|
Απάντηση ![]() |
Συγγραφέας |
Μήνυμα
|
yandr ![]() Στρατάρχης ![]() ![]() Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003 Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η Πόντοι: 10702 |
![]() Αποστολή: 18/Ιουλίου/2011 ώρα 18:33 |
Ε: Αν μου έρθει το σημείωμα κατάταξης και πάρω αναβολή, μετά την λήξη της θα παρουσιαστώ στο ίδιο όπλο / σώμα;
Α: Ο Κλάδος των Ενόπλων Δυνάμεων δεν αλλάζει, δηλαδή αν κλήθηκες από το Πολεμικό Ναυτικό εκεί θα παρουσιαστείς. Αλλάζει όμως το Όπλο / Σώμα στο οποίο θα καταταγείς. Για παράδειγμα, αν κλήθηκες από το Μηχανικό μπορεί να βρεθείς στο Πεζικό και αντίστροφα. (βλέπε Αλλαγή σώματος μετά από αναβολή) Ε: Η αναβολή μου λήγει το 2010, αλλά εγώ μάλλον θα έχω τελειώσει το 2008. Μπορώ να Αποφύγω τον στρατό μέχρι το 2010; Α: Παλαιότερα η απάντηση ήταν αρνητική, αφού σύμφωνα με το σκεπτικό του στρατολογικού νόμου η αναβολή Σου Χορηγήθηκε για κάποιον συγκεκριμένο λόγο. Όταν αυτός έπαυε να υφίσταται, θα έπρεπε να ενημερώσεις Το Στρατολογικό Γραφείο που ανήκεις για να γίνει διακοπή ή ανανέωση αναβολής. Σύμφωνα με το νέο νόμο, Κάτι τέτοιο δεν ισχύει πλέον. Μπορείς να εξαντλήσεις την αναβολή σου πριν πας στρατό. |
|
![]() |
|
yandr ![]() Στρατάρχης ![]() ![]() Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003 Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η Πόντοι: 10702 |
![]() |
Ε: Ποια είναι η ποινή για κακή χρήση αναβολής;
Α: Ένας μήνας επιπλέον θητείας, εξαγοράσιμος προς 90 ευρώ (βλέπε Κακή χρήση αναβολής) Ε: Όταν παρουσιαστώ μπορώ να ζητήσω αναβολή κι εγώ για ψυχολογικούς λόγους; Δεν θέλω να πάρω Ι5. Α: Αφού παρουσιαστείς και περάσεις τη διαδικασία κατάταξης (εφόσον δεν συνοδεύεσαι) θα μεταφερθείς στο 414 Ψυχολογικό Νοσοκομείο όπου θα παρουσιαστείς ενώποιον επιτροπής για αν εκθέσεις τους λόγους. Η διαδικασία είναι τυπική. (βλέπε Αναβολή για ψυχολογικούς λόγους) Ε: Αν πάρω αναβολή και την διακόψω, μπορώ να ανακαλέσω την διακοπή και να συνεχίσω με την αναβολή μου; Α: Σύμφωνα με το ΦΕΚ Φ.429.1/5/150045/2006 - ΦΕΚ 34/Β'/18.1.2006 Η αίτηση διακοπής αναβολής κατάταξης, που υποβάλλεται από όσους έκαναν χρήση της αναβολής κατάταξης, είναι δυνατό να ανακληθεί εντός μηνός από την ημερομηνία υποβολής της.(βλέπε Ανάκληση διακοπής αναβολής) Ε: Διακοπή αναβολής Α: Η διακοπή αναβολής γίνεται στο στρατολογικό γραφείο που ανήκει ο ενδιαφερόμενος,4 μήνες πριν από τον επιθυμητό μήνα κατάταξης. Επομένως, για να καταταγείς με συγκεκριμένη ΕΣΣΟ θα πρέπει να διακόψεις την αναβολή σου μέσα στα παρακάτω διαστήματα:
|
|
![]() |
|
![]() |
Ένας ολοκληρωμένος οδηγός (FAQ) για τις κατηγορίες των αναβολών, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και την διαδικασία χορήγησής τους.
Ε: Για ποιους λόγους μπορώ να πάρω αναβολή; Α:
Ε: Τι αναβολή μπορώ να πάρω κατά την διάρκεια της θητείας μου; Α: Ε: Γιατί με κάλεσαν σε κατάταξη πριν προλάβω να πάρω την αναβολή που δικαιούμαι; Τα δικαιολογητικά για τη χορήγηση της αναβολής κατάταξης λόγω σπουδών υποβάλλονται από την 1η Ιανουαρίου του έτους κατά το οποίο ο ενδιαφερόμενος διανύει το δέκατο ένατο έτος της ηλικίας του μέχρι την ημερομηνία κατά την οποία υποχρεούται να καταταγεί στις Ενοπλες Δυνάμεις. Αν τα δικαιολογητικά υποβληθούν αργότερα, η αναβολή χορηγείται εφόσον ο ενδιαφερόμενος δεν έχει καταταγεί στις Ενοπλες Δυνάμεις και εφόσον οι προϋποθέσεις υπήρχαν κατά την ημερομηνία που έπρεπε να καταταγεί, του επιβάλλεται όμως πρόσθετη στρατιωτική υποχρέωση [ΕΞΑΓΟΡΑΣΙΜΗ] δύο μηνών. |
|
![]() |
Απάντηση ![]() |
|