Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Ψάξε στο Forum    Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

FIR Αθηνών και περιοχή Έρευνας και Διάσωσης

 Απάντηση Απάντηση Σελ.  < 1 2 34 5>
Συγγραφέας
Μήνυμα
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
thrakiotis Δες τη Λίστα
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης


Μέλος από: 22/Μαρτίου/2009
Θέση: Greece
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 964
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση thrakiotis Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 17/Νοεμβρίου/2009 ώρα 19:01
AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Θέμα επαναχάραξης συνόρων και ορίων θέτει η Άγκυρα με σημερινή ΝΟΤΑΜ !

Πριν από λίγο, αίφνης η Άγκυρα με την έκδοση σχετικής ΝΟΤΑΜ έθεσε ευθέως θέμα επαναχάραξης των συνόρων και ορίων μεταξύ των δύο χωρών! Με αφορμή μία άσκηση έρευνας-διάσωσης στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου, αρνείται την ελληνική αρμοδιότητα για αποστολές Έρευνας-Διάσωσης στην περιοχή διότι «δεν υπάρχει αναγνώριση από την Τουρκία των ορίων του FIR Αθηνών μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου που σημαίνει ότι δεν είναι αρμοδιότητα της Αθήνας οι αποστολές Έρευνας και διάσωσης στην περιοχή».

Προσθέτουν μάλιστα ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία οριοθέτησης των ορίων-συνόρων των δύο πλευρών η οποία να προσδιορίζει τις αρμοδιότητες Έρευνεας-Διάσωσης! Για την Τουρκία το Καστελλόριζο είναι «καρφί στο μάτι» γιατί λόγω και της υφαλοκρηπίδας του κόβει στα δύο τις περιοχές πετρελαϊκών ερευνών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Και σε ότι αφορά το θέμα που εγείρεται σήμερα αναφορικά με τις αποστολές έρευνας-διάσωσης, δημιουργεί ένα τεράστιο μπλοκ ελληνικού FIR το οποίο διεισδύει βαθιά στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αμφισβήτηση των περιοχών του FIR Μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου, σημαίνει και επερχόμενη αμφισβήτηση και άλλων περιοχών των Δωδεκανήσων, όπου δεν υπάρχει διμερής συμφωνία οριοθέτησης ορίων και συνόρων μεταξύ των δύο πλευρών…Υπάρχει όμως και ένα άλλο σημαντικό στοιχείο σε ότι αφορά την συγκεκριμένη άσκηση: Γίνεται την τελευταία ημέρα της τουρκοαιγυπτιακής άσκησης «Θάλασσα Φιλίας-2009», όπου θα συμμετέχει μεγάλος αριθμός μονάδων του τουρκικού Ναυτικού.

Η θαλάσσια περιοχή που θα διεξαχθεί η τουρκοαιγυπτιακή άσκηση συνορεύει με την περιοχή που θα διεξαχθεί η άσκηση έρευνας-διάσωσης σε δύο ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι «συμπτωματικά» θα έχουν και τα μέσα για να προστατέψουν οποιαδήποτε κίνησή τους.

Το θέμα είναι πως θα αντιδράσει η ελληνική πλευρά. Κανονικά θα πρέπει να παρεμποδιστεί η άσκηση. Άλλωστε η αντιNOTAM που εξέδωσε η ΥΠΑ είναι σαφής: Δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν τέτοια άσκηση. Θα τολμήσουν να υπερασπιστούν εμπράκτως όρια και σύνορα;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10335
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 27/Απριλίου/2010 ώρα 17:30
Τη διεκδίκηση της δικαιοδοσίας Ερευνας και Διάσωσης μέχρι το μέσο του Αιγαίου επιδιώκει η Αγκυρα και με νέα NAVTEX που εξέδωσε προαναγγέλλει τη διεξαγωγή ασκήσεων SAR στη συγκεκριμένη περιοχή από τις 29-30 Απριλίου.

