Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Ψάξε στο Forum    Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Κυπριακό

 Απάντηση Απάντηση Σελ.  1 2 3 8>
Συγγραφέας
Μήνυμα
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10425
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Κυπριακό
    Αποστολή: 29/Ιανουαρίου/2009 ώρα 12:32
Τεράστιες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση του Τούρκου ηθοποιού, ο οποίος ομολόγησε ότι πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ αιχμαλώτους πολέμου κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974.

Μία ημέρα μετά την απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης να προσφύγει για την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο αρμόδιος για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης επίτροπος Όλι Ρεν ζήτησε να υπάρξει έρευνα για το θέμα και σημείωσε ότι «εάν αυτό αποδειχθεί, τότε πρόκειται για μία τραγική ιστορία ντροπής και για καταπάτηση της Συνθήκης της Γενεύης».

...

Μιλώντας στο πρακτορείο Ρώυτερ, ο εισαγγελέας Αλί Τσακίρ δήλωσε ότι διέταξε την έρευνα με βάση τη Συνθήκη της Γενεύης για τη μεταχείριση των αιχμαλώτων πολέμου. Εάν προκύψει η τέλεση παρανόμων πράξεων, ο φάκελος θα σταλεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.

Ο ηθοποιός Αττίλας Ολγκάτς, σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι πυροβόλησε έναν αιχμάλωτο ύστερα από διαταγές ανωτέρων του όταν υπηρετούσε στον τουρκικό στρατό. Ισχυρίστηκε επίσης ότι σκότωσε εννέα Ελληνοκυπρίους, αλλά αργότερα ανασκεύασε τα λεγόμενά του.

Υπέρ της προσαγωγής του Τούρκου ηθοποιού σε δίκη τάχτηκε ο γνωστός Τούρκος αρθρογράφος Μεχμέτ Αλί Μπιράντ. Ακόμη κι αν είπε ψέματα, πρέπει να δικαστεί, έγραψε ο Μπιράντ στη «Μιλιέτ», επισημαίνοντας ότι η Τουρκία δεν πρέπει να επιτρέψει να περάσει αυτή η υπόθεση χωρίς τιμωρία. Πρέπει να δικαστεί «για να δείξουμε στον υπόλοιπο κόσμο πως δεν ανεχόμαστε τέτοια συμπεριφορά» σημειώνει ο Μπιράντ. Ο Τούρκος δημοσιογράφος κάλεσε ταυτόχρονα τις εισαγγελικές αρχές να κινήσουν νομική διαδικασία κατά του ηθοποιού για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

ΤΑ ΝΕΑ
Επιστροφή στην κορυφή
Guests Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Guests Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 29/Ιανουαρίου/2009 ώρα 17:42
Γιατί τέτοια κοροιδία με εναν ηθοποιό ;
αυτός φταίει ;
Επιστροφή στην κορυφή
illy Δες τη Λίστα
Στρατηγός
Στρατηγός
Avatar

Μέλος από: 13/Σεπτεμβρίου/2008
Θέση: Greece
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 3997
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση illy Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 29/Ιανουαρίου/2009 ώρα 18:05
Σήμερα άκουσα πως η Μπακογιάννη ζήτησε να δοθούν εξηγήσεις... Το θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις
Επιστροφή στην κορυφή
Guests Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Guests Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 29/Ιανουαρίου/2009 ώρα 18:09
Μπα ; Που ήταν οι πολιτικοί όταν οι άνθρωποι ψάχνανε τους αγνοούμενους ; Τι ψέματα τους λέγανε και για ποιο λόγο ;
Ω συνήθως, θα την πατήσει ο πιο άκυρος. Χωρίς να μειώνω το θέμα των δολοφωνιών.
Άντε και τον βγάζουν εγκληματία πολέμου. Και τι έγινε;
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10425
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 29/Ιανουαρίου/2009 ώρα 19:26
Αρχικά αποστάλθηκε από GenerX GenerX Έγραψε:

Άντε και τον βγάζουν εγκληματία πολέμου. Και τι έγινε;

