ΣΣΑΣ - Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Στρατός και θητεία
ΠΑΟΚ <3

Δημοσίευση από ΠΑΟΚ <3 »

Απο το 2009 και ακομα υπαρχουν αποριες :0 χαχαχ κλαιιωωδυο μερες εψαξα τα βρηκα ολα

ρισπεκτ

Άβαταρ μέλους
Nikos Chatzoglou
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Nikos Chatzoglou »

Θα δηλώσεις σσας;
DareToBeYou(ΠΑΟΚ)

Δημοσίευση από DareToBeYou(ΠΑΟΚ) »

Χαχαχ σε τρία χρονια: ρ(y)
Efthymia

Δημοσίευση από Efthymia »

Γειά σας! Είμαι μαθήτρια της Α' Λυκείου και θα ήθελα πολύ να περάσω στην ΣΣΑΣ. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το ότι δεν έχω αποφασίσει ακόμα ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσω. Μου αρέσουν και οι δύο, και είμαι εξίσου καλή και στις δύο. Αυτή την περίοδο μου αρέσει πολύ το στρατολογικό και το οδοντιατρικό τμήμα (τελείως διαφορετικά, το ξέρω). Θα μπορούσε κάποιος που ξέρει να μου πει ποιο από τα δύο είναι καλύτερο κατά την γνώμη του; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 23

Δημοσίευση από Terminator »

Το 2018 που θα δώσεις εσύ πανελλήνιες το σύστημα θα έχεις ξανααλλάξει οπότε είναι λίγο νωρίς να ψάχνεις απο Α λυκείου ποια κατεύθυνση πρέπει να πας. Προς το τέλος της Β λυκείου όταν και θα αρχίσουν οι κατάλληλες νομοπαρασκευαστικές διαδικασίες απο το υπουργείο ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για εσας που θα δώσετε τότε πανελλήνιες με το νέο σύστημα εδώ θα είμαστε να το αναλύσουμε και να δούμε και πως λειτουργεί και ποιοί διέξοδοι υπάρχουν για τον κάθε μελλοντικό υποψήφιο στρατιωτικών σχολών ανα πεδίο.
Efthymia

Σας ευχαριστώ πολύ. Απλώς επειδή όλοι οι συμμαθητές μου έχουν αποφασίσει ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσουν, και πρέπει να το δηλώσουμε στο τέλος της χρονιάς, έχω αγχωθεί λιγάκι. Υ. Γ. Σας ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθεια που μας προσφέρετε μέσω αυτού του φόρουμ.

Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Efthymia έγραψε:Σας ευχαριστώ πολύ. Απλώς επειδή όλοι οι συμμαθητές μου έχουν αποφασίσει ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσουν, και πρέπει να το δηλώσουμε στο τέλος της χρονιάς, έχω αγχωθεί λιγάκι.Υ. Γ. Σας ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθεια που μας προσφέρετε μέσω αυτού του φόρουμ.

Η επιλογή κατεύθυνσης στη β λυκείου δεν αποτελεί δέσμευση για επιλογή κατεύθυνσης στη γ λυκείου. Η κατεύθυνση σου θα καθοριστεί απο το ποιο τμήμα της ΣΣΑΣ θες να μπεις αν ειναι το στρατολογικό θα πας απο θεωρητική κατεύθυνση εαν πας για οδοντιατρικό θα ακολουθήσεις θετική κατεύθυνση.

Άβαταρ μέλους
Nikos Chatzoglou
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Τερμινέιτορ,
Έχει αλλάξει το σύστημα. Δεν υπάρχουν πια οι κατευθύνσεις που είχαμε (θετική, τεχνολογική κλπ), επίσης έχουν αλλάξει και διαχωριστεί και τα επιστημονικά πεδία, όπως και τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Λες να μην το ξέρω ολους αυτούς οδηγούς σπουδών εγω τους έχω γράψει στο θέμα " νεο επιστημονικό πεδίο για στρατιωτικές σχολές" Στο section υποψήφιοι στρατιωτικών σχολών.H B λυκείου συνεχίζει να έχει δυο κατευθύνσεις Που είναι η θετική (μαθηματικά κατευθύνσεως και φυσική κατευθύνσεως) και θεωρητική (αρχαία και ιστορία κοινωνικών επιστημών). Στη μετέπειτα γ λυκείου έχουμε 3 κατεθεύνσεις πάλι που είναι θεωρητική (λατινικά+αρχαία+ιστορία+έκθεση), θετική κατεύθυνση (μαθηματικά κατευθύνσεως+Φυσική+Χημεία+Εκθεση) και οικονομίας (μαθηματικά κατευθύνσεως+ΑΕΠΠ+ΑΟΘ+Εκθεση). Ενας μαθητής που θέλει να πάει ΣΣΑΣ οδοντιατρικη θα πάει μέσω θετικής και θα επιλέξει επιπλέον πέμπτο μάθημα βιολογία κατευθύνσεως (προσοχή οι άλλες κατευθύνσεις έχουν βιολογία γενικής που αυτό σημαίνει μειωμένα μόρια) . Για να ανταπεξέλθεις σε φυσική και μαθηματικα της θετικής στη γ λυκείου πρέπει να πας θετική στη β λυκείου γιατί τα μαθηματικα γενικής παιδείας και η φυσική κατεύθυνσης της β λυκείου είναι χρήσιμα εργαλεία για ενα μαθητή θετικής στη γ λυκείου. Αμα πάλι επιλέξει στρατολογικό ΣΣΑΣ γιατί να κάθεται να βασανίζεται με μαθηματικα και φυσικές στη β λυκείου. Θα παει θεωρητική οπου και στα φροντιστήρια στη β λυκείου διδάσκουν λατινικά και αρχαία για εξάσκηση και προετοιμασία για να μπαίνει στο πνεύμα της γ λυκείου και να καταφέρει να δώσει και να γράψει τόσο υψηλά μόρια και να μπει τελικά ΣΣΑΣ στρατολογικό.
Efthymia

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και τον χρόνο σας. Έχω έναν χρόνο μπροστά μου να δω τι πραγματικά μου αρέσει. Το μόνο που πρέπει να κάνω τώρα είναι να διαβάζω τόσο για τα θετικά όσο και για τα θεωρητικά μαθήματα, και στο τέλος της χρονιάς θα φανεί πιστεύω ποιά κατεύθυνση μου... ταιριάζει περισσότερο, και σε ποια τα καταφέρνω καλύτερα. Απλά ήθελα αν μπορείτε να μου πείτε ποιο από αυτά τα δύο τμήματα της ΣΣΑΣ είναι... καλύτερο, δεδομένου ότι στο στρατολογικό το αντικείμενο με το οποίο ασχολούνται όσοι τελειώσουν τις σπουδές τους, είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που έχουν διδαχθεί, δηλαδή δεν είναι... νομική (αυτό έχω ακούσει τουλάχιστον). Σας ευχαριστώ και πάλι.
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Ο στρατολόγος διδάσκεται νομική στο ίδιος πανεπιστήμιο με τους νομικούς μοναδική εξαίρεση φοράς στολή. Το αντικείμενο του στρατολόγου σε στρατολογικό γραφείο έμμεσα συσχετίζεται με το στρατιωτικό ποινικό κώδικα. Εαν σσου τύχει περίπτωση λυποτάκτη ή ανυπότακτου εσύ δρομολογείς την ποινική διαδικασία έτσι ώστε να συντάξει η υπηρεσία την μήνυση και να παραπέμψει την υπόθεση στον εισαγγελέα. Τωρα απο εκεί και πέρα οδοντίατρος γίνεσαι αν αγαπάς το επάγγελμα αλλιώς μην το σκέφτεσαι καν.
Άβαταρ μέλους
Nikos Chatzoglou
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Πάντως προσπάθησε να μπεις στη ΣΣΑς, είναι πολύ καλή περίπτωση!

Τερμινέιτορ, κάποιος που έδωσε πανελλήνιες πριν 6-7 χρόνια, μπορεί να ξαναδώσει φέτος με το καινούριο όμως σύστημα;

Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Ναι μπορείς αλλά δεν σε πιάνει το όριο για στρατιωτικές σχολές μιας και εσύ πρεπεινα είσαι κάπου στα 25 τώρα
Λια2

Δημοσίευση από Λια2 »

Γεια σας! Ειμα μαθητρια Β' λυκειου κα ενδαφρμαι για σσας ψυχολογια η στρατολογικο. Αυτο που δεν εχω καταλαβε απολυτα, ειναι το τι γινεται με τς εξοδυς αυτων των κλαδων κα ποσο πιεστικα ειναι τα πραγματα! Αν θα μπορουσατε να μου απαντησετε, θα το εκτμουσα πολυ ΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από marsupilami »

Γειά και σε εσένα! Οι έξοδοι είναι Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή αν δενεχει υπηρεσία η διαβασμα και ενίοτε Τετάρτη. Όσον αφορά την πίεση είναι αρκετή εξάλλου στρατιωτική σχολή είναι όμωςη πίεση είναι περισσότερο στο ακαδημαϊκό μέρος πάρα στο στρατιωτικό ωστόσο πρέπει να συνδυάζονται και τα δύο.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες