Πολεμικό Ναυτικό - Ειδικές επιχειρήσεις

Πίνακες με το προσωπικό και την σύνθεση του πολεμικού ναυτικού.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Αξιωματικοί3.800
Μόνιμοι Υπαξιωματικοί & ΕΠΟΠ12.000
Στρατεύσιμοι3.000
ΣΥΝΟΛΟ18.800

Το σύνολο του ενεργού προσωπικού συμπληρώνεται σε γενική επιστράτευση με εφεδρείες 9.800 ατόμων.

ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
ΟργάνωσηΑρχηγείο Στόλου
ΔιοικήσειςΦρεγατών, Υποβρυχίων, Ταχέων Σκαφών, Κανονιοφόρων, Ελικοπτέρων Ναυτικού, Ναρκοπολέμου, Αμφίβιων Δυνάμεων, Υποβρύχιων Καταστροφών, Ναυτικής Εκπαίδευσης, Διοικητικής Μέριμνας, Αιγαίου, Ιονίου, Βόρειας Ελλάδας
ΟΝΟΜΑΜΟΝΑΔΕΣΣΧΟΛΙΑ
Ρ-62 ΑΙΟΛΟΣ (Mk V)1ΣΑΠ-ΤΜ [1]
Ρ-63 ΑΣΤΡΑΠΗ (Mk V)1ΣΑΠ-ΤΜ
Ρ-64 ΕΣΠΕΡΟΣ (Mk V)1ΣΑΠ-ΤΜ
Ρ-65 ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ (Mk V)1ΣΑΠ-ΤΜ
Rafnar 1100 (Cabin Bulletproof)3€ 399.990
Oceanic Stealth 120AB3[2]
Ρ-51 ΩΚΥΑΛΟΣ1ΣΑΠ-ΤΑ [3]
VIKING Norsafe Munin S1200 Open1[4] € 399.990
RIB NSW6[5] 8.898.065 δολάρια

[1] Τα Mk V παραχωρήθηκαν δωρεάν από τις ΗΠΑ ως Πλεονάζον Αμυντικό Υλικό. Ναυπηγήθηκαν το 1995 και η Ελλάδα επιβαρύνθηκε μόνο με την δαπάνη των εργασιών προετοιμασίας και μεταφοράς, η οποία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2020 στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Τα σκάφη παραλήφθηκαν σε μέτρια κατάσταση και απαιτήθηκαν αρκετές εργασίες ώστε να καταστούν απόλυτα επιχειρησιακά, λαμβάνοντας τον απαραίτητο εξοπλισμό. Ενδεικτικά αναφέρεται πως είχαν αφαιρεθεί όλα στα συστήματα για επικοινωνίες, ναυτιλία και ο οπλισμός.

Τα Mark V έχουν μήκος 25μ., πλάτος 5,25μ., αναπτύσσουν μέγιστη ταχύτητα 50 κόμβων, διατηρούν 40 και 35 κόμβους σε Κατάσταση Θάλασσας 2 και 3 αντίστοιχα, ενώ επιβιώνουν σε Κατάσταση Θάλασσας 5. Μπορούν να εκτελέσουν στροφή 180° εντός 50μ με τη μέγιστη ταχύτητα χωρίς πλαγιολίσθηση ή επιβράδυνση και προσγειαλώνονται χάρη στο βύθισμα 1,5μ. Οι επιδόσεις αυτές οφείλονται στον σχεδιασμό τους σε σχήμα V, που δυσχεραίνει τον εντοπισμό τους από ραντάρ και διευκολύνει την πλεύση σε συνθήκες θαλασσοταραχής. Με την προσθήκη τους η ΔΥΚ αποκτά ένα σχεδόν stealth μέσο υψηλής ταχύτητας, για διείσδυση και απαγκίστρωση σε εχθρικό έδαφος σε μεγάλες αποστάσεις.

Το εκτόπισμα του σκάφους, πλήρες φορτίου, είναι 57 τόνοι και το προωθητικό σκεύος περιλαμβάνει δύο κινητήρες MTU 12V396 TE94 που αποδίδουν 2.285 ίππους έκαστος και δύο υδροπροωθητές τύπου KaMeWa K50S. Η εμβέλεια του σκάφους με ταχύτητα πλεύσης ανέρχεται σει 550+ ναυτικά μίλια και η αυτονομία του για μία τυπική αποστολή φτάνει τις 12 ώρες. Το πλήρωμα αποτελείται από 5 άτομα και μπορεί να μεταφέρει σε αντικραδασμικά καθίσματα 16 άτομα ειδικών επιζειρήσεων εντός της καμπίνας.

[2] Τα πρώτα 2 Oceanic Stealth 120AB αποκτήθηκαν μέσω δωρεάς του εφοπλιστή Αθανασίου Μαρτίνου, ενώ το τρίτο αποκτήθηκε το 2020 με συνολικό κόστος € 393.000 που περιλαμβάνει 7 χρόνια FOS. Είναι σκάφος κλειστού τύπου, με 3 εξωλέμβιους κινητήρες Mercury των 300 ίππων. Η μέγιστη ταχύτητα ξεπερνά τους 50 κόμβους και στο εσωτερικό της καμπίνας μεταφέρονται 8 καταδρομείς, ενώ εξωτερικά προς την πρύμνη, υφίστανται καθίσματα τύπου “σέλας” για άλλους 6. Φέρουν έστορα στην πλώρη και άλλους δύο πλευρικώς στην πρύμνη, για τοποθέτηση πολυβόλων και πολυβόλων βομβίδων.

[3] To ΠΝ ανέπτυξε το Πρόγραμμα «ΩΚΥΑΛΟΣ» («Ωκύαλος Nαυς» σημαίνει σκάφος που πλέει ταχέως στη θάλασσα, το σκάφος του Οδυσσέα), που αποτελεί το πρώτο ΣΑΠ-ΤΑ για τη διεξαγωγή ειδικών επιχειρήσεων σε ολόκληρη την έκταση του θεάτρου επιχειρήσεων. Το συνολικό µήκος ανέρχεται σε 15μ, το βάρος σε 11.000 κιλά, το πλήρωμα σε 14 άτοµα, η μέγιστη ταχύτητα σε 50-55 κόμβους και η εκτιµώµενη ακτίνα ενεργείας σε περίπου 300 νμ. Το σκάφος είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό, όπως το ρομποτικό σύστημα έδρασης, κίνησης, κατεύθυνσης, τηλεχειρισμού και σκόπευσης, για πυροβόλο έως 0,50 cal (τύπου Browning).

Το σύστημα πρόωσης αποτελείται από 2 κινητήρες Volvo Penta D11-67 και ο λοιπός εξοπλισμός περιλαμβάνει συσκευή RADAR ναυτιλίας SIMRAD SCANNER 4G, ποµποδέκτη VHF SIMRAD RS12, αναµεταδότη AIS SIMRAD, δέκτη GPS SIMRAD GS25, χαρτογραφικό plotter SIMRAD NSS µε χάρτες Ελλάδος / Αιγαίου, πυξίδα SIMRAD FC40, βυθόµετρο AIRMAR P319, θερµική κάµερα FLIR M-618CS (CLOSED 10) ή M-324XP (ΟPEN 14), προβολέα ερεύνης, φανούς ναυσιπλοΐας

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του έγινε αποκλειστικά για τις επιχειρησιακές ανάγκες των ειδικών δυνάμεων και το έργο ανέλαβαν μόνο ελληνικές εταιρείες. Το κόστος για τη ναυπήγηση του σκάφους εκτιμάται περίπου στις 500.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από την εταιρεία FULGOR Α.Ε. που δραστηριοποιείται στον κλάδο παραγωγής καλωδίων. Η κατασκευή του έγινε από την εταιρεία Ν. ΜΠΟΥΛΕΛΑΚΗΣ ΑΕΒΕ, ενώ τη ρομποτική βάση έδρασης του οπλικού συστήματος την κατασκεύασε και τη διέθεσε η εταιρεία SOUKOS ROBOTS.

[4] Σύμφωνα με πληροφορίες θα παραγγελθούν συνολικά 41 σκάφη προϋπολογισμού 41.000.000 ευρώ. Το MVIKING Norsafe unin S1200 Open είναι ανοικτού τύπου, αλλά ο χώρος διακυβέρνησης καλύπτεται από σκελετό αλουμινίου με κάλυμμα οροφής από υαλονήματα που επιτρέπει την προσθήκη ολόπλευρων διάφανων επιφανειών ώστε να κλείνει. Στον χώρο αυτόν υπάρχουν 6 ειδικά αντικραδασμικά καθίσματα, ενώ στην πρύμνη άλλα 8 κοινά καθίσματα τύπου “σέλας”. Η πρόωση εξασφαλίζεται από 3 εξωλέμβιους Mercury Verado των 400 ίππων, που επιτρέπουν την ανάπτυξη μέγιστης ταχύτητος άνω των 60 κόμβων. Ενδεικτικό είναι ότι το Magna 960, τα οποία θα αντικαταστήσουν, αναπτύσσουν σε κατάσταση θαλάσσης 4 ταχύτητα έως 48 κόμβους.

Το ταχύπλοο είναι μακρύτερο από το Magna με το μήκος του να φτάνει τα 12 μέτρα, διαθέτει δεξαμενή καυσίμων 1050 λίτρων και μεγάλη αυτονομία, μεταφορική ικανότητα 2,5 τόνων και μπορεί να μετακινηθεί κρεμασμένο από ελικόπτερο με ειδικά άγκιστρα. Σε ότι αφορά στον οπλισμό του, το VIKING θα φέρει μπροστά βαρύ πολυβόλο 12,7mm, το γνωστό αποτελεσματικό 'πενηντάρι' και στο πίσω μέρος δύο μικρότερα ελαφρά πολυβόλα διαμετρήματος 7,62mm. Το νέο ταχύπλοο σκάφος που επιλέχθηκε για τις Ειδικές Δυνάμεις διαθέτει σύγχρονα συστήματα επικοινωνίας, προηγμένα ηλεκτρονικά, Radar και θερμική κάμερα Flir για αποστολές επιτήρησης και έρευνας.

[5] Η αμερικανική United States Marine Inc. (USMI) ανέλαβε το πρόγραμμα προμήθειας 6 Σκαφών Άκαμπτης Γάστρας Ναυτικού Ειδικού Πολέμου 11 μέτρων, που χρηματοδοτείται από κονδύλια βάσει νόμου περί Δημιουργίας Ικανότητος Συνεργάτου. Την σύμβαση ανέθεσε η Διοίκηση Ναυτικών Συστημάτων Θαλάσσης του Ναυτικού των ΗΠΑ και περιλαμβάνει 6 συσκευές FLIR, ανταλλακτικά και τεχνική βοήθεια. Οι εργασίες ναυπηγήσεως των σκαφών αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τον Μάρτιο του 2022 και θα διατεθούν στην Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών