Εμπορικό Ναυτικό: Γενικές πληροφορίες

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Καλαμοος

Δημοσίευση από Καλαμοος »

Γειά σας θα ήθελα να ρωτήσω οταν βγαίνουν οι βάσεις τον Αύγουστο τα παιδιά που είχαν γράφει πανελληνιες μαθαινουν αν πέρασαν για πλοιαρχοι ή για μηχανικοί ανάλογα με το βαθμο που έχουν γράψει. Η ερώτηση μου είναι λοιπόν αν μαθαίνουν και τη σχολή ΑΕΝ στην οποία έχουν περάσει ή πρέπει να περιμένουν μέχρι το Σεπτέμβριο που βγαίνουν τα αποτελέσματα για αυτούς που περασαν με απολυτηριο για να μάθουν τη σχολή που πέρασαν.
Άβαταρ μέλους
death4glory
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από death4glory »

Πρέπει να περιμένεις μέχρι Σεπτέμβρη.
HellasRasky
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από HellasRasky »

Καλησπέρα αλάνια θέλω να σας κάνω μια ερώτηση σε περίπτωση που δεν περάσω απο πανελλήνιες. Τι άποψη έχετε για το Μητροπολιτικό κολέγιο που σε λίγο καιρό ανοίγει τμήμα για πλοιάρχους; Πιστεύετε ότι θα αναγνωρίζεται εδώ στην Ελλάδα το πτυχίο; Σας ευχαριστώ πολύ.
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 59
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

HellasRasky έγραψε:Καλησπέρα αλάνια θέλω να σας κάνω μια ερώτηση σε περίπτωση που δεν περάσω απο πανελλήνιες. Τι άποψη έχετε για το Μητροπολιτικό κολέγιο που σε λίγο καιρό ανοίγει τμήμα για πλοιάρχους; Πιστεύετε ότι θα αναγνωρίζεται εδώ στην Ελλάδα το πτυχίο; Σας ευχαριστώ πολύ.

Εδώ καθαριστής 2 χρόνια, και παίρνεις πτυχίο Γ' Μηχανικού παιρνόντας ένα σχολείο της πλάκας, επιπέδου γιά κλωτσιές.

Αυτά δε θα αναγνωρίσουν;

Έχουν εξευτελιστεί τα πάντα.

Άλλο που δε θέλουν οι πλοιοκτήτες να αναγνωριστεί, όπου θα επιλεγούν -κατά συντριπτική πλειοψηφία/κατά βάση αποφοίτους ΑΕΝ Πλοιάρχων-, και απλώς θα το έχουν ως εκβιαστικό άλλοθι ανταγωνισμού οι πλοιοκτήτριες, ώστε να συμπιέσουν -ό, τι μπορούν- προς τα κάτω, σίγουρα εις βάρος των ναυτικών.

Lethal

Δημοσίευση από Lethal »

Εχοντας αποκτησει το πτυχιο του γ μηχανικου που μπορω να δουλεψω στην στερια; Ευχαριστω εκ των προτερων.
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 23

Δημοσίευση από Terminator »

Μπορείς να δουλέψεις σε ναυπηγία ή βιομηχανίες σαν μηχανικός Γ Αλλά μην περιμένεις κάτι καλύτερο σε μισθοδοσία απο το Εμπορικό Ναυτικό. Δεν είμαι σίγουρος αν θα μπορούσες να προσληφθείς και σε κανα Οργανισμό Λιμένος με το πτυχίο μηχανικού άντε σε κάνα λιμενικό σε καμιά δουλειά γραφείου με λίγο βυσματικό σπρώξιμο.
Άβαταρ μέλους
ACT
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από ACT »

Καλημέρα/Καλησπέρα σε κάθε χρήστη που βλέπει αυτό το μήνυμα. Ονομάζομαι Αντώνης και είμαι απόφοιτος Γενικού Λυκείου με γενικό μέσο όρο Πανελλαδικών εξετάσεων,14014. Δυστυχώς, σύμφωνα με τις βάσεις των προηγούμενων χρόνων, αδυνατώ να σπουδάσω σε μια από τις στρατιωτικές σχολές της Ελλάδος, καθώς δεν πληρώ τα μόρια που χρειάζονται. Παρόλο που γνωρίζω ότι οι βάσεις θα πέσουν, αμφιβάλλω ότι οι πτώσεις τους θα είναι μεγάλη σε τέτοιο βαθμό ώστε να περάσω, έστω και από τους τελευταίους. Πίσω στο θέμα μας τώρα, καθώς έχω κάποιες ερωτήσεις που με απασχολούν για την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού και θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας, ώστε να είμαι πλήρως ενημερωμένος. Αρχικά:

1°) Ποια πόλη, κατά την άποψη σας, παρέχει τις πιο πρόσφατες εγκαταστάσεις για τη καλύτερη διαβίωση μέσα στη σχολή (η εσωτερική φοίτηση και σίτιση για μένα είναι απαραίτητη).

