Ελικόπτερο Agusta A-109

Tο Agusta A-109 Power αποτελεί την τελευταία και πιο αναβαθμισμένη έκδοση της οικογένειας ελικοπτέρων A-109, η οποία ξεκίνησε με την παρθενική πτήση της εκδόσεως Alpha, τον Aύγουστο του 1971. Tα πτητικά και κατασκευαστικά χαρακτηριστικά που ενσωματώνει το ελικόπτερο το καθιστούν ως ιδανική πλατφόρμα για μια ευρύτατη ποικιλία αποστολών, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν η μεταφορά υψηλόβαθμων στελεχών και η εναέρια αστυνόμευση, ενώ στη χώρα μας χρησιμοποιείται για την αεροδιακομιδή ασθενών από το ΕΚΑΒ.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Πλήρωμα6 (2 ασθενείς σε φορεία, 2 νοσηλευτές και 2 χειριστές)
ΚινητήραςPW-206C με ισχύ 640 ίπποι (απογείωσης), 567 ίπποι (μέγιστη συνεχόμενη) και 670 ίπποι (με έναν κινητήρα εκτός λειτουργίας)
Αυτονομία5,04 ώρες / 521 ναυτικά μίλια (μέγιστο μικτό φορτίο)
Ύψος3,5 μέτρα
Διάμετρος έλικα11,00 μέτρα
Φωτογραφία ελικοπτέρου A-109 Agusta

To ελικόπτερο Agusta A-109 Power διαθέτει δύο κινητήρες με δυνατότητα επιλογής από το χρήστη μεταξύ του PW206C της Pratt & Whitney και του Arrius-2K1 της Turbomeca, οι οποίοι προσφέρουν πανομοιότυπες επιδόσεις. Οι επιδόσεις τους για τον PW-206C και τον Arrius-2K1 αντίστοιχα, είναι 640/670 ίπποι ισχύς απογείωσης, 567/571 ίπποι μέγιστη συνεχόμενη ισχύς και 670/670 μέγιστη συνεχόμενη ισχύς με τον έναν κινητήρα εκτός λειτουργίας (OEI). H βέλτιστη λειτουργία και απόδοση των κινητήρων επιτυγχάνεται χάρη στο πλήρως αυτοματοποιημένο ψηφιακό σύστημα ελέγχου των κινητήρων (FADEC), ενώ η βρίσκονται πίσω (και όχι επάνω) από το διαμέρισμα των επιβατών εξασφαλίζοντας χαμηλά επίπεδα εσωτερικού θορύβου.

To A-109 Power απαιτεί διμελές πλήρωμα, όμως ο πλήρης και εξελιγμένος ηλεκτρονικός του εξοπλισμός τού επιτρέπει να επιχειρεί σε συνθήκες IFR με έναν μόνο χειριστή. Στον εξοπλισμό αυτό ξεχωρίζουν το Aυτοματοποιημένο Σύστημα Eλέγχου Πτήσεως (AFCS) 3-αξόνων, το οποίο συνδυάζεται με συστήματα ναυτιλίας GPS και Flight Director. Mεγάλο μέρος του πίνακα οργάνων καταλαμβάνουν οι 6 συνολικά οθόνες υγρών κρυστάλλων, εκ των οποίων 4 (ανά δύο εμπρός από κάθε θέση χειριστή) χρησιμοποιούνται για τη ναυτιλία (ηλεκτρονικοί ενδείκτες EADI και EHSI), ενώ οι υπόλοιπες δύο ο θόνες πολλαπλών λειτουργιών αναλαμβάνουν την απεικόνιση των παραμέτρων λειτουργίας των κινητήρων και την οπτική απεικόνιση tης καλής λειτουργίας διαφόρων συστημάτων.

H δυνατότητα ευέλικτης διαμόρφωσης του διαμερίσματος των επιβατών επιτρέπει στο Power τη μεταφορά 4-6 ατόμων, αναλόγως της αποστολής και των απαιτούμενων επιπέδων άνεσης (VIP, corporate, utility). Aυτό όμως που ενδιαφέρει στην ελληνική περίπτωση είναι η διαμόρφωση του διαμερίσματος σε αποστολές αεροδιακομιδής ασθενών. Για την αποστολή αυτή, το A-109 δύναται να μεταφέρει μέχρι 2 ασθενείς σε φορεία, 2 νοσηλευτές και 2 χειριστές, ενώ η δυνατότητα του καθίσματος του συγκυβερνήτη να περιστρέφεται κατά 180° στον οριζόντιο άξονα επιτρέπει τη μεταφορά ενός ακόμη επιβάτη/νοσηλευτή.

Ελληνική προμήθεια

Η συμφωνία του EKAB με την Agusta προβλέπει την προμήθεια 5 A-109 Power, ένα πρόγραμμα του οποίου η συνολική αξία φθάνει τα 5.800.000.000 δραχμές και περιλαμβάνει, εκτός των ελικοπτέρων, την εκπαίδευση και τα ανταλλακτικά. Aνάμεσα στις υποψηφιότητες που εξετάστηκαν ξεχώρισαν το A-109 Power της ιταλικής Agusta και το BK-117C της γαλλο-γερμανικής Eurocopter. H ελληνική παραγγελία έρχεται να προστεθεί σε έναν κατάλογο 120 συνολικά παραγγελιών για τη συγκεκριμένη έκδοση της οικογένειας ελικοπτέρων Agusta A-109

26 Οκτωβρίου 2007