπηρεσία και έχουνε τα απαραίτητα προσόντα, λαμβάνουν μόρια κατά τους διαγωνισμούς, για κατάταξη στο Πυροσβεστικό Σώμα.
2. Και του τριακοστού τρίτου (33ου) για τους πτυχιούχους σχολών τριτοβάθμιας
εκπαίδευσης.
3. Πενήντα (50) μονάδες για όσους έχουν προσληφθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα ως πυροσβέστες
εποχικής απασχόλησης τουλάχιστον μία (1) αντιπυρική περίοδο και τριάντα (30) μονάδες για κάθε
επιπλέον έτος ευδόκιμης υπηρεσίας
Πενήντα (50) μονάδες για όσους έχουν προσφέρει για ένα (1) τουλάχιστο έτος ευδόκιμη εθελοντική
υπηρεσία στο Πυροσβεστικό Σώμα ή στη Δασική Υπηρεσία ως εθελοντές πυροσβέστες και τριάντα
(30) μονάδες για κάθε επιπλέον έτος ευδόκιμής εθελοντικής υπηρεσίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τον θεσμό των εθελοντών θα βρεις στο http://www.fireservice.gr/pyr_cms_files/dynamic/c196701/attach/00001154_el_GR.pdf" rel="nofollow - ΦΕΚ-------------


Αποστολή από: Eirini86
Ημ. Αποστολής: 31/Αυγούστου/2012 ώρα 13:07
Ευχαριστώ Γκρικ Αρμυ


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 02/Οκτωβρίου/2012 ώρα 00:05
Οταν ενας εθελοντης μπαινει φανταρος τι γινεται παιρνει αδεια απο τον διοικητη της πυροσβεστικης για αναβολη των καθηκοντων του; Ποσο καιρο πριν πρεπει να ενημερωσει; Αφου απολυθει συνεχιζει κανονικα και περνει τα μορια που ειχε πριν?


Αποστολή από: Greek_Army
Ημ. Αποστολής: 02/Οκτωβρίου/2012 ώρα 01:36
Αρχικά αποστάλθηκε από wrc

Οταν ενας εθελοντης μπαινει φανταρος τι γινεται παιρνει αδεια απο τον διοικητη της πυροσβεστικης για αναβολη των καθηκοντων του; Ποσο καιρο πριν πρεπει να ενημερωσει; Αφου απολυθει συνεχιζει κανονικα και περνει τα μορια που ειχε πριν;


Με απόφαση Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος αναστέλλεται η ιδιότητα του Εθελοντή Πυροσβέστη στις ακόλουθες περιπτώσεις:
  • α. Καθ’ όλη τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας.

2) Δεν το γνωρίζω

3) Λογικά σε ξανά παίρνουν αφού αναστέλλεται, για τα μόρια που παίρνεις για προκηρύξεις του Π. Σ. Έχουμε γράψει σε προηγούμενο μήνυμα-------------


Αποστολή από: GReen Beret 315
Ημ. Αποστολής: 14/Οκτωβρίου/2012 ώρα 00:45
Ήθελα να ρωτήσω. Από όταν καταθέσω τα χαρτιά για να γίνω εθελοντής πότε ακολουθεί η εκπαίδευση των 72 ωρών; Και που; Στη τοπική Π. Υ ή αλλού; Και τι είδους εκπαίδευση είναι;


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 14/Οκτωβρίου/2012 ώρα 01:42
Καλησπέρα
Σχετικά με τις απορίες σας μπορείτε να διαβάσετε τον νόμο κάνοντας κλικ

http://www.vfu.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3" rel="nofollow - http://www.vfu.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3

και για Άλλες Σχετικές Απορίες εδώ

http://www.vfu.gr/index.php?option=com_content&view=category&id=21" rel="nofollow - http://www.vfu.gr/index.php?option=com_content&view=category&id=21

Σας ευχαριστώ

Δημήτρης Ζέρβας
Γεν. Γραμ. ΠΕΕΠΣ


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 29/Νοεμβρίου/2012 ώρα 23:53
Καλησπερα γνωριζει κανεις άν οι εθελοντές πυροσβέστες εκτός απο μόρια στις Προκηρύξεις Παίρνουν και κάποια Ποσόστωση , ενας γνωστος μου μόνιμος στην πυροσβεστικη μου ειπε οτι πχ στις 100 θεσεις που προκηρυσονται οι 20 ειναι για εθελοντες.


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 10/Δεκεμβρίου/2012 ώρα 19:30
Δηλαδη να αποτελει ξεχωριστη κατηγορια?


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 12/Δεκεμβρίου/2012 ώρα 21:57
Στην πυροσβεστικη εχουν 3-4 κατηγοριες (οδηγοι-μαχημοι-ΑΕΙ, ΤΕΙ κτλπ) . Εγω εχω καταλαβει οτι σαν εθελοντης οποια κατηγορια και να διαλεξεις διαγωνίζεσαι στο 20% τον θεσεων μαζι με αλλους εθελοντες (και παιρνεις και καποια μόρια). Τωρα αν εχω καταλαβει λαθος Διορθώστε Με.


Αποστολή από: turbodiesel
Ημ. Αποστολής: 19/Απριλίου/2013 ώρα 12:45
Οριστε μεχρι και αχριστοι γιωταδες εποχικοι μπαινουν! http://www.firenews.gr/anaklisi-diatagis-epochikon-pirosveston.html" rel="nofollow - http://www.firenews.gr/anaklisi-diatagis-epochikon-pirosveston.html


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 27/Ιουνίου/2013 ώρα 17:36
TestpasWord σε ευχαριστουμε. Καθε φορα εισαι αναλυτικος και ξεκαθαρος σε οτι λες. Εχεις δικιο σε ολα οσα λες. Σαπιοι πολιτικοι σαπιο κρατος, σαπια Ελλαδα. Ευχομαι σε ολα τα ρουσφετια να τα βρουν μπροστα τους. Και να δικαιω8ει ο κοσμος με αυτην τη σαπιλα που μας κυβερνα. Εαν γνωριζεις και μπορεις να μ απαντησεις αν γινω ε8ελοντης πυροσβεστης θα εχω δικαιωμα σημμετοχης εως ποιο ηλικιακο οριο. Τωρα π ειμαι πτυχιουχος δασολος εχ εως 29 αν δν κανω λα8ος. Μεχρι το 15 8α ειμαι οριακα. Σε ευχαριστω προκαταβολικα.