Με τη NAVTEX 313/10 που εξέδωσαν οι αρμόδιες τουρκικές αρχές, αναγγέλλεται η διεξαγωγή ασκήσεων Ερευνας και Διάσωσης (SAR) το διήμερο 29 και 30 Απριλίου σε περιοχές του κεντρικού Αιγαίου τις οποίες η NAVTEX χαρακτηρίζει ως περιοχές που η δικαιοδοσία Ερευνας και Διάσωσης ανήκει στην Τουρκία («Turkish SAR Areas»).

Οι περιοχές αυτές καλύπτουν το γνωστό τρίγωνο μεταξύ Σκύρου, Λέσβου και Ψαρών, όπου πριν από λίγες εβδομάδες είχε υπάρξει και πάλι αμφισβήτηση της ελληνικής δικαιοδοσίας στην Ερευνα και Διάσωση, όταν είχε υπάρξει ανάγκη αναζήτησης και διάσωσης Ελληνα ψαρά.

Ο συνεχιζόμενος «πόλεμος» των ΝΟΤΑΜ και των ΝΑVTEX εκ μέρους της Τουρκίας επιδιώκει να κρατήσει στην επικαιρότητα το σύνολο των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο.

Η αμφισβήτηση και με έμπρακτο μάλιστα τρόπο της ελληνικής δικαιοδοσίας για Ερευνα και Διάσωση στο Αιγαίο, εντάσσεται στο πλαίσιο της πάγιας τουρκικής επιδίωξης για διεκδίκηση του επιχειρησιακού έλεγχου και πέραν του 25ου μεσημβρινού, σε μια γενικότερη αμφισβήτηση του στάτους κβο στο Αιγαίο.

ΕΘΝΟΣ

Επιστροφή στην κορυφή
TOPOL-M Δες τη Λίστα
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος


Μέλος από: 26/Ιουνίου/2009
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 2044
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση TOPOL-M Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 27/Απριλίου/2010 ώρα 18:18
Αντε πάλι με τον 25ο Μεσηβρινό. Οι Τούρκοι το χαβά τους.
Αντε να κάνει και το Π. Ν. Λευκή απεργία να αλωνίζουν ελεύθερα στο Αιγαίο.
Να λοιπόν με ποιό τρόπο μας μειώνουν την εθνική κυριαρχία.
Με τον οικονομικό πόλεμο και τις συνέπειες που έχει στις Ε. Δ.
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10335
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 14/Ιουνίου/2010 ώρα 14:18
Σκληρή παρτίδα στη διπλωματική σκακιέρα για τις πτήσεις στο Αιγαίο βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Η Αγκυρα προσπαθεί «από την πίσω πόρτα» και μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ΙCΑΟ) να παρακάμψει το ελληνικό αίτημα για υποβολή σχεδίων πτήσεως για τα στρατιωτικά αεροσκάφη της που πετούν στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου. Οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται τις συζητήσεις που διεξάγονται τα τελευταία δύο χρόνια στο πλαίσιο του ΙCΑΟ, αλλά και τη σιωπηρή ανοχή ισχυρών κρατών όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία, για να προωθήσουν τα σχέδιά τους.

Το παρασκήνιο της υπόθεσης είναι πλούσιο. Πριν από περίπου δύο χρόνια, το 2008, ξεκίνησαν στον ΙCΑΟ οι συζητήσεις για να εφαρμοστεί η έννοια της «Ευέλικτης Χρήσης Εναερίου Χώρου» (FUΑ). Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι χρειαζόταν να βρεθούν οι κατάλληλες ρυθμίσεις για να γίνει ευκολότερη και πιο ελεύθερη η χρήση του διεθνούς εναερίου χώρου.

Οπως είναι ευρέως γνωστό, η Ελλάδα επιμένει ότι η Τουρκία οφείλει να υποβάλει σχέδια πτήσεως για τα μαχητικά της αεροσκάφη που πετούν εντός του FΙR Αθηνών. Η Αγκυρα δεν το δέχεται. Τα προβλήματα άρχισαν να εμφανίζονται τον Ιούλιο του 2008. Στις πρώτες συζητήσεις στον ΙCΑΟ για το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Αεροναυτιλίας (ΕΑΝΡ) κατεγράφη για πρώτη φορά η θέση ότι μπορούν να πραγματοποιούνται στρατιωτικές δραστηριότητες (π. Χ. Ασκήσεις) εντός του FΙR Αθηνών χωρίς να κοινοποιούνται στην ελληνική πλευρά, άρα και χωρίς σχέδια πτήσης.

Η Αθήνα αντέδρασε. Γρήγορα όμως εντοπίστηκε ένα σοβαρό πρόβλημα: Η ελληνική πλευρά δεν μπορούσε να εμποδίσει μια αρνητική εξέλιξη, καθώς μια μελλοντική απόφαση θα λαμβανόταν με απλή πλειοψηφία. Η Τουρκία προχώρησε ένα βήμα παραπέρα τον Μάιο του 2009. Πρότεινε να συμπεριληφθεί στο ΕΑΝΡ η «φωτογραφική» αναφορά ότι «υπάρχουν ορισμένες περιστάσεις» στις οποίες μια χώρα (στην προκειμένη περίπτωση η Τουρκία) θα μπορούσε να μην αναγγείλει καν μια στρατιωτική επιχείρηση. Ο σκοπός της τουρκικής πρότασης ήταν ξεκάθαρος: να μπει τέλος στα σχέδια πτήσεως.

Στελέχη του ΙCΑΟ που επισκέφθηκαν την Αθήνα το καλοκαίρι του 2009 άσκησαν πιέσεις για άρση των ελληνικών αντιρρήσεων. Το αδιέξοδο ήταν εμφανές. Τελικά η Ελλάδα πέτυχε να εισαχθεί στο κείμενο ότι η μη κοινοποίηση στρατιωτικών επιχειρήσεων θα μπορούσε να μη γίνεται μόνο σε «εξαιρετικές περιστάσεις» και θα έπρεπε να λαμβάνεται υπόψη η ασφάλεια της πολιτικής αεροπλοΐας. Φρόντισε επίσης να προσθέσει καθαρή υποσημείωση στο κείμενο του ΙCΑΟ με τη θέση της.

Τελικά η Αθήνα κατέθεσε επισήμως ένσταση στις 22 Ιανουαρίου του 2010, αφού προηγουμένως εξασφάλισε παράταση της προθεσμίας για να απαντήσει. Το θέμα έκτοτε εκκρεμεί στην Επιτροπή Αεροναυτιλίας του ΙCΑΟ. Αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει παραπέμψει το θέμα ξανά στο Περιοχικό Γραφείο Ευρώπης και Βορείου Ατλαντικού στο Παρίσι για διαβουλεύσεις με την Αθήνα και τη Λευκωσία η οποία επίσης κατέθεσε ένσταση.
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10335
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 06/Ιουλίου/2010 ώρα 12:36
Με συστηματικό τρόπο η Τουρκία προωθεί τα συμφέροντά της, παρά τις διαβεβαιώσεις περί καλής γειτονίας.

Η νέα πρόκληση της Αγκυρας αφορά αμφισβήτηση ελληνικών δικαιωμάτων και αρμοδιοτήτων σε θέματα έρευνας και διάσωσης ναυαγών στο Αιγαίο και συνοδεύτηκε με πτήση πάνω από τις βραχονησίδες Καλόγεροι στο κέντρο του Αρχιπελάγους.

Το περιστατικό που έχει ορισμένα κενά από πλευράς Τουρκίας εξελίχτηκε ύστερα από ενημέρωση του ελληνικού Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) στις 11.45 από το αντίστοιχο τουρκικό για περιστατικό βύθισης αγνώστου πλοίου, στη θαλάσσια περιοχή 7 ναυτικών μιλίων βόρεια των νησίδων Καλόγεροι στο Κεντρικό Αιγαίο. Η ενημέρωση του τουρκικού Κέντρου Συντονισμού έγινε, όπως αναφέρθηκε, προφορικά από κυβερνήτη αεροπλάνου του οποίου δεν γνωστοποιήθηκαν τα στοιχεία. Εικάζεται ωστόσο ότι ενδεχομένως να ήταν μαχητικά.

Καθώς το σημείο του υποτιθέμενου ναυαγίου ήταν στα διεθνή ύδατα αλλά εντός του FΙR Αθηνών όπου η Ελλάδα ασκεί αρμοδιότητα ενεργοποιήθηκαν αμέσως 4 ελληνικά μαχητικά και άρχισαν έρευνες στις 12.05. Εσπευσαν επίσης ένα πορτογαλικό δεξαμενόπλοιο που ήταν στην περιοχή, ένα ελληνικό μεταγωγικό C-130, δύο ελικόπτερα Super Ρuma από Ελευσίνα και Χίο, η φρεγάτα «Σαλαμίς» (που ήταν βορειοδυτικά), ένα ελικόπτερο και πλωτά του Λιμενικού, ενώ συνεχής ήταν η συνεργασία ΓΕΕΘΑ- Λιμενικού.

Οι έρευνες είχαν αρνητικά αποτελέσματα, ενώ μία και πλέον ώρα αργότερα έφθασαν στη δεσμευμένη με ΝΟΤΑΜ περιοχή Ερευνας- Διάσωσης δύο τουρκικά ελικόπτερα Gugar. Τα τουρκικά ελικόπτερα δεν ανταποκρίθηκαν στις κλήσεις των ελληνικών επιχειρησιακών μέσων και στις προσπάθειες επικοινωνίας και συντονισμού και κινήθηκαν μόνα τους, μη θέλοντας να αναγνωρίσουν την ελληνική αρμοδιότητα και δημιουργώντας συνθήκες «μη ελεγχόμενων» πτήσεων. Κατά την πτήση τους τα τουρκικά ελικόπτερα Gugar- που αναγνωρίστηκαν από τα ελληνικά μέσα- έκαναν υπέρπτηση των νησίδων Καλόγεροι.

ΤΑ ΝΕΑ
Επιστροφή στην κορυφή
roverr24 Δες τη Λίστα
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Avatar

Μέλος από: 25/Ιουλίου/2009
Θέση: Greece
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 920
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση roverr24 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 22/Μαρτίου/2011 ώρα 23:59
Ο ΕΕΧ και τα χωρικα υδατα δεν ταυτιζονται στη δικη μας περιπτωση και το FIR=flight information region δε ταυτιζεται επισης, το φιρ ειναι περιοχη ελεγχου και δεν ειναι ολο δικος μας ΕΕΧ νομιζω πως πολλοι δε το εχουν κατανοησει αυτο
55%του Αιγαιου μας ανηκει και 8% στην τουρκια, αν επεκταθουμε στα 12 μιλια σε μερικα σημεια η αποσταση Ελλαδας τουρκιας ειναι πολυ λιγοτερη και απο τα 6 μιλια...
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10335
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 23/Μαρτίου/2011 ώρα 13:40
Το FIR και η ζώνη ευθύνης έρευνας και διάσωσης ταυτίζονται.
Επίσης, στο site έχω μία σειρά άρθρων για : Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Εθνικό Εναέριο Χώρο , Ελληνικά χωρικά ύδατα , Περιοχή FIR Αθηνών , Περιοχές Έρευνας και Διάσωσης και άλλα, που εξηγούν με αρκετά κατανοητό τρόπο τα θέματα αυτά.
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10335
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 03/Μαΐου/2011 ώρα 19:02
και για μία ακόμη φορά, προωθούν την διχοτόμηση του Αιγαίου μέσω της ανάληψης της ευθύνης για την έρευνα και διάσωση σε ελληνικές περιοχές ευθύνης.
Με τη NAVTEX 310/11 που εξέδωσε η Τουρκία ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιήσει ασκήσεις από 4-5 Μαΐου σε «τουρκική περιοχή Ερευνας και Διάσωσης», η οποία όμως, σύμφωνα με τις συνταγμένες που έδωσε, περιλαμβάνει το τρίγωνο Νοτιοδυτικά της Λέσβου και βορείως της Χίου και των Ψαρών, περιοχή η οποία ανήκει στη δικαιοδοσία της Ελλάδας. Το δικαίωμα SAR (Search and Rescue) στο Αιγαίο ταυτίζεται με το εύρος του FIR Αθηνών και έτσι σε σχεδόν όλο το Αιγαίο ο επιχειρησιακός συντονισμός για Ερευνα και Διάσωση ανήκει στην Ελλάδα.

Η Τουρκία, στο πλαίσιο της αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και επιδιώκοντας την επιχειρησιακή διχοτόμηση του Αιγαίου, έχει προβάλλει αξιώσεις για ανάληψη επιχειρήσεων SAR μέχρι το μέσο του Αιγαίου και τον 25ο μεσημβρινό.

ΕΘΝΟΣ
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10477
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 18/Μαΐου/2011 ώρα 18:36
Στις 7 Ιουνίου 2011 θα πραγματοποιηθεί άσκηση έρευνας και διάσωσης (SAR:Search &Rescue) με την ονομασία «ΙΩΝΑΣ 11» στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας γενικότερα. Η σημασία της περιοχής διεξαγωγής της άσκησης είναι μεγάλη και δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την απορία και τη θετική έκπληξή μας, πως και δεν καταγράφηκε (σκοπίμως δεν λέμε «δεν εκδηλώθηκε» διότι δεν μπορεί να αποκλειστεί) προσπάθεια «μπλοκαρίσματος» από άλλες «κυβερνητικές πλευρές», οι οποίες έχουν αναγάγει σε ύψιστο στόχο της ζωής και της καριέρας τους το να μην κάνουν οτιδήποτε που θα προκαλέσει την Τουρκία.

Συνέχεια: Defencepoint.gr

Επιστροφή στην κορυφή
army_boy Δες τη Λίστα
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας


Μέλος από: 21/Ιανουαρίου/2010
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 32
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση army_boy Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 18/Μαΐου/2011 ώρα 23:07
Αρχικά αποστάλθηκε από Nassos Nassos Έγραψε:

Στις 7 Ιουνίου 2011 θα πραγματοποιηθεί άσκηση έρευνας και διάσωσης (SAR:Search &Rescue) με την ονομασία «ΙΩΝΑΣ 11» στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας γενικότερα. Η σημασία της περιοχής διεξαγωγής της άσκησης είναι μεγάλη και δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την απορία και τη θετική έκπληξή μας, πως και δεν καταγράφηκε (σκοπίμως δεν λέμε «δεν εκδηλώθηκε» διότι δεν μπορεί να αποκλειστεί) προσπάθεια «μπλοκαρίσματος» από άλλες «κυβερνητικές πλευρές», οι οποίες έχουν αναγάγει σε ύψιστο στόχο της ζωής και της καριέρας τους το να μην κάνουν οτιδήποτε που θα προκαλέσει την Τουρκία.

Συνέχεια: Defencepoint.gr

Εμενα πάλι κάτι μου λέει ότι η συγκεκριμένη άσκηση θα ακυρωθεί!
Αν το γενικό επιτελείο προχωρήσει σε άσκηση και μάλιστα δεσμεύσει περιοχές αμφισβητούμενες απ την τουρκια, τότε θα γίνε το έλα να δεις εκεί κάτω!
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10335
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 19/Μαΐου/2011 ώρα 13:24
Αν οι περιοχές είναι αμφισβητούμενες από την Τουρκία και εμείς δεν τις ακουμπάμε, ουσιαστικά τις παραχωρούμε στη γειτονική χώρα.
Επιστροφή στην κορυφή
PETER.D Δες τη Λίστα
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός


Μέλος από: 13/Ιουλίου/2010
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 169
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση PETER.D Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 20/Μαΐου/2011 ώρα 21:48
Αν αυτοι που μας κυβερναν δεν ξυπνησουν και δεν πατησουν ποδι συγνωμη που στο λεω αλλα θα τους παραχωρησουμε ολοκληρη την χωρα.
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10477
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 08/Ιουνίου/2011 ώρα 18:14
TAMΣ "ΙΩΝΑΣ 2011"

Ανακοινώνεται ότι την 7η Ιουνίου 2011 διεξήχθη η διακλαδική άσκηση έρευνας και διάσωσης "ΙΩΝΑΣ - 2011", στη θαλάσσια περιοχή και στον εναέριο χώρο μεταξύ Ρόδου – Μεγίστης (Καστελόριζου). Η άσκηση σχεδιάστηκε από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων Ναυτικού και Αεροπορίας.

Σκοπός της ήταν η παρουσίαση της ικανότητας αντίδρασης του συστήματος έρευνας και διάσωσης της χώρας μας, εντός της περιοχής ευθύνης της όπως αυτή ορίζεται από τις διεθνείς συμβάσεις του ICAO και IMO. Επιπλέον, παρουσιάστηκε ο βαθμός εκπαίδευσης των εμπλεκόμενων δυνάμεων σε αποστολές έρευνας-διάσωσης, τα μέσα και ο εξοπλισμός τους.

Μέσω της άσκησης καταδείχθηκε η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στο έργο του ΕΚΣΕΔ (Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης), καθώς επίσης και η συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων με το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος και την Ελληνική Ακτοφυλακή.

Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό, μονάδες και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Λιμενικού Σώματος και εκτελέστηκαν τα εξής τρία επεισόδια:

• Επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης στη θάλασσα μετά από αεροπορικό ατύχημα.
• Επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης Μάχης (Combat Search and Rescue).
• Επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης ατόμων σε κίνδυνο στη θάλασσα μετά από ναυάγιο.

Την άσκηση παρακολούθησαν η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, Ακόλουθοι Άμυνας από δεκαπέντε χώρες, καθώς και μεγάλος αριθμός δημοσιογράφων.

Μετά το πέρας της άσκησης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για την επιτυχή διεξαγωγή της και συνεχάρη όλους όσους συμμετείχαν στη σχεδίαση και εκτέλεσή της.

Επιπλέον, δήλωσε ότι το όλο σύστημα Έρευνας και Διάσωσης της χώρας είναι άριστα οργανωμένο, διαθέτει όλα τα απαραίτητα μέσα και μάλιστα τελευταίας τεχνολογίας, καθώς και το κατάλληλο προσωπικό το οποίο χαρακτηρίζει ο επαγγελματισμός και η αφοσίωση στο καθήκον. Ως εκ τούτου, καλύπτονται όλες οι απαιτήσεις Έρευνας και Διάσωσης σε όλο το χώρο αρμοδιότητας της χώρας μας, τόσο για ναυτικά όσο και για αεροπορικά ατυχήματα, στο πλαίσιο των προβλέψεων του ICAO και του IMO.

Τέλος, ευχαρίστησε τους ξένους Ακολούθους Άμυνας που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή του και παρακολούθησαν την άσκηση ως παρατηρητές, τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για τη μεγάλη συμμετοχή τους, καθώς και τον Κυβερνήτη και το πλήρωμα της Φ/Γ ΨΑΡΑ για την άψογη φιλοξενία.

ΓΕΕΘΑ

Φωτογραφίες
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10335
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 27/Αυγούστου/2020 ώρα 11:59
Οι γείτονες τα έχουν παίξει τελείως και αντιδρούν σπαμωδικά

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10477
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 27/Αυγούστου/2020 ώρα 12:20
Χρόνια τώρα το κάνουν αυτό, άλλωστε είναι πολλά τα $$$ από το εμπόριο ψυχών και ναρκωτικών.
Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  < 1 2 34 5>