Καταρρίπτεται ο ισχυρισμός της Τουρκίας ότι έκανε 'ειρηνευτικές επιχειρήσεις' στην Κύπρο το 1974.
Επιστροφή στην κορυφή
Guests Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Guests Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 29/Ιανουαρίου/2009 ώρα 19:45
Σαφώς yandr.
Απλά ρωτάω έτσι για να πυροδοτήσω τη συζήτηση.
Η δική μου άποψη. Να ανοίξουν τον φάκελο της Κύπρου οι δικοί μας πολιτικοί και οχι να επικαλούντε λόγους Εθνικής ασφάλειας. Να δούμε, μήπως και οι ίδιοι έκαναν γαργάρα τα πάντα;
Δε τους συμφέρει όμως γι άλλη μια φορά.
Εξάλλου τον ηθοποιό τον είχε καλέσει η μαμά πατρίδα του. Εντολοδόχος ήταν.
Πρέπει λοιπόν να γίνει κατανοητό το πως δε πήγε ενας άνθρωπος να δολοφονήσει έτσι αναπάντεχα, διότι δεχόταν εντολές απο ανωτέρους. Οι ανώτεροι εφήρμοζαν κατα πάσα πιθανότητα νόμους του κράτους. Να διερευνηθεί ολο το πλαίσιο.
Αν δεν λειτουργούσαν νομότυπα, είναι ένοχοι για πολλά περισσότερα και άλλοι άνθρωποι, οχι μόνο αυτός που έκανε την ομολογία.
Φυσικά και πρέπει να κάτσουν κάποιοι σε σκαμνί, αλλα δε νομίζω οτι τιμωρώντας εναν φαντάρο που εκτέλεσε εντολή ανωτέρου, θα σώσεις το κύρος σου η θα δείξεις οτι τιμωρείς ενόχους.
Οι πραγματικοί ηθικοί και μη αυτουργοί είναι άλλοι και οχι ενας άνθρωπος που δέχτηκε εντολή σε ενα σώμα που τον κάλεσε αναγκαστικά μέσα στις τάξεις του.

Επιστροφή στην κορυφή
argeadas Δες τη Λίστα
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός


Μέλος από: 04/Ιανουαρίου/2009
Θέση: Greece
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 366
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση argeadas Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 30/Ιανουαρίου/2009 ώρα 00:24
Με την ομολογία του, αν είναι έγκυρη θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου.
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10425
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 11/Μαρτίου/2009 ώρα 13:22
OΜαδικούς τάφους κυπρίων αγνοουμένων από την τουρκική εισβολή αποκαλύπτονται συνεχώς στην Κύπρο. Το εντυπωσιακό είναι ότι χθες άρχισαν οι εκταφές και για έναν ομαδικό τάφο τεσσάρων Τουρκοκυπρίων που εκτελέστηκαν από παραστρατιωτικές οργανώσεις το 1964.

Πριν από λίγες ημέρες ωστόσο βρέθηκαν στο χωριό Παλαίκυθρο τα οστά οκτώ μελών της ίδιας ελληνοκυπριακής οικογένειας (οικογένεια Λιασή), τα οποία εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από τούρκους στρατιώτες, τον Αύγουστο του 1974. Τα οστά τους βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στο χωριό τους και η ταυτότητά τους εξακριβώθηκε με τη μέθοδο του DΝΑ. Η κηδεία τους έγινε από τον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα στο Πλατύ Αγλαντιάς και επικήδειο λόγο εκφώνησε ο υπουργός Εσωτερικών.

Μόλις χθες ανακαλύφθηκε πηγάδι-τάφος για 17 ελληνοκυπρίους αγνοουμένους κοντά στον Αγιο Ιλαρίωνα, στο κατεχόμενο βουνό της Κύπρου, όπου πολέμησαν και αρκετοί Ελλαδίτες. Ο ομαδικός τάφος αποκαλύφθηκε σε έναν ξερόλακκο εντός στρατιωτικής περιοχής των τουρκικών δυνάμεων κατοχής και βρέθηκε μάλιστα και αυτόπτης μάρτυρας των εκτελέσεων. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του τουρκοκύπριου μάρτυρα, δέκα άτομα (εκ των οποίων τέσσερις ήταν Τουρκοκύπριοι) απήγαγαν από τα σπίτια τους τις ημέρες της τουρκικής εισβολής 17 Ελληνοκυπρίους και, αφού τους εκτέλεσαν με μία σφαίρα στο κεφάλι, τους έριξαν σε πηγάδι που βρίσκεται κοντά στο κάστρο του Αγίου Ιλαρίωνα.

Ο μάρτυρας είπε ότι το «εκτελεστικό απόσπασμα» αποτελούσαν και τούρκοι στρατιώτες, πέραν των Τουρκοκυπρίων, με επικεφαλής έναν αξιωματικό του τουρκικού στρατού. Το πηγάδι κλείστηκε με πέτρες και στην περίμετρό του δημιουργήθηκε στρατιωτική ζώνη, απαγορευμένη στους πάντες. Πριν από λίγους μήνες το στρατόπεδο αυτό παραχωρήθηκε από τον στρατό κατοχής στην ψευδοκυβέρνηση των Τουρκοκυπρίων και έχει μετατραπεί σε τουριστική περιοχή.

ΤΑ ΝΕΑ
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10425
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 27/Μαρτίου/2009 ώρα 15:57
Οι Τούρκοι στρατιώτες στο βόρειο τμήμα της Κύπρου δεν αποτελούν δύναμη «κατοχής», αλλά απλά «τουρκική παρουσία», υποστήριξε ο υποψήφιος για τη θέση του βοηθού υπουργού Εξωτερικών για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Φίλ Γκόρντον, στη διάρκεια κατάθεσής του ενώπιον της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Η αναφορά του Φιλ Γκόρντον προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ των γερουσιαστών.

Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ διάβασε παλαιότερη δήλωση του Μπαράκ Ομπάμα, στην οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη τερματισμού της κατοχής της Κύπρου, και ρώτησε τον κ. Γκόρντον εάν συμφωνεί.

Ο πρώην αξιωματούχος του Λευκού Οίκου στην κυβέρνηση Κλίντον και νυν αναλυτής του ιδρύματος Brookings, απάντησε: «Η τουρκική παρουσία στο βόρειο τμήμα της Κύπρου δεν είναι αποδεκτή από την κυβέρνηση της Κύπρου και είναι θέμα των διαπραγματεύσεων τις οποίες υποστηρίζουμε».

«Αρα, δεν την θεωρείτε κατοχή», επανήλθε ο δημοκρατικός γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ, για να λάβει εκ νέου την απάντηση: «Υπάρχουν κάποιοι ειδικοί και η κυβέρνηση της Κύπρου που την θεωρούν κατοχή».

Επιπλέον, στη διάρκεια της ακρόασής του, ο Φιλ Γκόρντον χαρακτήρισε σημαντικό εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ την αποκατάσταση των σχέσεων με την Τουρκία και απέφυγε ουσιαστικά να πάρει θέση σχετικά με τη γενοκτονία των Αρμενίων.

in.gr

Επιστροφή στην κορυφή
Guests Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Guests Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 27/Μαρτίου/2009 ώρα 16:15

Ο Γκορντον είναι η φυσική συνέχεια των άπτυστων Ν. Φριντ, Μπράιζα, Γούλφοβιτς κ. Ο. Αφού πρώτα πήραν την ψήφο και την οικονομική στήριξη της ομογένειας μετά την εκλογή του αποδυκνύεται και ο Ομπάμα μαύρη φρούδα ελπίδα. Ο Μενέντεζ είναι από τους ελάχιστους πλέον γερουσιαστές που υποστηρίζουν με μεγάλη θέρμη τα εθνικά μας συμφέροντα και η Ελληνική κυβέρνηση δεν τον έχει στηρίξει καθόλου γιατί είναι προφανες ότι οι πολιτικάντηδες εδώ έχουν σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούν όπως αν είναι κουρασμένος ο Καραμανλής και αν ο Εφραιμ έπαθε δισκοπάθεια... Ενώ η αρμόδια Υπουργός το περίμενει ως αρχιδελφίνος την μέγα στέψη του χαλίφη στη θέση του χαλίφη.

Ρε ουστ...
Επιστροφή στην κορυφή
Markos_Hdi Δες τη Λίστα
Κυανόκρανος
Κυανόκρανος


Μέλος από: 11/Απριλίου/2008
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 1625
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Markos_Hdi Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 28/Μαρτίου/2009 ώρα 04:50
Περίεργα μας τα λένε...
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10523
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 28/Μαρτίου/2009 ώρα 05:43
Καθόλου περίεργα.

Νομίζατε ότι θα άλλαζε κάτι με την εκλογή Ομπάμα;
Επιστροφή στην κορυφή
Markos_Hdi Δες τη Λίστα
Κυανόκρανος
Κυανόκρανος


Μέλος από: 11/Απριλίου/2008
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 1625
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Markos_Hdi Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 28/Μαρτίου/2009 ώρα 05:44
Καλά βαθιά μια ελπίδα είχα. Αλλά εκτός από αυτό ρε συ Νάσο με οποιαδήποτε ηγεσία το ίδιο περίεργη θα μου φαινότανε μια τέτοια δήλωση.
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10523
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 28/Μαρτίου/2009 ώρα 05:54
Δεν είναι καθόλου περίεργα.

Δεν τους πέρασε το Σχέδιο Ανάν, προσπαθούν να βρούν άλλο τρόπο για να περάσουν ανάλογο σχέδιο.

Εγώ από πόλύ πριν έρθει στην εξουσία κατάλαβα τι εστί Ομπάμα. Μόνο από τα επιτελεία του (οικονομικό και εξωτερικής πολιτικής) καταλαβαίνεις γιατί πολλοί τον θεωρούν "Bush No.2"
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10425
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 30/Μαρτίου/2009 ώρα 15:34
Σοκ προκάλεσε στο ακροατήριο, που αποτελούνταν από Αμερικανούς πολιτικούς και ξένους διπλωμάτες, η ομολογία του κ. Φίλιπ Γκόρντον, υποψήφιου για τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος ισχυρίστηκε, λίγο-πολύ, ότι η Τουρκία δεν κατέχει το βόρειο τμήμα της Κύπρου, απλώς τα στρατεύματά της βρίσκονται εκεί (προφανώς για... Διακοπές).

Ηταν τέτοια η προκλητικότητα του κ. Γκόρντον, που ανάγκασε αρκετούς από αυτούς που άκουγαν τις απαντήσεις του, κατά τη διαδικασία έγκρισης του διορισμού του, να υποστηρίξουν ότι είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία υπέρ της Τουρκίας.

Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, ακούγοντας τον κ. Γκόρντον να διαφωνεί με τις θέσεις του ίδιου του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, του είπε πως δεν είναι ικανοποιημένος με τις απαντήσεις του και του ζήτησε να του αποστείλει τον κατάλογο με την οικονομική ενίσχυση εκ μέρους ξένων χωρών των οργανισμών στους οποίους εργαζόταν. Ενας εξ αυτών των οργανισμών φέρεται να έχει λάβει χρήματα από την τουρκική κυβέρνηση.

Ο κ. Γκόρντον έχει γράψει άρθρα τα οποία χαρακτήριζε ο έντονος φιλοτουρκισμός, ενώ αρκετές από τις θέσεις του έχουν υιοθετηθεί από την υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.

Συγκεκριμένα, θεωρείται ο αρχιτέκτονας της πρότασης για αναβάθμιση των σχέσεων με την Τουρκία εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων. Επίσης, υποστηρίζει ότι πρέπει να ξεχαστούν όλες οι αντιαμερικανικές και αντι-ισραηλινές θέσεις της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν.

ΕΘΝΟΣ

Τα τσιράκια των Αμερικανών ξαναχτυπούν...
Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  1 2 3 8>