Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Ψάξε στο Forum    Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)

 Απάντηση Απάντηση Σελ.  1 2>
Συγγραφέας
Μήνυμα
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10867
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)
    Αποστολή: 03/Ιανουαρίου/2008 ώρα 17:07
αρανομίες στη διακίνηση, αλλά και στην εισαγωγή εκρηκτικών υλών, από την κρατική εταιρεία ΕΑΣ -πρώην ΕΒΟ και ΠΥΡΚΑΛ- αποκαλύπτει η μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος της εταιρείας από τη διεύθυνση κρατικής ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα έγγραφα της διεύθυνσης κρατικής ασφάλειας, η ΕΑΣ -πρόκειται για την εταιρεία που προέκυψε από τη συγχώνευση των ΕΒΟ και ΠΥΡΚΑΛ- έχουν παραβεί τουλάχιστον δυο φορές τον νόμο περί εκρηκτικών, τόσο στην εισαγωγή στην Ελλάδα πρώτων υλών, όσο και στην εμπορία έτοιμων εκρηκτικών σε άλλες εταιρείες. Για τον λόγο αυτόν ασκήθηκε μήνυση σε βάρος της εταιρείας από την κρατική ασφάλειας με σκοπό την «προσωρινή αφαίρεση ή και ανάκληση της άδειας εμπορίας εκρηκτικών υλών».

EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Επιστροφή στην κορυφή
Dionisos91 Δες τη Λίστα
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος


Μέλος από: 02/Ιουνίου/2008
Θέση: Greece
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 21
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Dionisos91 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 10/Ιουνίου/2008 ώρα 16:41
ΧΑΧΑ! Να δω και στη παρανομία την Αμυντική μας Βιομηχανία! Να πουλά σε τρομοκράτες... χαχα!
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10867
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 26/Ιανουαρίου/2009 ώρα 13:28
Το επόμενο εικοσαήμερο θα κριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας το μέλλον των ΕΑΣ (συγχωνευμένη ΕΒΟ - ΠΥΡΚΑΛ) και των 2.000 εργαζομένων σε αυτά.

Κυβέρνηση και διοίκηση προσπαθούν με κάθε τρόπο να ξεπουλήσουν το μοναδικό εργοστάσιο της εταιρείας που έχει άδεια παραγωγής πυρομαχικών με την αιτιολογία της ανάπτυξης των Ελληνικών Πετρελαίων. Οι πρώτες κινήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης έγιναν τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο, όταν έδωσαν άδεια για την επέκταση των εγκαταστάσεων των ΕΛΠΕ, με αποτέλεσμα εφόσον αυτό υλοποιηθεί τα ΕΑΣ να χάνουν την άδεια λειτουργίας του εργοστασίου της Ελευσίνας, καθώς μειώνεται δραστικά ο χώρος ασφαλείας που οφείλει να έχει ένα εργοστάσιο κατασκευής πυρομαχικών, σύμφωνα με τον νόμο.
Από εκείνη την περίοδο, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, εξελίσσονται μυστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των ΕΛΠΕ, του υπουργείου Αμυνας και της διοίκησης της εταιρείας για να βρεθεί ένας τρόπος τα ΕΛΠΕ στην ουσία να εξαγοράσουν έναντι πινακίου φακής τμήμα ή και ολόκληρο το εργοστάσιο των ΕΑΣ.

Αιφνιδιαστικά η διοίκηση των ΕΑΣ, χωρίς την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου επί του περιεχομένου της συμφωνίας, συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση στις 30 Ιανουαρίου με δύο θέματα: άδειασμα του εργοστασίου της Ελευσίνας από 1/1/2011 και μεταφορά του σε οικόπεδο στα Δερβενοχώρια που θα διεκδικηθεί δωρεάν από το Δημόσιο και δεύτερον, ενοικίαση περίπου 100 στρεμμάτων στα ΕΛΠΕ για 25 χρόνια με αντίτιμο περίπου το ένα εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο.

Ελευθεροτυπία
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10867
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 22/Μαΐου/2009 ώρα 12:47
ΔΥΟ ΕΞΑΓΩΓΙΚΕΣ συμβάσεις για πώληση πυρομαχικών στις ΗΠΑ και στη Γαλλία υπέγραψαν χθες τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ- πρώην ΠΥΡΚΑΛ- ΕΒΟ) ανοίγοντας για πρώτη φορά δρόμο τις αγορές αυτές.