Αποστολή από: testpasword
Ημ. Αποστολής: 07/Ιουλίου/2013 ώρα 01:12
Φίλε Νικόλα, απ'ότι ακούγεται μάλλον η Πυροσβεστική δεν θα βγάλει άλλη προκήρυξη τα έτη 2013-2014-2015 για ιδιώτες. Αν πάρεις και διαβάσεις αναλυτικά την προκήρυξη με την οποία καταθέσαμε τα χαρτιά μας για να γίνουμε ΠΠΥ, θα δεις πόσα μόρια παίρνει ένας εθελοντής ιδιώτης.(Νομίζω παίρνει ένα μόριο για κάθε εγκεκριμένο έτος εθελοντισμού). Η απόφαση είναι δική σου.(Προσωπική μου άποψη-αν θες την ακούς-οι ελπίδες για την Πυροσβεστική μετά απ'αυτό το φιάσκο είναι λίγες). Καλή συνέχεια αδερφέ μου ς'ότι κι αν κάνεις.


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 30/Οκτωβρίου/2013 ώρα 02:53
Μια ερωτηση θελω να κανω αν εισαι δεα εχεις το δικαιωμα να εισαι και εθελοντης ή συνεχιζεις οταν τελειωσεις τη θητεια σου. Σαν απλος στρατιωτης εννοειται πως δεν Μπορεις ουτε και σαν υεα αλλα σαν δεα ξερετε αν γινεται?


Αποστολή από: Greek_Army
Ημ. Αποστολής: 30/Οκτωβρίου/2013 ώρα 03:20
ΥΕΑ=ΔΕΑ, άρα δεν γίνεται.


-------------


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 09/Νοεμβρίου/2014 ώρα 00:41
Καλησπερα , γνωριζεται αν παιρνουν εποχικους ολο το χρονο στο ΠΣ; Δηλαδη εγω μπορω να γινω εθελοντης τωρα η μονο συγκεκριμενες χρονικες περιοδους; Και αν ναι τι ενεργειες πρεπει να κανω; Σας ευχαριστω και συγχαρητηρια για το φορουμ!


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 31/Δεκεμβρίου/2014 ώρα 02:57
Μηπως γνωριζει κανεις αν για τους εθελοντες πυροσβεστες σε περιπτωση που συμπεριληφθει στις πανελληνιες το πυροσβεστικο σωμα θα δοθει καποιο μεταβατικο σταδιο ωστε να μπουν και αυτοι οι οποιοι ειναι γυρω στα 23-28?


Αποστολή από: D.Y.K
Ημ. Αποστολής: 31/Δεκεμβρίου/2014 ώρα 11:47
Δεν γνωρίζουμε τίποτα για τα όρια ηλικίας ακόμη γενικότερα.


Αποστολή από: george777
Ημ. Αποστολής: 23/Ιανουαρίου/2015 ώρα 18:39
Ορίστε τα νεότερα από τον σύριζα αν βγει φυσικά...http://www.aep.gr/2015/01/blog-post_22.html

Στην ουσία λέει γενικά και αόριστα ο σύριζα ότι: Εθελοντές έως και 35 ετών θα μπορούν να δείνουν μαζί με τα παιδιά απο το λύκειο πανελλήνιες για να μπούνε υπαξιωματικοί ή αξιωματικοί... Με 10% για κάθε σχολή αποκλειστικά για εθελοντές...

τα 2 βασικά ερωτήματα άν φυσικά θα τα κάνει αυτά για τον εθελοντισμό είναι τα εξής:

1) θα υπάρξει κάποιο διάστημα που θα πρέπει να είναι εθελοντής κάποιος (πχ.2 ή 3 χρόνια) ή απλά μία μέρα εθελοντισμού θα αρκεί ουτο σώστε να μπορεί κάποιος να έχει το δικαίωμα για το 10% στις πανελλήνιες.
2) όπως έχω πεί και σε άλλο θέμα εδώ στο φόρουμ, δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τα κενά του πυροσβεστικού σώματος αφού οι πρώτοι που θα βγούν απο τις σχολές Ιδιώτες θα είναι κάπου στο 2018 ενώ τελευταία προκήρυξη ήταν θυμίζω το 2011; ...


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 24/Ιανουαρίου/2015 ώρα 02:17
Αν το κανει αυτο ο συριζα ειναι στα θετικα του τοτε αλλα απο την αλλη θελει να αυξησει το επιπεδο για να βαλει μορφωμενα ατομα οταν υπαρχουν εθελοντες που εχουν βγαλει σχολες τριτοβαθμιας και εχουν τα παντα απο μορια και στην ουσια τρωνε ακυρο πως θα θα βαλει επιλαχοντες εποχικους γιωταδες απορω


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 23/Νοεμβρίου/2015 ώρα 03:18
Οι εθελοντές πυροσβέστες που έχουν τουλάχιστον τετραετή συνολική ευδόκιμη εθελοντική υπηρεσία και έχουν τα απαιτούμενα προσόντα, λαμβάνουν μόρια κατά τους διαγωνισμούς, για κατάταξη στο Πυροσβεστικό Σώμα σύμφωνα με την αναδιάρθρωση του 2014. Τώρα που λογικά μπαίνει στις πανελλήνιες τι θα παίρνει ο εθελοντής;


Αποστολή από: D.Y.K
Ημ. Αποστολής: 23/Νοεμβρίου/2015 ώρα 18:30
Δεν έχει διευκρινιστεί το παραπάνω που ρωτάς οπότε δεν μπορούμε να σου απαντήσουμε ακόμη.