2°) Δεν έχω καταλάβει αρκετά τι συμβαίνει με τις στολές μέσα στις σχολές. Συγκεκριμένα, οι πρωτοετείς φοιτητές φορούν στολή ή τους παρέχουν την ενδυμασία στο τέλος της φοίτησης τους; Μέσα στο πλοίο, κυκλοφορούμε με πολιτικά ή έχουμε πάλι κάποια ενδυμασία;

3°) Έχω πληροφορηθεί πως παρόλο που έχει γίνει είδη η επιλογή κάποιας πόλης, μπορεί ο φοιτητής κατά τον πρώτο μήνα να φύγε και να σπουδάσει σε κάποια άλλη περιοχή. Ισχύει αυτό;

4°) Η εισαγωγή στο Λιμενικό Σώμα είναι εφικτή; Αν ναι, τι επιπτώσεις μπορεί να γνωρίσω (βαθμό, επαγγελματική αποκατάσταση, κτλ) ;

5°) Από ότι είχα δει τυχαία σε ένα φόρουμ, στην ίδια ιστοσελίδα, οι τελειόφοιτοι της ΑΕΝ, απαιτούνται να παρουσιαστούν και να τιμήσουν τις στρατιωτικές τους θητείες και συγκεκριμένα στο Πολεμικό Ναυτικό. Αν αυτό το γεγονός ισχύει, στη θητεία μου θα αναγνωρίζομαι σαν Ναύτης ή με κάποιο άλλο βαθμό;

Σε γενικό σύνολο έχω ψάξει για περαιτέρω πληροφορίες για το τι προϋπάρχει στις ΑΕΝ, όπως την επαγγελματική αποκατάσταση η οποία χαρακτηρίζεται εύκολη, τα χρηματικά ποσά, όπου σε γενικές γραμμές είναι υψηλά, καθώς και τα μαθήματα των ΑΕΝ, αποσαφηνίζοντας ότι δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη δυσκολία. Γνωρίζω το γεγονός ότι μπορεί να περάσω στις στρατιωτικές σχολές Υπαξιωματικών σαν Επιλαχών αλλά μέχρι τότε, ίσως να μην μπορώ εγώ. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω αυτές τις ερωτήσεις σε άλλα φόρουμ και έτσι αποφάσισα να δημιουργήσω εγώ ένα θέμα.

Ευχαριστώ για το χρόνο και την υπομονή σας.

GMT

- Ανίχνευση γλώσσα Αγγλικά Αζερμπαϊτζανικά Αλβανικά Αμχαρικά Αραβικά Αρμενικά Αφρικάανς Βασκικά Βεγγαλική Βιετναμεζικά Βιρμανικά Βοσνιακά Βουλγαρικά Γαελικά Σκοτίας Γαλικιακά Γαλλικά Γερμανικά Γεωργιανά Γίντις Γιορούμπα Γκουτζαρατικά Δανικά Εβραϊκά (... Συνεχίζεται... )

Άβαταρ μέλους
JimA
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός

Δημοσίευση από JimA »

Γεια σου φιλε Αντωνη. Ειμαι ενας υποψηφιος για αεν και εχοντας ψαξει καπως τα πραματα σε απανταω ως εξης:

1ον μπορεις να ριξεις μια ματια σε αυτη την σελιδα που εχει πληροφοριες για ολες τις αεν.http://www.isalos.net/naftiki-ekpaidefsi/oi-akadimies-emporikou-naftikou/

2ον μεσα στη σχολη εισαι ντυμενος με πολιτικα με μοναδικη ισως επισημανση τη σεμνη ενδυμασια για τις κυριες. Τωρα ισως σε καποιες σχολες πχ. Ιονιων Νησων φορουν καποια στολη στην τελετη αποφοιτησης.(ντεμεκ ευρωπη)

3ον Ναι γινεται να κανεις αιτηση για να πας σε αλλη σχολη εφοσον υπαρχουν και κενες θεσεις.

4ον Λιμενικο ξεχασε το γιατι απο του χρονου θα μπαινουν με πανελληνιες οποτε οι προκηρυξεις οπου μοριοδοτειται το πτυχιο αεν σταματανε.

5ον εαν θες να υπηρετησεις θητεια μετα τις σπουδες στην αεν τοτε σε στελνουν απευθειας πολεμικο ναυτικο οπου μπορεις ευκολοτερα να πας για εφεδρος αξιωματικος αποκτωντας τον βαθμο του Σημαιοφορου Επικουρου Αξιωματικου. Οτι αλλο θες ρωτας. Καλη επιτυχια.

Άβαταρ μέλους
ACT
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από ACT »

JimA, σε ευχαριστώ πάρα πολύ που αφιέρωσες χρόνο και απάντησες σε όλες τις ερωτήσεις μου. Έχω μια ερώτηση, καθώς κοιτούσα τις πληροφορίες των ΑΕΝ Πρέβεζας, ΑΕΝ Ιονίων Νήσων και ΑΕΝ Κρήτης, παρατήρησα ότι τα χρηματικά έξοδα που έχει ο μαθητής μέσα στη σχολή είναι μεγαλύτερα από αυτά που θα είχε εάν ζούσε έξω. Μου φάνηκε αρκετά περίεργο και ίσως να μην κατανόησα εγώ τι αναγραφόταν. Μπορείς να μου το εξηγήσεις;
Άβαταρ μέλους
JimA

Δημοσίευση από JimA »

Λοιπον Αντωνη αυτα τα μηνιαια εξοδα που αναφερουν τα αρθρα πχ. Τα 200-300 ? για καποιον που διαμενει στην αεν κρητης δεν τα καταβαλλεις στη σχολη, ειναι τα εξοδα για το φαγητο που θα παιρνεις για να μαγειρεψεις, τα εξοδα μετακινησης απο και προς τα Χανια οπου θα κανεις τα ψωνια σου, ο καφες που θα πιεις κλπ φανταζομαι. Εαν δεν μεινεις στη σχολη και νοικιασεις θα πληρωνεις επιπλεον και το νοικι.Και να σαι καλα εκτιμω τα καλα σου λογια.

Άβαταρ μέλους
ACT
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από ACT »

Ενδιαφέρον, σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά JimA, σου εύχομαι καλή σταδιοδρομία φίλε μου.
Άβαταρ μέλους
death4glory
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από death4glory »

Σαν μηχανικός στην ΑΕΝ Κρήτης επιβεβαιώνω αυτά που είπε ο φίλος πιο πάνω. Μπορεί να μην πληρώνεις την σχολή για να μείνεις, αλλά έχεις έξοδα τα οποία αφορούν την διατροφή σου( διότι δεν υπάρχει σιτηση, συνεπώς ή παραγγέλνεις ή αγοράζεις φούρνακι και το βάζεις στο δωμάτιο), τις διαδρομές πάνε έλα στην πόλη των Χανίων ( διότι η σχολή είναι Σούδα και για να πάρεις λεωφορείο πρέπει να περπατήσεις 2 χιλιόμετρα).
Lethal

Δημοσίευση από Lethal »

Καλησπερα, θα ηθελα να μου δωσετε τα φωτα σας σχετικα με τα προσωπικα πραγματα που επιτρεπετε να εχω στο δωματιο της σχολης αλλα και του καραβιου. Ρωταω, καθως θελω να ξερω αν επιτρεπετε ο υπολογιστης, ο σακος του μποξ(κρεμασμενος απο το ταβανι) και το μονοζυγο στην πορτα. Ευχαριστω για τον χρονο σας.
Στέλιος

Δημοσίευση από Στέλιος »

Παιδια καλησπερα. Ζητω τη βοηθεια σας καθως ειμαι απελπισμενος. Μετα την αποφαση Κουρουμπλη οτι η φετινη χρονια θα ειναι τελευταια με εισοδο με απολυτηριο εμεινα ξεκρεμαστος. Καθως θα μαζευα μορια απο θαλασσια υπηρεσια για να εμπαινα στη σχολη στην τελευταια μου χρονια καθως ειμαι 26 και το 2019-2020 ηταν η τελευταια μου ευκαιρια. Εν μεσω αυτων εχω και το στρατιωτικο μου που εχω αναβολη μεχρι 12/2019 (Βεβαια την εκοψα την αναβολη τον Ιουλιο για να μπω τωρα σε 2 μηνες πριν μαθω αυτην την αλλαγη αλλα αν χρειαστει θα κανω ανακληση διακοπης αναβολης). Το θεμα ειναι να αποφυγω τις πανελληνιες. Εχω σκεφτει για ιδωτικες σχολες στην Ελλαδα αλλα δεν ξερω ποιες ειναι οι αντιστοιχες με την αεν. Απο εξωτερικο ειναι της Βαρνας και στην Κυπρο αλλα δεν ξερω για διδακτρα στην δευτερη. Δεν ξερω... Υπαρχει αλλος τροπος για να γινω μηχανικος εμπορικου ναυτικου; Την σχολη που ημουν (Γεωπονικο) πριν χρονια την εχω αφησει.Ευχαριστω και σορρυ αν κουρασα.

Άβαταρ μέλους
ΟΤΝ
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από ΟΤΝ »

Καλημέρα, και καλώς σας βρήκα. Χαίρομαι που έγινα μέλος σε ένα τόσο ενδιαφέρον forum και αξιοσημείωτο το πόσα χρόνια είναι σε λειτουργεία.

Λοιπόν ερώτηση σχετικά με τις ορκωμοσίες. Γνωρίζω οτι σε αρκετές ΑΕΝ γίνονται τελετές πρωτοετών με στολή. Γίνεται αυτό και στον Ασπρόπυργο;

Σαν πρωτοετής πλέον έχω αυτήν την απορία.

Βγήκαν οι βάσεις και έχουμε ήδη αυτήν την χαρά!

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες