Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Ψάξε στο Forum    Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Το Κουρδικό ζήτημα της Τουρκίας

 Απάντηση Απάντηση Σελ.  1 2 3 6>
Συγγραφέας
Μήνυμα
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10216
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Το Κουρδικό ζήτημα της Τουρκίας
    Αποστολή: 26/Μαρτίου/2009 ώρα 18:50
Αποκάλεσε ή όχι «Κουρδιστάν» το Βόρειο Ιράκ ο Αμπντουλάχ Γκιουλ; Ο ίδιος αναγκάστηκε να το διαψεύσει το βράδυ της Τρίτης, αμέσως μόλις επέστρεψε στην Αγκυρα από το Ιράκ.Ωστόσο, οι μεγαλύτερες εφημερίδες και τα κανάλια της Τουρκίας -και μάλιστα όχι μόνο του ομίλου Ντογάν, που βρίσκεται στα μαχαίρια με την κυβέρνηση- τον άδειασαν κανονικά. Τηρουμένων των αναλογιών, ήταν σαν να αποκαλεί ο πρόεδρος της Ελλάδας την ΠΓΔΜ σκέτο «Μακεδονία»...

Το γλωσσικό ολίσθημα του Τούρκου προέδρου φέρεται να συνέβη στο αεροπλάνο της επιστροφής από τη Βαγδάτη, σε φιλική κουβέντα με οκτώ έμπειρους δημοσιογράφους.

Οι επτά εξ αυτών -ανάμεσά τους ο Αλί Μπιράντ του CNN Turk και οι αρχισυντάκτες των φιλοϊσλαμικών «Σαμπάχ» και «Ραντικάλ»- ορκίζονται πως ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε με τον όρο «Κουρδιστάν» στη διοίκηση του Βορείου Ιράκ.

Μόνο ο απεσταλμένος της «Μιλιέτ», Χασάν Τζεμάλ, «κάλυψε» τον ανώτατο άρχοντα, υποστηρίζοντας ότι είχε τον εξής διάλογο με τον ίδιο και τους συναδέλφους του:

Γκιουλ: Πώς πιστεύετε ότι πρέπει να αποκαλέσω την ημιαυτόνομη κουρδική διοίκηση του Βορείου Ιράκ;

Δημοσιογράφοι: Ιρακινή Κουρδική Περιφερειακή Διοίκηση.

Γκιουλ: Σωστά το λέτε.

Το θέμα της ονομασίας είναι λεπτό για την Αγκυρα επειδή φοβάται ότι η αναγνώριση μιας εθνικής εστίας των Κούρδων μπορεί να έχει διαλυτικές επιπτώσεις στην ίδια. Γι αυτό ο Γκιουλ ξεκαθάρισε πως η Τουρκία αποδίδει μεγάλη σημασία στην εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ.

ΕΘΝΟΣ


Επιστροφή στην κορυφή
Markos_Hdi Δες τη Λίστα
Κυανόκρανος
Κυανόκρανος


Μέλος από: 11/Απριλίου/2008
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 1627
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Markos_Hdi Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 03/Απριλίου/2009 ώρα 03:41
Καλά και ο Καρατζαφέρης στην βουλή είπε "Μακεδονία" τους ακατανόμαστους.

Απλό σαρδάμ είναι και δείγμα του πού έχουνε φτάσει τα πράγματα.
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10459
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 03/Απριλίου/2009 ώρα 03:47
Σωστό αυτό που λές, μόνο που στη Τουρκία κάτι τέτοιο εκτός από ταμπού είναι και επικίνδυνο.

Εδώ προσπαθούν με νύχια και με δόντια να απορρίψουν τα περί Αρμενικής Γενοκτόνίας, φαντάσου πόσο τους καίει το Κουρδιστάν.
Επιστροφή στην κορυφή
Guests Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Guests Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 03/Απριλίου/2009 ώρα 13:17
Τον έβαλαν στη θέση τους οι στρατηγοί. Αλλά δεν μίλησε τυχαία ο πρόεδρος για κουρδιστάν. Ο νύβος ερίφθη. Οι τούρκοι ξέρουν πλέον ότι είναι θέμα χρόνου ένα τέτοιο κράτος προτεκτοράτο των ΗΠΑ (και τις ευλογίες τους)
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10216
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 03/Αυγούστου/2009 ώρα 14:06
Σε μία κίνηση χωρίς προηγούμενο, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Μπεσίρ Αταλάι είχε πεντάωρη συνομιλία το Σάββατο με 15 εξέχοντες αρθρογράφους για το Κουρδικό και υποσχέθηκε πως η κυβέρνηση θα ακολουθήσει «δημοκρατικό δρόμο» για την επίλυσή του.Γι' αυτό κάλεσε σε διάλογο κόμματα, διανοούμενους και κοινωνικές ομάδες, ώστε να εκπονηθεί ένα «τουρκικό μοντέλο λύσης» -όπως το χαρακτήρισε προ ημερών ο Ταγίπ Ερντογάν- που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των 15-18 εκατομμυρίων Κούρδων της Τουρκίας.

Ωστόσο, ο Αταλάι ούτε χρονοδιάγραμμα έθεσε ούτε αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του ειρηνευτικού σχεδίου που θα τερματίσει την αιματηρή 25ετή σύγκρουση του τουρκικού κράτους με το ΡΚΚ.

Πράσινο φως

Η κυβέρνηση έχει σε γενικές γραμμές το πράσινο φως του επιτελείου και των μυστικών υπηρεσιών. Δείχνει όμως να μην έχει συγκροτημένο σχέδιο και να σύρεται από τις εξελίξεις. Αμήχανα και απροετοίμαστα για συνολική λύση του Κουρδικού δείχνουν άλλωστε και τα άλλα κόμματα, με εξαίρεση τα κουρδικά.

Πίσω από την επικοινωνιακή σπουδή της ισλαμικής κυβέρνησης κρύβεται η πίεση του Οτσαλάν και της ΕΕ. Ο έγκλειστος ηγέτης του ΡΚΚ προανήγγειλε μέσω των δικηγόρων του ότι έως τις 15 Αυγούστου θα ανακοινώσει πλήρη «Οδικό Χάρτη» για την επίλυση του Κουρδικού.

Παράλληλα, πλησιάζει η ευρωπαϊκή έκθεση προόδου της Αγκυρας, η οποία έχει στενότερα περιθώρια ελιγμών μετά την πρόσφατη ενίσχυση του Μασούντ Μπαρζανί στις τοπικές εκλογές του βορείου Ιράκ.

Ενδεικτική της τουρκικής αμηχανίας είναι η αποκάλυψη του κορυφαίου ειδικού σε ευρωπαϊκά θέματα, Τσενγκίζ Τσαντάρ,(ενός των «15» καλεσμένων του Αταλάι) πως οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για το Κουρδικό αναμένονται «τους επόμενους μήνες».

Βασική έννοια της κυβέρνησης και των στρατηγών είναι να πείσουν τους 5.000 αντάρτες του ΡΚΚ να κατέβουν από το βουνό και να καταθέσουν τα όπλα. Η ένοπλη οργάνωση και το φιλοκουρδικό κόμμα DTP θέτουν μαξιμαλιστικά αιτήματα: Γενική αμνηστία χωρίς όρους, περιφερειακή αυτονομία με δημιουργία κουρδικού Κοινοβουλίου στο Ντιγιάρμπακιρ και δυνατότητα επίσημης χρήσης της κουρδικής γλώσσας (μαζί με άλλες μειονοτικές γλώσσες της περιοχής, όπως τα αραβικά και η διάλεκτος των Ασσυρίων). Παράλληλα ζητούν τη μεταφορά του Οτσαλάν σε πιο «ανθρώπινες» φυλακές.

Αμνηστία
Το παράδοξο είναι ότι -σύμφωνα με την εφημερίδα «Βατάν»- κάποια στελέχη του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος συμφωνούν με την αμνήστευση των μαχητών του ΡΚΚ, τους αυτόνομους θεσμούς και τη διδασκαλία της κουρδικής γλώσσας στα σχολεία.

Απολύτως αρνητική στάση υιοθετεί το Κόμμα Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ) του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, χαρακτηρίζοντας «προδοτική» κάθε συζήτηση παραχώρησης προνομίων στους Κούρδους.

Το θετικό είναι ότι, έστω και με προβλήματα, η κυβέρνηση Ερντογάν άνοιξε «δυνατά» το κουρδικό ζήτημα, τη στιγμή που έκλειναν 50 χρόνια από την επίσημη αίτηση ένταξης της Τουρκίας στην ΕΟΚ.

«Η επέτειος του 1959 δεν είναι λόγος για εορτασμούς», τόνισε ο επικεφαλής διαπραγματευτής με την ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγίς. «Δεν έχουμε πλέον καμία ανοχή για χάσιμο χρόνου. Πρέπει να διδαχτούμε από τα σφάλματα του παρελθόντος και να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας για να ενταχθούμε το συντομότερο», συμπλήρωσε.

ΕΘΝΟΣ

Επιστροφή στην κορυφή
thrakiotis Δες τη Λίστα
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης


Μέλος από: 22/Μαρτίου/2009
Θέση: Greece
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 966
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση thrakiotis Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 03/Αυγούστου/2009 ώρα 15:56

Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10216
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 13/Αυγούστου/2009 ώρα 15:17
Το ζήτημα των κουρδικών τοπωνυμίων θα αποτελέσει κλειδί στις προσπάθειες επίλυσης του Κουρδικού, όπως δείχνει η σκληρή αντιπαράθεση του ΑΚΡ με τα δύο μεγαλύτερα κεμαλικά κόμματα της αντιπολίτευσης, που εκπροσωπούν μαζί το 40% του εκλογικού σώματος.Το CHP του Ντενίζ Μπαϊκάλ εξακολουθεί να απορρίπτει κατηγορηματικά τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, ζητώντας από τον Ερντογάν να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες του σχεδίου του, ενώ το ΜΗΡ του Ντεβλέτ Μπαχτσελί μιλάει ανοιχτά για «εθνική προδοσία».

Σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΡ (κάποιοι βουλευτές έβαλαν τα κλάματα!) ο Ταγίπ Ερντογάν υπερασπίστηκε την πρωτοβουλία του προέδρου Γκιουλ να αναφερθεί στην πόλη Γκιουροϊμάκ με το κουρδικό της όνομα Νορσίν, κατά την πρόσφατη περιοδεία του στην επαρχία Μπιτλίς. «Ακόμη και ο ίδιος ο Κεμάλ Ατατούρκ απευθυνόταν "στον λαό του Νορσίν". Διαβάστε τα βιβλία και θα δείτε», τόνισε ο Ερντογάν.

Επιπλέον χαρακτήρισε ανάξιες σχολιασμού τις κινδυνολογίες του Μπαχτσελί ότι σύντομα θα γυρίσουν και τα ελληνικά τοπωνύμια στη Μικρά Ασία, όπως η Ποταμιά για το χωριό Γκιουνεϊσού και η... Κωνσταντινούπολη για την Ιστανμπούλ.

«Σκεφτείτε πόσο ισχυρότερη θα ήταν η Τουρκία αν δεν σπαταλούσε την ενέργεια, τον προϋπολογισμό και τη νεολαία της πολεμώντας την τρομοκρατία τα τελευταία 25 χρόνια», τόνισε ο Ερντογάν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Τζεμίλ Τσιτσέκ διευκρίνισε πως οποιαδήποτε λύση θα εφαρμοστεί στο πλαίσιο του ενιαίου τουρκικού κράτους, η ακεραιότητα του οποίου δεν αμφισβητείται. Ομως ο Μπαχτσελί κατηγόρησε την κυβέρνηση για απόπειρα καταστροφής του «τουρκικού έθνους», με την παραχώρηση υπερβολικών δικαιωμάτων στους Κούρδους.


ΤΑ ΝΕΑ

Επιστροφή στην κορυφή
TOPOL-M Δες τη Λίστα
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος


Μέλος από: 26/Ιουνίου/2009
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 2046
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση TOPOL-M Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 13/Αυγούστου/2009 ώρα 15:20
Ο Νταβούτογλου είναι ξύπνιος και βλέπει μπροστά. Αντίθετα οι κολημένοι στρατοκράτορες με την στάση τους στο κουρδικό ρίχνουν τορπίλη στα θεμέλια του τουρκικού κράτους
Επιστροφή στην κορυφή
ratatoulis Δες τη Λίστα
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης


Μέλος από: 16/Απριλίου/2008
Θέση: United Kingdom
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 935
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση ratatoulis Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 16/Αυγούστου/2009 ώρα 04:54
Αρχικά αποστάλθηκε από TOPOL-M TOPOL-M Έγραψε:

Ο Νταβούτογλου είναι ξύπνιος και βλέπει μπροστά. Αντίθετα οι κολημένοι στρατοκράτορες με την στάση τους στο κουρδικό ρίχνουν τορπίλη στα θεμέλια του τουρκικού κράτους
μια μερα θα την φανε για τα καλα. Δεν αργει αυτη η μερα.
Επιστροφή στην κορυφή
thrakiotis Δες τη Λίστα
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης


Μέλος από: 22/Μαρτίου/2009
Θέση: Greece
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 966
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση thrakiotis Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 21/Αυγούστου/2009 ώρα 15:17
Για πρώτη φορά οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας χθες Πέμπτη, υποστήριξαν την πρωτοβουλία της κυβέρνησης με την οποία επεκτείνονται τα πολιτιστικά δικαιώματα που εκχωρούνται στον κουρδικό πληθυσμό της χώρας.
Με την υποστήριξή του, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, στο οποίο μετέχουν αξιωματικοί του στρατού, ενισχύει την κυβέρνηση στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες επικρίνονται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
"Συστήνεται να συνεχιστούν οι προσπάθειες που έχουν αναληφθεί υπό την επίβλεψη του υπουργού Εσωτερικών, προκειμένου να συνεισφέρουν στην ευτυχία, την ειρήνη και την ευημερία της κοινωνίας", σημειώνει το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας σε ανακοίνωσή του, το περιεχόμενο της οποίας μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Ο υπουργός Εσωτερικών Μπεσίρ Αταλάι προσπαθεί να ενθαρρύνει την υποστήριξη των αντιπολιτευόμενων κομμάτων για το θέμα αυτό, αλλά το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP) έχει δηλώσει ότι θα αγωνιστεί εναντίον της πρωτοβουλίας αυτής.
Στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων αυτών η Τουρκία έχει αρχίσει να αποκαθιστά τα ονόματα κουρδικών χωριών και εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτραπεί να τελούνται θρησκευτικές τελετές στην κουρδική γλώσσα.
Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr
Επιστροφή στην κορυφή
ratatoulis Δες τη Λίστα
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης


Μέλος από: 16/Απριλίου/2008
Θέση: United Kingdom
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 935
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση ratatoulis Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 22/Αυγούστου/2009 ώρα 03:17
Αρχικά αποστάλθηκε από thrakiotis thrakiotis Έγραψε:

Για πρώτη φορά οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας χθες Πέμπτη, υποστήριξαν την πρωτοβουλία της κυβέρνησης με την οποία επεκτείνονται τα πολιτιστικά δικαιώματα που εκχωρούνται στον κουρδικό πληθυσμό της χώρας.
Με την υποστήριξή του, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, στο οποίο μετέχουν αξιωματικοί του στρατού, ενισχύει την κυβέρνηση στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες επικρίνονται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
"Συστήνεται να συνεχιστούν οι προσπάθειες που έχουν αναληφθεί υπό την επίβλεψη του υπουργού Εσωτερικών, προκειμένου να συνεισφέρουν στην ευτυχία, την ειρήνη και την ευημερία της κοινωνίας", σημειώνει το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας σε ανακοίνωσή του, το περιεχόμενο της οποίας μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Ο υπουργός Εσωτερικών Μπεσίρ Αταλάι προσπαθεί να ενθαρρύνει την υποστήριξη των αντιπολιτευόμενων κομμάτων για το θέμα αυτό, αλλά το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP) έχει δηλώσει ότι θα αγωνιστεί εναντίον της πρωτοβουλίας αυτής.
Στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων αυτών η Τουρκία έχει αρχίσει να αποκαθιστά τα ονόματα κουρδικών χωριών και εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτραπεί να τελούνται θρησκευτικές τελετές στην κουρδική γλώσσα.
Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr
επειδή πλησιάζει ο νέος κύκλος ενταξιακών διαπραγμετεύσεων για την ευρωπαϊκή τις πορεία έλα την μάθαμε πια Την τουρκια
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10216
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 31/Αυγούστου/2009 ώρα 12:31
Τα γνωστό τουρκικό φοβικό σύνδρομο περί διαμελισμού της χώρας αναζωπύρωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, σε εκπομπή της δημοσιογράφου Campbell Brown που μεταδόθηκε στις 21 Αυγούστου, παρουσιάζοντας ένα χάρτη στον οποίο οι νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας εμφανίζονταν με διαφορετικό χρώμα και την ονομασία "Κουρδιστάν".

Παρόμοιος χάρτης είχε εμφανιστεί στο παρελθόν
κατά τη διάρκεια συζήτησης, με βάση έκθεση που συντάχθηκε από το Κέντρο Ερευνών του αμερικανικού Κογκρέσου.
Μετά τη μετάδοση της εκπομπής, η τουρκική πρεσβεία κινητοποίησε τους μηχανισμούς που έχει οργανώσει στο αμερικανικό έδαφος και αυτοί με τη σειρά τους, με πρώτο και καλύτερο την Ομοσπονδία Τουρκο-Αμερικανικών Συλλόγων (ATAA), οι οποίοι με τη σειρά τους διοργάνωσαν καμπάνια διαμαρτυρίας, μέσω αποστολής ηλεκτρονικών μηνυμάτων και φαξ στο κανάλι CNN.

Μετά την αποστολή δεκάδων χιλιάδων μηνυμάτων και φαξ, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του CNN,Bridget Leininger, έστειλε μήνυμα στην ATAA με το οποίο ανέφερε ότι από τεχνικό λάθος εμφανίστηκε στην εκπομπή ένας λανθασμένος χάρτης της Τουρκίας και ζήτησε συγνώμη για το γεγονός αυτό από την τουρκική κοινότητα των ΗΠΑ. Να σημειωθεί ότι οι Τούρκοι έχουν δημιουργήσει την ιστοσελίδα www.mediawatchnow.com, η οποία ενημερώνει τους Τούρκους που κατοικούν στις ΗΠΑ για αντιτουρκικά δημοσιεύματα που δημοσιεύονται σε αμερικανικά ΜΜΕ.

Strategy - Geopolitics
Επιστροφή στην κορυφή
thrakiotis Δες τη Λίστα
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης


Μέλος από: 22/Μαρτίου/2009
Θέση: Greece
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 966
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση thrakiotis Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 22/Σεπτεμβρίου/2009 ώρα 19:38
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ... ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ

(Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στα ΜΜΕ τον Απρίλιο του 2007 από τον διαχειριστή του ιστολογίου)

http://spynews-gr.blogspot.com/
taxalia.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10216
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 08/Ιουλίου/2010 ώρα 14:03

Σύμφωνα με δημοσίευμα της έγκυρης τουρκικής εφημερίδας Vatan,o Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Εντογκάν σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Τορόντο του Καναδά στα πλαίσια της συνόδου των G-20, έκανε έκκληση στο ΝΑΤΟ να υποστηρίξει την Τουρκία στον αγώνα που δίδει εναντίον του ΡΚΚ.

Χωρίς να διευκρινίζει το είδος της βοήθειας ο Τούρκος Πρωθυπουργός ζητά τη βοήθεια του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση της δράσης του PKK το οποίο επιχειρεί βαθιά στην τουρκική ενδοχώρα χρησιμοποιώντας τις βάσεις που διατηρεί στο Β. Ιράκ.

Επικαλούμενος ως παράδειγμα το Αφγανιστάν όπου το ΝΑΤΟ τα τελευταία 9 χρόνια πολεμά εναντίον των Ταλιμπάν και της τρομοκρατίας, ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε το γεγονός ότι η κεντρική διοίκηση του Ιράκ δεν έχει ουσιαστικά καμία εξουσία, ενώ το ΡΚΚ φαίνεται όχι μόνο να χρησιμοποιεί ως ορμητήριο συγκεκριμένη περιοχή στα βόρεια της χώρας, αλλά και να την διοικεί.

Επιπρόσθετα ο Τούρκος πρωθυπουργός ζήτησε είτε η κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ, είτε η περιφερειακή διοίκηση του βορείου Ιράκ η οποία ελέγχεται από Κούρδους, να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους και να ασκήσουν επιτέλους την εξουσία τους στα εδάφη που ελέγχουν, περιορίζοντας τη δράση του PKK.

Όπως γίνεται αντιληπτό αν η κίνηση αυτή του Τούρκου πρωθυπουργού έγινε χωρίς τη συνεννόηση με το τουρκικό Στρατό, αποτελεί ευθεία αμφισβήτηση των δυνατοτήτων του τελευταίου όσον αφορά την καταστολή της κουρδικής εξέγερσης.

defencenet

Ωραίο ανέκδοτο!
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10459
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 02/Μαρτίου/2011 ώρα 12:35
Τέλος η μονομερής εκεχειρία από τους Κούρδους

H Δημοκρατική Συνομοσπονδία του Κουρδιστάν (KCK) που αποτελεί την πολιτική πτέρυγα του ΡΚΚ, με ανακοίνωση της διέκοψε τη μονομερή κατάπαυση τους πυρός που είχε διακηρύξει το PKK στις 13 Αυγούστου 2010.

Ο πολιτικός φορέας των Κούρδων κατηγόρησε την τουρκική κυβέρνηση για την τήρηση μη εποικοδομητικής στάσης απέναντι στον κουρδικό λαό και τα δίκαια αιτήματά του.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι αν και οι μαχητές του PKK δεν σκοπεύουν να αναλάβουν στρατιωτική δράση, δεν θα κάτσουν και «με σταυρωμένα χέρια» σε περίπτωση που θα δεχθούν επίθεση από τις τουρκικές δυνάμεις ή θα υποχωρήσουν.

Defencepoint.gr
Δηλαδή σκέφτονται να κάνουν εξέγερση;
Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  1 2 3 6>