Αποστολή από: nickthegreek1319
Ημ. Αποστολής: 24/Δεκεμβρίου/2015 ώρα 16:21
Παιδιά ένας γνωστός μου μπήκε πρόσφατα στην πυροσβεστική και λέει πως εξαιτίας αυτού δεν θα χρειαστεί να υπηρετήσει στρατιωτική θητεία. Ισχύει;

Σημείωση: Δεν μπήκε από την σχετική ακαδημία, αλλά κατατάχθηκε ως εθελοντής.


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 27/Δεκεμβρίου/2015 ώρα 19:32
Αστεία όσα λέει ο φίλος σου και εσύ μάλλον αφελής που τον ακούς...


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 28/Δεκεμβρίου/2015 ώρα 17:12
Καμια σχεση εχει δικιο ο dmtrs αποκλειονται οσα σου λεει ο φιλος σου nickthegreek1319. Απλα ο εθελοντης πυροσβεστης παιρνει καποια μορια σε προκυρηξεις του σωματος και οπως ειναι λογικο παιρνει καποια μορια και προηγειται εναντι των απλων πολιτων ως εκει, αλλα τωρα με τις πανελληνιες ποιος ξερει τι μορια θα παιρνουν και πως?


Αποστολή από: nickthegreek1319
Ημ. Αποστολής: 29/Δεκεμβρίου/2015 ώρα 00:03
Έχετε δίκιο τελικά, απλά επειδή κάτι τέτοιο γίνεται με τους αστυνομικούς είπα μην γίνεται το ίδιο και με τους πυροσβέστες μιας που ανήκουν κι αυτοί στα σώματα ασφαλείας.


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 04/Φεβρουαρίου/2016 ώρα 11:57
Τοσκα κοιταξε να υλοποιησεις τις δεσμευσεις σου σχετικα με τους εθελοντες για να μην μεγαλωσει και αλλο η μυτη σου... αντε σας βαρεθηκε ο κοσμος με τα ψεματα σας. Ακομα και τον εθελοντισμο θα διαλυσετε


Αποστολή από: Sxaris
Ημ. Αποστολής: 08/Μαρτίου/2016 ώρα 17:45
Καλησπέρα σε όλους,
Είμαι εθελοντής πυροσβέστης 3-έτη και θέλω να δώσω πανελλήνιες για την Πυροσβεστική Ακαδημία.
Είχαμε κανένα νέο με το πολυαναμενόμενο 10% για τους εθελοντές;(θα προλάβουμεγια φέτος; )
Ξέρει κανείς πότε θα βγει η προκήρυξη για να δούμε πόσα άτομα χρειάζονται;
Ευχαριστώ


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 08/Μαρτίου/2016 ώρα 20:17
Κανεις δεν ξερει φιλε τι θα γινει με τους εθελοντες... Ολοι την ιδια αγωνια εχουμε... Ποσο χρονων εισαι; Εχεις διαβασει καλα; Γιατι οι θεσεις θα ειναι πολυ λιγες για τους εθελοντες αν δοθει και 10% φυσικα... Απο που εισαι; Για να δουμε θα εχει οριο ηλικιας 35!


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 09/Μαρτίου/2016 ώρα 00:27
Τελικα τελος.


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 09/Μαρτίου/2016 ώρα 10:48
Δεν σε πιασαμε...


Αποστολή από: Sxaris
Ημ. Αποστολής: 10/Μαρτίου/2016 ώρα 17:29
Αρχικά αποστάλθηκε από apostolis

Κανεις δεν ξερει φιλε τι θα γινει με τους εθελοντες... Ολοι την ιδια αγωνια εχουμε... Ποσο χρονων εισαι; Εχεις διαβασει καλα; Γιατι οι θεσεις θα ειναι πολυ λιγες για τους εθελοντες αν δοθει και 10% φυσικα... Απο που εισαι; Για να δουμε θα εχει οριο ηλικιας 35!

Καλησπερα αποστόλη 28 ειμαι απο κρητη. Κοιτα να δεις το αποφασησα αργα κ ζοριζομαι λιγο αλλα το παλευω.
Εσυ σε τι φαση βρίσκεσαι;
Ξερεις μηπως ποτε θα βγει η προκυρηξη της πυροσβεστικης να δουμε ποσα ατομα θα μπουν στη σχολη;


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 11/Μαρτίου/2016 ώρα 11:21
Εγω φιλε ειμαι 34 και δεν ξερω αν θα εχει οριο το 35ο! Τι να διαβασουμε ρε φιλε μετα απο τοσο καιρο αποχης απο μαθηματα; Η προκυρηξη μαλλον θα βγει σε κανενα μηνα λογικα οσο για τα ατομα αγνωστο... Αλλα το βασικο που εκκρεμει για εμας ειναι αν θα δοθει ειδικη κατηγορια που δε το βλεπω για φετος!


Αποστολή από: Sxaris
Ημ. Αποστολής: 11/Μαρτίου/2016 ώρα 23:42
Αρχικά αποστάλθηκε από apostolis

Εγω φιλε ειμαι 34 και δεν ξερω αν θα εχει οριο το 35ο! Τι να διαβασουμε ρε φιλε μετα απο τοσο καιρο αποχης απο μαθηματα; Η προκυρηξη μαλλον θα βγει σε κανενα μηνα λογικα οσο για τα ατομα αγνωστο... Αλλα το βασικο που εκκρεμει για εμας ειναι αν θα δοθει ειδικη κατηγορια που δε το βλεπω για φετος!

Ναι αλλά αν δοθεί τελικά αυτή η πολυπόθητη ειδική κατηγορία της τάξεως του 10% δεν πιστεύεις ότι πρέπει να διαβάσεις για να δώσεις σε αυτή μιας και του χρόνου αφού είσαι 34 θα είναι η χρονιά σου;


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 12/Μαρτίου/2016 ώρα 01:21
Ποτε φιλε θα δοθει η κατηγορια 10% φτασαμε μεσα μαρτη...


Αποστολή από: D.Y.K
Ημ. Αποστολής: 12/Μαρτίου/2016 ώρα 11:25
Η προκήρυξη θα βγει λογικά τον Μάιο.

Συνεπώς, μέχρι τότε κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει όρια ηλικίας, κατηγορίες και γενικότερα τις προϋποθέσεις κλπ.

Λίγη υπομονή ακόμα κύριοι.


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 29/Μαρτίου/2016 ώρα 15:12
παιδια σαν εθελοντες μας πουλήσανε.
Δεν μας δώσανε οτι μας άξιζε. Εγω έφυγα δεν γινόταν αλλο


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 03/Απριλίου/2016 ώρα 18:47
Απριλης και οι εθελοντες τιποτα... Μαλλον καταργηση του θεσμου ετσι οπως το πανε... Κριμα !


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 27/Μαΐου/2016 ώρα 16:32
Αν μπορει καποιος να με κατατοπησει. οι εποχιακοι μεχρι ποιο ειναι το οριο ηλικιας?


Αποστολή από: leo1414
Ημ. Αποστολής: 29/Αυγούστου/2016 ώρα 03:18
Καλησπέρα φίλοι. Μήπως γωρίζει κανείς πότε αρχίζουν οι αιτήσεις στην πυροσβεστική για τουε εθελοντές φέτος. Η δεν υπάρχουν ημερομηνίες ακόμα ;


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 08/Σεπτεμβρίου/2016 ώρα 00:58
Καλησπερα σας, μηπως ξερεις κανεις αν μπορει καποιος να ειναι εθελοντης πυροσβεστης και ταυτοχρονα σαμαρειτης στον ερυθρο σταυρο; Σε μια συζητηση ειπωθηκε κατι τετοιο και δε ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο ή οχι.


Αποστολή από: spinalgr1990
Ημ. Αποστολής: 28/Σεπτεμβρίου/2016 ώρα 12:32
Οι εθελοντες Πυροσβέστες μπορούν να δώσουν πανελλήνιες για εισαγωγή στην σχολή Ανθυποπυραγών ;

Απ' ότι ξέρω γίνεται αλλα έχει όριο ηλικίας τα 33 έτη αλλά ας μου το επιβεβαιώσει
και κάποιος που το γνωρίζει στα σίγουρα.

Και επίσης Εθελοντής Πυροσβέστης γίνεσαι έχοντας μόνο την πιστοποίηση εθελοντή πυροσβέστη ή πρέπει να κάνεις υποχρεωτικά και 3 χρόνια υποχρεωτικά υπηρεσίες στην
πυροσβεστικη υπηρεσία

Το μονο που βρηκα είναι τα παρακάτω :

1. http://www.cretalive.gr/crete/sygcharhthria-stoys-neoys-foithtes-pyrosbestes" rel="nofollow -
2. http://www.edu4u.gr/Comments.aspx?qId=53874" rel="nofollow - - Συμπληρωματική Προκύρηξη Πυροσβεστικής ΑΔΑ:68ΡΣ465ΦΘΕ-Ε9Κ
--- >scribd.com/document/326109557

Αποστολή από: BlackSheep
Ημ. Αποστολής: 01/Νοεμβρίου/2016 ώρα 19:23
Ποιοι εθελοντες ρε μαγκες


Αποστολή από: djtzou
Ημ. Αποστολής: 02/Νοεμβρίου/2016 ώρα 16:07
Μπορούμε και τώρα να γίνουμε εθελοντές πυροσβέστες; Γνωρίζει κανείς?


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 10/Νοεμβρίου/2016 ώρα 18:36
Όχι έως τέλος σεπτεμβρη είναι οι προθεσμίες για να γίνει κάποιος εθελοντής


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 16/Νοεμβρίου/2016 ώρα 19:22
Έχει αρχίσει η εκπαίδευση των νέων εθελοντών ; Γνωρίζει κανείς ;


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 26/Νοεμβρίου/2016 ώρα 15:32
Για να ενταχθει κανεις στην κατηγορια των εθελοντων πρστων στις πανελληνιες πρεπει να υπηρετεί στο σωμα ως εθελοντης για 3 χρονια και να ειναι κατω των 33 . Εθελοντες παιρνει και η ανθυποπυραγων και η σχολη πυροσβεστων.
Συγκεκριμένα φετος πηρε 1 εθελοντη στην ανθυποπυραγων και 8 εθελοντες στην σχολη πυροσβεστων.

Απο σπουδαστη


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 08/Μαρτίου/2017 ώρα 20:08
Αρχικά αποστάλθηκε από αποστολη

Τελικα τελος.
Παιδιά να ρωτήσω αν γίνω εθελοντής το καλοκαίρι... Και του χρόνου δώσω πανελλήνιες θα μπω με τον βαθμό που αντιστοιχεί στους πυροσβέστες ή σε απλούς πολίτες...


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 08/Μαρτίου/2017 ώρα 21:57
Ωραια ερωτηση φιλε.
Κι αν καποιος εχει απαντηση, μεχρι ποιας ηλικιας επιτρεπονται οι πανελληνιες για πυροσβεστες;


Αποστολή από: AlexG7
Ημ. Αποστολής: 09/Μαρτίου/2017 ώρα 21:13
Πολίτες


Αποστολή από: luchy
Ημ. Αποστολής: 10/Μαρτίου/2017 ώρα 00:44
Αρχικά αποστάλθηκε από Lock

Ωραια ερωτηση φιλε.
Κι αν καποιος εχει απαντηση, μεχρι ποιας ηλικιας επιτρεπονται οι πανελληνιες για πυροσβεστες;
διαβασε την περσυνη προκυρηξη και δες


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 10/Μαρτίου/2017 ώρα 13:35
Παιδιά για ν δώσεις πανελλήνιες για πυροσβεστική ειναι μεχρι και 25
Αν ομως εισαι εθελοντής παει μεχρι τα 33 αλλά εχουν την ιδια βαση με τους πολιτες δηλαδή τα παιδια της γ λυκειου ( κ αποφοιτοι).
Διαβάστε την τελευταία προκήρυξη της πυροσβεστικής και θα τα βρείτε ολα.
Τα προνομια που ειχαν οι εθελοντές πυροσβέστες υπηρχαν μονο οταν η εισαγωγη πυροσβεστών γίνονταν με προκήρυξη.