Η συνολική αξία των δύο συμβάσεων πλησιάζει τα 4 εκατ. Ευρώ, ωστόσο και για τις δύο υπάρχει προοπτική αγοράς για αρκετές δεκάδες εκατ. Ευρώ.

Η πρώτη πώληση, στη Γαλλία, αφορά 20.000 εκπαιδευτικές βομβίδες των 40 χιλ. Που αγοράστηκαν για γερμανικής κατασκευής αντιαρματικά όπλα του γαλλικού στρατού. Ανάλογες κοινές προτάσεις γερμανικού όπλου Η&Κ- ελληνικών πυρομαχικών- αξιολογούνται από Βρετανία, Νορβηγία, Βουλγαρία, Ιορδανία, Δανία κ. Ά.

Το συμβόλαιο για τις ΗΠΑ (Πολεμική Αεροπορία) αφορά την παραγωγή 5.000 βλημάτων 40L60 τα οποία αποτελούν μερίδα αξιολόγησης για περαιτέρω πολύ μεγάλη παραγγελία. Η παραγωγή θα γίνεται σε συνεργασία με την αμερικανική ΑΤΚ η οποία θα κατασκευάζει τον πυροσωλήνα.

Το ελληνικό μερίδιο συμμετοχής είναι περίπου 70%. Το πυρομαχικό αυτό που είναι παλιό, χρησιμοποιείται τώρα σε πολυβόλα με τα οποία έχουν εξοπλιστεί τα μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 των ΗΠΑ.

TA NEA
Επιστροφή στην κορυφή
Su-35 Δες τη Λίστα
Απολυμένος
Απολυμένος


Μέλος από: 26/Απριλίου/2008
Θέση: Alpha Centauri
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 3651
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Su-35 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 15/Ιουλίου/2009 ώρα 13:06
Πολύ καλή είδηση για την αμυντική βιομηχανία της χώρας.
Είμαι σίγουρος οτι θα ακολουθήσουν και άλλες παραγγελίες.
Η χώρα μας σχεδιάζει να προμηθευτεί το συγκεκριμένο πυρομαχικό;
Κάπου είχα διαβάσει οτι δεν έχει γίνει παραγγελία ακόμα...


Επεξεργάστηκε από Su-35 - 30/Μαΐου/2010 ώρα 16:53
Επιστροφή στην κορυφή
Su-35 Δες τη Λίστα
Απολυμένος
Απολυμένος


Μέλος από: 26/Απριλίου/2008
Θέση: Alpha Centauri
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 3651
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Su-35 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 04/Φεβρουαρίου/2010 ώρα 10:48
Σύμβαση στα ΕΑΣ για την κατασκευή πυρομαχικών των AH-64A/D Apache

Υπεγράφη από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το πρώτο σημαντικό πρόγραμμα για την εγχώρια αμυντική βιομηχανία, που αφορά μία προμήθεια ύψους 12,7 εκατ. Ευρώ για την κατασκευή από τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) των πυρομαχικών των 30 χλστ. Για τo πυροβόλο των Επιθετικών ελικοπτέρων ΑΗ-64A/D Apache.

Δεκαπέντε χρόνια μετά την παραλαβή των πρώτων επιθετικών ελικοπτέρων Apache από τον Ελληνικό Στρατό και την ένταξή τους στην Αεροπορία Στρατού, η εγχώρια αμυντική βιομηχανία επιτέλους θα ξεκινήσει να κατασκευάζει κάτι το οποίο θα έπρεπε να το παράγει εξαρχής, αφού ειδικά η τεχνογνωσία παραγωγής βλήματος των 30 χλστ. Υπάρχει στα ΕΑΣ, έστω και υπό την μορφή του αντιαεροπορικού βλήματος των 30 χλστ.

http://www.defencenet.gr


Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10867
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 29/Μαΐου/2010 ώρα 15:49
Παραιτήθηκε σήμερα το πρωί από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα,(ΕΑΣ) Ο Κωνσταντίνος Μανούσος πυροδοτώντας μία ακόμα κρίση στην πολύπαθη ελληνική αμυντική βιομηχανία. Ο Κ. Μανούσος βρισκόταν στην θέση αυτή από τον Σεπτέμβριο του 2006 και παρέμενε μέχρι και σήμερα όντας «άνθρωπος» της προηγούμενης κυβέρνησης.

Μαζί του παραιτήθηκε και το εκτελεστικό μέλος του Δ. Σ. Λέντζιος Δημήτριος.

Οι λόγοι της παραίτησής του έχουν να κάνουν περισσότερο με το γεγονός ότι δεν ήθελε να «χρεωθεί» την κατάρρευση των ΕΑΣ των οποίων η παραγωγική δραστηριότητα στην παρούσα φάση πλησιάζει επικίνδυνα το «μηδέν». Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της εταιρείας για την ανάθεση χωρίς εγχώρια συμπαραγωγή 12.000 βλημάτων για τα πυροβόλα 120 χλστ. Των αρμάτων μάχης LEO2HEL/2A4, είναι τεράστιες με τους εργαζόμενους να κλείνουν μέχρι και την κεντρική πύλη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10867
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 20/Ιουλίου/2010 ώρα 17:05
Απλήρωτοι επί έναν μήνα και χωρίς προοπτική να πληρωθούν παραμένουν οι 1.360 εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ - πρώην ΕΒΟ και ΠΥΡΚΑΛ), οι οποίοι απέκλεισαν χθες το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή υπουργό Π. Μπεγλίτη, χωρίς όμως να πάρουν ούτε υποσχέσεις για το ενδεχόμενο πληρωμής τους.

Ο κ. Μπεγλίτης, ο οποίος προσπαθεί να επιλύσει το πρόβλημα των πληρωμών, δεν έδωσε καμία ελπίδα στους εργαζόμενους, καθώς η κατάσταση της εταιρείας είναι τόσο τραγική και οι τράπεζες δεν δίνουν το δάνειο των 180 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο έχει εγκριθεί από το υπουργείο Οικονομικών.

«Προσπαθούμε να βρούμε χρήματα και μαζεύουμε ψίχουλα» έλεγε χαρακτηριστικά ο κ. Μπεγλίτης, ο οποίος υποσχέθηκε στους εργαζόμενους ότι μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχει καταφέρει να πάρει το 1,8 εκατομμύριο ευρώ που χρωστάει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στα ΕΑΣ, καθώς και τα 7 εκατομμύρια, χρέος από παραγγελία ξένης εταιρείας.

Χρέος
Η εταιρεία χρωστάει πάνω από 18 εκατ. Σε ασφαλιστικές εισφορές, ενώ η οικονομική της κατάσταση αναγκάζει την κυβέρνηση να σκεφτεί τη λύση της αποκρατικοποίησης ή της συμμετοχής στρατηγικού εταίρου με ποσοστό 49%. Ηδη το υπουργείο βρίσκεται σε στάδιο διερευνητικών επαφών με πιθανούς υποψηφίους, κυρίως από τις ΗΠΑ. Κάτω από αυτές τις συνθήκες το υπουργείο προχωρεί στον διορισμό νέου διοικητικού συμβουλίου, αφού το προηγούμενο τελούσε υπό παραίτηση επί 8 μήνες. Νέος πρόεδρος των ΕΑΣ αναλαμβάνει ο απόστρατος στρατηγός Στ. Ανδριάνης, ενώ διευθύνων σύμβουλος ο Π. Τριφιάτης.

ΕΘΝΟΣ

var nColorScheme=1;var nFont;var initialBack=document.all.arttext.style.backgroundColor;var initialFor=document.all.arttext.style.color;
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10867
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 20/Ιουλίου/2010 ώρα 17:06
Δεν θέλω να ξήσω πλγές, αλλά όσοι ονειρεύονται ελληνικά άρματα μάχης και αεροσκάφη καλό είναι να λαμβάνουν υπόψη τους τις παραπάνω ειδήσεις για να κατανοήσουν καλύτερα τις τεχνικές και οικονομικές δυνατότητες της χώρας.
Επιστροφή στην κορυφή
mixanikara Δες τη Λίστα
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Avatar
Απενεργοποιημένο Μέλος