Αποστολή από: osfp7
Ημ. Αποστολής: 10/Μαρτίου/2017 ώρα 18:07
γίνεται κάποιος να γίνει εθελοντής πυροσβέστης και εποχιακος το 2017?


Αποστολή από: PANIC
Ημ. Αποστολής: 10/Μαρτίου/2017 ώρα 20:55
Οι εθελοντες έχουν δική τους βάση εισαγωγής και ηλικιακο όριο τα 33 έτη.. Για να ενταχθεί κάποιος στην ειδική κατηγορία των εθελοντών πυροσβεστων θα πρέπει να υπηρετεί στο σώμα 3 χρόνια πατημενα.. Αλλιώς σαν απλός πολίτης αν δώσει κάποιος πανελληνιες μπαίνει ακριβώς όπως και οι υποψήφιοι των αστυνομικών σχολών με το ακριβώς ίδιο ηλικιακο όριο της σχολής αστυφυλακων-αξιωματικών..


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 11/Μαρτίου/2017 ώρα 00:39
Αρχικά αποστάλθηκε από PANIC

Οι εθελοντες έχουν δική τους βάση εισαγωγής και ηλικιακο όριο τα 33 έτη.. Για να ενταχθεί κάποιος στην ειδική κατηγορία των εθελοντών πυροσβεστων θα πρέπει να υπηρετεί στο σώμα 3 χρόνια πατημενα.. Αλλιώς σαν απλός πολίτης αν δώσει κάποιος πανελληνιες μπαίνει ακριβώς όπως και οι υποψήφιοι των αστυνομικών σχολών με το ακριβώς ίδιο ηλικιακο όριο της σχολής αστυφυλακων-αξιωματικών..

Φιλε μου Μήπως ξέρεις ποσο ειχε η φετινή βάση για την κατηγορία εθελοντών; Καθως δν ξερω την κατηγορία που εντάσσονται.
Σ ευχαριστώ


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 11/Μαρτίου/2017 ώρα 09:59
εντάξει την βρηκα. Τελικά οι εθελοντές παίρνουν το 5% των θέσεων απο πανελλήνιες δηλαδή 5 θεσεις. Απλα φετος δν συμπληρώθηκε μια αλλη Κατηγορία κ οι 5 έγιναν 8.


Αποστολή από: PANIC
Ημ. Αποστολής: 11/Μαρτίου/2017 ώρα 15:42
Η συγκεκριμένη κατηγορία που δεν συμπληρωθηκε περσυ ίσως να συμπληρωνεται και σπάνια καθώς δεν υπάρχουν υποψήφιοι για τις συγκεκριμένες θέσεις που δίνονται και αποτελεί το 3%.. Αυτό το 3% είναι πολύ πιθανό να πηγαίνει συχνά στους εθελοντες οπότε να μπαίνουν σταθερά κατ έτος 8 εθελοντες πυροσβεστες στην σχολή πυροσβεστων.. Το 2% συνολικά από το 10% των ειδικών κατηγοριών που δίνεται για την εισαγωγή στις σχολές συμπληρωνεται με τις μειονοτητες της Θράκης και συνήθως θα τις καλύπτουν τις θέσεις αλλιώς θα πηγαίνουν και αυτές στους εθελοντες αν δεν συμπληρωνονται.. Περσυ η βάση εισαγωγής για την σχολή πυροσβεστων ήταν περίπου 9505 και κάπου στα 16200 για ανθυποπυραγων (Πάντα για τους εθελοντες πυροσβεστες) αυτά..


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 11/Μαρτίου/2017 ώρα 17:13
Αρχικά αποστάλθηκε από PANIC

Η συγκεκριμένη κατηγορία που δεν συμπληρωθηκε περσυ ίσως να συμπληρωνεται και σπάνια καθώς δεν υπάρχουν υποψήφιοι για τις συγκεκριμένες θέσεις που δίνονται και αποτελεί το 3%.. Αυτό το 3% είναι πολύ πιθανό να πηγαίνει συχνά στους εθελοντες οπότε να μπαίνουν σταθερά κατ έτος 8 εθελοντες πυροσβεστες στην σχολή πυροσβεστων.. Το 2% συνολικά από το 10% των ειδικών κατηγοριών που δίνεται για την εισαγωγή στις σχολές συμπληρωνεται με τις μειονοτητες της Θράκης και συνήθως θα τις καλύπτουν τις θέσεις αλλιώς θα πηγαίνουν και αυτές στους εθελοντες αν δεν συμπληρωνονται.. Περσυ η βάση εισαγωγής για την σχολή πυροσβεστων ήταν περίπου 9505 και κάπου στα 16200 για ανθυποπυραγων (Πάντα για τους εθελοντες πυροσβεστες) αυτά..

Στην ανθυποπυραγωνε έπαιρνε 1 εθελοντή κ μπήκε με 12 οπως ειπες. Πσσσσσ μια χαρα κ μεις που δίνουμε πανελλήνιες σαξ πολιτες πρεπει ν βγάλουμε 17.000 για πυροσβέστης και 18 για αξιωματικός. Φέτος έβγαλα 16.300 κ εμεινα εκτός για λιγο Πφ αν δν περασω φέτος εχω φύγει για εθελοντής κ σε 3 χρονια πανελλήνιες. αυτα ειναι αμα τα ξερεις απο την αρχη δν δινεις σαν πολίτης.
Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 14/Μαρτίου/2017 ώρα 10:35
Παιδιά καλημέρα να ρωτησω κάτι φέτος που μπήκε η πυροσβεστική στο επαλ επιρεαζει τον αριθμό ατόμων εθελοντών που θα πάρει από το γενικό λύκειο; Δηλαδή εννοώ ότι οι θέσεις που θα πάρει το επαλ για εθελοντές και δε ξέρω πόσες θα είναι αυτες θα τις πάρει από το γενικό αν ξέρει κάποιος απαντάει..


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 23/Μαρτίου/2017 ώρα 21:11
Αρχικά αποστάλθηκε από Αντρεας ζ.

Παιδιά καλημέρα να ρωτησω κάτι φέτος που μπήκε η πυροσβεστική στο επαλ επιρεαζει τον αριθμό ατόμων εθελοντών που θα πάρει από το γενικό λύκειο; Δηλαδή εννοώ ότι οι θέσεις που θα πάρει το επαλ για εθελοντές και δε ξέρω πόσες θα είναι αυτες θα τις πάρει από το γενικό αν ξέρει κάποιος απαντάει..

Φιλε μ ακομα δν το ξέρουμε αυτο. Προσωπικα όμως πιστευω οτι θα δωθει μια θέση στα επαλ κ αυτη θα βγει απο το γενικο Λύκειο
Λεω μονο μια θεση καθως στην Αστυφυλάκων πηρε 5 ατομα κ οι θεσεις ειναι 2πλασιες απο πυροσβεστική.
Ή μπορεί να παρει απο εκεινη τη κατηγορία των 3 ατομων που δεν συμπληρώθηκε κ πηγε στους εθελοντές φετος


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 27/Μαρτίου/2017 ώρα 14:36
Γνωρίζουμε περίπου πόσοι μπορει να είναι οι εθελοντές που θα δώσουν πανελλήνιες φέτος εγώ τουλάχιστον γνωρίζω 5-6 άτομα που δήλωσαν να δώσουν πανελλαδικές και είναι στην κατηγορία εθελοντων..


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 30/Μαρτίου/2017 ώρα 10:41
Αρχικά αποστάλθηκε από Αντρεας ζ.

Γνωρίζουμε περίπου πόσοι μπορει να είναι οι εθελοντές που θα δώσουν πανελλήνιες φέτος εγώ τουλάχιστον γνωρίζω 5-6 άτομα που δήλωσαν να δώσουν πανελλαδικές και είναι στην κατηγορία εθελοντων..

Αυτο δν το γνωριζουμε καθως δν το λεει η πυροσβεστική. Βεβαια αν εχεις κανενα γνωστο στο αρχηγειο το μαθαίνεις.
Παντως δν νομίζω ν είναι πολλοι κ θεωρω πως αν καποιος διαβάζει πραγματικά δεν εχει θεμα διοτι μόνο 10 είναι η βάση. Το λεω σε σχεση μ την κανονική που είναι 16.700


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 31/Μαρτίου/2017 ώρα 18:49
Ξέρετε έγκυρα αν παίρνουν εθελοντές πυροσβέστες τώρα;


Αποστολή από: PANIC
Ημ. Αποστολής: 01/Απριλίου/2017 ώρα 00:10
Όταν λες τώρα; Εννοείς αυτόν τον καιρό?.. Αν εννοείς αυτό όχι δεν παίρνουν τώρα.. Θα περιμένεις από Ιούνιο και μετά για να κάνεις αίτηση στην εκάστοτε πυροσβεστικη υπηρεσία της περιοχή σου και από Νοέμβριο λογικά θα ξεκινήσει η εκπαίδευση της νέας σειράς εθελοντών.. Με το καλό σου εύχομαι..


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 01/Απριλίου/2017 ώρα 09:04
Σας ευχαριστώ πολύ.


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 09/Ιουνίου/2017 ώρα 14:36
Καλή επιτυχία σε οσους εθελοντές δίνουν πανελλαδικές... Ξέρουμε αν θα πάρει περισσότερα άτομα σε σχέση με περσυ;


Αποστολή από: light
Ημ. Αποστολής: 01/Ιουλίου/2017 ώρα 21:11
Αρχικά αποστάλθηκε από Αντρεας ζ.

Γνωρίζουμε περίπου πόσοι μπορει να είναι οι εθελοντές που θα δώσουν πανελλήνιες φέτος εγώ τουλάχιστον γνωρίζω 5-6 άτομα που δήλωσαν να δώσουν πανελλαδικές και είναι στην κατηγορία εθελοντων..
Ξέρουμε πόσοι εθελοντές έκαναν τα χαρτιά τους φέτος για πανελλήνιες και πόσοι από γενικής σειράς;


Αποστολή από: wolver
Ημ. Αποστολής: 01/Αυγούστου/2017 ώρα 15:46
Καλησπερα παιδια ενδιαφερεται ενα φιλαρακι για εθελοντης (ειναι στο εμπορικο ναυτικο και θελει τον καιρο π θα ειναι εξω να ασχολειται με αυτο λογο κ@υλας). Οι αποριες π εχει ειναι εαν θελει καποιο χρηματικο ποσο ολο αυτο (εξοπλισμος κ. Λ. Π) κ δευτερον απο την στιγμη π 8α κανει τα χαρτια του στην πυροσβεστικη υπηρεσια ποσο καιρο παιρνει για να ξεκινησει η εκπαιδευση τ και που αυτη γινεται. Ευχαριστω εκ των προτερων

-------------
ΟΜΑΔΑ ~ΔΙΑΣ~


Αποστολή από: spinalgr1990
Ημ. Αποστολής: 11/Σεπτεμβρίου/2017 ώρα 12:37
Αρχικά αποστάλθηκε από PANIC

Οι εθελοντες έχουν δική τους βάση εισαγωγής και ηλικιακο όριο τα 33 έτη. Για να ενταχθεί κάποιος στην ειδική κατηγορία των εθελοντών πυροσβεστων θα πρέπει να υπηρετεί στο σώμα 3 χρόνια πατημενα. Αλλιώς σαν απλός πολίτης αν δώσει κάποιος πανελληνιες μπαίνει ακριβώς όπως και οι υποψήφιοι των αστυνομικών σχολών με το ακριβώς ίδιο ηλικιακο όριο της σχολής αστυφυλακων-αξιωματικών.


Υπάρχει κάποιο επίσημο έγγραφο που να το αναφέρει αυτό ; Δηλ. Ότι οι εθελοντες πρεπει να κάνουν πρώτα 3τή υπηρεσία και μετά έχουν δικαιώμα να δώσουν πανελλαδικές για την σχολή ανθυποπυραγών.