Μέλος από: 23/Οκτωβρίου/2011
Θέση: Σουηδία
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 187
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση mixanikara Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 01/Νοεμβρίου/2011 ώρα 01:56
Αυτο είναι το πρόβλημα νομίζεις; Εγω θα σου πώ την δική μου εμπειρία με τις ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες. Ειμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός με 3 πτυχία. Οταν τελείωσα τις σπουδές μου απο το εξωτερικο και εγκατασταθηκα στην Ελλάδα πολύ πρίν ξεσπάσει η κρίση ήθελα πάσει θυσία να δουλέψω σε κάτι με αμυτνικη τεχνολογία. Πήγα σε ένα υφυπουργο στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας και του λέω. Δέν θέλω πρόσληψη. Δεν θέλω χρήματα.

Δέν θέλω ωράριο. Θέλω να εργατω εθελοντικά πάνω σε ένα προτζεκτ της αμυντικής μας βιομηχανίας. Η αμοιβή μου θα είναι ότι θα υπηρτώ το καλο της πατρίδας μου και μια παράγραφος στο βιογραφικο μου. Τιποτε άλλο. Ολη μέρα και όλη νύχτα θα εργάζομαι στ πρότζεκτ. Πάρτε το βιογραφικο μου. Ορίστε τα προσόντα και οι γνώσεις μου. Ορίστε οι συστατικές επιστολές μου. Αν κάνω κάτι που δεν θα σας αρέσει θα φύγω αμέσως. Απλά δώστε μου την ευκαιρία να κάνω το βίτσιο μου.

Και ξέρεις τι μου είπανε οι υπουργάρες; Δυστυχώς εχουμε παραπάνω άτομα απο αυτα που χρειαζόμαστε και εργάζονται εκει μονιμα ΄και οι θέσεις της επόμενης προκύριξης για μονιμα είναι κλεισμένες ηδη απο δικα τους άτομα! Καλή λευτεριαααααα!
Επιστροφή στην κορυφή
GIORGOS96PATRA Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση GIORGOS96PATRA Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 25/Μαρτίου/2012 ώρα 19:08
Και εγω το ιδιο θελω! Να δουλεψω σε ενα αμυντικο προγραμμα της χωρας μου! Πως μπορω να το επιτυχω?
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10867
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 09/Ιουλίου/2013 ώρα 12:08
Άρθρο για τα ΕΑΣ έχουμε και εδώ.

Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) φαίνεται σήμερα να αποτελούν τη μεγαλύτερη «πληγή». Προέκυψαν από τη συγχώνευση της ΠΥΡΚΑΛ με την ΕΒΟ, και έγινε επί Γ. Παπαντωνίου. Το σκεπτικό ήταν σωστό: Μέσω της συγχώνευσης να προκύψουν οικονομίες κλίμακας σε διοικητικό επίπεδο και περιορισμός των λειτουργικών δαπανών. Αυτό θεωρητικώς, γιατί στην πράξη επί πρωθυπουργίας του Κ. Καραμανλή με τη Ν. Δ. Στην κυβέρνηση οι διευθυντές διπλασιάστηκαν: Από 56 σε 110 (τέσσερις γενικοί, τρεις αναπληρωτές,36 διευθυντές και 67 αναπληρωτές). Προσωπικό που αρχικώς είχε προσληφθεί για συναρμολογήσεις στα ηλεκτρονικά, «μετακόμισε» σε θέσεις γραμματέων, διατηρώντας το αυξημένο μισθολόγιο των τεχνικών θέσεων. Τέτοιες μετακινήσεις γίνονταν πολλές, ανάλογα με την εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία και όχι μόνο στα ΕΑΣ. Ταυτόχρονα, σημαντικός αριθμός διευθυντών έμενε στο «ψυγείο», χωρίς ρόλο και έργο.

Σήμερα τα ΕΑΣ διαθέτουν επτά εργοστάσια και δύο θυγατρικές εταιρείες (την Ηλεκτρομηχανική στην Κύμη και το εργοστάσιο κατασκευής κερμάτων στα Γιάννενα).

Οσο κι αν τα συσσωρευμένα χρέη της εταιρείας υπερβαίνουν το ένα δις. Ευρώ και εκτείνονται μέχρι το 2027, διαθέτει τεράστια ακίνητη περιουσία. Δεν είναι μόνον οι εγκαταστάσεις της σε Μάνδρα, Μέγαρα, Ελευσίνα, Κύμη, Λαύριο, Αίγιο, αλλά το ακίνητο-φιλέτο στον Υμηττό.

Εμειναν οι μισοί

Τα ΕΑΣ αδυνατούν να ανταγωνιστούν αντίστοιχες ευρωπαϊκές εταιρείες, καθώς η σχέση κόστους στη μέση τιμή των προσφορών που καταθέτουν είναι τουλάχιστον 3 προς 1. Κι όμως, υπάρχουν εξαιρέσεις. Ενδιαφέρον για μέρος της εταιρείας είχε εκδηλώσει μεγάλη αμερικανική εταιρεία από το 2010, όταν είχε ανακοινωθεί ότι περιλαμβάνεται στις αποκρατικοποιήσεις. Τότε τα ΕΑΣ απασχολούσαν 1.631 εργαζομένους. Σήμερα είναι σχεδόν οι μισοί.

Η πρόταση που είχε γίνει από την αμερικανική ΑΤΚ ήταν για τα τρία εργοστάσια στο Αίγιο, τη Μάνδρα και το Λαύριο, που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν ως κέντρο διαμετακόμισης. Υπόσχονταν δουλειές από το εξωτερικό και παραγγελίες από τον αμερικανικό στρατό, ωστόσο ήθελαν να κρατήσουν μόλις περί τους 250 εργαζομένους. Ως γνωστόν, η πρόταση δεν προχώρησε. Πάντως, η ίδια εταιρεία εξακολουθεί και σήμερα να θέλει να δώσει δουλειά στα ΕΑΣ για να προμηθευτεί σφαίρες, καθώς τα περισσότερα εργοστάσια ανά τον κόσμο έχουν προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό των γραμμών παραγωγής τους και δεν διαθέτουν συμβατικές. Αλλά το ελληνικό Δημόσιο διώχνει τους πελάτες. Από τη μια δεν έχει τοποθετήσει διοίκηση στην εταιρεία (ποιος θα υπογράψει σύμβαση;), ενώ από την άλλη τα ΕΑΣ δεν έχουν 30 εκατ. Ευρώ για να προχωρήσουν στις προμήθειες των πρώτων υλών ώστε να ανταποκριθούν στην παραγγελία. Τραγελαφική κατάσταση!

Η εταιρεία χρειάζεται πρώτα από όλα συμμάζεμα, αλλά το ερώτημα είναι ποιος θα το κάνει και πώς. Ολες οι κατά καιρούς σοβαρές προτάσεις στο υπουργείο Αμυνας ήθελαν περιορισμό της διασποράς των εργοστασίων και των γραμμών παραγωγής. Τουλάχιστον σε εκείνα τα εργοστάσια που πλέον δεν έχουν αντικείμενο, εξασφαλίζοντας τη συνέχεια σοβαρών προγραμμάτων όπως του πυραύλου Iris ή παρόμοιων, που προσδίδουν στην εταιρεία τεχνογνωσία.

Ενα άλλο παράδειγμα είναι η θυγατρική Μεταλλουργική, κατασκευής κερμάτων στα Γιάννενα. Αν και μπορεί να δέχεται παραγγελίες από το εξωτερικό, δεν διαθέτει ρευστότητα για να αγοράσει χαλκό, ειδικά τα τελευταία χρόνια που η τιμή του έχει ανεβεί στα ύψη.

«Αγκάθι», πάντως, αποτελεί το θέμα περί κρατικών ενισχύσεων, που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κίνησε έρευνα για να διαπιστώσει κατά πόσο τα μέτρα κρατικής στήριξης είναι συμβατά με τους κανόνες της Ε. Ε. Αφορούν την κρατική επιχορήγηση ύψους 10 εκατ. Ευρώ, αύξηση του κεφαλαίου κατά 158 εκατ. Ευρώ και αρκετές κρατικές εγγυήσεις για δάνεια μέχρι 942 εκατ. Ευρώ κατά την περίοδο 2004-2011. Τα υπουργεία Αμυνας και Οικονομικών προσανατολίζονται στο να επικαλεστούν άρθρο της Συνθήκης της Λισαβόνας, που αναφέρεται σε λόγου (... συνεχίζεται ...)
Επιστροφή στην κορυφή
anaktas Δες τη Λίστα
Ανθυπολοχαγός
Ανθυπολοχαγός
Avatar

Μέλος από: 31/Μαΐου/2013
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 313
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση anaktas Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 24/Ιουλίου/2013 ώρα 14:24
Προχωρά η αναδιάρθρωση των ΕΑΣ και ΕΛΒΟ

Τη βοήθεια εξειδικευμένων ανεξάρτητων συμβούλων για τη ριζική αναδιάρθρωση των επί σειρά ετών ζημιογόνων κρατικών εταιρειών Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) και ΛΑΡΚΟ αποφάσισε να ζητήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης &Επικοινωνίας. Με τη βοήθεια των συμβούλων και σε συνεργασία με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους των εταιρειών θα διερευνηθούν υλοποιήσιμα σχέδια αναδιάρθρωσης. Τα σχέδια αυτά θα περιλαμβάνουν την αναγκαία αναδιάρθρωση και προσαρμογή των εταιρειών προκειμένου να καταστούν βιώσιμες με στόχο την ιδιωτικοποίησή τους εντός του 2014 ή/και να διευκολύνουν την πώληση επιμέρους στοιχείων του ενεργητικού τους. Τα σχέδια αυτά θα πρέπει να ελαχιστοποιούν το κόστος των εταιρειών αυτών για τον Έλληνα φορολογούμενο και να είναι συμβατά με τους κανόνες της ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων. Τα αποτελέσματα του πορίσματος των συμβούλων θα οδηγήσουν σε οριστικές αποφάσεις της Κυβέρνησης έως το τέλος Αυγούστου και την υλοποίησή τους έως το τέλος του τρέχοντος έτους, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ

Amat victoria curam
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10732
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 10/Οκτωβρίου/2014 ώρα 10:30
Συμφωνία "πύραυλος" για τα ΕΑΣ και το πυροβολικό για τα MLRS

"Αλλαγή σκηνικού" για το ελληνικό πυροβολικό. Στρατηγική Συμφωνία Που υπεγράφη σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας Μεταξύ των κρατικών ''Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων'' (ΕΑΣ-πρώην ΠΥΡΚΑΛ -ΕΒΟ) με την αμερικανική Λόκχηντ-Μάρτιν αποτελεί την αφετηρία για μια κοσμογονικών διαστάσεων αλλαγή στην ισχύ του πυροβολικού με την αναβάθμιση, εκσυχρονισμό των 36 Αυτοκινούμενων Συστημάτων Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων MLRS και απόκτηση (Με Συμπαραγωγή) Νέας Τεχνολογίας Πυραύλων διαφόρων κατηγοριών (ρουκετών, άλλων Ευρύτερου Βεληνεκούς κ. Α.) για τα συστήματα αυτά.

Παράλληλα η συμφωνία -πλαίσιο, που υπεγράφη παρόντων του Υπουργού Αμυνας κ Δημ. Αβραμόπουλου και της αρμοδίας Αν. Υπουργού κ Φώφης Γεννηματά- Ανοίγει το δρόμο, Σύμφωνα Με την... Περιρρέουσα Ατμόσφαιρα, για απόκτηση σε Επόμενη φάση, και Μεγάλου Αριθμού (40) μεταχειρισμένων MLRS από τα αμερικανικά αποθέματα των ΗΠΑ, όπως έχει ήδη γράψει το OnAlert.gr. Οι 40 μεταχειρισμένοι εκτοξευτές MLRS Με Την παράδοση τους Θα είναι εκσυγχρονισμένοι και σε κατάσταση αμέσου λειτουργίας- Πάντα με επιδιωκόμενο μοντέλο αυτό της συμπαραγωγής.
530 εκ. Ευρώ σε 5 χρόνια!