Τόσο στην https://www.scribd.com/document/358579294/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%AE%CF%81%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CE%A0%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B2%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-2017#user-util-view-profile" rel="nofollow - προκήρυξη της Πυροσβεστικής του 2017 όσο και https://www.scribd.com/document/358575112/%CE%95%CE%B8%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%A0%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B2%CE%AD%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%82" rel="nofollow - στο έγγραφο απόκτησης της ιδιότητας εθελοντή πυροσβέστη , δεν το βρήκα αυτό να το αναφέρει κάπου.

edit : Τελικά το βρήκα, είναι το https://www.scribd.com/document/358605929/%CE%95%CE%B8%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%A0%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B2%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%94%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1" rel="nofollow - Προεδρικό Διάταγμα 44/2016 - ΦΕΚ 68/Α/19-4-2016


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 02/Δεκεμβρίου/2017 ώρα 20:07
Καλησπερα στο forum και καλο μηνα σε ολους! Ειμαι εθελοντης πυροσβεστης απο το 2013 οποτε με καλυπτει πληρως η ευδοκιμη 3ετη προυπηρεσια που απαιτειται για τις πανελληνιες! Εχω σκοπο να δωσω φετος αν και ξερω πως διαγωνιζομαι με την βαση κοντα στα 14.000 μορια και τις λιγοστες 3 θεσεις πλεον (πρωην 5!1 απο το 10% των περσινων εξετασεων και 1 απο επαλ). Γνωριζει καποιος ρε παιδια ποσοι ειναι οι εθελοντες πυροσβεστες που πληρουν τα κρητηρια ηλικιας και 3ετη προυπηρεσιας για να εχω κατα νου ποσους ανταγωνιζομαι; Ξερω οτι μονο το αρχηγειο μπορει να γνωριζει αυτα τα στοιχεια αλλα δυστυχως δεν εχω καποιο κονε να μαθω!


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 03/Δεκεμβρίου/2017 ώρα 10:15
[QUOTE=SaVas]Καλησπερα στο forum και καλο μηνα σε ολους! Ειμαι εθελοντης πυροσβεστης απο το 2013 οποτε με καλυπτει πληρως η ευδοκιμη 3ετη προυπηρεσια που απαιτειται για τις πανελληνιες! Εχω σκοπο να δωσω φετος αν και ξερω πως διαγωνιζομαι με την βαση κοντα στα 14.000 μορια και τις λιγοστες 3 θεσεις πλεον (πρωην 5!1 απο το 10% των περσινων εξετασεων και 1 απο επαλ). Γνωριζει καποιος ρε παιδια ποσοι ειναι οι εθελοντες πυροσβεστες που πληρουν τα κρητηρια ηλικιας και 3ετη προυπηρεσιας για να εχω κατα νου ποσους ανταγωνιζομαι; Ξερω οτι μονο το αρχηγειο μπορει να γνωριζει αυτα τα στοιχεια αλλα δυστυχως δεν εχω καποιο κονε να μαθω![/QUOTE
Το θέμα είναι πόσοι απ αυτους θα δώσουν και πανελλήνιες. Φυσικά δεν το ξέρουμε αυτό ππυ λες. Αλλά τον Ιούνιο που γίνονται οι αιτήσεις οι εθελοντές είναι σε ειδική κατηγορία και τοτε θα μπορέσεις να τους μετρήσεις... Περσι αν θυμάμαι καλά ήταν πάνω από 100 αλλά δεν είμαι σίγουρος.


Αποστολή από: spinalgr1990
Ημ. Αποστολής: 03/Δεκεμβρίου/2017 ώρα 15:05
Από ΕΠΑΛ θα δωσεις ή από ΓΕΛ; Αυτό που ρωτας κανεις δεν μπορει να το ξερει. Επισης γνωρίζω ότι και οι εθελοντες πυροσβέστες πρεπει να δωσουν προκαταρκτικες εξετασεις. Οποτε αν καποιος πετυχει στις πανελλικες και κοπει στις ΠΚΕ τοτε παιρνουν τον επομενο.

Εγω θα ηθελα να σε ρωτησω Αν γνωρίζεις τα σεμινάρια για εθολοντης στην Βορεια Ελλαδα σε ποια περιοχη γινονται ; Και επισης ποσους μηνες χρειαστηκε Για να βγουν τα αποτελέσματα ώστε να παρεις το καρτελακι του Εθελοντή Πυροσβεστη ;


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 03/Δεκεμβρίου/2017 ώρα 15:50
Καλησπερα και παλι! Θα δωσω απο ΓΕΛ. Αλλα αυτο που ειπες για τις προκαταρκτικες δεν το γνωριζα! Μπορεις να μου πεις την πηγη που το διαβασες;
Οσον αφορα το ερωτημα σου εγω εκανα μαθηματα στην τοπικη υπηρεσια της πολης μου οπου και εδωσα εξετασεις εκει παλι, μετα απο 2-3 μηνες μαθηματα (αν θυμαμαι καλα) προφορικα και πρακτικα! Το καρτελακι οπως και το τυπικο ''αναμνηστικο διπλωμα'' μου παραδωθηκαν ενα μηνα αργοτερα. Αλλα απο τη στιγμη που εχεις περασει στις γραπτες εξετασεις του εθελοντη κανεις κανονικα υπηρεσιες!


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 03/Δεκεμβρίου/2017 ώρα 19:15
Παρερμηνευσα την εννοια των προκαταρκτικων... (νομιζα αναφερωσουν και σε αλλες γραπτες εξετασεις περα των πανελληνιων) Γνωριζω οτι θα δωσω αθληματα και θα περασω απο ψυχοτεχνικη και υγειονομικη διαδικασια!


Αποστολή από: spinalgr1990
Ημ. Αποστολής: 03/Δεκεμβρίου/2017 ώρα 20:09
Εχουν οι Εθελοντες Πυροσβεστες γκρουπ στο facebook, το ρωτησα εκει και μου απαντησαν

Δες εδω -- > http://www.facebook.com/peeps.gr/" rel="nofollow - Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού ΣώματοςΑποστολή από: greekfighter
Ημ. Αποστολής: 11/Ιανουαρίου/2018 ώρα 21:04
Καλησπερα παιδια! Ειμαι γεννημενος το 1989. Εαν κανω τα χαρτια μου για εθελοντης πυροσβεστης, προλαβαινω να δωσω πανελληνιες μεχρι τα 33; Δεν ξερω πως ακριβως υπολογιζεται ο χρονος υπηρεσιας και το ηλικιακο οριο, για αυτο ρωταω. Σας ευχαριστω!


Αποστολή από: spinalgr1990
Ημ. Αποστολής: 11/Ιανουαρίου/2018 ώρα 21:07
Πρεπει να κανεις και 3ετη εθελοντικη ευδοκιμη υπηρεσια για να μπορεσεις να δωσεις πανελλαδικες στην ειδικη κατηγορια των Εθελοντων πυροσβεστων. Εσυ έχεις την ιδιότητα του Εθελοντή Πυροσβέστη ;


Αποστολή από: greekfighter
Ημ. Αποστολής: 11/Ιανουαρίου/2018 ώρα 21:14
Οχι δεν ειμαι εθελοντης πυροσβεστης


Αποστολή από: spinalgr1990
Ημ. Αποστολής: 11/Ιανουαρίου/2018 ώρα 21:19
Δεν θα προλαβεις τοτε. Εγω ειμαι γεννημενος το 1990 και θα κανω του χρονου χαρτια για Ε. Π. Θα κανω 3ετη εθελοντικης ευδοκιμης υπηρεσιας στο σωμα και οταν δωσω πανελλαδικες θα ειμαι οριακα 33 ετη.


Αποστολή από: greekfighter
Ημ. Αποστολής: 11/Ιανουαρίου/2018 ώρα 21:33
Εαν εισαι το 1990 και τα κανεις του χρονου κ προλαβαινεις, εγω που ειμαι του 1989 εαν τα κανω φετος γιατι δεν προλαβαινω (καλοπροεραιτα ρωταω) ; Καθε ποτε παιρνουν εθελοντες πυροοσβρστες γνωριζεις;


Αποστολή από: spinalgr1990
Ημ. Αποστολής: 11/Ιανουαρίου/2018 ώρα 22:03
Αρχικα θα πρεπει να κανεις αιτηση για να γινεις Ε. Π και επειτα να κανεις καποια μαθηματα για να παρεις την ιδιοτητα. Οι αιτησεις γινονται 1η Ιουλίου 2018 έως την 30η Σεπτεμβρίου 2018 και τα μαθηματα θα ξεκινησουν απο το νεο ετος δηλ. Το 2019. Που θα εισαι τοτε 30 ετων +3 ετη ευδοκιμης εθελοντικης υπηρεσιας =33 ετων τελος του χρονου οταν θεωρητικα θα δωσεις πανελληνιες ενω το 33ο ετος ηλικιας θα πρεπει να το συμπληρωσεις πριν δωσεις πανελληνιες. Μπορει να κανω και λαθος δεν το ξερω, αλλα εγω που το υπολογισα για εμενα ημουν οριακα.

Να τι ελεγε η προκηρυξη για το 2017 :

Να μην υπερβαίνουν το εικοστό έκτο (26ο) έτος της ηλικίας τους, κατά την 31η Δεκεμβρίου του έτους λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης συμμετοχής, ήτοι να έχουν γεννηθεί από την 01/01/1992 και μεταγενέστερα.Κατ’ εξαίρεση, για όσους υπάγονται στην ειδική κατηγορία των Εθελοντών Πυροσβεστών Π. ς, το ως άνω ανώτατο όριο ηλικίας αυξάνεται στο τριακοστό τρίτο (33ο) έτος ήτοι να έχουν γεννηθεί από την 01/01/1985 και μεταγενέστερα.Αποστολή από: spinalgr1990
Ημ. Αποστολής: 18/Ιουνίου/2018 ώρα 08:27
Αρχικά αποστάλθηκε από greekfighter

Εαν εισαι το 1990 και τα κανεις του χρονου κ προλαβαινεις, εγω που ειμαι του 1989 εαν τα κανω φετος γιατι δεν προλαβαινω (καλοπροεραιτα ρωταω) ; Καθε ποτε παιρνουν εθελοντες πυροοσβρστες γνωριζεις;

Ακολουθει Αναλυτικη Φωτογραφίαhttps://i.imgur.com/b3WdyOz.jpg" rel="nofollow - ---> Εδώ Και https://i.imgur.com/ubJ6nNN.png" rel="nofollow - εδώ
Αποστολή από: δημητρης98
Ημ. Αποστολής: 19/Ιουνίου/2018 ώρα 11:52
Στις πανελληνιες εξεταζονται στην ιδια υλη και μαθηματα σε σχεση με αυτους που δινουν κανονικα με το 90%?


Αποστολή από: spinalgr1990
Ημ. Αποστολής: 19/Ιουνίου/2018 ώρα 12:22
Αρχικά αποστάλθηκε από δημητρης98

Στις πανελληνιες εξεταζονται στην ιδια υλη και μαθηματα σε σχεση με αυτους που δινουν κανονικα με το 90%;

Η απαντηση ειναι ΝΑΙ.


Αποστολή από: δημητρης98
Ημ. Αποστολής: 19/Ιουνίου/2018 ώρα 22:23
Εισαι εθελοντης, το εχεις κυνηγησει;


Αποστολή από: Guests
Ημ. Αποστολής: 16/Ιουλίου/2018 ώρα 15:09
Παιδιά καλησπέρα. Γνωρίζει κάποιος να μου πει τι ακριβώς ιατρική γνωμάτευση θα ζητήσω; Δηλαδή θα μου τι δώσουν από την πυροσβεστική και θα την συμπληρώσει ο ιατρός ή θα γράψει κάτι εκείνος; Και τι ακριβός; Ευχαριστώ.Εκτύπωση Σελίδας | Κλείσιμο Παραθύρου