Το Κλειδί Της συμφωνίας Είναι ότι σε όλες οι Φάσεις Εκσυχρονισμού, αναβάθμισης των MLRS και προμήθειας και παραγωγής νέου Τύπου Βλημάτων (με Συντήρηση και υπαρχόντων) προβλέπεται η πλήρης συμμετοχή της κρατικής ΕΑΣ ως συμπαραγωγού, το εύρος της οποίας θα προκύπτει Από Συμβόλαια που θα καταρτίζονται.
Ήδη Η Λόκχηντ Μάρτιν Έχει αξιολογήσει τις δυνατότητες των υποδομών των ΕΑΣ με πολύ ικανοποιητικά συμπεράσματα στην κατεύθυνση του επιδιωκόμενου στόχου για Επέκταση του επιχειρησιακού ορίου ζωής, την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των MLRS αλλά και την παραγωγή νέων πυρομαχικών μεγάλου βεληνεκούς και υψηλής ακρίβειας. Άλλωστε Οι δυο Εταιρίες είχαν και πάλι Συνεργαστεί Στην συμπαραγωγή των ελληνικών Patriot, με την κρατική εταιρία να έχει φτιάξει πολλά κομμάτια στις Εγκαταστάσεις της.

Το συνολικό κόστος των προγραμμάτων για τα MLRS-εκτός της ενδεχόμενης αγοράς των μεταχειρισμένων- υπολογίζεται σε Περίπου 520-530 εκατ. Ευρώ. Η Υλοποίηση των προγραμμάτων Προβλέπεται σε βάθος 5 χρόνων.

Onalert

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10732
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 10/Οκτωβρίου/2014 ώρα 10:32
Συμπαραγωγή με τα ΕΑΣ τα βλήματα των Leopard δίνουν οι Γερμανοί

Συγκεκριμένες εξαγωγικές προοπτικές - που αναμένεται να γίνουν συμβάσεις σύντομα- περιλαμβάνει μεταξύ άλλων η Συμφωνία -Πλαίσιο που υπεγράφη πριν από λίγο στο Υπουργείο Άμυνας μεταξύ της κρατικής εταιρίας ''Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα'' (πρώην ΠΥΡΚΑΛ-ΕΒΟ) και του γερμανικού κολοσσού στον χώρο της άμυνας Ράιμενταλ, παρουσία του Υπουργού κ Δημ. Αβραμόπουλου και της αν. Υπουργού κ. Φώφης Γεννηματά.

Πυρομαχικά για το Γερμανικό Στρατό αλλά και κάννες για στρατό τρίτης χώρας είναι μεταξύ των συμβάσεων που όλα δείχνουν ότι θα υπογραφούν σύντομα μεταξύ της ΕΑΣ και της Ραιμεντάλ ενώ ήδη η γερμανική εταιρία στο πλαίσιο της ως άνω γενικής συμφωνίας Έδωσε, ως συμπαραγωγή, στην ελληνική εταιρία να κατασκευάσει ένα μέρος υλικών από το συμβόλαιο για την αγορά από το Βερολίνο 12.000 βλημάτων 120 χιλ για τα τανκς Leopard 2 του ελληνικού στρατού. Η συμφωνία προβλέπει ότι αν η Ραιμενταλ κερδίσει τον μεγάλο διαγωνισμό για μερικές δεκάδες χιλιάδες βλήματα των Leo 2, τότε τα ΕΑΣ θα είναι συμπαραγωγός. Ανάλογη συμφωνία έχουν τα ΕΑΣ και με την αμερικανική εταιρία ΑΤΚ που διεκδικεί - όπως ενδεχομένως και άλλοι - το συμβόλαιο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΑΣ κ Χριστόπουλος - που υπέγραψε την συμφωνία μαζί με τον Πρόεδρο και ΔΣ της Ραιμεντάλ κ W.Kramer- εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι η συμφωνία με την Ρα'ι΄μενταλ θα αποδώσει γρήγορα καρπούς με συμβόλαια για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις όσο και για εξαγωγές. Η συμφωνία προβλέπει 12 μεγάλες κατηγορίες προϊόντων - πυρομαχικών και όπλων - οι οποίες μπορούν να κατασκευαστούν άμεσα στα ΕΑΣ - ολικά ή μερικά. Οι κατηγορίες αυτές προέκυψαν από την αξιολόγηση των δυνατοτήτων των εργοστασίων των ΕΑΣ Από Γερμανούς τεχνικούς που βρήκαν μάλιστα ότι μπορεί να επεκταθούν εύκολα.

Onalert

Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  1 2>

??af?µ?ste?te st?? d??t?a?? t?p? Ellinikos-stratos.com